Beste Kullsyremaskiner For Godt Boblevann (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilken kullsyremaskin som er best i tester ifølge vårt testpanel!

En kullsyremaskin (også kalt brusmaskin) er en husholdningsmaskin som, via en kullsyrepatron, lar privatpersoner enkelt lage sprudlende vann eller brus, på egen hånd. Her trengs kun vann fra springen. Brukeren kontrollerer dessuten selv antall bobler som faktisk kommer i vannet.

En kullsyremaskin tilbyr et både sunt, billig og brukervennlig alternativ. Sukkerholdig brus og juice erstattes av vann og godkjente smaksstoffer. I tillegg reduseres både økonomiske utgifter og miljøkostnader, ved at man ikke lenger må produsere og kjøpe stadig nye plastflasker.

1. Vinner og best i test ble kullsyremaskinen fra SodaStream Genesis

Fordeler

 • Rimelig
 • Enkel i bruk

Ulemper

 • Få fargevalg

Spesifikasjoner

Mer om SodaStream Genesis

Genesis Black MegaPack fra SodaStream er en klassisk kullsyremaskin av liten størrelse, som lett passer inn i et hvert kjøkken, uansett størrelse og dekor. Denne maskinen veier kun 2,7 kg og dens enkle utforming gjør at både voksne og små barn kan ta den i bruk. Maskinen tåler kontinuerligbruk hver dag.

Ved kjøp av SodaStream Genesis Black MegaPack, får kunder tilgang på en nett kullsyremaskin med nøytralt design. Maskinen er enkel i bruk og har hele to års garanti. I tillegg følger to gjenbrukbare PET kullsyreflasker på 2 liter, to 0,5 liter Fuse flasker, samt en kullsyresylinder med på kjøpet.

2. På andreplass kommer ble kullsyremaskinen Aarke Carbonator 3

Fordeler

 • Strømløs
 • Robust
 • Eloegant

Ulemper

 • Uegnet nybegynnere

Spesifikasjoner

Mer om Aarke Carbonator 3

Denne modellen har et internt sikkerhetsventilsystem, samt en presisjonsdyse i rustfritt stål//krom. Brusmaskinen veier 1, 680 kg og er smal i form. Maskinen er likevel robust og kan skryte av en garanti på 2 år. Utviklet for noe erfarne brukere. Som kullsyremaskin er det kanskje best egnet til profesjonelt bruk.

Aarke Carbonator II kommer i flere tiltalende farger, fra sølv, gull og rosa gull til en matt svart eller hvit finish. Utseendemessig er den svært elegant. Da denne typen kullsyremaskin er trådløs, kan den enkelt plasseres hvor du vil på kjøkkenet (eller andre rom) uten å måtte tenke på strømuttak.

3. På tredjeplass kommer ble kullsyremaskinen SodaStream Spirit

Fordeler

 • Lett
 • Håndterlig
 • Barnevennlig

Ulemper

 • Ingen bobleindikator

Spesifikasjoner

Mer om ble kullsyremaskinen SodaStream Spirit

Dette er en enkel, men kompakt kullsyremaskin fra merket Soda Stream. Maskinen er relativt liten og lett å oppbevare, og har et nkelt design. Produktet kommer med en såkalt klikklås, som enkelt og sikkert holder den tomme flasken på plass, før de fylles på med kullsyre.

Modellen er lett å montere og ta i bruk. Den har et nøytralt design, men kommer til gjengjeld i ulike farger. Produktet er lett i vekt og er dermed en enkel kullsyremaskin å handtere. Håndterlig for barn og nybegynnere. SodaStream Spirit er vinneren av Red Dot Design Award 2017.

Kjøpguide – Velg en god kullsyremaskin

Markedet florerer med ulike brusmaskiner fra forskjellige produsenter. Dette gjør at det å sortere blant dem kan være krevende. Heller enn å ganske enkelt kjøpe den første kullsyremaskinen man kommer over, bør man danne seg en oversikt over krav til et slikt kjøp.

Her bør visse faktorer, som for eksempel pris, funksjon, kvalitet, størrelse osv. prioriteres, dersom man velger å gå til innkjøp av en kullsyremaskin. Det kan dessuten være gunstig å forholde seg til flere etablerte merker, enn å snevre inn på et man kjenner fra før.

Pris

Det første kriteriet å merke seg er muligens selve prisen på produktet. Hva er man villig til å betale for en kullsyremaskin, og hva forventer man seg av funksjoner for nettopp denne prisen? Dette kriteriet burde det dessuten være enighet om før besøk i eventuell butikk.

Det er viktig å besøke forskjellige butikker, da forhandlere ofte setter ulik pris. Å konsultere tilbud fra nettbutikker kan også være gunstig, men husk her å medregne frakt i samlede kostnader satt for produktet. Ha også i minnet at pris ikke nødvendigvis reflektere produktets kvalitet.

Finn best i test kullsyremaskiner hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test kullsyremaskiner hos oss på Testjakt.no!

Funksjoner

Hvilke faktiske funksjoner en kjøper ønsker hos produktet han eller hun går til anskaffelse av står sentralt. Funksjon relateres til bruksområder. Er brusmaskinen ment for privat eller offentlig virksomhet? Sistnevnte krever trolig en utpreget solid maskin med flere bruksområder.

I tillegg bør man tenke over hvor mange som skal ta den i bruk Gjelder det en enkeltperson, et par, eller kanskje en stor familie, som liker forskjellige ting? Dersom barn eller eldre inkluderes burde bruk og vedlikehold være enkelt.

Kvalitet

En brusmaskin kan ha både lav pris og en mengde spennende spesialfunksjoner, men dersom kvalitetent er lav, blir dette uansett et dårlig kjøp. De fleste kullsyremaskiner på markedet har heldigvis en holdbarhet på minst to år.

Til tross for dette bør potensielle kunder sette seg inn i ulike aspekter ved varens utforming, som f. eks. materiale. Mesteparten av brusmaskiner produseres i ulike former av plast. Enkelte derimot, som Aarke Carbonator II, produseres i rustfritt stål og krom.

Hvorfor trenger du en kullsyremaskin?

En kullsyremaskin er et lettvint, samt miljøvennlig alternativ, som reduserer bruken, og produksjonen av plastflasker. Det er dessuten et økonomisk tiltak, da brukere slipper å gå til stadig nye innkjøp av brus, saft, Farris osv.

Eller kanskje man ganske enkelt ønsker en liten belønning i hverdagen? Da kan det å gjøre om springvann til sprudlevann eller brus være akkurat tingen. Uansett grunn, oppfordrer kullsyremaskiner til å drikke mer vann, noe som er dokumentert som bra for helsen.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 15/05/2023 •  6 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test