Barn & Familie

Dukkehus Test [De 5 Beste 2022]

Dukkehuset er en klassisk leke som har vart gjennom mange generasjoner. De kommer i flere størrelser, fra enkle hus til herskapelige herskapshus. Det fine med dukkehus er at du kan møblere og innrede slik du selv ønsker, og skape et hjem for din dukkefamilie. Være den liten eller stor, dukkehuset har rom til dem alle.

Siden dukkehus kommer umøblert blir barns egen fantasi og kreativitet nøkkelen til møblering og plassering. Dette bidrar til fin lek, og samtidig utvikling, hvor barnet kan sitte i timer å leke med dukkene i hjemmet deres, enten alene eller sammen med venner. Å leke med dukker er kanskje gøy alene, men enda bedre sammen med noen andre.

Siden dukkehus ble introdusert for flere titalls år siden har det kommet flere og flere på markedet. Dette kan gjøre det noe utfordrende å finne det rette dukkehuset til ditt barn og hens leker. Derfor har vi tatt et dypdykk ned i markedet og funnet frem til de fem dukkehusene som vi mener er de beste på markedet.

Fem beste dukkehus for barn

Når det kommer til dukkehus finnes det mange å velge mellom, og mange av disse er gode alternativer som lar barnet leke, utforske og utvikle fantasi og kreativitet. De fem som scorer høyest i vår test er dukkehjem som er innbydende og inspirerende, som er lette å møblere, og som viser preg av personlighet. Samtidig som dukkehusene har en god kvalitet, og med mulighet til å tilpasse barnets egen fantasi og lek.

Det dukkehuset som scorer høyest i vår test er Cloudberry Castle Dukkehus. Dette er et lukket dukkehus med en vegg som kan åpnes, for tilgang til rom. Det følger møbler med, slik at barnet raskt kan komme i gang med å skape et hjem til sine dukker. Et noe mer enkelt og nostalgisk dukkehjem er Lundby Life Dukkehus. Dette dukkehuset kommer med tapetserte rom, og åpning på den ene siden for tilgang til husets rom. For et dukkehjem med WOW faktor er derimot dukkehuset fra L.O.L. Surprise! et supert alternativ, spesielt for barn som elsker L.O.L. dukkene.

 1. Cloudberry Castle Dukkehus – best i test
 2. Lundby Life Dukkehus – best pris
 3. L.O.L. Surprise! Omg Dukketilbehør Hus – best premium
 4. Mummitrollet Mummihuset Dukkehus – best design
 5. Kidkraft Country Estate Dollhouse Dukkehus – best herskapshus

1. Cloudberry Castle Dukkehus – best i test

Cloudberry Castle Dukkehus

Dukkehuset fra Cloudberry er et dukkehus med fire sider, hvor den ene siden kan åpnes for tilgang til husets tre etasjer og fire rom. Dukkehjemmet er helt rosa, og møblene som følger med er laget av tre og har rosa innslag. Med andre ord, dette er et hjem for den som elsker rosa.

Dukkehuset kommer med masse ekstra tilbehør, slik at barn enkelt kan komme i gang med å innrede og skape et hjem for sine dukker. Huset består av et bad, et kjøkken, en stue og et soverom, og møblene som følger med kan brukes til å møblere alle husets rom. Et komplett dukkehus som kun mangler noen som kan bo der.

Perfekt for rosa prinser og prinsesser

På utsiden er dukkehuset rosa, mens veggen på innsiden er alle hvite. Dette får huset til å fremstå som et blankt ark som barnet selv kan innrede og dekorere. Og vil ikke barnet ha hvite vegger finnes det flere muligheter for å gi huset et personlig preg. Veggene kan males eller tapetseres, og møblene byttes ut med møbler fra andre dukkehus serier hvis rosa ikke er favoritten.

Dukkehjemmet fra Cloudberry byr på mange muligheter for god lek og utfoldelse av fantasi. Huset kommer uten dukker, og barnet kan flytte inn de dukkene hen mener at skal bo der. Dette er et dukkehus som enkelt ville falle i smak hos barn som liker å kunne sette sitt personlige preg på hjemmet.

Fordeler

 • Mange møbler følger med
 • Store rom med god plass

Ulemper

 • Kun rosa møbler
 • Loftet kan ikke møbleres

Materiale: Tre Mål: 47,7 x 35 x 60 cm Antall etasjer: Tre Antall rom: Fire Møbler inkludert: Ja Farge: Rosa Anbefalt alder: Fra 3 år

2. Lundby Life Dukkehus – best pris

Lundby Life Dukkehus

Dukkehuset fra Lundby minner veldig om de gamle, klassiske dukkehusene med tapetserte vegger og skrå tak. Dette er et av de beste dukkehus i denne testen mye på grunn av nostalgi, men også på grunn av kvalitet, muligheter og prislappen. Her får du nemlig mye hjem til en budsjettvennlig pris.

Dukkehuset har en åpen løsning, og består av to etasjer med to rom i hver etasje. Hvordan barnet ønsker å møblere disse rommene derimot, det er helt åpent. Men det minste rommet i dette best i test dukkehus egner seg nok best til baderom. Det medfølger ingen møbler, men det finnes et stort utvalg av møbler og ikke minst lamper i samme serie.

Perfekt for små hjem

Dukkehuset tar ikke opp stor plass, samtidig som det fint rommer en liten familie. Ønsker barnet ditt derimot å utvide dukkefamilien, kan også dette huset bygges ut. Lundy kommer nemlig med mange ekstra moduler slik at huset kan bygges ut. Og er ikke barnet fornøyd med tapetet som er der fra før, ja da kan de bare snu bakveggene. Veggene kan også fjernes, slik at to eller flere barn enkelt kan leke sammen.

Dette dukkehuset byr på mye, både i form av lek, design og potensiell utvikling av fantasi og kreativitet. Selv om møblene ikke følger med er ikke dette noen hindring for at huset kan brukes til barns lek. Dette er tross alt en leke til barn, og barn er ikke like avhengige av fysiske gjenstander inne i huset for å skape en god lek.

Fordeler

 • Kan bygges ut
 • Tar ikke opp stor plass

Ulemper

 • Møbler medfølger ikke
 • Skrått tak

Materiale: Plast, kartong Mål: D26 x H39 x B70 cm Antall etasjer: To Antall rom: Fire Møbler inkludert: Nei Farge: Hvit Anbefalt alder: Fra 4 år

3. L.O.L. Surprise! Omg Dukketilbehør Hus – best premium

L.O.L. Surprise! Omg Dukketilbehør Hus

For en L.O.L. Surprise! fan er dette dukkehuset en vinner. Huset er hele fire etasjer høyt, og har ti fargerike rom, samt sklie og en egen drive through i første etasje. Rommene er alle fargerike, og det medfølger møbler slik at barnet kan møblere og designe sitt dukkehus før L.O.L. dukkene flytter inn.

Alle rommene og møblene som følger med er fargerike, og gjenspeiler den fargesprakende livsstilen som L.O.L. dukkene er kjent for. Dette er en av grunnene til at dette dukkehuset scorer såpass høyt i vår dukkehus test. Det er fargerikt og innbydende, med mye ekstra tilbehør og muligheten for masse god lek alene eller sammen med gode venner.

Perfekt for fargerike personligheter

Huset byr ikke bare på fargerik lek og moro. Bak seks av rommene skjuler det seg også ekstra overraskelser som tar leken til nye høyder. I tillegg til sklien har huset også en fungerende heis, hvor hele tre dukker kan oppholde seg samtidig. Huset er både stort og oppleves som veldig åpent, så det er enkelt for flere barn å leke med både hus og dukker samtidig.

Selve dukkehuset er innbydende og engasjerende, med fargerike rom og fargerike personligheter som vil bo i huset. Og som en ekstra bonus kommer huset med både lys- og lydfunksjoner. Dette dukkehuset har alt, fra godt design til personlig preg og spennende funksjoner slik at barnet lett blir sittende å leke i flere timer i strekk.

Fordeler

 • Stort og fargerikt
 • Mye ekstra innhold

Ulemper

 • Ikke anbefalt for yngre barn
 • Høy prislapp

Materiale: Plast Mål: H71 x L23 x B102 cm Antall etasjer: Fire Antall rom: Ti Møbler inkludert: Ja Batterikrav: 3 stk. LR44 (inngår) Anbefalt alder: Fra 6 år

4. Mummitrollet Mummihuset Dukkehus – best design

Mummitrollet Mummihuset Dukkehus, Blå

Mummi er populær, både som leke, TV-serie og som design på et stort utvalg av utstyr til barn og baby. Så selvfølgelig er det plass til Mummidalens eget dukkehus i vår test. Ikke bare vekker huset gode minner hos foreldre, men det byr også på mye god lek, og har et godt og praktisk design.

Dukkehuset er en tro kopi av Mummihuset som er kjent fra bøker og TV, og har en rund form. Det består av fire etasjer, og kan åpnes og lukkes etter eget ønske. Med andre ord, et praktisk dukkehus som er noe enklere å flytte rundt på. Samtidig tar det ikke opp store plassen.

Perfekt for en som elsker Mummidalen

Hver etasje er delt i to, og kan møbleres etter eget ønske. Her følger både møbler og figurer med, så du får en komplett Mummi familie som kan bo og leve i huset. Det er mye lek og moro med dette huset, og barnets fantasi settes på prøve. Her kan barnet skape sin egen historie, eller spille ut noe de kjenner igjen fra TV eller bøker. Uansett, dette huset vil resultere i mange timer med god lek, og noe nostalgiske følelser hos de som er vokst opp med Mummidalen på barne-tv.

Med flere morsomme og underholdende dukkemøbler, mye annet morsomt tilbehør og ni figurer er dette et komplett dukkehus. Her får du både hus, møbler og beboere, og barnet kommer fort i gang med leken. Huset kan ikke enkelt tilpasses personlige preferanser, men er tro til skaperen og det originale hjemmet som befolkningen er så glad i.

Fordeler

 • Komplett sett med hus, møbler og dukker
 • Kan meget enkelt flyttes på

Ulemper

 • Lite plass til møbler inne i huset
 • Ikke god plass til andre type dukker

Materiale: Plast Mål: H35 x B30 cm Antall etasjer: Tre Antall rom: Åtte Møbler inkludert: Ja Farge: Blå Anbefalt alder: Fra tre år

5. Kidkraft Country Estate Dollhouse Dukkehus – beste herskapshus

Kidkraft Country Estate Dollhouse Dukkehus

Dukkehus trenger ikke bare være enkle hus. De kan også være staslige herskapshus, som Country Estate fra Kidkraft. Dette er et stort dukkehjem på fire etasjer og hele elleve rom, inkludert en garasje, og en uteplass. I dette huset får dukkene mer en nok med plass, og med fargerike rom og møbler kan fantasien lett løpe løpsk.

Alle rommene i dukkehuset er malt med fine detaljer, som tilfører mye til huset i form av både farge, livlighet og dybde. Rommene består av mer enn de møblene som settes der, noe som tilfører noe ekstra til leken. Dette er et dukkehus som virkelig byr på seg selv, og inviterer til mye lek og moro for mer enn bare ett barn.

Perfekt for flere barn

I tillegg til vakre vegger med flotte detaljer kommer huset med mye ekstra som tilfører liv til huset. Det er en heis mellom første og andre etasje som dukkene kan benytte seg av. Lampene i huset lyser når knappen trykkes på, garasjedørene kan åpnes og lukkes, og toalettet kan lage skyllelyd. Det er mye realisme i dette huset, som gir mye inspirasjon til fantasifull lek.

Med tretti møbler som følger med kan barnet slå seg løs og dekorere etter eget ønske. Selv om huset har malte detaljer er det ingenting i veien for å la fantasien løpe løpsk. Det er nemlig ingen som sier at badet må ha fliser og speil, eller at soverommet ikke kan ha en peis. Dette er et dukkehus som virkelig lar barnet leke med fantasien, kreativiteten og dukkene.

Fordeler

 • Stort hus med mange fine detaljer
 • Møbler følger med

Ulemper

 • Tar opp mye plass
 • Rommene kan føles bestemt på forhånd

Materiale: Tekstil, plast Mål: D53 x H134,5 x B119 cm Antall etasjer: Fire Antall rom: Elleve Møbler inkludert: Ja Anbefalt alder: Fra 3 år

Kjøpsguide – hvordan velge det beste dukkehus

Dukkehus kan by på mye inspirerende lek for barnet, hvor kreativitet og fantasi får sitt utspill. Barn kan bruke flere timer på å leke med dukkene i huset sitt, så sant huset er det rette for dem. Å finne det rette dukkehuset derimot, det kan by på en utfordring.

Når du skal velge et dukkehus til ditt barn er det viktig å tenke på hva som engasjerer ditt barn, og ikke minst hvor mye plass dere har. Dukkehus kommer i forskjellige størrelser, hvor flere også har mulighet for å bygges ut. Tenk også på dukkene barnet har, hvor store de er, og hvor stort hus de må ha for å kunne bo i huset.

Enkelt å montere

Mange dukkehus kommer i dag som monteringssett. Det betyr at du selv må sette sammen huset, og det kan by på noen utfordringer. Huset må derfor være enkelt å sette sammen, slik at det blir et komplett og riktig hus.

Hvis huset er veldig enkelt å montere kan barnet selv være med på monteringen. Dette gir barnet en mulighet til å få eierskap over huset, samtidig som det bidrar til barnets utvikling og selvstendighet.

Dukkehus som er enkle å sette opp blir også satt opp og gjort ferdig med en gang. Det blir ikke mas og krangling om huset, og barnet kan fort komme i gang med leken så du som forelder kan trekke deg tilbake.

Dukkehus med tilbehør

Tilbehøret er en viktig del av dukkehuset. Uten tilbehør er det ikke mulig å møblere huset, og da forsvinner noe av poenget med huset.

En del av leken knyttet til dukkehus og hjem er å skape et hjem til dukkene, i form av møbler, lys og kanskje noen gardiner eller puter. Alt ettersom hva som appellerer til barnet, og som føles som en viktig del for å skape et hjem til dukkene.

Enten om de følger med eller kommer ved siden av er møbler og annet inventar viktig. Det bidrar til å skape en hyggelig atmosfære i hjemmet, og lar barnet få utløp for kreativitet og lek med fantasien.

Bra design

Et godt design handler om mer enn bare høyde og bredde på huset. Det handler om helheten, hvor store rommene er, om det er plass til møblene inne i huset, og hvilken farge og mønster som er på tak og vegger.

Noe annet som er viktig å huske på at barn liker farger, og trekkes gjerne mot dem. Et dukkehus med mye farger og mønstre vil derfor være mer appellerende til barn enn et enkelt dukkehus med nøytrale vegger.

Godt design er viktig for å få barnet til å ville leke med dukkehuset. God størrelse på rommene slik at det er plass til møblene, og dermed mulig å leke inne i huset er viktig. Det samme er fargen på huset og rommene, og at disse matcher barnets personlighet.

Når trenger du å bruke et dukkehus?

Dukkehus som leke har eksistert i mange år allerede, og kan by på mye god lek og utvikling av ferdigheter. Med dukker og et dukkehjem kan barnet leke i flere timer, enten alene eller sammen med gode venner. I denne best i test har vi funnet frem til de dukkehusene som vil gi ditt barn denne muligheten.

Dukkehjem er mer enn bare et hus for dukkene å bo i. Det er et blankt ark som barnet selv kan designe. Møbler kan plasserer, enkelte har hus med vendbare vegger slik at farger kan endres, og lamper kan legges til for et mer hjemmekoselig inntrykk.

Med andre ord – et dukkehjem kan by på mye glede for barn. Det er noe de kan leke med alene eller sammen med andre, hvor deres egen fantasi står i sentrum. Barn får muligheten til å utforske leken, og kan bruke flere timer på å utvikle leken og fantasien sin med et enkelt dukkehus.

Ofte stilte spørsmål og svar