Beste Bæresele For Babyen Din (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke bærere for babyen din som er best i test ifølge vårt testpanel!

En bæresele er noe alle foreldre til små barn burde ha. Den gjør småbarnstilværelsen enklere. Du kan bruke bæreseler helt fra babyen er nyfødt og opp til de er rundt tre år. Les videre for å se hvilke som er de beste bæreselene på markedet akkurat nå og kanskje du finner din nye favoritt.

Det er en perfekt måte å kunne ha hendene fri, mens du har spebarn samtidig som du kan være nær barnet. Det er en super måte å roe ned en grinene baby, eller få en baby til å sove. Med en bæresele kan du vaske huset mens du bærer og bysser på barnet ditt.

Du kan bruke en bæresele når du er ute på tur med litt eldre barne og de ikke orker å gå mer. Det er mye bedre for ryggen din enn å bære barnet i armene, samtidig som barnet selv sitter komfortabelt og trykt. Mange gir deg også ekstra oppbevaring mens du er på tur.

1. Vinner og best i test ble bæresele fra Ergobaby Omni 360

Fördelar

 • Kan brukes fra nyfødt opp til 36 mån
 • Stabil, solid og sikker
 • Kan også bæres på ryggen når barnet blir større
 • Ingen spedbarnsinnlegg nødvendig
 • Vinner best i test

Nackdelar

 • Kun diskrete grunnfarger

Spesifikasjoner

Mer om bæresele fra Ergobaby Omni 360

Omni 360 fra Ergobabys er en utrolig praktisk alt-i-ett-bæresele som kan brukes fra barnet ditt er nyfødt helt frem til det er 36 måneder gammelt. Bæreselen er laget av herlig bomull og tilbyr hele fire forskjellige bæreposisjoner, som alle er komfortable både for barnet og forelderen.

Bæreselen har flere imponerende funksjoner, som kryssbare skulderremmer, ergonomisk fremovervendt bæring, ekstra støtte til korsryggen og mulighet for amming mens du bærer barnet. Med den smarte utformingen trenger du heller ikke å bekymre deg for noe spedbarnsinnlegg. Babyluen sørger for en ekstra koselig atmosfære for den lille, og med UPF 50+ beskyttelse kan du være sikker på at barnet er trygt mot solens skadelige stråler.

Med anbefalt vekt fra 3,2 kg til 20 kg, vil denne bæreselen følge barnet ditt gjennom viktige utviklingsfaser. Med 100 % bomullsmateriale er det også lett å holde den ren, da den kan vaskes i maskin på 30 grader.

Ergobaby Omni 360 er rett og slett en fantastisk bæresele som tar hensyn til både komfort, ergonomi og sikkerhet for både deg og barnet ditt. Med sitt brede spekter av funksjoner og kvalitetssikrede design, er dette virkelig et flott valg for aktive foreldre som ønsker å bære barnet sitt med stil og trygghet.

2. På andreplass kommer bæresele fra Kuori Comfort Bæresele

Fördelar

 • God for hverdagsligbruk
 • Enkel, men funksjonell bæresele til en rimelig pris
 • Kan bære opptil 20 kg

Nackdelar

 • Bare grunnfarger, ønsket flere farger eller mønstre

Spesifikasjoner

Mer om bæresele fra Kuori

Kuoris smarte og funksjonelle bæresele er en uunnværlig følgesvenn for reiseglade foreldre. Denne allsidige bæreselen gir deg muligheten til å bære barnet ditt på to forskjellige måter, slik at du kan velge den som passer best for deg og ditt barn. Med 100 % bomullsmateriale kan du være trygg på at både komfort og kvalitet er ivaretatt.

Med en anbefalt vektgrense fra 3,5 kg til 20 kg, er denne bæreselen egnet for en rekke aldersgrupper. Fra nyfødte til småbarn på opptil 24 måneder, gir den deg friheten til å utforske verden sammen med ditt kjære barn, samtidig som du har hendene fri.

Kuori har virkelig truffet blink med denne bæreselen, som ikke bare er praktisk for foreldrene, men også gir en trygg og komfortabel opplevelse for barnet. Denne bæresele kommer også til en av markedets aller rimeligste priser for dette formålet. Dette er grunnen til at vi har valgt å inkludere den i vår sammenligning.

3. På tredjeplass kommer bæresele fra BabyBjörn One

Fördelar

 • Multifunksjonell
 • Passer for nyfødt til tre år

Nackdelar

 • Prisen er litt høy
 • Kan være litt stor til hjemmebruk

Spesifikasjoner

Mer om bæresele fra BabyBjörn One

Dersom du ser etter en bæresele som kan vokse sammen med deg og barnet ditt og som du kan bruke lenge er dette et valg for deg. Denne selen fra BabyBorg kan brukes helt fra barnet er nyfødt og helt til det er opp til tre år gammelt.

Dette er en bæresele for deg som ønsker å investere i noe som holder lenge. Kvaliteten på materialet er god og kan holde deg i flere år, og derfor er den best i test. Den kommer også i fem forskjellige design, fra enkle farger som blå og svart til spennende design som leopard mønster.

En bæresele med mange muligheter

Bæreselen er utformet ergonomisk for både deg og babyen. Den er laget med forskjellige innstillinger slik at barnet sitt riktig i forhold til sin egen størrelse. Et nyfødt barn trenger å sitte høyere enn en tre åring og det har denne bæresele ordnet. Du kan ha barnet sittende i den på tre forskjellige måter, innover og utover, både på rygg og på mage.

Selen er også justerbar for den som bruker den slik at den skal være mest mulig komfortabel. Stroppene er justerbare og godt polstret for din komfort. Den er også enkel å bruke og du kan lett sette barnet i selen og ta den på deg uten hjelp fra andre.

4. På fjerdeplass kommer bæresele fra Quokkababy

Fördelar

 • Kan brukes i vann
 • Ergonomisk
 • Pustene og antibakterielt materiale

Nackdelar

 • Kun to posisjoner for barnet

Spesifikasjoner

Mer om bæresele fra Quokkababy

Dette er en klassisk bæresele, som passer perfekt for deg som ønsker å kunne bære barnet på deg mye. Den er utformet slik at ikke blir sliten og med maksimal komfort i tankene. Du kan lett ha barnet på deg mens det sover og du trenger å vaske huset.

Med denne bæresele kan du bære barnet på to forskjellige måter. Du kan ha det foran eller på hoften. Selen er lett å lære seg å feste og du får enkelt barnet på plass uten å måtte trenge hjelp. Aluminiumsringene gjør at du ikke trenger å knyte selen som mange andre bæresjal.

Perfekt for en varm sommerdag

Siden sjalet er laget i et cool mesh materiale er det perfekt å bruke på en varm sommerdag. Materiale gir maksimal lufting, og det er raskt tørkende. Denne bæreselen kan også brukes når du bader, både i saltvann og i basseng. Materialet er også gått gjennom en antibakteriell behandling som passer på at bakterier og annet som mugg og midd ikke produseres eller utvikles.

Aluminiumsringene på selen er laget uten noe bly eller nikkel, for deg og barnets trygghet. Materialet tilpasser seg også formen på deg og barnet hvilket gjør den veldig komfortabel og du kan bruke den lenge uten å bli sliten, og det samme gjelder selvsagt barnet, da den gir god støtte til barnets rygg og nakke.

5. På femteplass kommer Love Radius Bæresele inkl. Babyinnlegg

Fördelar

 • Kan brukes fra nyfødt til 20 kg
 • Ergonomisk for bæreren

Nackdelar

 • Kun ett design

Spesifikasjoner

Mer om bæresele fra Love Radius Bæresele inkl. Babyinnlegg

Dersom du ser etter en bæresele du kan ha i lang tid, kan denne fra Love Radius være noe for deg. For denne kan du nemlig bruke helt fra babyen din er nyfødt og helt til den er rundt hele 20 kg. Den er i tillegg enkel å bruke og komfortabel.

Dette er en bæresele som er komfortabel for deg, med justerbare og godt polstrede stropper. Den fordeler vekten av barnet jevnt over de forskjellige stroppene, dette er ekstra bra når denne selen tåler barn opp til 20 kg. Den har ekstra støtte til korsryggen som er viktig slik at du ikke får vondt i ryggen av å bruke den over tid.

Praktisk og komfortabel

Selen er selvsagt komfortabel for barnet også. Den er laget med tanke på et barn i vekst og kan tilpasses til størrelsen på barnet. Det er spesielt fokus på at hoftestillingen deres er korrekt og at nakken skal støttes for de minste. Den kommer med et praktisk tynt nett som du kan rulle opp og hekte på, hvor barnets hode blir ekstra støttet, perfekt for når barnet sover.

Det følger med et babyinnlegg som er tilpasset de aller minste, dette gjør at denne bæreselen kan støtte deg helt fra fødselen. Den er perfekt for når du ønsker å ha barnet nært, men alikvell trenger frie hender, eller for deg som har barn som kun vil sove på deg.

Kjøpsguide for bæresele

Å velge en bæresele å kjøpe er ikke et lett valg. Det er utrolig mange forskjellige å velge mellom, og det kan være vanskelig å navigere. Les videre for å se hvilke kvaliteter vi synes er de viktigste å se etter.

Når du skal kjøpe en bæresele er det lurt å se på minimum og maksimum vekt barnet kan ha, selen bør være komfortabel og passe for deg og du bør tenke over dine behov i forhold til bruksområder.

Minimum og maksimum vekt

Noe av det første du må se på når du skal kjøpe en bæresele er maksimum og minimum vekt for barnet. Du må da se på hvor stort barnet ditt er og hvor lenge du ønsker å bruke bæreselen.

Dersom barnet er nyfødt og du kun ønsker å bruke bæreselen mens barnet er så lite kan du kjøpe en som er spesialtilpasset nyfødte. Hvis barnet ditt er eldre kan du finne en som passer den tyngden barnet er.

Du kan også kjøpe en bæresele som kan vokse med barnet, du må da se etter en som kan justeres og tilpasses etter hvert som barnet vokser og blir større.

Finn best i test bæreseler for barn hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test bæreseler for barn hos oss på Testjakt.no!

Bæreselen bør være justerbar og komfortabel

Når du skal bruke en bæresele er det viktig at den sitter godt på kroppen din. Den må være komfortabel å ha på, det vil si at den må kunne justeres for å passe deg.

Det er også lurt å se på stroppene, er de tykke og polstret vil de være mer behagelige. Du bør også kjøpe en der vekten blir jevnt fordelt, og ikke all vekten er på ryggen din, da dette kan være skadelig og slitsomt over tid.

Bæreselen må selvsagt også være komfortabel for barnet. Dette kan du sjekke ved å se på hvilket materiale den er laget av, og hvilken stilling barnet er i når den er i bruk.

Tenk på når og hvor mye du skal bruke den

Det finnes mange forskjellige typer bæreseler, og ikke alle passer til allslags bruk. Dersom du trenger en bæresele som du kun skal bruke hjemme og innendørs trenger du ikke samme som om du skal gå turer i fjellet.

Hvis du i hovedsak leter etter en bæresele som du vil bruke hjemme, mens du gjør husarbeid eller lignende kan de være lurt å ha en som er liten og lett, for eksempel et bæresjal.

Er du en som ønsker å gå lange turer i skogen og vil ta med barnet ditt på dette, er det lurt å se etter en større og stødigere bæresele, for eksempel en bæremeis.

Når trenger du å bruke en bæresele?

Det er mange grunner til å bruke en bæresele som er best i test. Dersom du er hjemme alene med barnet og trenger frie armer, men barnet kun vil være nær deg er en bæresele supert.

En bæresele er også perfekt for deg som liker å gå lange turer, turer som barna kanskje ikke er helt klare til å gå selv. Da kan du enkelt ta de opp i bæreselen når de ikke orker å gå mer.

En annen grunn til å bruke bæresele er rett og slett at du får ha barnet nært deg. Du kan enkelt ha mye nærkontakt, og det er en kjempe fin måte å bonde med babyen.

Vanlige spørsmål

Hvor gammelt må barnet mitt være før jeg kan begynne å ta i bruk en bæresele?

Du kan bruke bæresele helt fra barnet et nyfødt, men da må du passe på at det er en som er tilpasset så små barn. Noen bæreseler må barnet være seks måneder før de kan bruke.

Hvilken bæresele er det som er best i test og hvorfor er den blitt det?

North 13.5 Adventure bæremeis er den som kom ut på topp. Den er kjempe fin for lange turer og spennende eventyr med barna.

Hvordan kan jeg være sikker på at mitt barn er helt komfortabelt når det sitter i en bæresele?

For å være sikker på det, må du kjøpe en bæresele som er laget ergonomisk for barnet. Du må du selv stille den inn riktig til ditt barns størrelse.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/01/2024 •  13 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test