Beste Kremsifoner For Matelskere (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilke kremsifoner er best i tester ifølge vårt testpanel!

Vinneren av vår beste kremsprøyte test er iSi Termo Whip 0,5 liter. Kremsprøyten Termo Whip fra iSi er en sifon i rustfritt stål med termoinnsats som holder sauser, kremer og skum på en ønsket temperatur i flere timer. I vår kremsprøyte test har vi sammenlignet flere kremsprøyter av høy kvalitet. Termo Whip er bare én av flere sifoner vi har testet i denne kategorien.

På andre og tredjeplass i best i test kremsprøyte finner du Easy Whip og Nitro Sifon, begge produsert av iSi. Easy Whip er et rimeligere alternativ, men like effektiv. Nitro Sifon er en premium kremsprøyte som tilbyr det lille ekstra. Alle kremsprøytene i denne testen er laget av rustfritt stål og tåler vask i oppvaskmaskinen.

1. Vinner og best i test ble kremsifonen fra iSi Termo Whip

Fordeler

 • Termoinnsats
 • Ulike munnstykker
 • Tåler oppvaskmaskin

Ulemper

 • Kun 0,5 liter

Spesifikasjoner

Mer om iSi Termo Whip

Den beste kremsprøyte i testen er Termo Whip 0,5 liter fra iSi. Dette er en liten og nett kremsprøyte som rommer inntil 0,5 liter krem, saus eller skum. Denne kremsprøyten er en sifon som går på gass, og du kan enkelt fylle opp kremsprøyte gass ved bruk av patroner. En patron brukes til 0,5 liter krem, så med denne beholderen holder det med én patron.

Som dessert whip fungerer Termo Whip utmerket. Med et bredt utvalgt av munnstykker, blir det enklere å dekorere både kaker og andre desserter. Termoinnsatsen holder også innholdet ved ønsket temperatur i flere timer. Du trenger dermed ikke bekymre deg for at kremen skal smelte eller skille seg.

Grunnen til at Termo Whip 0,5 liter vinner beste kremsprøyte, er de mange fordelene. Sifonen er laget i rustfritt stål og tåler derfor en runde eller ti i oppvaskmaskinen. Dette gjør det enklere å rengjøre beholderen, som er en stor fordel. Det medfølger flere munnstykker til dekorering, og som den eneste i testen med termoinnsats kåres den til testens vinner.

2. På andreplass kommer kremsifonen fra iSi Easy Whip Plus

Fordeler

 • Brukervennlig
 • Lavere pris
 • Nøyaktig dosering

Ulemper

 • Simpel

Spesifikasjoner

Mer om iSi Easy Whip Plus

På en velfortjent andreplass i testen for beste kremsprøyte, kommer kremsprøyten iSi Easy Whip Plus Rustfritt Stål 0,5 liter. Dette er en rimeligere sprøyte som er meget brukervennlig, og egner seg godt for ethvert budsjett. Som nybegynner vil nok dette være et godt alternativ.

Med iSi Easy Whip Plus har du en sprøyte som i likhet med testvinneren rommer 0,5 liter med krem. Denne sprøyten har ingen termoinnsats, men ved oppbevaring i kjøleskap, holder kremen seg god i opptil 10 dager. Har du mange kaker som skal dekoreres, kan det være en fordel å sette sprøyten i kjøleskapet ved jevne mellomrom. Dette sikrer at kremen holder seg, og du får dekorert kakene nøyaktig.

Én av fordelene med iSi Easy Whip Plus er at den er laget i rustfritt stål, så den tåler å vaskes i oppvaskmaskinen. Denne kremsprøyten er også meget brukervennlig og gir nøyaktig dosering ved hvert trykk. Easy Whip Plus er også et rimeligere alternativ, som gir den testens beste alternativ på budsjett.

3. På tredjeplass kommer kremsifonen fra iSi Nitro Sifon

Fordeler

 • Mykere konsistens
 • Tilfører smak
 • Større beholder

Ulemper

 • Høyeste pris

Spesifikasjoner

Mer om iSi Nitro Sifon

På tredjeplass i beste kremsprøyte testen finner vi en tredje sifon – Nitro Sifon 1 liter, også fra iSi. Dette er en kremsprøyte som kun fungerer med nitropatroner fra iSi, men du får til gjengjeld en ekstra kremete konsistens. Med denne sprøyten kan du lage alt av kalde drikker, fra kaldbrygget kaffe og te, til kremer og skum.

Det spesielle med Nitro Sifon er nitropatronene og hvordan de små boblene påvirker konsistensen på innholdet. Nitro Sifon er en kremsprøyte som gir deg en kremaktig og mykere konsistens på innholdet, samt litt ekstra skum på toppen. Med denne sprøyten får du tilført det lille ekstra som ordinære kremsprøyter med gass ikke kan by på.

Med denne kremsprøyten får du også en større beholder på 1 liter. Dette gjør det enklere å lage større porsjoner, uavhengig av om det er kaldbrygget kaffe eller krem til kake du benytter den til. Nitro Sifon fra iSi kommer med en stålfri beholder i sølv og leveres med to nitropatroner som en start.

Best i test kremsprøyte – hvordan velge kremsprøyte?

Den største forskjellen mellom første og tredjeplass i denne testen er hvilke patroner du må benytte. De små forskjellene kan likevel gjøre store utslag på hva du skal velge. Hva kremsprøyten skal benyttes til, er også relevant. Mens enkelte kremsprøyter kan benyttes til både kalde og varme sauser og kremer, kan andre igjen kun benyttes til kalde.

Når du skal gå fram for å finne det beste produktet, er det flere faktorer du må se på. Produktet skal være av god kvalitet, passe til dine preferanser og kunne brukes slik du selv ønsker. Er du nybegynner og trenger en kremsprøyte til å piske krem, har du ofte andre behov enn hobbybakeren som dekorerer flere kaker i døgnet.

Brukervennlig

Kremsprøyten bør også være brukervennlig, både når du skal helle i innholdet og bytte patroner. Det eneste som må gjøres, er å fjerne munnstykket og helle på innholdet. Du kan benytte deg av kalde produkter i alle beholderne, mens beholdere med termoinnsatser også åpner for varme produkter.

Det siste du ønsker er å bruke lang tid på å piske krem, for så å ha den over i sprøytepose og bruke flere timer på å dekorere. Kremsprøytene skal være enkle i bruk, slik at du ikke må bruke lang tid på forberedelser. Dette er fordelen med sifon kremsprøyter, som lar deg både piske og fordele kremen fra én og samme beholder.

Finn best i test kremsifoner hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test kremsifoner hos oss på Testjakt.no!

God kvalitet

Kvalitet er viktig, de fleste betaler gjerne litt ekstra for garantert kvalitet. Dette gjelder også for kremsprøyter. Flere av kremsprøytene på markedet koster over 1 000 kroner, og da forventes det god kvalitet. Det skal også oppleves som trygt å benytte sprøyten, og resultatet skal være like godt hver gang.

God kvalitet på sprøyten er én ting. God kvalitet på innholdet er en annen. Med en kremsprøyte av god kvalitet, får du også en bedre krem. Dette gjelder både smak og konsistens. Flere kremsprøyter kan også benyttes til mer enn bare å piske krem, som til dekorering.

Bruksområde

Kremsprøyter som kan benyttes til mer enn bare å piske krem er en fordel. Skal du først investere i en kremsprøyte, bør denne ha et fleksibelt bruksområde. Dette får du med flere av sprøytene i denne testen. Det er også verdt å merke seg om kremsprøyten også skal benyttes til varmt innhold.

Fordelen med en kremsprøyte, er at de fleste av disse kan brukes til mer enn bare pisking av krem. Du kan også lage kaldbrygget kaffe, te og drinker. Når du skal velge den rette kremsprøyten, må dette dermed være en som passer til dine behov for bruk.

Design

Et godt design er viktig både for praktiske og estetiske årsaker. For det første påvirker designet hvor enkel kremsprøyten er å benytte seg av. Det vil også påvirke hvor stor lagringsplass den trenger. En sifon på 0,5 liter tar mindre plass enn en på 1 liter. Den er også enklere å håndtere. For det andre ønsker man også å ha ting som er behagelig å se på. Spesielt om denne gjenstanden blir stående på kjøkkenbenken på grunn av lagring.

Når du har en kremsprøyte som er designet for brukervennlighet og optimalisert lagring, blir den enklere å benytte seg av. Design påvirker også hvor enkelt det er å bytte patroner på kremsprøytene. Design og brukervennlighet går dermed hånd i hånd på flere områder.

Tilbakemeldinger på beste kremsprøyte test

De tre beste kremsprøytene i denne testen har alle forskjeller som skiller dem fra hverandre. De er derimot også like på flere områder. Vet du hvorfor du skal ha en kremsprøyte og hva den skal brukes til, vil denne testen kunne guide deg til riktig produkt.

Kremsprøytene som står igjen som de beste i denne testen er alle levert av iSi. Termo Whip går av som vinner og er best i test på grunn av sine egenskaper og tilbehør. Easy Whip er et rimeligere alternativ, og er et godt sted å starte for de som aldri har brukt en slik kremsprøyte før. Nitro Sifon er premiumsprøyten som passer for de som har en ekstra interesse.

Spørsmål og svar om kremsprøyte

Hva bruker man en kremsprøyte til?

Kremsprøytene brukes for å få større volum på kremer, skum og sauser. Siden innholdet oppbevares under trykk, tar det også lenger tid før kremer kollapser. Du kan med andre ord få et bedre resultat ved å dekorere med en kremsprøyte.

Kommer de i flere størrelser?

Beholderne til kremsprøytene kommer i tre størrelser. Den minste rommer 0,25 liter, mens den største rommer 1 liter. Det største utvalget finnes blant kremsprøyter som rommer 0,5 liter.

Hvor lang tid tar det å piske krem med en kremsprøyte?

Fra du heller opp i fløten og skrur på gassen, tar det ikke mer enn noen få rist før fløten har blitt til krem.

Hvordan bruker man en kremsprøyte?

Å bruke en kremsprøyte på gass er veldig enkelt. Du heller ønsket innhold over i beholderen, skrur på lokket og gassen, og rister beholderen noen få ganger. Når kremen er ferdig, brukes munnstykket til å fordele kremen utover.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 12/05/2023 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test