Sport & Fritid

Den beste kjøleboksen – Kald drikke på varme dager!

En kjøleboks eller kjølebag er noe du virkelig trenger om du liker å bruke mye tid utendørs og å dra på utflukter med familien. Det finnes en rekke bruksområder, som for eksempel å holde drikken kald eller maten varm. Den beste kjøleboksen i vår kjølebokstest ble Arctic Tern Electric Cooler Box, på grunn av dens rimelige pris og ekstremt høye prestasjonsevne.

Det finnes mange bruksområder, og den beste kjøleboksen for deg er kanskje ikke den beste for andre. Dette avhenger helt enkelt av hva du kommer til å bruke kjøleboksen mest til. Er det for en dag på stranda eller for en lang campingtur? Det finnes også kjølebager som egner seg godt for en dagstur. Der er det andre egenskaper som avgjør den beste kjølebagen.

1. Vinner og best i test er kjøleboksen Arctic Tern Electric-Cooler-Box

Fordeler

 • Lavt forbruk
 • Enkel å rengjøre

Ulemper

 • Liten kabel

Vinner og best i test kjøleboks 2021 er Arctic Tern Electric Cooler Box. Ved første øyekast ser kanskje ikke denne kjøleboksen all verdens ut, men den har en høyere prestasjonsevne enn mange av de dyrere kjøleboksene på markedet. Dette er én av de største grunnene til at Arctic Tern vant vår test av kjølebokser, i tillegg til den svært lave prisen.

Arctic Tern Electric Cooler Box kan holde på både varme og kulde. Husk at den ikke er laget for å varme opp mat, men for å holde på varmen maten allerede har når du legger den i boksen. Den kan holde på både varme og kulde med en halvleder, og er perfekt til strandturer eller utflukter, da den kun veier 4,6 kilo. Den elektriske kjøleboksen fra Arctic Tern kan brukes med vanlige strømuttak, samt i bilens 12 V-uttak.

Kjøleboksens strømforbruk er minimalt, da den benytter seg av en halvleder. Dette er positivt, da den ikke tømmer bilbatteriet for strøm. Kjøleboksen fra Arctic Tern er helt klart den beste 12 V-kjøleboksen som finnes på markedet for øyeblikket. Den rommer hele 30 liter, slik at du kan ta med deg alt du vil ha med deg på utflukten.

Last updated: 2022-11-30 05:31:02

2. På andre plass i testen av de beste kjøleboksene kommer Petromax Cool Box-50-liter

Fordeler

 • Robust design
 • Dreneringssystem

Ulemper

 • Dyr

På andre plass, men best blant premiumproduktene i vår test av de beste kjøleboksene, kommer Petromax Cool Box 50 liter. Dette er en svært god kjøleboks som kan holde på kulden i flere dager. Den har et ultrapassivt kjølesystem som fungerer perfekt med kjøleelementer, is eller tørris. Kjøl ned kjøleboksen på forhånd for best resultat.

Grunnen til at vi ikke valgte denne som vinneren av testen vår er fordi prisen er veldig høy sammenlignet med vinneren. Hadde det ikke vært for prisen, kunne Petromax Cool Box like godt vært testens vinner. Siden den bare veier rett over én kilo, egner kjøleboksen seg perfekt for å ta med seg på tur om du vil unngå å bære rundt på masse vekt.

Petromax Cool Box rommer 50 liter, noe mange kanskje synes er i minste laget. Den er likevel faktisk svært romslig når du først begynner å pakke tingene dine ned i den. Du har plass til alt du trenger til en vanlig familie på fire personer. Trenger du en større kjøleboks som rommer mer, har Petromax flere å velge mellom.

Last updated: 2022-11-30 05:31:03

3. På tredjeplass i beste kjøleboks-testen kommer Stanley FMST83282-1

Fordeler

 • Støv- og vannavstøtende
 • Teleskophåndtak

Ulemper

 • Litt klønete

På tredje plass, men best av mellomproduktene i vår test av de beste kjøleboksene kommer Stanley FMST83282-1. Denne kjøleboksen har hjul og teleskophåndtak for at du lettere skal kunne ta med deg kjøleboksen på dine utflukter. Alt blir dermed mye enklere om du har et stykke å gå fra bilen.

Den er også støv- og vannavstøtende, som gjør det enklere å vaske ut av den ved behov. Isoleringen i kjøleboksen er såpass god at is holder seg i over tre dager, så lenge lokket sitter ordentlig på plass. Hjulene tåler en maksimumslast på 30 kilo. Det vil si at du antagelig kan pakke flere ting oppå kjøleboksen for å slippe å bære rundt på for eksempel solstoler og lignende.

Stanley FMST83282-1 rommer 28,4 liter, og har to boksholdere integrert i lokket, samt en rustfri flaskeåpner. Det vi likte veldig godt med denne kjøleboksen, er hjulene og teleskophåndtaket som gjør ting mye enklere. Du unngår også å bære rundt på tunge ting når du er på tur med familien. Har du ryggproblemer eller bare er lei av å bære rundt på en kjøleboks, kan vi sterkt anbefale å kjøpe Stanley FMST83282-1.

Beklager, vi fant ingen gjeldende pris for dette produktet.

Den beste kjøleboksen – Kjøpsguide

Du kan velge mellom en kjøleboks og en kjølebag, og ingen av alternativene er dårlige – det avhenger rett og slett av hva du skal bruke den til. Skal du på en dagstur eller kortere utflukter, kan det godt hende det holder med en kjølebag. Om du skal på lengre turer som varer i flere dager, vil vi derimot anbefale en kjøleboks.

Det absolutt viktigste med en kjøleboks er hvor godt den klarer å holde på temperaturen inni. Du vil ikke ha en kjøleboks som mister kulde og gir deg varm drikke senere på dagen. Du bør også bestemme deg for hvor stor boks du trenger for å slippe å bære rundt på en altfor stor og tung kjøleboks.

Temperaturoppbevaring

Om du skal kjøpe en kjøleboks, er det svært viktig å undersøke hvor godt den holder på temperaturen. Det lønner seg å velge en kjøleboks som klarer å holde på temperaturen over lang tid uten å slippe ut for mye kulde. Jo lenger en kjøleboks klarer å bevare en stabil temperatur, dess bedre er den. Det er produsentene enige i.

Om en kjøleboks er godt isolert og klarer å holde den ønskede temperaturen hele dagen når du er på tur, trenger du aldri bekymre deg for om maten eller drikken blir varm og ødelagt. Uansett hvor bra kjøleboksen din er, bør den alltid oppbevares i skyggen for best resultat.

Størrelse

Med størrelse mener vi ikke hvor stor selve kjøleboksen er, men hvor mye den rommer. Er dere for eksempel en familie på to, kan det holde med en mindre kjøleboks. Er dere flere enn to personer, kan dere trenge en større kjøleboks som rommer 30, 40 eller 50 liter for å få med dere alt dere vil ha med.

Hvor mye en kjøleboks rommer har ofte stor betydning, avhengig av hvor mange dere er som skal dele på den. Jo flere som deler på en kjøleboks, dess større plass kommer dere til å trenge. Tenk også på at en større kjøleboks vil veie mer, og kommer dermed til å være betydelig vanskeligere å bære med seg.

Praktiske funksjoner

Praktiske funksjoner avgjør ofte hvilken kjøleboks eller kjølebag du velger. Vi har alle forskjellige ting vi ser etter, og som passer oss bedre enn andre. Noen av de praktiske funksjonene en kjøleboks har, er rommet eller rommene inni, håndtaket, lukkefunksjon og rengjøring. Her er det opp til deg å bestemme hva som passer deg best.

Når det gjelder innvendige rom, er det viktig at du kan organisere og pakke maten på en god måte. Ett stort rom er ikke å anbefale. Håndtaket bør også være gripevennlig, og ha en plassering som passer deg og din anatomi. Når det gjelder lukkefunksjonen, skal det være enkelt å åpne og lukke lokket, og mekanismen må være slitesterk. Viktigst av alt er at tetningslisten er god, slik at boksen ikke slipper ut masse kulde unødvendig.

Pris

Det fleste er opptatt av prisen på et produkt, men noen ganger er det lov å gå ned på kvaliteten for å få et produkt til bedre pris. Det er helt opp til deg å bestemme hvilken kvalitet du vil ha, til hvilken pris. Om du er fornøyd med en kjøleboks som klarer å holde på kulden i én dag eller mindre, kan du helt klart velge en som er litt billigere – men da må du regne med at den antagelig ikke klarer å holde ut like lenge som en dyrere modell.

For deg som prioriterer kvalitet over kvantitet, kan det være greit å legge inn noen ekstra kroner i en skikkelig bra kjøleboks som klarer å kjøle over lenger tid, og kanskje til og med kan holde varm mat varm. Den kommer antagelig til å holde betydelig lenger enn en billigere modell, men dette avhenger rett og slett av hva du skal bruke kjøleboksen til.

Vanlige spørsmål

Går det an å fryse mat og drikke i kjøleboksen?

Om kjøleboksen har en innebygd kompressor, kan du kunne fryse innholdet om du bruker 240 V eller 12 V. En kjøleboks uten kompressor klarer ikke fryse innholdet i boksen.

Hvor mye bør den koste?

Det avhenger helt og holdent av hva du har tenkt å bruke den til. Kjølebokser med større kapasitet er generelt dyrere Om du er ute etter en kjøleboks med kompressor, må du regne med at den koster minst 1 000–4 000 kroner.

Hvor mye veier en kjøleboks?

De fleste kjølebokser veier rundt 4,5–6 kilo, men det finnes også noen med flere funksjoner som kan veie opp mot 13 kilo. Er det meningen at du skal bære kjøleboksen et stykke, anbefaler vi at du velger en med lavere vekt.

Hvor lenge kan en kjøleboks å holde på kulden?

Det kommer an på hvor godt isolert kjøleboksen er, men om du har en elektrisk kjøleboks, kan den holde på kulden i mellom 24–72 timer avhengig av modell og produsent. En del kjølebokser kan til og med å holde varm mat varm.

De beste kjøleboksene – Oppsummering

Om du ofte drar på turer og utflukter med familien, bør du få tak i en kjøleboks som kan holde riktig temperatur på maten og drikken du har med. Du kommer til å spare mye penger på å ta med deg mat og drikke i stedet for å kjøpe der dere er. Legg gjerne igjen en kommentar om artikkelen i feltet nederst på siden, så svarer vi så fort vi kan.

Testjakts liste over de beste kjøleboksene

 1. Best i test – Arctic Tern Electric Cooler Box
 2. Best premium – Petromax Cool Box 25 liter
 3. Beste mellomprodukt – Stanley FMST83282-1

Best i test ble Arctic Tern Electric Cooler Box, da denne har alle egenskapene som en skikkelig bra og dyr modell har, men til en svært rimelig pris. Vil du gjøre et skikkelig kupp, er det denne du bør sikte på. På andre plass kommer Petromax Cool Box, som vi valgte takket være dens praktiske funksjoner, samt at den kun veier rett over én kilo. På tredje plass finner du Stanley FMST83282-1. Hovedgrunnen til at denne tok tredjeplassen, er at den har hjul og teleskophåndtak som gjør den lett å flytte fra A til B.

Referanser

Vi har gått gjennom en rekke andre anmeldelser og testet et tjuetalls ulike kjølebokser for å komme fram til topplisten vår. Det finnes mange bra kjølebokser på markedet, og det er ikke veldig store forskjeller mellom de ulike modellene. Vi har også brukt nettsidene til produsentene (Petromax) (https://www.petromax.de/en/) og (Stanley) (https://www.stanleyworks.se/) for de tekniske spesifikasjonene i våre anmeldelser. Lykke til med ditt kjølebokskjøp, og god tur!