Beste Rivningshammer For Pro Og Hobby (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi vurdere hvilke rivehammere er best i test ifølge vårt testpanel!

Du bruker verktøy som meiselhammer, kombihammer, brekkhammer eller rivningshammer for blant annet å kunne bryte murstein, stein, betong og andre tungt bearbeidede materialer. Meiselhammeren er vanligvis elektrisk drevet og er en ganske tung maskin som bruker sin egen vekt under arbeidet. Du må vanligvis bruke den med begge hender.

Der manuelle verktøy ikke er tilstrekkelig, kan du bruke en meiselhammer. Dette er fordi det er et meget robust konstruert meiselverktøy med enorm kraft. Det yter best ved bryting i tyngre, hardere materialer. For deg som jobber innen byggbransjen, kan meiselhammeren være et essensielt hjelpemiddel for mange arbeidsoppgaver. Nedenfor har vi samlet de fem beste på markedet.

1. Vinner og best i test ble brekkhammer fra DEWALT D25981K-QS

Fordeler

 • Stor og kraftig, øker holdbarheten og forbedrer ødeleggelsesevnen
 • Aktiv vibrasjonskontroll
 • Effektiv motor på 2100 W

Ulemper

 • Noe tung med sine 31 kg

Spesifikasjoner

Mer om brekkhammer fra DEWALT D25981K-QS

Denne svært hendige meiselhammeren fra DEWALT med 1600 W er et utrolig kraftig og anvendelig verktøy, spesielt for deg som arbeider innenfor for eksempel bygg og riving. Den er en allsidig meiselhammer/ødeleggelseshammer utstyrt med SDS Max-feste. Den har en effektiv slagkraft på 22,5 J og en slagfrekvens på 1620 slag/minutt.

Denne meiselhammeren er en del av Dewalts produkter med Perform & Protect-merket, noe som betyr at verktøyet oppfyller de strenge sikkerhetskriteriene som gjelder for følgende fokusområder: vibrasjon, støv og kontroll. DEWALT D25951K er verdsatt av bygningsarbeidere over hele verden på grunn av at den er lett å bruke, prisgunstig og alltid leverer høy ytelse.

2. På andreplass kommer rivningshammer fra BOSCH GSH 27 VC

Fordeler

 • Friksjonsfrie håndtak og vibrasjonsdempende slaggenerator
 • Sklisikker overflate
 • Stabil vekt

Ulemper

 • Spissmeisel følger ikke med

Spesifikasjoner

Mer om rivningshammer fra BOSCH GSH 27 VC

Bosch GSH 27 VC med 2000 W er en av de beste meiselhammerne markedet har å tilby håndverkere. Den er kraftig med 28 mm sekskantfeste. Den har en slagfrekvens på 1000 slag/min og en slagenergi på 62 J, noe som gjør denne meiselhammeren til et svært effektivt verktøy.

Dette er et holdbart verktøy som er populært blant forbrukere og ofte best i test blant meiselhammere, mye takket være en svært lav vibrasjonsnivå. Denne meiselhammeren fra Bosch er også komfortabel og praktisk å arbeide med, da den er velbalansert og utstyrt med et ergonomisk håndtak integrert med softgrip.

3. På tredjeplass kommer kombihammer fra MILWAUKEE K 950 S

Fordeler

 • DIGITRONIC® helbølge elektronikk
 • Automatisk smøresystem
 • 3 integrerte AVS-håndtak

Ulemper

 • Ønsker flere tilbehør

Spesifikasjoner

Mer om kombihammer fra MILWAUKEE K 950 S

K 950 S fra MILWAUKEE er en kraftig meiselhammer med en 1700 W motor. Den takler arbeid i de fleste materialer, både betong og asfalt, noe som gjør den perfekt for deg som jobber innenfor bransjer med mange ulike meislingsoppgaver. Den har en slagenergi på 20 J for best mulig ytelse.

Dette er en populær og prisgunstig meiselhammer for deg som jobber med blant annet bygg-, rive- eller veiarbeid. Den er også utstyrt med en variolås som du kan justere i 12 ulike posisjoner for å tilpasse verktøysvinkelen. Komfortabel å bruke, noe som gjør det mulig å arbeide uten risiko for armskader.

4. På fjerdeplass kommer brekkhammer fra HIKOKI H90SG

Fordeler

 • Enkle verktøybytter
 • Inkluderer nøkkel
 • UVP antivibrasjonsteknologi

Ulemper

 • Ønsker flere tilbehør

Spesifikasjoner

Mer om brekkhammer fra HIKOKI H90SG

H90SG fra HiKOKI er en meget kraftig meiselhammer med en 2000 W motor. Den er ekstremt kraftig med en slagenergi i den øverste klassen på hele 70,0 J. Dette praktiske verktøyet er også utstyrt med avansert UVP antivibrasjonsteknologi som reduserer vibrasjoner med opptil 50%. Den er pålitelig i drift og utfører arbeidet effektivt med raske resultater.

Dette er en verdsatt og populær meiselhammer blant kunder. Mye takket være dens mange egenskaper og finesser, som for eksempel verktøyfestet for tre forskjellige meisler. Dessuten er det et ekstremt kraftig og pålitelig verktøy av høy kvalitet. Den har et hendig og komfortabelt grep som gjør at du kan arbeide i lengre perioder til tross for verktøyets noe tunge vekt.

5. På femteplass kommer rivningshammer fra BOSCH GSH 11 VC

Fordeler

 • Innebygd servicevisning
 • Lavt vibrasjonsnivå
 • Lav pris

Ulemper

 • Ønsker høyere slagkraft

Spesifikasjoner

Mer om rivningshammer fra BOSCH GSH 11 VC

Bosch meiselhammer GSH 11 VC med en 1700 W motor er et essensielt verktøy for deg som arbeider med for eksempel rivnings- eller bygningsarbeid. Denne praktiske meiselhammeren er også utstyrt med justerbar slagkraft på 23 J. Optimal tilpasning til den typen arbeid du skal utføre.

Dette er en solid konstruert meiselhammer laget av robuste metallkomponenter for lang levetid. Takket være sin maksimerte og lange design er den optimal spesielt for grunnarbeid. I denne meiselhammeren får du ikke bare et godt verktøy. Den er også rimelig, men likevel av høy standard og med lang holdbarhet. Arbeidsdagene dine blir betydelig lettere!

Kjøpeguide – Velg riktig meiselhammer

Med en solid meiselhammer kan du både effektivisere og betydelig lette arbeidsdagene dine. Det finnes mange ulike modeller, hvorav de fleste kan håndtere de fleste materialene som finnes. Likevel finnes det noen modeller som er mer spesialiserte mot visse typer oppgaver.

Dette er en meiselhammer-kjøpeguide vi har utarbeidet for at du skal kunne informere deg om verktøyets egenskaper når du skal kjøpe en meiselhammer. Uansett om du jobber med grunnarbeid eller kanskje innen byggbransjen, kan du trenge en god meiselhammer og kanskje også en borehammer.

Finn best i test rivningshammer hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test rivningshammer hos oss på Testjakt.no!

Vibrasjon

Vibrasjonsnivåene på verktøyet er veldig viktig å ta hensyn til, da eksponering for vibrasjoner kan være årsaken til mange ulike helseproblemer som samlet kalles for hånd-arm vibrasjonssyndrom (HAVS). Det er også andre medisinske risikoer, inkludert karpaltunnelsyndrom og utvikling av hvite fingre.

Du bør derfor sikre deg at du kjøper en av de beste meiselhammerne som er tilgjengelige på markedet for å garantere integrerte vibrasjonsdempende tiltak. Det er visse merker som spesialiserer seg på meiselhammere med redusert vibrasjon. Sats på sikkerhet fremfor kvantitet – dette er ikke noe å slurve med.

Sikkerhet

Det er ikke bare vibrasjonssikkerheten du må tenke på, det er også mange andre faktorer du må ta hensyn til når du kjøper en ny meiselhammer. For eksempel er det en risiko for at verktøyet kan sette seg fast under boring eller kapping.

Siden dette er en stor risiko, ikke bare for skader på verktøyet, men også for personskader, er det viktig å sørge for å kjøpe en meiselhammer med sikkerhetstiltak på plass, inkludert godt plasserte sikkerhetsregulatorer. En god grepsevne er også avgjørende.

Kvalitet

Betydningen av kvalitet er stor, da du trenger et verktøy som fungerer i alle værforhold og situasjoner. Uansett omstendigheter og som lar deg jobbe med de fleste materialer. Du trenger en meiselhammer som for eksempel ikke setter seg fast altfor ofte.

Dette er viktig både fordi arbeidet går sakte hvis verktøyet stadig setter seg fast, og fordi det øker risikoen for skader. Du trenger også en solid meiselhammer som kan håndtere tunge materialer uten å gå i stykker, slik at du unngår å måtte reparere eller kjøpe nytt.

Når man skal bruke en meiselhammer

Meiselhammeren er et nyttig verktøy som er svært verdsatt blant bygningsarbeidere, grunnarbeidere og andre som utfører grovarbeid. Hvis du ofte må bore eller slå i betong, asfalt eller sement, er meiselhammeren det optimale verktøyet for deg og prosjektene dine.

Med riktig meiselhammer kan du både lette arbeidet og øke effektiviteten. Vi håper at vår guide vil være til stor hjelp for deg, og at du nå føler deg litt klokere når det gjelder ditt kjøp.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 24/11/2023 •  8 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test