Beste Gresstrimmere For Hagen Din (Best i Test 2023)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke gresstrimmer som er best i test ifølge vårt testpanel!

Å holde plenen i hagen i topp stand er et ønske hos mange hageeiere. En gressklipper er et uunnværlig verktøy for å skape pene kanter og holde gresset i trim. Men med så mange ulike modeller og merker på markedet, kan det være overveldende å velge riktig gressklipper for ens spesifikke behov og budsjett.

For å gjøre det enklere for deg, har vi gjennomført sammenlignende tester og vurdert fem av de mest populære gressklipperne på markedet i dag. Vi har sammenlignet deres ytelse, funksjoner, brukervennlighet og holdbarhet for å hjelpe deg med å ta en velinformert beslutning. Uansett om du har en liten hage eller et stort gressområde, vil vår vurdering guide deg mot de beste alternativene.

1. Vinner og best i test ble gresstrimmer fra DEWALT DCM571X

Fordeler

 • To hastigheter
 • Fornøyde brukere
 • Fungerer både som gresstrimmer og ryddesag
 • Inkluderer ryddesagadapter og blad
 • Børsteløs karbonmotor med metallhus gjør trimmeren holdbar og langvarig
 • Ulemper

Ulemper

 • Litt tungt

Spesifikasjoner

Mer om DEWALT DCM571X

DEWALT DCM571 er en batteridrevet gresstrimmer som gir deg muligheten til enkelt å ta vare på hagen din og holde den i topp stand! Med sin imponerende kapasitet, børsteløse motor og brukervennlige funksjoner vil du oppleve rask, effektiv og tilfredsstillende hagearbeid.

Med en imponerende kjøretid på 46 minutter (ved lav hastighet) eller 30 minutter (ved høy hastighet) når du bruker det medfølgende 54V 3,0Ah-batteriet, kan du fullføre hageprosjektene dine uten avbrudd. I tillegg er den innkapslede og robuste batteriholderen pålitelig og holder batteriet sikkert på plass.

Hastighetskontrollen i to posisjoner gir deg fleksibilitet og presisjon i arbeidet. Du kan velge mellom lav hastighet med 0-5.600 o/min eller høy hastighet med 0-6.600 o/min.

Med hus i metall er denne gresstrimmeren designet for lang driftstid, lengre levetid og overlegen effektivitet. Du kan være sikker på at den vil yte optimalt og vare lenge.

For rask og effektiv felling er DEWALT DCM571 utstyrt med 2,0 mm tvunnet wire. Ønsker du enda kraftigere trimming finnes det tilbehør som tillater bruk av 2,5 mm wire. Trenger du en enda tøffere effekt kan du bruke trimmeren som ryddesag ved hjelp av den medfølgende ryddesagadapteren og bladet! Det er vanskelig å virkelig finne noe negativt med trimmeren fra Dewalt, muligens at den er litt tung hvis du planlegger å bruke den over lengre tid og ikke er særlig sterk.

2. På andreplass kommer gresstrimmer fra GARDENA EasyCut

Fordeler

 • Effektiv brukstid på 45 minutter per lading, batteridrevet
 • Trimmerhodet kan vinkles for enklere tilgang
 • Har plantevernstang som kan slås ut dersom du kjører i nærheten av blomster
 • Enkel og fleksibel å bruke
 • Lys som indikerer gjeldende batterinivå er på håndtaket

Ulemper

 • Ikke like kraftig som vår testvinner

Spesifikasjoner

Mer om GARDENA EasyCut

Hvis du leter etter en pålitelig og brukervennlig trimmer for hagen din, er EasyCut 18V trimmer det perfekte valget for deg. Denne trimmeren er designet med fokus på enkelhet og bekvemmelighet for å gjøre trimming av gress til en jevn oppgave. Rett og slett en gresstrimmer som ikke har mange funksjoner, men den gjør jobben sin på en vanlig plen helt fint.

En av de beste egenskapene til EasyCut er dens lette vekt og kompakte design. Med denne trimmeren kan du enkelt trimme plenen uten anstrengelse. I tillegg gjør den kompakte designen at du enkelt kan transportere den ved behov.

Du trenger ikke bekymre deg for batteriets ladenivå, for EasyCut er utstyrt med en praktisk innebygget indikatorlampe på håndtaket. Du kan enkelt se batteriladingen og planlegge arbeidet uten avbrudd. Det er en verdsatt detalj som virkelig gjør trimmingen komfortabel og bekymringsfri.

Oppsummert er EasyCut 18V trimmer den perfekte løsningen for enkel og fleksibel hageklipping. Dens lette vekt, kompakte design og brukervennlige funksjoner gjør den til en fryd å bruke. Med EasyCut kan du raskt og enkelt holde plenen i topp stand uten problemer! At prisen også er gunstig gjør den til en populær vinner i ulike tester.

3. På tredjeplass kommer gresstrimmer fra DEWALT DCM561P1

Fordeler

 • Polstret støttehåndtak for optimal brukerkomfort
 • To hastigheter
 • Siste serietilskudd til DEWALT XR-systemet, kan bruke de samme batteriene som til andre Dewalt XR
 • Stillegående sammenlignet med en bensintrimmer

Ulemper

 • Batteriet skulle gjerne vart lenger

Spesifikasjoner

Mer om DEWALT DCM561P1

DeWalts DCM561PB er en smidig og lett 18V batteridrevet gresstrimmer fra DeWalt. Gresstrimmeren er børsteløs, noe som gir lengre driftstid og lavere lydnivå. Batteridrevne trimmere krever en del av batteriene, og vi anbefaler å bruke 4,0Ah eller 5,0Ah ampere batterier for best mulig effekt.

Dette siste tilskuddet til XR-systemet gir profesjonell ytelse med den ekstra fordelen av å være batteridrevet. Den 400 MWO børsteløse motoren med patentert tannhjulskonstruksjon gir mer dreiemoment og opprettholder klippehastigheten under belastning. Med to hastighetskontroller får brukeren muligheten til å velge mellom forlenget kjøretid eller økt ytelse.

Den profesjonelt utformede skjermen gir bedre tilgjengelighet samt bedre oversikt. Den variable trykknappen gir total kontroll for den profesjonelle brukeren. Det polstrede støttehåndtaket gir optimal brukerkomfort.

DeWalts DCM561PB er en pålitelig gresstrimmer som gir deg profesjonell ytelse i en batteridrevet enhet. Den børsteløse motoren og den varierte hastighetskontrollen gir deg fleksibilitet til å håndtere ulike oppgaver. Gresstrimmeren er lett å manøvrere takket være det ergonomiske designet og det vatterte støttehåndtaket. Med en batteridrevet enhet trenger du ikke å bekymre deg for ledninger eller bensin, og du kan enkelt klippe gresset uten forstyrrende støy. Samlet sett er DeWalts DCM561PB en pålitelig og effektiv gresstrimmer som vil være et godt valg for både profesjonelle og hobbysnekkere.

4. På fjerdeplass kommer gresstrimmer fra BOSCH DIY Advanced Grasscut 36-30

Fordeler

 • Komfortabelt softgrip-håndtak
 • Batteridrevet
 • Plantevernbukser som lar deg klippe tett inntil blomstene dine uten å skade dem

Ulemper

 • Brukere rapporterer at de mangler en bæresele selv for mer lette trimmere som denne

Spesifikasjoner

Mer om BOSCH DIY Advanced Grasscut 36-30

Hvis du trenger en pålitelig og kraftig gresstrimmer for å takle gjengrodd vegetasjon, naturlige gressområder eller bare trimme kantene på plenen, er Bosch 36 V Advanced 36-30 det perfekte hageredskapet for deg. Denne trådløse trimmeren lar deg klippe gresset effektivt uten noen begrensninger.

En av de beste egenskapene til Bosch 36 V Advanced 36-30 er dens to-tråds kuttesystem som garanterer både høy effektivitet og perfekte kutteresultater! I tillegg har trimmeren en halvautomatisk trådmating som gjør at du kan jobbe uten avbrudd og uten å måtte tenke på å mate tråden manuelt.

Bosch 36 V Advanced 36-30 er designet med brukervennlige funksjoner for å gjøre trimmingen komfortabel og enkel. Den lave vekten avlaster armene under arbeid, noe som reduserer tretthet og lar deg jobbe lenger uten ubehag. Trimmeren er også utstyrt med et utvidet softgrip-håndtak som gir deg komfortable grepsposisjoner.

Oppsummert er Bosch 36 V Advanced 36-30 gresstrimmeren som kombinerer kraft og komfort for effektiv trimming av hagen din. Brukere setter pris på denne bosch gresstrimmeren, men sier at det ville vært fordelaktig å ha en bæresele til tross for den lavere vekten.

5. På femteplass kommer gresstrimmer fra MAKITA DUR369AGX1

Fordeler

 • Premium modell med lavt støynivå
 • Automatisk hastighetskontroll
 • Skjærediameter på hele 430 mm

Ulemper

 • Dyrt, men i stand til å utføre tøffere jobber som kan sammenlignes med en bensindrevet

Spesifikasjoner

Mer om MAKITA DUR369AGX1

Hvis du er på utkikk etter en gresstrimmer som er virkelig kraftig og miljøvennlig, så er denne batteridrevne 2x18V kullbørsteløse gresstrimmeren det perfekte valget for deg som ønsker en roligere trimmer, men ikke sparer på ytelsen. En praktisk funksjon ved Makita-trimmeren er automatisk hastighetskontroll, som bidrar til å spare batteri. Du kan være sikker på at du bruker batteriets kapasitet effektivt og får lengre driftstid for å fullføre hagearbeidet.

Med en kuttediameter på 430 mm kan du dekke store områder raskt og effektivt. Du trenger ikke bruke for mye tid eller krefter på å få klippet plenens utfordringer godt.

Avslutningsvis er denne gresstrimmeren en pålitelig og miljøvennlig følgesvenn for hagearbeidet ditt. Den er effektiv, stillegående og frigjør deg fra bryet med kabler og bensin. Med automatisk hastighetskontroll og sjenerøs kuttediameter kan du enkelt oppnå flotte resultater. Gjør hagearbeidet ditt enklere og snillere mot miljøet med denne gresstrimmeren.

Kjøpsguide – Bruksområde for din gresstrimmer eller ryddesag

Når du skal velge gresstrimmer eller krattklipper til hagen din, kan det være lurt å starte med en behovsanalyse. Hvilken type vegetasjon eller terreng har du i hagen din og hvilket ambisjonsnivå har du for stell. Bestem hvilken type gress eller planter du vil trimme. Noen trimmere egner seg bedre til lette og mindre kuperte gressområder, mens andre takler tettere og grovere vegetasjon.

Batteridrevet

Vi har kun valgt å inkludere modeller som er batteridrevne i vår sammenligning og best i testanmeldelser av trimmere, da markedet i økende grad består av disse i dag. Bensindrevne gresstrimmere og gresstrimmere med ledning er et utadvendt fenomen som stadig flere i dag kvitter seg med til fordel for de batteridrevne modellene. Batteridrevne er klart mer bærbare og mer praktiske å bruke.

Finn best i test gresstrimmer hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test gresstrimmer hos oss på Testjakt.no!

Kuttesystem

Sjekk hvilken type skjæresystem trimmeren bruker. De vanligste er trimmertråd og trimmerblad. Trimmertråd brukes vanligvis til gress og lett ugress, mens trimmerblader tåler grovere vegetasjon og busker.

Justerbar lengde og vinkel

Sørg for at trimmeren har justerbar lengde og vinkel på skaftet for å passe din kroppsstørrelse og arbeidsstilling. Dette kan bidra til å redusere belastningen på ryggen og gjøre trimming mer komfortabel og mindre belastning på rygg, skuldre og armer. For noen modeller er det også mulig å kjøpe en sele for mer komfortabel håndtering. Ta gjerne også en titt på vekten på trimmeren for å danne deg en ide om enhver fysisk belastning. Tunge eller ubehagelige trimmere kan bli slitsomme under lengre arbeidsøkter.

Sikkerhetsegenskaper

Sjekk om trimmeren har innebygde sikkerhetsfunksjoner, for eksempel en beskyttelsesbue rundt trimmerhodet eller et håndtak med stoppknapp. Disse funksjonene kan bidra til å minimere risikoen for ulykker. Pass også på å alltid bruke vernebriller og solide, heldekkende sko når du bruker gresstrimmeren eller buskryss.

Prisen

Bestem budsjettet ditt og sammenlign ulike modeller som i vår gjennomgang ovenfor. Det kan være fristende å gå for den billigste trimmeren, men husk at kvalitet og holdbarhet kan være viktigere på sikt.

Valget ditt avhenger selvfølgelig også av hvordan og hvor du planlegger å bruke trimmeren. Et tøffere terreng og vegetasjon krever høyere ytelse og kvalitet fra gresstrimmeren.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 27/06/2023 •  11 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test