Beste Saccosekkene For Barn (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke saccosekkene for barn er best i test ifølge vårt testpanel!

Dette er de tre beste produktene innen kategorien saccosekk. Vi har samlet den informasjonen du behøver for å finne frem til den saccosekken som passer deg og dine behov best. Du kan lese om hvilke sekker som gjør det best når det gjelder vekt, utseende og kvalitet. Her finner du saccosekken som passer deg og ditt hjem.

Saccosekken er et kjent produkt for flere av oss og kommer fra den kjente norske merkevaren Saccosekk. Den gjenkjennes som den store sekken som er fylt med små kuler, som du kan plassere akkurat hvor du vil og som er myk og behagelig å sitte på. Saccosekken former seg etter kroppen din og det finnes ikke en regel på hvordan du sitter på den. Du kan faktisk ligge på saccosekken om du vil. Møbelet egner seg like godt inne på barnerommet som det gjør foran TV-skjermen til en ekte gamer.

Du kan plassere saccosekken akkurat hvor du vil og den har uante bruksområder. Bruk den der du tenker den skal passe best. I denne artikkelen har vi samlet de fire beste saccosekken på markedet. Du vil finne informasjon om hver av produktene og hvorfor vi mener at disse er et gode innen kategorien saccosekk.

Dette er de 3 produktene som gjør det best i test i kategorien saccosekk

En saccosekk kan være et møbel du kan sitte og ligge på. I denne artikkelen finner du også den klassiske saccosekken som er rundt, stor og ser ut som ei pute. Vi har også tatt med noen mer moderne og spennende varianter, som for eksempel saccosekken fra MYroom som er formet som en seng eller sjeselong. Disse er kanskje mer ment for den som ønsker å ligge komfortabel.

I testen for å bestemme seg for hvilket av produktene som er best i sin kategori er det særlig lagt vekt på hvordan saccosekken ser ut, kvaliteten på materialene den er laget av og ikke minst funksjonalitet. Dette er jo et møbel som er ment til å brukes på allsidige måter og dette er tillagt stor vekt i testen og begrunnelsen av best i test.

1. Vinner og best i test ble saccosekken fra NG Baby

Fordeler

 • Vaskbart trekk
 • Fyllet er sikret i egen pose
 • Tidløst design
 • Passer både store og små

Ulemper

 • Kan lett trekke til seg støv
 • Få farger å velge mellom

Spesifikasjoner

Mer om saccosekken fra NG Baby

Saccosekken fra NG Baby Saccosekk er en flott og komfortabel sekk. Sekken byr på et ytterstoff som er 100% mykt og er i steinvasket lin. Dette har gjort at fargene på sekken har en naturlig nyanse noe som gjør den tidløs og som vil kunne passe inn i alle rom.

Saccosekken passer både for de aller minste, men også for den litt eldre brukeren. Det bevegelige fyllet som sekken er fylt med gjør at du enkelt vil finne balansen og en behagelig sitte – og liggestilling. Dette er en saccosekk som i tillegg har et fyll som er innkapslet i en pose på innsiden. Dermed blir saccosekken fra NG Baby er sikkert for ditt barn.

Perfekt i stuen eller i hjørnet på barnerommet

Saccosekken fra NG Baby passer perfekt som et behagelig og litt hverdagslig sittemøbel i stuen, eller som et ekstra fint møbel i kosehjørnet på barnerommet! Ettersom dette er en saccosekk som setter sikkerheten til ditt barn i høysete, er dette også den som gjør det best i test blant alle saccosekker på markedet. I tillegg er produktet god på pris og har en god kvalitet.

Dersom du ønsker en saccosekk som vil passe godt og naturlig inn i ditt hjem, samtidig som du velger et produkt som er sikkert for barnet. Da skal du velge NG Baby Saccosekk ettersom dette er et produkt som tilbyr akkurat dette. I tillegg kan trekket på sekken vaskes, noe som gjør sekken hygienisk.

2. På andreplass kommer Minitude Saccosekk

Fordeler

 • Vaskbart trekk
 • Personlig utseende
 • God og komfortabel

Ulemper

 • Bare to farger

Spesifikasjoner

Mer om saccosekken Minitude

Dersom du leter etter et produkt som gir deg mye verdi for pengene, kan saccosekken fra Minitude være noe for deg. Denne saccosekken er morsom og leken i sitt utseende som en liten kanin.

Dersom du er en som liker å spille TV-spill eller se en film, kan denne være god å slappe av i. Og hva er vel ikke bedre enn å slappe av i en sekk som er formet som et mykt kosedyr? Det som er med på å gjøre denne saccosekken til best i test saccosekk er blant annet at den består av et mykt indre og ytre.

Personlig preg for ekstra komfort

Når du skal sette deg ned etter en lang dag på skolen eller arbeid, kan det være ekstra morsomt å vite at hjemme venter det en saccosekk på deg. Med denne saccosekken fra MYroom har du en saccosekk som passer for alle anledninger, som former seg godt etter måten du ligger og sitter på. I tillegg er den lett å holde ren for skitt og smuss.

Med et vaskbart trekk, en rimelig pris og evne til å kunne endre utseende i takt med interessen er saccosekken fra MYroom et svært godt alternativ. Den vil forme seg etter deg og den posituren du ønsker å sitte i. Saccosekken passer godt inn både i stuen, på gamingrommet eller barnerommet.

3. På tredjeplass kommer saccosekken fra JLY MYroom Future

Fordeler

 • Stoff som ikke tiltrekker seg smuss
 • Vaskbart stoff
 • Tidløst design
 • Litt utenom det vanlige

Ulemper

 • Tung egenvekt
 • Strimlet skum på innsiden

Spesifikasjoner

Mer om saccosekken fra JLY MYroom Future

Dette er en stilig saccosekk fra MYroom som er noe litt utenom den vanlige formen som de fleste andre sekker har. Denne er nemlig formet som en sjeselong og gir en økt komfort til deg som liker å ligge og slenge foran TV-en. Saccosekken fra MYroom får du i flere farger.

Dette er en saccosekk som gir økt komfort grunnet sin spesielle form. Du kan enkelt forme den etter kroppen din. Det myke fyllet spretter tilbake til opprinnelig form når du ikke bruker den. Dette gjør møbelet til et svært anvendelig møbel for flere brukere, både store og små.

Spennende og nytt design

Saccosekken fra MYroom Future skiller seg mer ut fra mengden, noe som gjør det til et svært populært produkt. Mange kan oppleve sekken i seg selv som vanskelig å plassere, men med denne fra MYroom vil sekken skli lettere inn i rommet. Du kan plassere den der du mener den passer best. Designet er tidløst og du vil ha en sekk i mange år.

Dersom du ønsker en saccosekk som skiller seg litt ut fra mengden, som gir økt komfort og som enkelt former seg etter kroppen er dette et godt alternativ. Du kan enkelt holde den rent ettersom trekket er vaskbart. I tillegg består den av et materiale som ikke tiltrekker seg støv og smuss så lett.

Hvordan velge rett saccosekk?

Det er flere ting du skal tenke på når du skal velge den saccosekken som passer best til ditt hjem. En saccosekk kan fungere som et flott tilskudd til et barnerom som mangler et allsidig møbel du kan bruke til flere ting. Den myke sekken er ypperlig når et lite barn skal sitte eller ligge foran en skjerm eller lese i en bok.

En saccosekk er ment å være et sted du skal tilbringe mye tid, sittende og liggende. I tillegg er den ofte ment å skulle brukes av et barn. Da er det viktig at barnet er i stand til selv å kunne flytte den med seg fra sted til sted. Under har vi samlet noen faktorer som du bør tenke over når du skal velge en saccosekk.

Enkel i bruk, enkel å flytte

Det er først og fremst et barn som skal benytte seg av saccosekken. Derfor er det viktig at sekken ikke har for høy egenvekt slik at barnet har mulighet til å flytte den. Om barnet ikke får til dette fordi den veier for mye, vil den kanskje heller ikke brukes.

Og en saccosekk som ikke brukes grunnet høy egenvekt er bare bortkastet. Det er likevel verdt å nevne at saccosekken ikke kan være for lett heller slik at den ikke sklir unna når barnet sitter i den. Den skal være fast, godt plassert og stødig for barnet.

En saccosekk som tilbyr både stødighet, samt at den er enkel å bruke og flytte, vil være den perfekte sekken for barnet. Dette må du selv tilpasse ut ifra barnets alder og behov.

Finn best i test saccosekkene for barn hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test saccosekkene for barn hos oss på Testjakt.no!

Velg sekk utifra utseende og personlig preg

Det finnes mange saccosekker på markedet som alle har ulikt preg og utseende. Her er det viktig å velge den saccosekken som tiltaler en selv best. Dette kan dreie seg om farger eller form.

I tillegg er det et viktig aspekt å tenke på størrelsen. En saccosekk skal stå i et rom og bør derfor være hensiktsmessig i forhold til størrelsen sin. Det skal være et møbel du kan bruke, men du skal jo igjen kunne bruke resten av rommet også.

Å finne den saccosekken som passer deg og ditt behov kan ta tid, men det er en viktig prosess. På markedet finner du sekker som har ulik farge og mønster. Noen kan også personliggjøres og endres med tiden etterhvert som interessene endrer seg.

Velg saccosekk ut ifra bruksområde

Noen av sekkene vi har nevnt her består av linstoff ytterst, andre er 100% polyester. Det er trygt å si at det finnes like mange saccosekker som det finnes materialer de er laget av. Du må selv avgjøre først og fremst hvor du har tenkt å bruke sekken.

Om sekken er tenkt å skulle stå på et barnerom er det en viktig faktor at du kan vaske stoffet. Et lite barn søler mer enn et større barn. En saccosekk du kan vaske trekket på er derfor å foretrekke.

Skal sekken stå inne eller ute? Det finnes sekker på markedet som du kan ha med deg utendørs. Disse består av vanntett materiale som ikke råtner. Dersom sekken hovedsaklig skal være inne, er dette kanskje ikke et behov du behøver å dekke?

Hvordan bruke en saccosekk?

Det som er med på å gjøre saccosekken til et unikt møbel er at du kan flytte den akkurat der du vil. Den er hovedsaklig tiltenkt et barn og skal være et lekent produkt. Du gjør produktet til hva det er selv. Om det er på gamingrommet foran en skjerm, eller i en rolig krok i stuen for å lese en god bok. Anvendelighet er med på å avgjøre best i test aspektet.

Ettersom du mest sannsynlig skal tilbringe mange timer i en saccosekk er det viktig at du også tenker over hvilke materialer den er laget av. Skal det være komfortabelt, bør du velge en saccosekk som er myk og god mot huden.

Ønsker du derimot å ha sekken stående ute, er det kanskje ikke komforten i form av mykhet mot huden du er på jakt etter. Da ønsker du kanskje at den heller skal ha et slitesterkt materiale som tåler mange underlag.

Ofte stilte spørsmål og svar

Kan trekket på saccosekken vaskes i maskin eller må den renses på et renseri profesjonelt?

De aller fleste saccosekker tilbyr et trekk som er vasktbart og som går i maskin på 40 grader. Legg likevel merke til at noen stoff kan kreve at du vasker det på mildere vask eller krever håndvask. Saccosekker som er ment å skulle være utendørs kan inneholde vannavvisende midler. Disse kan bli fjernet i maskinvask og bør derfor impregneres på nytt etter tid.

Det finnes mange ulike fyll i saccosekken. Har dette noe å si for brukbarhet eller holdbarhet?

Fyllmassen vil avgjøre i hvilken grad saccosekken evner å sprette tilbake til sin opprinnelige form. Dersom du har en saccosekk med mye full, vil den oppleves hard og formfast. Andre har mindre fyll eller består av fyll av skum. Disse vil forme seg mer etter kroppen og kjennes mer behagelig mot huden. Saccosekker som har dette vil etterhvert miste formen sin, ettersom fyllmassen blir “sittet ned”.

Saccosekken kommer i ulik størrelse. Har dette noe å si for alderen på barnet som skal bruke den?

Det er ingen nedre eller øvre aldersgrense for en saccosekk. Den er like populær blant de voksne som de er blant barn. Et godt råd kan likevel være at barnet bør kunne klare å sitte og gå før det bruker en saccosekk. Dette medfører at barnet selv kan komme seg av og på sekken.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 29/12/2023 •  12 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test