Beste Luftrenserne For Bedre Inneluft (Best i Test 2023)

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilken luftrenser er best i tester ifølge vårt testpanel!

Cleverio Air Purifier Appstyrt luftrenser best i test. Denne renseren er både elegant, og effektiv og rimelig. Men viktigst av alt er jo at dette apparatet faktisk renser lufta i hjemmet ditt. Du leste riktig. Denne fine lille greia har nemlig et 360 graders filter i hele tre lag. Ett av dem er et HEPA filter, og et annet er av kull som nøytraliserer lukt. Ikke rart at denne luftrenseren er best i test, den kan nemlig rense lufta i små rom på bare 20 minutter, og den kan styres via WIFI.

Vinneren av testen og beste Luftrenser er Cleverio Air purifier appstyrt luftrenser, takket være den gode prisen i kombinasjon med bra effekt. Denne luftrenseren dekker også mange kvadratmeter til tross for at den er både liten og elegant. At den kan styres via en app er det mange som vil elske, og via appen kan du få beskjed om når du må skifte filter. Og filteret er selvfølgelig enkelt å bytte ut. Denne maskinen er betydelig rimeligere enn konkurrenter med like god effekt.

1. Vinner og best i test ble luftrenser fra Cleverio Air Purifier

Fordeler

 • Meget god effekt
 • Rimeligst
 • Elegant

Ulemper

 • Appen må kanskje utvikles

Mer om Cleverio Air Purifier

I denne luftrenser test er det fokusert på blant annet hvor store rom apparatene kan rense, hvor godt renset luften blir, pris og brukervennlighet. Denne luftrenseren fra Cleverio fjerner hele 99,97% av alle partikler i luften takket være sitt HEPA 13 filter. På grunn av den automatiske funksjonen vil partikkelsensoren analysere luftkvaliteten og styre luftrenseren deretter. Den filtrerer partikler ned til 2,5 µm men også større partikler som pollen. Denne kan redde dagen for mange, og er du pollenallergiker vil denne bli en god venn.

Cleverio Air Purifier er svært enkel i bruk. Ikke bare kan den styres lett, men det er også en grei sak å skifte filter. Om du liker best gode gamle knapper, så er Cleverio Air Purifier utstyrt med gode bakgrunnsopplyste knapper, og apparatet er lett å styre. For deg som elsker å styre huset med apper, er dette en gave. Du kan styre hele greia via appen, hvor du blant annet kan velge ulike hastigheter, automatisk modus og nattmodus.

Ikke nok med det, den vil også gi deg statistikk og data om luftkvalitet. Filteret holder til ca 2000 timer bruk. Da vil renseren gi deg beskjed om at det er på tide å skifte det ut. Viften er montert på toppen. Den drar luft gjennom hele enheten og blåser den deretter oppover. Støynivået er 25 dB på laveste viftemodus, og 50 dB på høyeste modus. Den måler 228x228x324 mm og veier 2,5 kg. Strømforbruket er 30W ved bruk og 5W ved standby. Kobles til det lokale nettverket via wifi.

2. På andreplass kommer luftrenser fra Philips AC0819/10

Fordeler

 • Rengjøre et rom på 16 minutter
 • Er veldig stille
 • Renser 99,5 % av partikler i luften

Ulemper

 • Kun for overflater opp til 40 kvadratmeter

Mer om Philips AC0819/10

Philips AC0819/10 er en luftrenser med stor kapasitet. Den bruker en automatisk luftrensefunksjon for å rense luften fra nanopartikler och den kan rense luften i rom på opptil 49m2 og den er til og med stillegående. Den er velegnet til store oppholdsrom, åpne områder og kontorer.

Hvis du ser etter en enkel og stillegående luftrenser, er Philips luftrenser det riktige valget for deg. Den er kompakt og enkel å flytte rundt fra rom til rom ved behov. Den har en rask 3D-luftsirkulasjon. Den renser et rom på 20 kvadratmeter på bare 16 minutter. Siden luftrenseren er så stillegående kan du ha den i gang mens du sover uten problemer. Den eliminerer også 99,9 % av alle bakterier og virus i hjemmet ditt. Hvis du eller barnet ditt lider av pollenallergi, astma eller har tørre slimhinner, er en luftrenser en virkelig god investering for helsen din!

3. På en tredjeplass kommer luftrenser fra Eeese Aircare Vigga 3-in-1 Air Purifier

Fordeler

 • Timer
 • Integrert håndtak – Flyttes enkelt mellom rom
 • Nattfunksjon

Ulemper

 • Høyeste pris i vår anmeldelse

Mer om Eeese Aircare Vigga 3-in-1 Air Purifier

Eeese Aircare Vigga luftrenser med et arbeidsareal på opptil 50 m2. Vigga luftrenser er utstyrt med et effektivt HEPA-filter som fanger opp selv de minste partikler i luften. Denne modellen har også et effektivt H13 HEPA-filter som gjør at selv de minste partiklene i luften fanges opp og renses. Den er også utstyrt med en lasersensor som hele tiden sjekker og overvåker luften i rommet den er plassert i. Du kan se direkte oppdateringer på luftkvaliteten på LED-displayet på luftrenseren.

Andre store fordeler med luftrenserne som var vinnere i vår premiumkategori er at de har et integrert håndtak, slik at du enkelt kan flytte dem mellom forskjellige rom i hjemmet ditt. Bruker du luftrenseren når du sover eller når du ikke er hjemme, kan du med fordel bruke den innebygde timerfunksjonen. Velg mellom 2 timer, 4 timer eller 8 timer, når luften er renset slår luftrenseren seg automatisk av.

På luftrenserens display kan du enkelt sjekke luftkvaliteten ved å se hvilken farge lysindikatoren lyser, rød, gul eller grønn.Du styrer enkelt luftrenseren gjennom mobilen, noe som gjør at du alltid kan ha god luft hjemme. For de som lider av allergi, astma eller pollen er dette gull verdt.

Velg riktig luftrenser for ditt behov

Når du skal velge luftrenser, er det viktig at du tenker etter hva du trenger. Hvis det er lukt du ønsker å fjerne, kan det hende at den renseren som gjør denne jobben best, ikke er best på andre kvaliteter. Tenk over om du skal rense et stort oppholdsrom, eller kanskje bare et lite soverom. Om du er allergiker vil du trenge den renseren som er best på pollen, og er det bakterier du vil til liv, så kanskje du skal velge en renser med UV-lys.

Mange av luftrenserne er enkle både når det gjelder bruk og vedlikehold. Om du er en glemsk type, vil det nok være lurt å velge en renser som sier fra når den for eksempel trenger nytt filter. Slik vil du være sikret god effekt. Tenk nøye gjennom hva som er viktig for nettopp deg, og velg etter kriteriene du selv har satt opp. Man kan fort bli litt svimmel av alle funksjoner og data, så vær foreberedt på ditt kjøp. Dette er kvaliteter du bør sjekke.

Hvor mye luft klarer luftrenseren å filtrere?

Hvis du trenger å rense luften i et stort åpent rom, må du først og fremst sikre deg at renseren har kapasitet til dette, det vil du se på renserens dekning, oppgitt i antall kvadratmeter. Om du skal rense et rom på 55m2, ikke vurder en luftrenser som har maks kapasitet på 35m2. Det blir litt som å kjøpe kjøpe fem liter maling der du trenger ti. Du får ikke dekket veggen, rett og slett. Kjøp altså en sterk nok luftrenser. Det er jo ren luft du er ute etter.

En renser som ikke har kapasitet til å rense rommet den står i, vil ikke gi deg den luftkvaliteten du ønsker deg. Og da er jo vitsen borte. Du bør også sjekke hvor lang tid renseren bruker på å filtrere en viss mengde luft. Tid er også en faktor. Om renseren kan rense størrelsen på rommet du skal ha den i, men bruker tre dager på jobben – da bør du nok velge en annen. Tid og kapasitet i m2 står tydelig oppgitt på de fleste rensere.

Finn best i test luftrenser hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test luftrenser hos oss på Testjakt.no!

Er den utstyrt med wifi

Det avhenger av hvilken luftrenser du kjøper, men mange av dem er utstyrt med wifi. Om du trenger wifi på din er opp til deg selv. Med wifi-tilkobling til din luftrenser gir den deg en unik mulighet til å kartlegge hvordan luften er i hjemmet. Den gir deg verdifull statistikk og data om kvaliteten på luften til enhver tid. Denne statistikken kan hentes frem og brukes skulle det oppstå problemer. Wifi gir deg en unik mulighet til å styre luftrenseren i og utenfor hjemmet.

WIFI-tilkobling kan være svært fordelaktig når du for eksempel er ute på reise eller har et barn eller familiemedlem med luftveisproblemer. Allerede på hjemreisen kan du sjekke hvordan det står til med luftkvaliteten i hjemmet og basert på statistikken du mottar kan du avgjøre om du er avhengig av en grundigere rens eller om det holder. Har du selv et luftveisproblem eller om noen i familien har det kan du også bruke statistikken aktivt for å tilrettelegge for best mulig luftkvalitet til en hver tid.

Den bør være enkel å bruke

Ingen liker å knote, og hvem er vel glad i å lese bruksanvisninger? Mange av renserne på markedet er enkle i bruk. Likevel kan det være lurt å sjekke hva som er spesielt viktig for deg. Det er kanskje enkelte ting som du bryr deg spesielt om. Er det gøyalt å styre hjemmet via en app? Da velger du en med det. Vil du gjøre minst mulig? velg en luftrenser med automatisk funksjon og som sier fra når du må bytte filter.

I hjemmet har de fleste av oss mange duppeditter som vi må sette oss inn i hvordan vi bruker. Det er ikke så mange som har det som sin favoritthobby. Funksjonalitet er viktig for at vi skal være fornøyde med et produkt, både for at vi skal synes det er enkelt og fordi vi bruker produktet riktigst når vi vet hvordan det fungerer. Sjekk både hvor lett luftrenseren er å styre, og hvor lett det er å skifte filter.

Filter som medfølger

Hvilke filter som medfølger er avgjørende for hvor aktivt og effektivt en luftrenser vil fungere. Luften rundt renseren vil trekkes inn gjennom filteret. Igjennom det første filteret filtreres større partikler som store støvkorn og lo. Heretter passerer luften gjennom det aktive kullfilteret som renser luften for skadelige gasser som eksempelvis røyk og matos. Videre når den forurensede luften et nytt filter som renser luften for de minste partikler som pollen og bakterier. Det er derfor viktig med en rekke filter med forskjellige oppgaver i renselsesprosessen. Du kan forvente at opp mot 99.5% av luften blir renset.

Grunnen til at det er svært viktig med ulike filtre er nettopp for at luften skal bli ordentlig renset. Hadde en luftrenser med bare et stort filter ville det bare ha renset luften for støvkorn og lo, men latt både skadelige avgasser og de minste partiklene passere. Det største filteret er i de fleste luftrenserne avtagbart og kan vaskes. Dette gjør at du med sporadisk vask vil slippe at luftrenseren vil tette seg igjen med lo og støv. Dette bidrar også til en sikrere og bedre renseprosess.

Spørsmål og svar om beste luftrenser

Hvordan vil en luftrenser rense luften?

Luften vil gå igjennom en rekke ulike filtre som alle har en ulik jobb i renselsesprosessen. Det største avfallet i luften som støvkorn og lo vil fanget opp av det første filteret. Videre vil luften som trenger seg gjennom det første filteret bli filtrert på nytt, og skadelige avgasser tas hånd om. I det siste filteret tas det hånd om virus og bakterier.

Hvor mye koster en luftrenser?

Prisen på en luftrenser varierer veldig. Faktorer som avgjør prisen er hvor stort areal som ønskes å renses. Jo større areal du ønsker renset, jo dyrere vil de være. Men en luftrenser forbeholdt en liten leilighet eller et soverom finnes til en gunstig penge. Skal du derimot kjøpe en luftrenser til en hel enebolig må du påregne en høyere sum.

Hvor stor effekt har en luftrenser?

Igjen avhenger det veldig av hvor stort område du ønsker å få renset. I vår test har testens andreplass en effekt på 100 watt og har en kapasitet på 65m2. Testens tredjeplass har en effekt på 50 watt og har en kapasitet på 56m2. Effekten påvirkes ikke bare av størrelsen, men også av hvor grundig luften renses. Jo større effekt, jo grundigere renses det.

Hvor mye lyd lager en luftrenser?

Det må påregnes noe støy fra en luftrenser. Teknologien har dog kommet langt og de fleste luftrensere på markedet er svært stillegående. Støyen vil også påvirkes av hvilken viftemodus du har på. Testens vinner er svært stillegående og støyer bare fra 25 dB – 50 dB med laveste og høyeste viftemodus.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 14/02/2023 •  12 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test