Beste Stikksagene For Håndverkere Og Hobby (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke stikksager som er best i test ifølge vårt testpanel!

Stikksag er et slags elektroverktøy som brukes når du trenger presis saging, for eksempel finskjæring. Denne sagen kan også brukes til skjæring. Dette gjør den til en veldig praktisk maskin i ditt verktøysortiment. Den er perfekt når du trenger å se et hull i arbeidsbenken for å bli i vasken, eller når du trenger å kutte treplater. Det finnes veldig mange typer sager, og prisene varierer en del.

Det finnes mange typer stikksager, og prisene varierer veldig. De fleste modellene er mellom 400 og 2000 kroner. Det mest differensierende mellom modellene er styrken. I budsjettdelen kommer de fleste sager med en strømledning, og i den dyrere delen finner du batteridrevne og ledningsevne maskiner. Dagens standardfunksjoner er LED -belysning, lasersyn, viftefunksjon og justerbar hastighet. Vi har gjort en stikksag test med de 4 beste på markedet nå. La oss begynne med nummer en.

På Testjakt hjelper vi deg å finne den rette stikksagen ved å sammenligne allerede utførte tester publisert på nettet. Vi samler denne informasjonen sammen med brukeranmeldelser vi finner. På denne måten kan du tydelig forstå den virkelige situasjonen med en stikksag, ikke bare situasjonen på papir. Vårt mål er å hjelpe forbrukerne til å ta mer informerte beslutninger. Dette gjør vi ved å fortelle deg hva du trenger å huske når du kjøper en stikksag, og ved å bestå testene de fant og samlet. Vi sørger ofte for å finne tre forskjellige produkter i tre forskjellige prisklasser!

1. Vinner og best i test ble stikksagen fra Bosch GST 18 V-LI

Fordeler

 • God sponblåsing
 • Behagelig grep

Ulemper

 • Få tilbehør og funksjoner

Spesifikasjoner

Mer om Bosch GST 18 V-LI

Bosch GST 18 V-LI B Professional Solo er en godt bygget sag med fire forskjellige moduser, avhengig av hva og hvor mye du skal sage. Alle moduser fungerer bra, men hvis du kjører med et grovt blad, vil du ha mye vibrasjon på puslespillet.

Sagen er utstyrt med en unbrakonøkkel, slik at du raskt og enkelt kan justere vinkelen på sagbordet. Selve maskinen har en klar poengsum. Det er med andre ord mange gode grunner til at dette er stikksag best i test.

Gummihåndtaket på den beste stikksag gir et godt grep. På grunn av låsens plassering er denne sagen hovedsakelig egnet for høyrehendte mennesker. Venstrehendte mennesker kan nå det med pekefingeren, men det blir ikke så naturlig og ergonomisk. Ytelsen er anerkjent.

Puslespillet når 7 m og 58 cm til en 45 granbjelke, som tilsvarer Bosch billigere grønne seriemodell når det gjelder batterikapasitet. Viften kan blåse vekk sponene veldig godt ved saging, slik at du kan se hvor du tegner, men dessverre er det ikke noe tydelig sagmerke på forsiden av sagen.

2. På andreplass kommer stikksagen fra DEWALT DCS335N

Fordeler

 • Støvutsugsport
 • Antiripesko
 • Intelligent strømbryter

Ulemper

 • Uten batterier og lader

Spesifikasjoner

Mer om stikksagen fra DEWALT DCS335N

Stikksag DEWALT DCS335N har spenning på hele 18V og kommer med 4-trinns pendelfunksjon For å oppnå den beste effekten av å kutte mange forskjellige materialer. Brukes til universell rask installasjon av kniver med T-montering. Sakslengden på er 25 mm og den maksimale sagdybden er 135 mm. DEWALT -motoren er kraftig og kjøles av en vifte.

Den er utstyrt med utskiftbare børster og variable hastigheter, som kan gi opptil 3000 raske felling per minutt. Denne er også utstyrt med LED -belysning for å arbeide i små rom eller steder med begrenset lys.

Det gummibelagte håndtaket gjør sagen er mer behagelig å arbeide på grunn av mindre vibrasjon. Den intelligente modulstrukturen gjør det lettere å reparere sagen. Stikksagføttene kan justeres 45 ° foran og bak uten verktøy.

For håndtering av skjøre materialer er den utstyrt med ekstra føtter for å gi ekstra ripe beskyttelse. Sikkerhet: Du kan få mer kontroll gjennom den smarte bryteren med variabel hastighet. Hvordan få raske kontrollerte kutt. For å bedre se saglinjen, er dette en stikksag utstyrt med en innebygd blåse funksjon.

3. På tredjeplass kommer stikksagen fra Makita DJV180Z

Fordeler

 • Effekt 720 Watt
 • Børsteløs motor

Ulemper

 • Inkluderer ikke batteri

Spesifikasjoner

Mer om Makita DJV180Z

Makita stikksag er i en fin og brukervennlig design som gir maksimal komfort for brukeren, og dermed kan få det beste ut av en stikksagen. Denne komforten er forankret i det gummibelagte t-håndtaket, som også gjør maskinen perfekt for saging fra bunnen. Sikkerheten til maskinen er helt sikkert også topp. 

Dette skyldes delvis funksjonen at stikksagen har elektroniske av og på -knapper på begge sider av maskinen. Med denne forbedringen er det mulig å slå av maskinen, uansett hvilken posisjon eller hvilke håndtak du har på stikksagen.

Stikksagen fra Makita har innebygd overbelastningsbeskyttelse, noe som betyr at maskinens levetid forlenges, og dermed kan du glede deg over stikksagen i mange flere år enn tidligere mulig. Maskinen har et innebygd LED-lys, som gir en full belysning av elementet du er i ferd med å beskjære.

Dette sikrer mye mer sikkerhet og presisjon i arbeidet med stikksag. I tillegg er maskinen utstyrt med en firkantet hoppstang som gir et rett og presist snitt, ettersom hoppstangen gjør det mulig å følge snittet du vil ende opp med.

4. På fjerdeplass kommer stikksagen fra Bosch PST 900 PEL

Fordeler

 • Effekt: 620 W
 • Fotplate: Stål

Ulemper

 • Veier mye

Spesifikasjoner

Mer om Bosch PST 900 PEL

Stikksag PST 900 PEL er ideell for hobbyhåndverkere med høye krav. Det kompakte og håndterlige stikksagen gir maksimal presisjon i alle materialer. Denne velprøvde elektroniske Bosch-enheten har funksjonen til å velge antall slag og kontrollere gjennom trykkbryteren og det integrerte kontrollhjulet, som enkelt kan starte sagen og tilpasse seg materialets arbeid.

Den innovative Bosch CutControl gir den høyeste nøyaktigheten, og i kombinasjon med PowerLight gir den beste delen og kuttlinjesynlighet. Bosch lavvibrasjonsteknologi med lineær vektbalanse minimerer vibrasjon. Det ergonomiske Softgrip på håndtaket forbedrer også sikkerheten og gjør arbeidet mer kontrollerbart.

For amatørbrukere med krevende krav: bruk den velprøvde Bosch stikksag for å oppnå maksimal nøyaktighet for alle materialer, bruk brytere og integrerte innstillingshjul for å forhåndsinnstille og kontrollere antall slag-start enkelt arbeidet med å sage og tilpasse seg materialet.

Maksimal presisjon og kontroll-I kombinasjon med den innovative Bosch CutControl og den integrerte PowerLight kan du få den beste oversikten over arbeidsstykket og følge skjærelinjen enkelt og trygt. Bosch “lave vibrasjon” og lineære balanse kombinert med det ergonomiske Softgrip kan minimere vibrasjon og derved oppnå maksimal presisjon og kontrollerbart arbeid.

Vurder dette før du kjøper stikksag

Når du skal kjøpe stikksag, finnes det en rekke faktorer du må ta hensyn til, slik at du er sikker på at du kjøper en stikksag som matcher behovene dine. Nedenfor lister vi opp de vanligste funksjonene og egenskapene stikksager pleier å ha. Som forbruker er det enklest å velge ut et par modeller du tror passer deg, for så å sammenligne dem med hverandre. Alltid undersøk om stikksagen du velger har mulighet for støvavsug.

Sagbladfeste

Det bør være enkelt å bytte sagblad på en stikksag. Mange modeller kommer med et verktøyløst sagbladfeste. Det betyr at du ikke behøver å lete etter verktøy når det er på tide å bytte blad. Akkurat hvordan det verktøyløse festet fungerer, varierer mellom produsentene, og enkelte løsninger fungerer selvfølgelig bedre enn andre. Det finnes også modeller på markedet der du bytter sagblad med hjelp av en unbrakonøkkel eller en skrutrekker.

Finn best i test stikksager hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test stikksager hos oss på Testjakt.no!

Batteridrevet

Fordelen med en batteridrevet stikksag er at du kan bevege deg fritt rundt i rommet. Du behøver ikke å ta hensyn til strømkabel, skjøteledning eller at du må være i nærheten av en stikkontakt. Hvis du kjøper deg en batteridrevet stikksag, kan det være smart å velge en modell der du kan bruke det samme batteriet til flere verktøy, som drillen du muligens har.

Tilbehør

Det kommer også tilbehør i tillegg til stikksagen. Det viktigste tilbehøret er selvsagt sagbladet; uten det kan du ikke sage. Her må du se på antall tenner på bladet da det er dette som spiller en rolle. Jo finere tenner bladet har, desto finere blir kuttet. Men også oppdelingen i metall og tre, der førstnevnte er ment for saging i metall og sistnevnte for saging i tre.

Husk å alltid vurdere hva du trenger en stikksag til

Tenk gjennom hvordan du ønsker å bruke den, hva den skal brukes til, hvor lenge av gangen du skal bruke den, og om den skal stå på et fast sted. Du kan også få tak i stikksager som tas med til ulike lokasjoner. Om en stikksag skal være batteridrevet eller elektrisk. Når du får et klart og tydelig bilde på hvordan stikksagen skal brukes, vil det være enklere å velge. For større saging, se også vår sammenligning av tester på bordsirkelsager.

Stikksager har kommet langt, og det er så mange flotte merker og modeller å velge mellom. Husk å spørre deg selv hva du vil bruke den til, hvilke funksjoner som er viktigst for deg og hvilken type pris du er villig til å betale. Som alltid, takk for at du leser. Håper du har lært noe om de beste stikksagene.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 25/12/2023 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test