Beste Toastjerns Til Kjøkkenet Ditt (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilke toastjern som er best i tester ifølge vårt testpanel!

For den perfekte blandingen av sprøtt brød og smeltet ost trenger du et toastjern av god kvalitet. Et jern med høy varme, dype spor og muligheten til å lage mer enn bare ostesmørbrød er ideelt for å lage den perfekte toasten.

Et toastjern brukes ikke bare til perfekt kuttede brødskiver, som du kan få med en skjæremaskin. De beste toastjernene kan også brukes til å lage panini, toast av chiabata eller rundstykker, og quasadillas. I denne testen har vi funnet frem til de beste.

1. Vinner og best i test ble toastjern fra Tefal Snack Collection

Fordeler

 • Slitesterk
 • Utbyttbare plater
 • Meget brukervennlig

Ulemper

 • Noe dyrere

Spesifikasjoner

Mer om Tefal Snack Collection

Dette er det nest beste toastjern i testen. Dette jernet regnes som et multijern og kommer med to sett med ekstra plater, til belgiske vafler og trekantet toast. Du kan med andre ord bruke dette jernet til å lage vafler, toast, panini og bagels for å nevne noe.

Selv om dette er en toastjern test inkluderer vi Tefals multijern, for det kan brukes til å lage flere ulike typer for toast. Jernet har praktiske plater som kan skiftes ut, som alle er laget i stål og har et slippbelegg for en behagelig matlagingsopplevelse.

2. På andreplass kommer toastjern fra Krups Grcic Toastjern

Fordeler

 • Kort ventetid
 • Godt design
 • Hyggelig pris

Ulemper

 • Ingen temperaturinnstilling

Spesifikasjoner

Mer om Krups Grcic Toastjern

Dette toastjernet er et av de bedre i sin prisklasse. Krups toastjern kommer med store og dype plater som gjør det enkelt å lage toast av alle slags brødskiver. Jernet holder en høy temperatur som gir sprø skiver og godt smeltet ost, og slipp-lettbelleget gjør det enkelt å rengjøre.

Er du på jakt etter et bruksvennlig toastjern i en rimelig prisklasse er dette et godt alternativ. Jernet kommer med kontrollampe som indikerer når jernet er påslått og når det er varmt nok til å brukes. Når toasten er i jernet blir den ferdig på relativt kort tid.

3. På tredjeplass kommer toastjern fra Princess Multi Sandwich Grill Compact Pro

Fordeler

 • Non-stick grillplater
 • Passer store brødskiver

Ulemper

 • Liten dybde

Spesifikasjoner

Mer om Princess Multi Sandwich Grill Compact Pro

Dette toastjernet er laget for å lage både toast, store sandwicher og ulike typer snacks. Princess toastjern har grillplater uten rammer og kan derfor brukes til både store og små brødskiver, baguetter og ciabattaer, og med sine non-stick plater gir jernet et sprøtt og jevnt resultat.

Dette er et toastjern som har god effekt, varmet opp fort og lager en sprø toast med godt smeltet ost på kort tid. Men et lite skår i gleden er platene som ikke har noen spesiell dybde, så smørbrød med mye fyll er ikke å anbefale.

4. På fjerdeplass kommer toastjern fra Wilfa SAM1B-1000 Easy Melt

Fordeler

 • Dobbelt non-stick belegg
 • God pris

Ulemper

 • Ingen programinstilling

Spesifikasjoner

Mer om Wilfa SAM1B-1000 Easy Melt

Wilfa Easy Melt er et toastjern hvor du kan lage mer enn et enkelt ostesmørbrød. Jernet har dype spor til å lage to store smørbrød samtidig, så du trenger ikke bekymre deg for om brødet er nok, og du kan fylle på med mer enn bare ost og skinke.

I tillegg til de to sporene kommer toastjernet med flere gode funksjoner. Dette er et toastjern som blir varmt relativt raskt, og du kan følge med på når jernet er varmt med signalyset i front. Når jernet først blir varmt tar det kort tid før toasten er ferdig.

Kjøpguide – Velg et godt toastjern

Hvilket toastjern som er det rette og beste er individuelt og avhenger av hva slags behov du har, og selvfølgelig pris. Noen foretrekker et toastjern som kan lage mer enn bare et trekantet smørbrød, for andre er pris den avgjørende faktorer.

Når det kommer til toastjern kan det være en utfordring å finne det rette for deg og din husholdning. Utvalget er stort, modellene mange og du finner toastjern i alle prisklasser. Så tenkt over behov og les produktinformasjonen før du handler.

Brukervennlig

Et smørbrød er enkelt å lage, selv for de yngste. Så et toastjern som er brukervennlig og enkelt å forstå seg på er gull verdt. Et brukervennlig toastjern er enkelt å skru av og på, og indikerer når jernet er klar for bruk.

En annen fordel er om jernet også er enkelt å rengjøre etter bruk. Funksjoner som non-stick plater gjør det enkelt å grille et smørbrød uten for mye fett, og du kan ta det like enkelt ut når det er ferdig.

Finn best i test toastjern hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test toastjern hos oss på Testjakt.no!

Praktiske funksjoner

Et toastjern som kan brukes til mer enn bare å lage en toast er praktisk, men ikke alltid nødvendig. Hvilken funksjon som settes høyest varierer fra person til person. Noen ønsker å kunne stille inn temperatur og varighet.

Andre er igjen mer opptatt av ulike programmer, og om man kan bruke toastjernet som grill også. Andre praktiske funksjoner er kontroll lys som indikerer nå jernet er klart, og også når toasten er ferdig.

Pent og funksjonelt design

Skal toasjernet stå fremme på kjøkkenbenken er det en fordel om det er pent å se på, og ikke tar opp for mye plass. Å kunne sette jernet på høykant er en fordel, det sparer mye plass.

En farge og design som passer inn med resten av dekoren er også en fordel, spesielt om dette er et toastjern som blir stående fremme. Skal det plasseres i et skap er det viktigere med plassbesparing.

Når trenger du å bruke et toastjern?

Med et toastjern i hus kan du enkelt lage en enkel frokost, lunsj eller til og med middag uten for mye arbeid. Velg et toastjern best i test for et jern av høy kvalitet som kan lage mer enn bare et enkelt ostesmørbrød.

Når du skal velge toastjern tenk over hvor jernet skal plasseres, og hva du skal bruke det til. Noen har mer bruk for et multijern med toastplater som også kan brukes til andre matvarer. Andre igjen kun et helt enkelt toastjern som lager sprø ostesmørbrød.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 15/03/2024 •  7 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test