Beste Vognpose For Bil Og Barnevogn (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke vognpose/bilstolpose for babyen din som er best i test ifølge vårt testpanel!

En vognpose kommer godt med nå man har barn, enten den brukes i vognen eller i bilstolen. Med en bilstolpose får du en vognpose som er mindre enn en tradisjonell pose, og som dermed passer perfekt i bilstolen. Den kommer med huller på baksiden for å selene gjennom, slik at du enkelt kan sikre barnet ditt i bilstolen.

En god bilstolpose er lett å tilpasse, passer til bilstolen og holder barnet ditt godt og varmt. Den kommer i flere ulike tykkelser, men vil uansett sette sikkerheten først. Selen kommer tett på barnet, og posen gir et isolerende lag slik at du ikke må kle på barnet ekstra på vei inn og ut i bilen.

Som en mini versjon av vognposen kommer en bilstolpose med mange gode egenskaper. Den kommer også i ulike materialer, slik at posen kan brukes gjennom store deler av året. Tynnere poser er perfekt for mellomsesongene, mens varmende poser med ull eller lammeskinn er gode om vinteren. Når bilen blir varm kan posen åpnes, slik at barnet ikke blir for varm inne i bilen, og ei heller for kald utenfor.

Fem beste bilstolpose på markedet

Det finnes mange ulike bilstolposer å velge mellom. None er tynne og lette, andre tykke og mer isolerende. Uansett, posen har gode egenskaper som gjør den til et godt valg for nybakte foreldre. Posen er tilpasset babyens bilstol, og kan brukes helt til barnet vokser ut av både stol og pose. Sikkerheten blir ivaretatt, og det anbefales å bruke en bilstolpose fremfor en vinterdress, da selene kommer tettere på barnet i en pose fremfor over tykke dresser og jakker.

1. Vinner og best i test ble bilstolspose fra Voksi Move

Fordeler

 • God passform
 • Laget av myke og komfortable materialer

Ulemper

 • Ukjent pusteevne og vannsøyle
 • Lite utvalg av farger

Spesifikasjoner

Mer om bilstolspose fra Voksi Move

Er det noe Voksi® kan så er det å lage komfortable vognposer med god plass til både barn og seler. Move vognpose er ikke noe unntak, og er den perfekte bilstolpose. Posen har en kort og smal form, som gjør at den ligger godt i bilstolen, samt også kan brukes i barnevogn.

Denne type bilstolpose er designet for å passe inn i bilen, og samtidig holde den lille både varm og tørr. Undersiden av vognposen er laget av 100 % ull, slik at eventuell fuktighet transporteres bort og hverken barn eller pose blir klam og fuktig i en varm bil.

Perfekt til bruk gjennom hele året

Oversiden er en kombinasjon av dun og fjær, som gir god beskyttelse og isolerer godt for både vind og kulde. Du kan med andre ord trygd bruke Voksi sin vognpose i bilen og vognen midt på vinteren. Den er godt isolert, og tåler å bli utsatt for både snø og regn over en periode før fuktigheten trenger gjennom. Åpningen i ryggen gjør det også mulig å flytte bilstolposen fra bil til vogn, eller fra bilstol til bilstol. Alt i alt, en meget praktisk bilstolpose.

Når det kommer til design har denne bilstolposen et godt design. Formen er smal, slik at den passer inn i de aller fleste bilstoler og vogner på markedet. Den er også kort nok til å ikke henge langt nedover stolen, samtidig lang nok til å gi barnet god plass til føttene.

2. På andreplass kommer fra Nordbjørn Hazey Vognpose

Fordeler

 • Allsidighet
 • Varm og behagelig
 • Justerbarhet

Ulemper

 • Foret med polyester, som ikke er like varmende som noen andre alternativer som for eksempel dun

Spesifikasjoner

Mer om Nordbjørn Hazey Vognpose

Hazey fra Nordbjørn er en strålende tillegg til enhver barnevogn under de kalde vintermånedene. Denne vognposen kombinerer stil og funksjonalitet på en enestående måte. Med et ytre lag av vind- og vannavstøtende polyester og et indre lag av myk og varm pile, sikrer den komfort og beskyttelse for barnet ditt under alle forhold. Den 100% polyester polstringen legger til ekstra varme, perfekt for lur på farten.

Designet med en justerbar hette og to glidelåser på sidene, gir den fleksibilitet og enkel tilgang til barnet. Den universelle passformen gjør den kompatibel med de fleste barnevogner på markedet. Med innebygde uttak for 5-punktssele, sikrer den også sikkerhet. Anbefalt for alderen fra nyfødt til 3 år, er Hazey den ideelle vognposen for komfortabel og trygg trilletur gjennom vinteren.

Prefekt for vinteren og kjølige dager

Høy vannsøyle og gode pusteegenskaper er med på å dytte denne posen til det øvre sjiktet av bilstolposer. Ikke bare beskytter den mot vær og vind, og filtrerer ut fuktighet slik at barnet ikke blir klam og våt. Dette bidrar til å holde barnet både varmt og tørt, uansett om hen sitter i bilstolen inne i en varm bil, eller fraktes mellom hus og bil.

Hetten på posen kommer med en snor, slik at du kan justere åpningen på hetten. Dette bidrar til å holde ulikt vær og vind ute, og varmen inne. Bilstolposen er også utstyr med reflekser, slik at den også er synlig i mørket. Posen byr også på god plass, og kan brukes i de alle fleste bilstoler og barnevogner.

3. På tredjeplass kommer Minivognpose fra Petite Chérie Essence

Fordeler

 • Behagelig og varmende fôr
 • Pent design med god passform

Ulemper

 • Noe smalere enn andre modeller
 • Stor hette uten snøring

Spesifikasjoner

Mer om Minivognpose fra Petite Chérie Essence

Essence fra Petite Chérie er en budsjettvennlig bilstolpose som har et flott design og gode egenskaper. Posen kommer med et behagelig fleecefôr som holder barnet varmt, mens materialet på utsiden er vannavstøtende og beskytter mot ulike typer vær og vind. Siden posen kommer i en universal modell passer den også til alle typer bilstoler og barnevogner.

Åpningen i ryggen gjør det enkelt å tre selene på plass, slik at den lille et godt sikret uansett om bilstolposen brukes i en bilstol eller vogn. Dette er en av de beste i vår bilstolpose test nettopp på grunn av de fleksible løsningene og mulighetene som denne poser kommer med.

Perfekt for nyfødte i vogn og bilstol

Bilstolposen har et behagelig fôr, og er også fylt med varmende fyll slik at den lille holder seg god og varm gjennom hele vinter sesongen. Posen passer fra barnet er nyfødt, og er den perfekte første vognpose som kan brukes i bilstolen og i barnevognen på lange turer om vinteren. Åpningen i ryggen er enkel å åpne, slik at posen enkelt kan flyttes mellom.

Dette er en bilstolpose med mange gode egenskaper og som trygt kan brukes i bilen. Barnet er godt isolert inne i posen, og trenger ikke ha ekstra lag som skal passe under selene. Dette gjør at barnet sitter tryggere i både vogn og bilstol. Designet på stolen er også fint, og den kommer i både som ensfarget og med mønster.

4. På fjerdeplass kommer Nordlys Minivognpose

Fordeler

 • Behagelig og varmende
 • Gir god beskyttelse mot kulde

Ulemper

 • Har en tendens til å farge av
 • Kan ikke vaskes i maskinen

Spesifikasjoner

Mer om bilstolspose fra Nordlys Minivognpose

Denne bilstolposen i lammeskinn byr på meget høy komfort, mye varme og god beskyttelse mot kald og sur vind. Samtidig vil lammeskinnet sørge for at fuktighet transporteres vekk, slik at den lille ikke blir våt og klamme inne i bilstolposen. En god og meget bruksvennlig bilstolpose som vil fungere godt gjennom flere sesonger.

Når det kommer til justeringer og tilpassinger er dette en bilstolpose som knapt kan bli enklere. Den har åpning for fempunktsele i ryggen, slik at den kan brukes både som en pose i bilstolen og i vognen. Glidelåsen går også helt ned, slik at du enkelt kommer til, og fotdelen er avtakbar slik at barnet kan få bedre plass.

Perfekt for kjølige perioder

Hele innsiden er kledd i lammeskinn, noe som både varmer og isolerer. Det er også behagelig for barnet, og skaper en lun atmosfære der barnet er. På ekstra kjølige og vindfulle dager kan du gi barnet ekstra beskyttelse med å stramme hetten lett. Slik vil du stenge ute kulden. Og som en ekstra sikkerhet er baksiden sklisikker slik at posen ikke sklir rundt i hverken vogn eller stol.

Siden posen også kan åpnes helt opp får den lett flere bruksområder. Den behagelige innsiden gir et mykt og behagelig underlag, og bilstolposen kan fort bli til et ligge- eller sitteunderlag for både små og store. Med så mange muligheter og gode egenskaper er dette en bilstolpose som er verdt å investere i.

5. På femteplass kommer Bjällra of Sweden Minivognpose

Fordeler

 • Lang glidelås for enkel plassering av barnet
 • Kan brukes både i vogn og bilstol

Ulemper

 • Ingen snøring i hetten
 • Ikke vanntett eller vannavstøtende

Spesifikasjoner

Mer om Bjällra of Sweden Minivognpose

En god bilstolpose med flott design er en god beskrivelse av minivognposen fra Bjällra Of Sweden. Posen har et flott design, med en avtagbar fuskepels og nydelige farger. Samtidig er posen både myk og behagelig, og sørger for at barnet ditt har det komfortabelt samtidig som det holdes varm og tørr inne i posen.

Bilstolposen kommer med en lang glidelås som gjør det enkelt å ta barnet inn og ut. Det er åpning til fempunkts sele i ryggen, slik at du enkelt og trygt kan feste barnet ditt. Denne minivognposen kan også brukes både som vognpose og bilstolpose, alt etter hva du har behov for der og da.

Perfekt for nyfødte vinterbarn

Posen gir meget god beskyttelse mot kulde, og er perfekt for nyfødte og små babyer som skal inn og ut av bilen flere ganger i uken. Bilstolposen er også helt fri for uønskede kjemikalier og er OEKO-TEX sertifisert. Dette betyr at vognposen er helt trygg for barn å bruke, både med tanke på materialene posen er laget av, og hvor enkelt barnet kan sikres med selen inne i posen.

Denne bilstolposen er et godt alternativ som byr på mange muligheter. Posen er designet for bruk om vinteren, men kan også brukes på kjølige vår- og høstdager. Materialene er myke og behagelige, og gir god beskyttelse. Og er du ikke en stor fan av fuskepels kan denne enkelt tas av for å få en mer nett pose.

Kjøpsguide – hvordan velge den beste bilstolposen

Det finnes mange ulike bilstolposer å velge mellom, og det kan være utfordrende å finne den rette. Derfor har vi laget denne guiden, for å gjøre det enklere for å finne den rette posen.

En god bilstolpose har høy rad av komfort. Den kan enkelt tilpasses bilstolen, og kan gjerne brukes både i stol og barnevogn. Bilstolposen gir god beskyttelse mot spesielt vind og kulde, samtidig som barnet ikke vil bli for varm inne i en varm bil.

Enkel å tilpasse

Justeringer og tilpassinger er viktig når det kommer til vognpose og bilstolpose. Bilstolposen må kunne brukes i alle slags bilstoler for små barn, og samtidig kunne brukes av alle slags barn under tolv måneder.

En bilstolpose er gjerne en miniversjon av vognposen, og kan brukes begge steder. Hvis bilstolen er enkel å tilpasse og har gode åpninger for selen i ryggen kan den enkelt flyttes.

Du får dermed en pose som kan brukes flere steder, og må ikke gå til innkjøp av flere før barnet blir for stor og må ha en ny vognpose uansett bruksområde.

Finn best i test vognpose/bilstolpose hos oss på Testjakt.no
Finn best i test vognpose/bilstolpose hos oss på Testjakt.no

Bilstolpose av behagelige materialer av høy kvalitet

Behagelige materialer er viktig av flere grunner. Med behagelige materialer blir vognposen behagelig, og barnet har det komfortabelt uansett om de sitter i bilstolen eller ligger i barnevognen.

Høy kvalitet på materialene betyr også bedre poser. Er materialene av god kvalitet tåler posen mer, og du kan ha den over en lengre periode. Ideelt sett kan også posen brukes til flere barn, noe som både er økonomisk og miljøvennlig.

Behagelige materialer er ikke bare myke, de er også isolerende. En bilstolpose må kunne beskytte barnet mot vær og vind, og med gode materialer vil barnet være varm og tørr selv på snøfylte dager med 20 minus.

God beskyttelse

Bilstolposen er designet for å beskytte mot vær og vind på vei til og fra bilen. Dette er viktig for å unngå tykke lag på barnet når de skal sikres i bilen.

Flere tykke lag under beltet er ikke anbefalt. Selene sitter ikke tett inntil kroppen, og barnet er ikke like godt sikret. Men om vinteren må barnet også beskyttes mot kulde, og der kommer bilstolposen inn.

God beskyttelse holder barnet både tørr og varm inne i posen. Med ekstra snøring i hetten kan du også stenge mer vind ute, og gi barnet et lunt og komfortabelt lite rede i bilstolen eller vognen.

Når trenger du å bruke en bilstolpose?

En bilstolpose er mest aktuell for de minste i familien. Posene kan brukes i alle slags babybilstoler, og kan enkelt tilpasses seler i både vogn og bilstol. I denne best i test bilstolposer har vi funnet frem til de posene som gir ditt barn god komfort og god beskyttelse mot vind og kulde.

Vognpose til bilstol er liten av størrelse, og perfekt til de minste i familien. Og selv om de er tilpasset en bilstol kan de fint brukes også i vognen. Uansett hvor den brukes vil barnet holdes godt og varm, samtidig som det er meget enkelt å sikre barnet med selene.

Bilstolposer er polstret og kommer i materiale som beskytter mot vær og vind. Den er en god følgesvenn å ha når barnet skal fraktes inn og ut av bilen, gradestokken viser minusgrader og vinden er isende. I posen er barnet isolert og beskyttet, samtidig som selene ligger trygt og godt inntil kroppen.

Vanlige spørsmål

Er det mulig å bruke en minivognpose både som en vognpose og som en bilstolpose?

Ja, det er fult mulig. Så lenge vognposen er tilpasset fempunktseler og har huller til disse i ryggen kan du trygt bruke en minivognpose både i barnevogn og i bilstol.

Kommer bilstoler til baby i ulike størrelser, og eventuelt da hvilke størrelser kommer de i?

Det er noe variasjon i størrelsen på bilstolposene, både i lengde og bredde. Lengden på en babybilstol, eller en minivognpose, ligger mellom 75 og 90 cm. Bredden er 35 til 37 cm.

Hvordan går jeg frem for å finne ut av hvilken bilstolpose som passer til min bilstol og mitt barn?

Alle minivognposer og bilstoler passer til bilstolene som finnes på det norske markedet. Er du i tvil kan du måle lengden på babystolen, og se hvilken størrelse som passer. Du kan også teste posen i bilstolposen, for å sjekke at den passer, før du tar den i bruk.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 27/03/2024 •  14 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test