Beste Karbondioksidmålerne For Ventilasjon Og Luft (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi vurdere hvilke karbondioksidmåler som er best i test ifølge vårt testpanel!

Kulldioksidmåler er et ord som klinger ukjent i mange ører, men som likevel fyller en rekke viktige funksjoner. Enkelt forklart måler en kulldioksidmåler inneluften samtidig som den kontrollerer hvordan ventilasjonen fungerer. For eksempel kan man bruke den til å måle luftkvaliteten i et lokale eller drivhus.

Videre måler en kulldioksidmåler kulldioksidnivået, noe som gir en indikasjon på hvordan luftutvekslingen og ventilasjonen fungerer. Mange bruker den til å måle kulldioksidkonsentrasjoner fra 0 til 9 999 ppm, samt lufttemperatur og luftfuktighet, noe som gjør at du kan se kvaliteten på inneluften.

1. Vinner og best i test ble karbondioksidmåleren fra EXTECH CO100

Fordeler

  • Brukerprogrammerbar synlig og hørbar CO₂-advarsel
  • Måler karbondioksidkonsentrasjoner fra 0 til 9 999 ppm

Ulemper

  • Kunne hatt en bedre design
  • Mangler støtte for batteri

Spesifikasjoner

Mer om EXTECH CO100

Med denne stasjonære kuldioxidmåleren får du en programmerbar synlig og hørbar CO₂-advarsel. Denne alarmen måler kvaliteten på innendørs luft og selve måleren har en maksimal og minimal tilbakekallingsfunksjon for CO₂-verdien. Den har også en vedlikeholdsfri NDIR CO₂-sensor og leveres komplett med universell nettadapter, samt at den måler temperaturer fra 23 opp til 122 °F.

Med denne måleren kan du måle kuldioxidkonsentrasjoner fra 0 til 9 999 ppm, lufttemperatur og luftfuktighet, noe mange foretrekker. På denne måten får du en komplett kuldioxidmåler med en stilig design som tydelig viser all informasjon, for eksempel hvilken temperatur og luftfuktighet det er i rommet.

2. På andreplass kommer karbondioksidmåleren fra EXTECH CO240

Fordeler

  • Prisvennlig
  • Automatisk avstenging

Ulemper

  • Krever batteri, men leveres med 6 stk AAA-batterier ved kjøp

Spesifikasjoner

Mer om EXTECH CO240

Dette produktet er i prisklassen den absolutt beste kuldioxidmåleren som blant annet måler kuldioxid, lufttemperatur, samt våttemperatur, og den brukes vanligvis for å tilpasse miljøforhold i et lukket område, som for eksempel i et drivhus. Dette bidrar til optimal plantevekst og den er også veldig enkel å bruke.

Takket være sin gunstige pris foretrekker mange å bruke denne enkle modellen ifølge kuldioxidmåler-tester. Den har kanskje ikke den mest stilfulle designen, men den oppfyller absolutt sin funksjon og er lett å ta med seg. Den har også en advarsel når konsentrasjonsnivået av kuldioxid overstiger den forhåndsinnstilte alarmgrensen.

3. På tredjeplass kommer karbondioksidmåleren fra EXTECH CO260

Fordeler

  • Programmerbart CO-varslingsnivå med hørbar alarm
  • Kontinuerlig datalogging med opptil 32 000 avlesninger

Ulemper

  • Passer best i offentlige miljøer

Spesifikasjoner

Mer om EXTECH CO260

Dette er en kuldioxidmåler for ulike bygninger og lokaler der høye kuldioxidnivåer genereres, som for eksempel skoler, kontorbygg, sykehus og fabrikker. Den er godt egnet for bruk i for eksempel fyrrom og lagre som bruker propan, samt bensindrevne for heiser, båter, fly og produksjonsanlegg. Den måler også luftfuktighet og beregner duggpunkt.

Den har kontinuerlig datalogging med opptil imponerende 32 000 avlesninger, justerbar trykkompensasjon for måling av CO₂ ved høyder over havnivå, og den er en svært brukervennlig kuldioxidmåler med flere bruksområder. Måleren kan manuelt datalogge opptil 99 avlesninger med internminne og er enkel å ta med seg.

Kjøpeguide – Hva du bør tenke på før du kjøper båndsag

For å kunne ta riktige valg av en kuldioxidmåler, er det viktig å først vurdere bruksområdet og hvilke funksjoner som er relevante for din hensikt. Skal den brukes i et drivhus for optimal plantedyrking, eller på steder der høye kuldioxidnivåer genereres?

Egenskaper som ofte vektlegges inkluderer høy målenøyaktighet, rask responstid og en stabil sensor. Videre er det viktig å sjekke om den er enkel å ta med seg og om informasjonen som temperatur og luftfuktighet kan leses direkte på displayet.

Finn best i test karbondioksidmåler hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test karbondioksidmåler hos oss på Testjakt.no!

Lett å bruke

Det skal ikke være komplisert å utføre målinger av kuldioxid og luftkvalitet. Det er alltid praktisk å ha en enkel og bærbar kuldioxidmåler som raskt kan teste temperaturverdien med høy nøyaktighet og pålitelighet for beste resultat. Høy målenøyaktighet, rask responstid og en stabil sensor er også viktig for å oppnå gode resultater.

Den bør også være lett å ta med seg i arbeidet og oppta minst mulig plass i vesken. Siden mange målinger utføres i lokaler, på skoler, fabrikker og andre bygninger, er det optimalt å ha en lett kuldioxidmåler som gir raske svar.

Enkel å lese av

Det skal være enkelt å tydelig kunne lese informasjonen på skjermen, og mange setter pris på å få verdien vist direkte på skjermen. Enda bedre er det hvis sensoren også er utstyrt med en temperatursensor som gir raske luftkvalitetsmålinger.

Ved for eksempel arbeidsmiljømålinger og luftkvalitetsmålinger i boliger, kontorer og skoler, er det viktig å enkelt og smidig få raske svar på luftverdien. Dette forenkler arbeidet og gjør det effektivt å utføre målingen med umiddelbare svar på skjermen.

Skal kunne måle høye kuldioxidkonsentrasjoner

De fleste ønsker en kuldioxidmåler som kan måle kuldioxidkonsentrasjoner fra 0 til 9 999 ppm. Fordelen med dette er å sikre at luftkvaliteten ikke er mangelfull, for å vurdere om kuldioxidnivået må justeres og om ventilasjonen er tilstrekkelig.

Det er alltid bra å ha en kuldioxidmåler som gir deg en indikasjon på innendørsluftens kvalitet. Det er viktig at vi puster inn ren og frisk luft, da helsen vår er det absolutt viktigste vi har.

Når trenger man å bruke en kuldioxidmåler?

Kuldioxidmålere brukes vanligvis for å måle luftkvaliteten, enten det er innendørs eller utendørs. Du kan for eksempel bruke den i et drivhus for å oppnå optimal plantevekst, men den kan også brukes på transportlinjer, sykehus, hoteller og ulike fabrikker.

En kuldioxidmåler er det beste verktøyet du kan ha for å overvåke CO₂-nivåene og sikre at du puster inn ren og frisk luft. Den hjelper deg med å holde oversikt over luftfuktigheten, og hvis du vil ha den beste luftfuktrenser anbefaler vi https://testjakt.no/beste-luftrenserne/.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/08/2023 •  7 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test