Beste Allværsstøvler For Barn (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke allværsstøvler for barn som er best i test ifølge vårt testpanel!

På våte dager er allværsstøvler det ideelle skotøyet. Dette gjelder ikke minst for barn og voksne som oppholder seg utendørs flere timer om dagen. Disse støvlene er forede på innsiden og har en vanntet utside. Da holder de både på varmen og holder fuktighet ute, selv når gradestokken viser mange grader under null.

Tørre, varme føtter er viktig for både helse og trivsel ved aktiviteter utendørs. Med de beste allværsstøvlene kan barn og voksne oppholde seg utendør i timesvis uten å fryse på bena. Allværsstøvler er ikke bare tykke sko for barn i ruskevær. De er også svært praktiske for voksne som tilbringer mange timer om dagen ute.

Med gode allværsstøvler tar deu farvel med iskalde føtter. Dette er nødvendige støvler til de våte, kalde månedene. Støvlene er likevel ikke bare et praktisk og funksjonelt skotøy som holder bena varme. De finnes også i forskjellig modeller og farger med stilige detaljer til både gutter og jenter.

5 best i test allværsstøvler

Testens vinnere er kåret på bakgrunn av funksjonalitet og design. Dette er praktiske allværsstøvler av svært solid kvalitet. De har en vanntett utside og såle som holder fuktigheten ute på våte dager. Innsiden er foret slik at bena holder seg både tørre og varme hele dagen, selv på dager som gradestokken viser godt under null.

Vinneren av testen er kåret på bakgrunn av anmeldelser og tester. Det som kjennetegner de beste allværsstøvlene er robust kvalitet som tåler vind og vann. Kan de brukes hele året, inkludert vinteren, er dette selvfølgelig et pluss. I tillegg er funksjonalitet og vekt viktig. Har de god såle og praktiske detaljer som snor og refleks, er dette også vesentlige kriterier når beste allværsstøvel kåres.

1. Vinner og best i test ble allværsstøvlene fra Tretorn Aktiv Chelsea Winter

Fördelar

 • Fôr i tekstil
 • Klarer å holde varmen nede på minus 20 grader
 • Pull-tab på baksiden av skaftet
 • Fri for fluorkarboner, ftalater og PVC

Nackdelar

 • Ikke-avtagbart fôr

Spesifikasjoner

Mer om allværsstøvlene fra Tretorn Aktiv Chelsea Winter

Aktiv Chelsea er et par praktfulle gummistøvler i den tidløse Chelsea-modellen fra Tretorn – perfekt for lek i alle slags værforhold! Disse gummistøvlene er fremstilt av naturlig gummi og er utstyrt med et varmt tekstilfôr som sørger for komfortable føtter på kalde og våte dager. Med sin forsterkede innersåle og en yttersåle med robust mønster og utmerket grep, er disse støvlene både behagelige og funksjonelle.

I tillegg tilbyr Aktiv Chelsea en praktisk trekkfane på baksiden av skaftet, som gjør det enkelt for barnet å ta av og på støvlene selv. Det er også verdt å merke seg at disse gummistøvlene er fri for skadelige stoffer som fluorkarboner, ftalater og PVC, noe som gjør dem til et trygt og miljøvennlig valg for både barn og natur. Med Aktiv Chelsea er barnet ditt godt rustet for eventyr i regn og søle!

2. På andreplass kommer allværsstøvlene fra Nordbjørn Blizzard

Fördelar

 • Kraftig såle
 • Stort utvalg av farger

Nackdelar

 • Kan lett bli for varmt
 • Kan oppleves som litt tung

Spesifikasjoner

Mer om allværsstøvlene fra Nordbjørn Blizzard

Nordbjørn Blizzard er allværsstøvler designet for å takle de kalde dagene og store temperaturforskjeller i nord. Med høyt skaft og solid såle motstår de både vind og kulde og lar dermed barnet leke ute hele dagen.

Det svenske klesmerket Nordbjørn produserer slitesterke klær for barn og klærne er designet for å takle det nordiske klimaet på en utmerket måte. Merket har også et godt rykte i bransjen, noe som gjør at vi ofte ser produktene deres høyt på testlistene. Denne gangen var det deres Blizzard allværsstøvler.

Med en kraftig mønstret gummisåle er skoen stabil og har godt grep også på glatt underlag. I tillegg har støvelen et høyt skaft som gjør det vanskelig for snø og slaps å komme inn i skoen og få barnets føtter våte.

Dette er allværsstøvler som fungerer bra også på høstdager da de er laget av et vanntett materiale. I tillegg til dette finnes støvlene i en rekke farger og mønstre, noe som gjør det enkelt for deg å finne noe som passer ditt barn.

3. På tredjeplass kommer allværsstøvlene fra Tretorn Kuling

Fördelar

 • Holder føttene varme og tørre hele året
 • Fleksibel og funksjonell passform

Nackdelar

 • Finnes kun i tre farger
 • Noe høye øverst

Spesifikasjoner

Mer om allværsstøvlene fra Tretorn Kuling

Tretorn Kuling er svært funksjonell allværsstøvler. De er halvhøye noe som medfører at de er fleksible og ikke til hinder for lek og aktivitet. Støvelen fra Tretorn er produsert i et robust materiale som holder føtene varme og tørre i timesvis.

Denne støvelen topper stadig listene over topp fem allværsstøvler – og det er selvfølgelig ikke uten grunn. Den er praktisk, robust og kommer i et flott design som vil falle i smak hos både barn og voksen. Velg blant flere farger.

Støvelen er produsert med tanke på vårt kalde klima i nord. Materialet er naturgummi som er 100 % fri for PVC. Den er foret med neopren, et materiale som også blir brukt i våtdrakter. Dette er med andre ord allværsstøvler som garantert holder bena tørre.

Allværsstøvlene fra Tretorn har et praktisk design som gjør de enkle og ta av og på. De sitter godt på foten og verken kjipper eller strammer. Tretorn har dessuten tatt ordet “allværsstøvler” bokstavelig, for disse kan brukes året rundt, selv på kalde vinterdager med 10 minusgrader.

4. På fjerdeplass kommer allværsstøvlene fra Viking Alv Indie Moomin Fôrede

Fördelar

 • Stabile
 • Fôrede
 • Prisgunstige
 • Pent mønster

Nackdelar

 • Søl oppleves lett å feste seg til materialet, som er litt ru

Spesifikasjoner

Mer om allværsstøvlene fra Viking Alv Indie Moomin Fôrede

Alv Indie Moomin er fantastiske, fôrede gummistøvler fra Viking, perfekte for utendørsaktiviteter i regnet. De er laget av naturgummi med et varmt ullfôr som holder føttene tørre og varme. Med en uttakbar innersåle er de praktiske å tørke, og refleksdetaljene øker synligheten i dårlig vær. Jeg elsker at de er fri for PVC og veganske vennlige. Med ull- og polyesterfôr og en slitesterk naturgummisåle er disse støvlene både funksjonelle og miljøvennlige. En absolutt must-have for regnværsdager!

5. På femteplass kommer allværsstøvlene fra Viking Ultra 2.0

Fördelar

 • Bærekraftige, solide materialer
 • Funksjonlle, lettvekstsstøvler

Nackdelar

 • Tykt for, ikke egnet på varme dager
 • Lite utvalg for voksne menn

Spesifikasjoner

Mer om allværsstøvlene fra Viking Ultra 2.0

Viking er en klassiker på det norske markedet og har i en årrekke vært blant de soleklare favorittene når beste allværsstøvler kåres. De er ideelle for lek og aktiviteter på våte vår- og høstdager, og med en ekstra ullsokk er de også godt egnet for vinteren.

Fra den norske produsenten Viking kommer robuste støvler for både barn og voksne. Her kombineres både kvalitet og design, for støvlene holder utmerket på varme samtidig som de har et klassisk stilfullt design. Denne kombinasjonen gjør at de stadig topper listen over best i test allværsstøvler.

Viking er en produsent med lange tradisjoner. De bruker erfaringen til å utvikle skotøy som kombinerer kvalitet, funksjonalitet og bærekraft. Støvlene er laget i robuste, bærekraftige materialer. De er svært slitesterke, så dette er en støvel som holder lenge. Foret er av behagelig ull og utsiden i miljøvennlig PU gummi. Støvlene er lette og derfor svært funksjonelle.

Viking 2.0 Ultra er en UNISEX allværsstøvel eller termostøvel for både barn og voksne. Velg blant en rekke farger, fra lilla, gul og grønn, til nøytrale sort og grå. Med et bredt utvalg vil hele familien garantert finne sin favoritt.

Kjøpe guide – hvordan velge riktige allværsstøvler

Allværsstøvler må holde føttene varme og tørre, selv på svært våte dager. Det er derfor viktig at de er produsert i et robust, vanntett materiale og er foret.

Ettersom dette er støvler som er ment for aktivteter utendørs, bør de være funksjonelle, fleksible og lette. Dessuten er det selvfølgelig en stor fordel om de er enkle å ta av og på.

De må holde føttene varme og tørre

Allværsstøvler må være funksjonelle og holde føttene varme og tørre i mange timer, året rundt, inkludert kalde, våte dager om vinteren.

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Dette gjelder selvfølgelig også skotøy. Med gode allværsstøvler har man glede av utendørsaktiviteter i all slags ruskevær.

Det norske klimaet er skiftende. Om høsten og våren er det ikke uvanlig med lange kalde og våte dager. Vi nordmenn sitter ikke inne. Derfor er sko som tåler dette været så viktig.

Finn best i test allværsstøvler for barn hos oss på Testjakt.no
Finn best i test allværsstøvler for barn hos oss på Testjakt.no

De må være fleksible og lette

Skoene skal brukes til aktiviteter utendørs og det er derfor viktig at de kjennes lette på foten og ikke er til hinder for aktiv lek.

Lite er mer irriterende enn sko som er vanskelig å få av og på. Dette gjelder også allværtsstøvler.

Det er stort sett mindre barn i skole og barnehage som bruker allværsstøvler. Støvlene bør derfor være lette og ta av og på slik at barn kan klare det uten hjelp.

Detaljer og design

Støvlene bør i likhet med andre plagg, ha et innbydende design slik at det frister å bruke det.

Ekstra detaljer som refleks er viktig. Støvlene brukes ofte i den mørkere årstiden og bør være synlige i mørket.

Gode såler er vesentlig. De gjør skoene sklisikre og holder samtidig langt bedre på varmen enn støvler og sko med tynn såle.

Når brukes man allværsstøvler?

Allværsstøvler brukes i all hovedsak om våren, høsten og våte dager om vinteren. Støvler som er best i test kan brukes i all slags vær, men er spesielt egnet for våte, kalde dager.

Alle allværsstøvler er produsert i vanntett materiale, da aller helst gummi. På innsiden er de foret, noe som gjør de gode også på kaldere dager.

Ettersom dette er sko til utendørs bruk, er de gjerne utstyrt med praktiske funksjoner som en snor til å tette igjen støvelen. Dette gir ekstra beskyttelse mot snø og vann.

Vanlige spørsmål

Er det bare for barn eller finnes allværsstøvler også for voksne?

Noen av modellene vi valgte i vår test er tilgjengelig opp til størrelse 39.

Har de alltid for som sitter fast eller finnes det modeller med avtagbart for?

Ja, men tykkelsen og materialet varierer. Ofte er det en avtagbar sokk som fungerer som for.

Er de miljøvennlige og produsert i bærekraftig materiale som ikke forurenser?

De fleste allværsstøvler produseres i PVC-fri gummi eller annet materiale som er skånsomt for miljøet.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 15/03/2024 •  11 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test