Beste Stiftepistoler For Pro Og Hobby (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi vurdere hvilke stiftepistoler er best i test ifølge vårt testpanel!

Med en stiftepistol som en del av verktøykassen kan du utføre mange varierte oppgaver. Alt fra amatørprosjekter, i form av DIY (Do It Yourself) til møbelrenovering, plast, tre, film, isolasjon, kryssfiner eller festekabler. For å finne den mest passende stiftepistolen for dine behov, har vi studert både tester og anmeldelser.

Ting du bør vurdere når du velger stiftepistol er for eksempel ergonomi, vekt og kapasitet. Vi håper vår guide vil gi deg svar på de vanligste spørsmålene om dette svært nyttige verktøyet. Vi har valgt å inkludere kun batteridrevne stiftepistoler i vår test, da vi anser det som den mest funksjonelle typen på markedet. Du trenger ikke være låst til et fast sted for å kunne bruke strøm, og det er også betydelig mer kraft og ytelse i en batteridrevet enn en manuell stiftepistol. Vinneren i vår test var DEWALT DCN681N batteridrevet stiftepistol.

1. Vinner og best i test ble stiftepistolen fra DEWALT DCN681N

Fordeler

 • Verktøysfri stiftefjerning
 • 1 års garanti
 • Godt balansert og enkel å håndtere

Ulemper

 • Uten batterier og lader

Spesifikasjoner

Mer om DEWALT DCN681N

DCN681N fra DEWALT er en svært effektiv batteridrevet stiftemaskin på 18V, egnet for stifte lengder mellom 12 – 38 mm. Du kan velge mellom enkeltskudd for presis plassering eller serieskudd for høyere produksjonshastighet med opptil 4 stifter per sekund.

Den er utstyrt med børsteløs, høytytende motor. Kraftige XR Lithium-ion-batterier (ikke inkludert) med lang driftstid driver denne batteridrevne stiftemaskinen. En svært kompakt og ergonomisk design gjør dette til en lett å bruke stiftemaskin som ikke tretter ut armene under lengre arbeidsperioder.

2. På andreplass kommer stiftepistolen fra MILWAUKEE M12 BST-202X

Fordeler

 • Inkludert batteri og lader
 • Stabelbar oppbevaringsboks følger med
 • Justerbar belteklips

Ulemper

 • Må registreres for 3 års garanti

Spesifikasjoner

Mer om MILWAUKEE M12 BST-202X

M12 BST-202X fra MILWAUKEE er en kompakt, enkel å håndtere stiftemaskin med en magasinkapasitet på opptil 100 klammer. Med et 1,5 Ah batteri kan den avfyre 1500 klammer. I tillegg er denne batteridrevne stiftemaskinen utstyrt med teknologi for serieavfyring av klammer.

Med en så praktisk og ergonomisk utformet stiftemaskin kan du redusere tretthet ved å eliminere monotone bevegelser som ellers kan oppstå ved bruk av ulike håndverktøy. Med denne gode og prisgunstige batteridrevne stiftemaskinen er du klar for de fleste stifteoppdrag.

3. På tredjeplass kommer stiftepistolen fra DEWALT DCN681D2

Fordeler

 • Inkludert batterier og multilader
 • Ergonomisk og godt balansert design
 • 1 års garanti

Ulemper

 • Ønsker større magasinkapasitet

Spesifikasjoner

Mer om DEWALT DCN681D2

DCN681D2 fra DEWALT er en svært kraftig stiftemaskin for stifte lengder mellom 12 – 38 mm, som kan feste på en holdbar måte i de fleste materialer, inkludert litt hardere treslag. Denne batteridrevne stiftemaskinen drives av mekanikk, noe som gir jevn og konstant ytelse.

For en prisgunstig, svært høytytende batteridrevet stiftemaskin, er dette definitivt riktig modell å velge. Sikkerhetssperringen sørger for at denne prisgunstige stiftemaskinen ikke kan avfyre ved et uhell, da kontaktspissen må være trykket inn for at stiftemaskinen skal kunne skyte stiften.

4. På fjerdeplass kommer stiftepistolen fra RAPID BTX530

Fordeler

 • 2 års garanti
 • Godt balansert og allsidig
 • Innebygd sikkerhetssperring

Ulemper

 • Kunne inkludert tilbehør

Spesifikasjoner

Mer om RAPID BTX530

Dette er en svært praktisk og smidig batteridrevet stiftemaskin med en motor på 7,2 V, egnet for både fintrådsklammere mellom 6-14 mm og dykkert på 15 mm. Denne stiftemaskinen har ekstremt høy batteriytelse med kort og smidig ladingstid. Den lader fra tomt til fullt batteri på 90 minutter.

Du kan arbeide uavbrutt hele dagen med denne batteridrevne stiftemaskinen, takket være dens ergonomiske og praktiske design med gummibelagt håndtak, upåklagelig balanse og presisjon. BTX530 er en prisgunstig stiftemaskin, kanskje mest egnet for daglig bruk som for eksempel møbelstoffering med ulike tekstiler eller tynnere tre materialer. Perfekt for hjemmehåndverkeren, DIY-prosjektet eller for deg som ønsker å supplere verktøykassen din.

Kjøpeguide – Ting å vurdere før du kjøper en stiftemaskin

Stiftemaskiner er robuste og nyttige verktøy som tåler store påkjenninger. Du kan bruke den batteridrevne stiftemaskinen til de fleste stifteoppgaver innen møbelsnekring, dekorasjon eller andre prosjekter innen interiør. En enkel å bruke og prisgunstig stiftemaskin kan betydelig forbedre arbeidsdagen din.

Med en god og effektiv batteridrevet stiftemaskin kan du takle både møbelrestaureringer og renoveringer. Det kan også være interessant å supplere verktøyutrustningen din slik at du får en komplett repertoar og mangfold.

Finn best i test stiftepistoler hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test stiftepistoler hos oss på Testjakt.no!

Batterikapasitet

Din batteridrevne stiftemaskin bør være kompatibel med batterier av både høy standard og kapasitet, slik at du ikke bruker unødvendig tid på arbeidsdagene dine. Med en god batteridrevet stiftemaskin kan du jobbe uavbrutt gjennom hele arbeidsperioden.

Hvis batteriet er av dårlig kvalitet, kan det lett miste effekt eller bli ødelagt av eksterne påkjenninger som kulde eller fukt. Et batteri med høy kapasitet lar deg arbeide uten avbrudd.

Bruksområde

Tenk over hva du mest bruker stiftemaskinen til. Ettersom kraften og effektiviteten til de batteridrevne stiftemaskinene kan variere betydelig mellom ulike modeller, er det viktig å vite hvilke materialer du skal arbeide med.

Hvis du hovedsakelig bruker den batteridrevne stiftemaskinen på mykere materialer som stoff og papp, trenger du ikke en like robust stiftemaskin som ved stifting i for eksempel hardere treslag eller plast.

Kvalitet

Det er kanskje aller viktigst med en stiftemaskin av god kvalitet. Hvis verktøyet ditt holder høy standard, vil også sluttresultatene være av god kvalitet, siden du jobber både lettere og raskere.

Kvalitetsstiftemaskiner lar deg arbeide jevnt uten avbrudd, for eksempel for å fjerne fastlåste klammer eller for å lade batteriet.

Med en batteridrevet stiftemaskin håndterer du stifteoppgavene dine på en stilig og elegant måte

Med den batteridrevne stiftemaskinen kan du stifte både stoff, plast, papp, visse treslag og mange andre materialer. Hvis du leter etter et hendig og allsidig verktøy, er en batteridrevet stiftemaskin det ultimate valget for deg.

Vi håper du har fått den informasjonen du trenger for å kunne ta et godt valg av stiftemaskin.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 25/12/2023 •  7 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test