Beste Kjølere For Kald Mat Og Drikke (Best i Test 2023)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke kjølebokser som er best i test ifølge vårt testpanel!

En kjøleboks eller kjølebag er noe du virkelig trenger om du liker å bruke mye tid utendørs og å dra på utflukter med familien. Det finnes en rekke bruksområder, som for eksempel å holde drikken kald eller maten varm. Den beste kjøleboksen i vår kjølebokstest ble Arctic Tern Electric Cooler Box, på grunn av dens rimelige pris og ekstremt høye prestasjonsevne.

Det finnes mange bruksområder, og den beste kjøleboksen for deg er kanskje ikke den beste for andre. Dette avhenger helt enkelt av hva du kommer til å bruke kjøleboksen mest til. Er det for en dag på stranda eller for en lang campingtur? Det finnes også kjølebager som egner seg godt for en dagstur. Der er det andre egenskaper som avgjør den beste kjølebagen.

1. Vinner og best i test ble kjøleren fra Arctic Tern 8 Liter Premium Cooler Box

Fordeler

 • Enkel å rengjøre
 • Utrolig rimelig
 • Modellen finnes i flere forskjellige størrelser

Ulemper

 • Ingen farger å velge mellom

Spesifikasjoner

Mer om kjøleren fra Arctic Tern 8 Liter Premium Cooler Box

Vinneren av vårt panels best i test er Arctic Tern Cooler Box. Ved første øyekast ser ikke denne kjøleren ut som mye for verden, men den yter bedre enn mange av de dyrere kjølerne på markedet. Det er en av de store grunnene til at vi valgte Arctic Tern som den beste kjøleren i vår test, sammen med den svært lave prisen.

Arctic Tern Cooler Box er i stand til å holde seg varm og kjølig. Husk at den ikke er laget for å varme opp mat men kun for å beholde varmen maten allerede har når du pakker den ned. I tillegg veier den kun 1300 gram, noe som gjør den perfekt å ha med seg til stranden eller på utflukt. Kjøleboksen fra Arctic Tern finnes i flere forskjellige størrelser, til og med 20 liter er tilgjengelig å velge mellom.

Kjølebagen fra Arctic Tern er den klart beste kjølebagen og best i test tilgjengelig på markedet for øyeblikket. Den rommer 8 liter, noe som betyr at du får alt du vil ha med deg på utflukten. Den største fordelen som får brukerne til å velge akkurat denne modellen er størrelsene!

2. På andreplass kommer kjøleren fra Petromax Cool Box

Fordeler

 • Robust design
 • Dreneringssystem

Ulemper

 • Dyrt

Spesifikasjoner

Mer om kjøleboksen fra Petromax Cool Box

På andre plass, men best blant premiumproduktene i vår test av de beste kjøleboksene, kommer Petromax Cool Box. Dette er en svært god kjøleboks som kan holde på kulden i flere dager. Den har et ultrapassivt kjølesystem som fungerer perfekt med kjøleelementer, is eller tørris. Kjøl ned kjøleboksen på forhånd for best resultat.

Grunnen til at vi ikke valgte denne som vinneren av testen vår er fordi prisen er veldig høy sammenlignet med vinneren. Hadde det ikke vært for prisen, kunne Petromax Cool Box like godt vært testens vinner. Siden den bare veier rett over én kilo, egner kjøleboksen seg perfekt for å ta med seg på tur om du vil unngå å bære rundt på masse vekt.

Petromax Cool Box rommer 50 liter, 25 liter eller 75 liter. Noe mange kanskje synes er i minste laget. Den er likevel faktisk svært romslig når du først begynner å pakke tingene dine ned i den. Du har plass til alt du trenger til en vanlig familie på fire personer. Trenger du en større kjøleboks som rommer mer, har Petromax flere å velge mellom.

3. På tredjeplass kommer kjøleboksen Stanley The Cold For Days Outdoor Cool

Fordeler

 • Holder drikke kaldt i 4 dager
 • Rommer 40 bokser
 • Robust design

Ulemper

 • Litt høyere prissegment

Spesifikasjoner

Mer om kjøleren fra Stanley The Cold For Days Outdoor Cool

Kjølebagen/kjøleboksen fra Stanley er en skikkelig stor kjølebag som rommer mye drikke. Kanskje til festen, eller hvorfor ikke til utflukten, stranden eller hytteturen?

Hvis du trenger å holde maten eller drikken kald over lengre tid, kan denne kjøleboksen oppbevare drikken kaldt i hele 4 dager. Når lokket er nede, kan kjøleren brukes som bord eller sete.

Stanley Cold for days-kjøleren rommer 30 liter og har en lekkasjesikker dreneringsplugg. Et virkelig godt valg for de som ønsker å holde større mengder drinker kjølt og som er ute etter en kjøleboks av virkelig god kvalitet.

Kjøpeguide for å finne den beste kjøleren

Du kan velge mellom en kjøleboks og en kjølebag, og ingen av alternativene er dårlige – det avhenger rett og slett av hva du skal bruke den til. Skal du på en dagstur eller kortere utflukter, kan det godt hende det holder med en kjølebag. Om du skal på lengre turer som varer i flere dager, vil vi derimot anbefale en kjøleboks.

Det absolutt viktigste med en kjøleboks er hvor godt den klarer å holde på temperaturen inni. Du vil ikke ha en kjøleboks som mister kulde og gir deg varm drikke senere på dagen. Du bør også bestemme deg for hvor stor boks du trenger for å slippe å bære rundt på en altfor stor og tung kjøleboks.

Temperaturoppbevaring

Om du skal kjøpe en kjøleboks, er det svært viktig å undersøke hvor godt den holder på temperaturen. Det lønner seg å velge en kjøleboks som klarer å holde på temperaturen over lang tid uten å slippe ut for mye kulde. Jo lenger en kjøleboks klarer å bevare en stabil temperatur, dess bedre er den. Det er produsentene enige i.

Om en kjøleboks er godt isolert og klarer å holde den ønskede temperaturen hele dagen når du er på tur, trenger du aldri bekymre deg for om maten eller drikken blir varm og ødelagt. Uansett hvor bra kjøleboksen din er, bør den alltid oppbevares i skyggen for best resultat.

Finn det beste innen testkjølere hos oss på Testjakt.no
Finn det beste innen testkjølere hos oss på Testjakt.no

Størrelse

Med størrelse mener vi ikke hvor stor selve kjøleboksen er, men hvor mye den rommer. Er dere for eksempel en familie på to, kan det holde med en mindre kjøleboks. Er dere flere enn to personer, kan dere trenge en større kjøleboks som rommer 30, 40 eller 50 liter for å få med dere alt dere vil ha med.

Hvor mye en kjøleboks rommer har ofte stor betydning, avhengig av hvor mange dere er som skal dele på den. Jo flere som deler på en kjøleboks, dess større plass kommer dere til å trenge. Tenk også på at en større kjøleboks vil veie mer, og kommer dermed til å være betydelig vanskeligere å bære med seg.

Praktiske funksjoner

Praktiske funksjoner avgjør ofte hvilken kjøleboks eller kjølebag du velger. Vi har alle forskjellige ting vi ser etter, og som passer oss bedre enn andre. Noen av de praktiske funksjonene en kjøleboks har, er rommet eller rommene inni, håndtaket, lukkefunksjon og rengjøring. Her er det opp til deg å bestemme hva som passer deg best.

Når det gjelder innvendige rom, er det viktig at du kan organisere og pakke maten på en god måte. Ett stort rom er ikke å anbefale. Håndtaket bør også være gripevennlig, og ha en plassering som passer deg og din anatomi. Når det gjelder lukkefunksjonen, skal det være enkelt å åpne og lukke lokket, og mekanismen må være slitesterk. Viktigst av alt er at tetningslisten er god, slik at boksen ikke slipper ut masse kulde unødvendig.

Pris

Det fleste er opptatt av prisen på et produkt, men noen ganger er det lov å gå ned på kvaliteten for å få et produkt til bedre pris. Det er helt opp til deg å bestemme hvilken kvalitet du vil ha, til hvilken pris. Om du er fornøyd med en kjøleboks som klarer å holde på kulden i én dag eller mindre, kan du helt klart velge en som er litt billigere – men da må du regne med at den antagelig ikke klarer å holde ut like lenge som en dyrere modell.

For deg som prioriterer kvalitet over kvantitet, kan det være greit å legge inn noen ekstra kroner i en skikkelig bra kjøleboks som klarer å kjøle over lenger tid, og kanskje til og med kan holde varm mat varm. Den kommer antagelig til å holde betydelig lenger enn en billigere modell, men dette avhenger rett og slett av hva du skal bruke kjøleboksen til.

Vanlige spørsmål

Går det an å fryse mat og drikke i kjøleboksen?

Om kjøleboksen har en innebygd kompressor, kan du kunne fryse innholdet om du bruker 240 V eller 12 V. En kjøleboks uten kompressor klarer ikke fryse innholdet i boksen.

Hvor mye bør den koste?

Det avhenger helt og holdent av hva du har tenkt å bruke den til. Kjølebokser med større kapasitet er generelt dyrere Om du er ute etter en kjøleboks med kompressor, må du regne med at den koster minst 1 000–4 000 kroner.

Hvor mye veier en kjøleboks?

De fleste kjølebokser veier rundt 4,5–6 kilo, men det finnes også noen med flere funksjoner som kan veie opp mot 13 kilo. Er det meningen at du skal bære kjøleboksen et stykke, anbefaler vi at du velger en med lavere vekt.

Hvor lenge kan en kjøleboks å holde på kulden?

Det kommer an på hvor godt isolert kjøleboksen er, men om du har en elektrisk kjøleboks, kan den holde på kulden i mellom 24–72 timer avhengig av modell og produsent. En del kjølebokser kan til og med å holde varm mat varm.

De beste kjøleboksene – Oppsummering

Om du ofte drar på turer og utflukter med familien, bør du få tak i en kjøleboks som kan holde riktig temperatur på maten og drikken du har med. Du kommer til å spare mye penger på å ta med deg mat og drikke i stedet for å kjøpe der dere er. Vi har gått gjennom tonnevis av brukeranmeldelser og tester av kjølere på nettet. Det finnes mange bra kjølebokser på markedet, og det er ikke veldig store forskjeller mellom de ulike modellene. Vi har også brukt nettsidene til produsentene for de tekniske spesifikasjonene i våre anmeldelser. Lykke til med ditt kjølebokskjøp, og god tur!

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 15/05/2023 •  10 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test