Beste Elektriske Skrallehåndtak (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi vurdere hvilke skrallehåndtak er best i test ifølge vårt testpanel!

Enten du skal mekke med bilen eller bygge ut hjemme, er skrallehåndtaket et uunnværlig verktøy. I vår test av markedets beste skrallehåndtak undersøker vi hvilke varianter som holder høyest kvalitet.

I vår omfattende skrallehåndtak best i test-guide vil vi også hjelpe deg med å avgjøre om du bør satse på et enklere, manuelt verktøy eller velge den mer avanserte, elektriske skrallehåndtaket.

De fem beste elektriske skrallehåndtakene på markedet for både hobbybrukere og profesjonelle

Det finnes mange typer skrallehåndtak, men hvis du skal investere i ett, er det lurt å gjøre en markedssjekk, og det er akkurat det vi har gjort for deg.

Her på Testjakt kan du nå se takket være vår best i test-anmeldelse hvilke som er de absolutt beste skrallehåndtakene på markedet.

1. Vinner og best i test ble skrallehåndtak fra Ingersoll Rand R3150EU-K1

Fordeler

  • Kan nå overalt
  • Uten plagsom ledning

Ulemper

  • Må lades
  • Veier 1,66 kg

Spesifikasjoner

Mer om Ingersoll Rand R3150EU-K1

Først ut i vår skrallehåndtak-test er Ingersoll Rand R3150EU-K1. Dette er et batteridrevet verktøy som er eksepsjonelt kraftig. Til tross for at den har et behagelig og ergonomisk håndtak, er den liten, smidig og enkel å komme til med i trange områder.

Det finnes mange fordeler med et batteridrevet skrallehåndtak. Du slipper å håndtere en lang ledning samtidig som du jobber med verktøyet. Du er heller ikke avhengig av en nær strømkilde hvis du for eksempel arbeider utendørs med skrallehåndtaket.

2. På andreplass kommer skrallehåndtak fra MILWAUKEE M12 FIR12-0

Fordeler

  • For profesjonell bruk
  • Med grønn teknologi

Ulemper

  • Kun for kjøretøymekanikk

Spesifikasjoner

Mer om MILWAUKEE M12 FIR12-0

Milwaukees skrallehåndtak passer spesielt godt for vedlikehold og reparasjon av motorvogner. Rotasjonshastigheten er på 200 o/min. Verktøyet er batteridrevet og utviklet med såkalt FUEL-teknologi, som er en grønn brenselcelleteknologi som mange tror vil bli bransjeledende i nær fremtid.

Milwaukee skrallehåndtak har et støpt motorhus, noe som gjør verktøyet svært holdbart, og det tåler støt og påkjenninger uten å gå i stykker. Den er også utstyrt med avansert overbelastningsbeskyttelse som garanterer at maskinen holder stand selv under hard belastning.

3. På tredjeplass kommer skrallehåndtak fra Ingersoll Rand R3150 

Fordeler

  • Gummistøtdemping reduserer vibrasjoner
  • Strømbryter for presisjonsarbeid

Ulemper

  • Batteri ikke inkludert

Spesifikasjoner

Mer om Ingersoll Rand R3150 

Skrallehåndtaket fra Ingersoll er laget av komposittmateriale, noe som gjør det ekstra holdbart. I kombinasjon med den høye omdreiningshastigheten og en forsterket hodekonstruksjon, blir dette et skrallehåndtak som takler virkelig tøffe og utfordrende oppgaver av forskjellig art.

Ingersoll skrallehåndtak har en strømbryter med variabel hastighet. Dette gjør at du kan oppnå nøyaktig hastighetskontroll, og du kan også starte verktøyet mykt ved behov. En gummistøtdemping bidrar til å redusere vibrasjonene, slik at brukeren kan arbeide lengre uten å bli sliten i armene.

Kjøpeguide for deg å tenke på ved kjøp av en elektrisk skralle håndtak

Alle skrallehåndtak har i grunn én og samme funksjon: de kan løsne eller stramme muttere uten at du trenger å endre grep. Å skru muttere kan være en utrolig tung oppgave, og skrallehåndtaket gjør det betydelig lettere.

Det finnes en rekke alternativer når det gjelder både kapasitet og utforming. Noen ganger følger det med en mengde tilbehør som sokler, adaptere og forlengere. De aller enkleste modellene er manuelle, og det finnes også elektriske varianter.

Finn best i test skrallehåndtak hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test skrallehåndtak hos oss på Testjakt.no!

Manuell eller elektrisk – hvilken skal jeg velge?

I testen har vi fokusert på batteridrevne skrallehåndtak, rett og slett fordi de er de mest praktiske modellene som du vil ha mest nytte av. Med dem kan både hjemmefiksere og profesjonelle utføre en rekke ulike arbeidsoppgaver.

Det batteridrevne skrallehåndtaket har heller ingen ledning som du trenger å håndtere. Brukeren kan enkelt komme til overalt uten å måtte holde ledningen unna slik at den ikke er i veien. Dagens batteridrevne skrallehåndtak er dessuten veldig kraftige.

Tilpasset etter dine behov

Som nevnt tidligere, kan skrallehåndtak ha ekstra funksjoner, og her må kjøperen tenke på nøyaktig hva det skal brukes til. En bilmekaniker vil for eksempel ha nytte av en med LED-lys.

Hurtigutløseren er praktisk hvis du vil kunne løsne sokkelen med et knappetrykk. Denne funksjonen er nyttig å bruke på trange steder der hele maskinen kan sitte fast med sokkelen og være vanskelig å løsne.

Rengjøring og vedlikehold

Jo mer skittne forhold du arbeider i, jo lettere bør det være å rengjøre skrallehåndtaket. For hobbyhåndverkeren som fikser små ting hjemme eller renoverer, er ikke belastningene så store, og derfor kan enklere varianter fungere utmerket.

Men for deg som arbeider der skrallehåndtaket kan bli dekket av olje og hardt smuss, for eksempel ved maskinteknisk vedlikehold, er det praktisk hvis det er støpt i ett enkelt stykke for enklere rengjøring.

Et godt skrallehåndtak letter mange typer arbeid

Et skrallehåndtak er viktig å ha i verktøyutrustningen. Velger du en av høy kvalitet i herdet stål, har du også en maskin som vil vare i mange år framover. Dette er virkelig et verktøy som kan spare deg for mange timers arbeid!

Du forhindrer også slitasje i håndleddene og slipper å jobbe lenge i ubekvemme posisjoner med et verktøy som dette. Har du spørsmål eller tanker om kjøp av skrallehåndtak? Kommenter nedenfor, så hjelper vi deg!

Vanlige spørsmål om skrallehåndtak

Hva koster et skrallehåndtak?

Et skrallehåndtak koster mellom 80 kr og 12 000 kr.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 24/08/2023 •  6 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test