Beste Stendersøker For Pro Og Hobby (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi vurdere hvilken stendersøker er best i test ifølge vårt testpanel!

I denne artikkelen vil vi presentere resultatene fra gjennomførte tester, intervjuer med håndverkere og flere brukeranmeldelser. Alt dette for å finne markedets beste søkeapparat for stendere!

Et søkeapparat for stendere er et svært nyttig og verdsatt verktøy som mange fagfolk og hjemmesnekkere ikke kan jobbe uten. Med et godt søkeapparat for stendere kan du enkelt og smidig finne stålrammer, trestendere, og med flere modeller kan du også lokalisere strømledninger. Å bore uten å ha oversikt over hva som er på den andre siden av veggen kan bli en kostbar og uheldig affære. Hvis du treffer en strømledning, vannledning eller kanskje en armeringsjern, kan det bli både dyrt og problematisk.

Vi i Testjakt har forsøkt å lage et så godt utvalg som mulig, slik at du som forbruker får muligheten til å skaffe deg et verktøy som passer dine behov. I vår beste i test av søkeapparat for stendere vil du finne både en testvinner, et “beste verdi for pengene” alternativ, og en “premium”-produkt. Flere av disse er multifunksjonelle søkeapparat for stendere. Velkommen til å lese og ta del i vår fullstendige test nedenfor.

1. Vinner og best i test ble stendersøker fra Luxorparts Pro

Fordeler

  • Rekkevidde på 100 mm
  • Finner jernholdige materialer og trebjelker
  • Enkel i bruk
  • Prisgunstig

Ulemper

  • Ingen nevneverdige

Spesifikasjoner

Mer om Luxorparts Pro

Denne stendersøkeren, også kalt multimåler, kommer på førsteplass i vår test. Stendersøkeren “Pro” er produsert av Luxorparts og har en god pris, under 500 kroner. Grunnen til at akkurat Luxorparts-detektoren vant testen, skyldes flere faktorer som pris og multifunksjonalitet. Denne stendersøkeren kan nemlig oppdage jernholdige metaller, trebjelker, strømførende kobberledninger og også ikke-jernholdige metaller, som for eksempel kobber. Stendersøkeren Pro har en enkel og tydelig skjerm som indikerer om gjenstanden er til høyre, venstre eller rett under detektoren. Den kan også vise avstanden i centimeter til den oppdagede gjenstanden.

Takket være den tydelige skjermen er det enkelt å planlegge neste steg i prosjektet ditt. En annen ting som gjorde at Luxorparts stendersøker vant vår stendersøkertest, er dens tre målemodi. På skjermen kan du velge AC-deteksjon, nøyaktig eller dybdeavlesning av fremmede gjenstander, samt metaldeteksjon av gjenstander som kobberledninger, kabler og stålstrukturer. Detektorens måledybde varierer avhengig av materialet den skal oppdage. For strømførende kobberledninger gjelder 40 mm, for treobjekter gjelder 20 mm for presis modus og 38 mm for dybdedeteksjonsmodus. For ikke-jernholdige metaller og jernholdige metaller gjelder en dybde på henholdsvis 80 og 100 mm.

Denne stendersøkeren viser med tydelige ikoner på skjermen både batteristatus og gjeldende målemodus. Skjermen lyser opp, slik at du kan se søkeresultatene selv i dårlige lysforhold. Søkeren er ikke oppladbar, men drives i stedet av et 9V-batteri. Batteri følger ikke med ved kjøpet. Anslått batterilevetid er omtrent seks timer. Stendersøkerens dimensjoner er 147 x 68 x 27 mm, og den er tilgjengelig i fargen grå.

2. På andreplass kommer stendersøker fra Bosch GMS 120

Fordeler

  • Tre ulike målemodi
  • Lang rekkevidde

Ulemper

  • Liten, men god skjerm

Spesifikasjoner

Mer om Bosch GMS 120

På andreplass i vår test av de beste stendersøkerne kommer Bosch med sin GMS 120. Dette er testens mellompris-variant, da den koster litt over tusenlappen. Bosch GMS 120 har flere ulike innstillingsmoduser og funksjoner som gjør arbeidet ditt raskt og enkelt. Et eksempel på dette er LED-belysning som viser markeringen på overflaten du skanner. Den eneste ulempen er at skjermen er liten, men likevel funksjonell! Blå Bosch leverer alltid høy ytelse og kvalitet, og denne stendersøkeren er intet unntak. Det er enkelt å avgjøre hvor stendere, strømførende ledninger og andre objekter befinner seg.

GMS 120 kan oppdage både jernholdige og ikke-jernholdige metaller, strømførende ledninger og tre. Detektoren kan finne stål i dybder på opptil 120 mm. Denne stendersøkeren er utstyrt med automatisk kalibrering som reduserer risikoen for brukerfeil. Detektoren er lett å lese av, da skjermen har belysning, og det finnes også en trefarget LED-markørring som viser hvor objektet befinner seg. Stendersøkeren har tre målemodi: en gipsmodus, en modus for strømførende kabler og en metallmodus. Detektoren har IP54-klassifisering.

3. På tredjeplass kommer stendersøker fra Bosch Wallscanner D-tect 120

Fordeler

  • 120 mm rekkevidde
  • Oppladbar og batteridrevet

Ulemper

  • Dyrest i vår test

Spesifikasjoner

Mer om stendersøker fra Bosch Wallscanner D-tect 120

Bosch Wallscanner D-tect 120 er en stendersøker med flere avanserte funksjoner, den er designet for å være så nøyaktig i sine målinger som mulig. Dette har Bosch lykkes veldig godt med! Dette er også stendersøkeren som er dyrest i vår test, og ytelsesmessig den mest avanserte. Prisen ligger litt over 3 000 kroner. Prisen gjenspeiler imidlertid søkerens funksjonalitet og brukervennlighet. Du kan for eksempel velge mellom å bruke AA-batterier eller lade den med 12V Li-batterier. Velg det du selv ønsker, eller det du har hjemme for øyeblikket! Lader og litiumionbatteri følger med.

Denne stendersøkeren bruker spotmåling i stedet for metodemåling for å kunne lokalisere objekter mer presist. Den avgir også lyd- og lyssignaler når den har lokalisert et objekt i veggen. Den har også tre enkle funksjonsknapper som passer for måling av ulike materialer. Bosch Wallscanner D-tect 120 har også en funksjon kalt “Center Finder”, som gir en optisk retningsindikasjon for nøyaktig lokalisering av objektsenteret. Stendersøkerens design er godt tilpasset menneskehånden, og du får derfor et godt grep om verktøyet.

Kjøpeguide – Stendersøker test: Dette bør du tenke på ved kjøp

Alle stendersøkere og stendersensorer i denne testen har fått gode vurderinger både fra oss og tidligere kunder. Hvilken av disse stendersøkerne som er best for deg, kan imidlertid bare du avgjøre selv. Hvilken stendersensor som er best i ditt tilfelle avhenger av faktorer som hva du skal bruke den til, i hvilket miljø den skal brukes, og hvilken prisklasse du ønsker å se etter produkter i.

Du bør imidlertid se etter hvilke målemodi stendersensoren har – skal du bruke den for å finne kobberledninger? Da bør du velge en sensor som har en målemodus også for ikke-jernholdige metaller. Vil du slippe å lade sensoren mellom hver gang du bruker den? Velg da en som er oppladbar. Ser du dårlig og trenger en lydfunksjon for best mulig brukeropplevelse? Søk da etter en sensor som både har skjerm og lydeffekter.

Finn best i test stendersøker hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test stendersøker hos oss på Testjakt.no!

Målemodi

Målemodi er ulike innstillinger som gjør at stendersensoren din fungerer ekstra godt når du søker etter et bestemt materiale. Stendersensorer med flere målemodi kan derfor være mer presise i sine angivelser, da du kan justere dem til å søke etter metallgjenstander eller gipsgjenstander. De ulike målemodiene har ofte forskjellig rekkevidde – det kan være lurt å kontrollere dette før du foretar et kjøp. Dine behov avgjør hvor mange målemodi din måler bør ha.

Målemodiene gjør at stendersensoren din viser mer nøyaktige målangivelser. Noen detektorer kan også vise hvor en gjenstand befinner seg i forhold til stendersensoren. At måleren din viser så nøyaktig som mulig er viktig, siden du ikke vil risikere å bore i ledninger eller metall. Nøyaktig hvordan målemodiene til din måler fungerer, kan du lese om i bruksanvisningen. Det kan være lurt å sette seg inn i dette før bruk.

Brukervennlighet

Brukervennlighet er viktig når det gjelder stendersensorer. Brukervennlighet omfatter alt fra stendersensorens størrelse, knapper og symboler, bruksanvisning, skjerm og lys, lydsignaler og batterilevetid. Også hvilke forhold stendersensoren din kan brukes under, er en viktig faktor for å få best mulig brukeropplevelse. En fuktfølsom sensor passer for eksempel ikke for alle typer arbeidsplasser og prosjekter. Faktorene design og batterilevetid kan du lese mer om lenger nede.

Når det gjelder brukervennlighet og stendersensorens skjerm, knapper og funksjoner, ønsker du at alt skal være lett å forstå og at det skal gå raskt å endre innstillinger. Du vil ikke kaste bort unødvendig tid på funksjoner og knapper du ikke forstår, du vil ikke måtte streve med dårlig sikt på skjermen, og du vil unngå å misforstå sensoren slik at du gjør feil når du skal bore.

Design og utseende

Stendersøkerens funksjonalitet påvirkes også av dens design. Med design mener vi ikke fargen eller om den har ulike mønstre eller ikke. Vi refererer til den fysiske designen. En stendersøker skal nemlig ligge godt i hånden din, akkurat som andre verktøy, og den skal ikke være for tung. Den skal kunne festes i beltet ditt eller passe i lommene dine. Verktøyets brukervennlighet avhenger derfor mye av dets fysiske design.

Hvis du arbeider med store prosjekter, er det viktig at du får et godt grep om sensoren og at den ikke er klumpete eller tung. Dette er fordi det unødvendig belaster hendene dine. At det er enkelt å lagre og ta med seg stendersensoren er viktig, siden du vil kunne bære den med deg og slippe å legge den bort mens du arbeider med annet. Stendersøkerne i denne testen har alle fått gode vurderinger.

Batteritid og ladetid

Driftstiden for stendersensoren din avhenger både av hva den er drevet av – batteri eller oppladbart batteri, men også av hvordan sensoren er konstruert. Noen stendersensorer bruker vanlige 9V eller 120V batterier, mens andre er oppladbare – eller har en kombinasjon av batteri og ladbarhet. Hvilken type stendersensor du trenger, avhenger av dine behov og din personlighet. Hvis du ofte glemmer å lade verktøyene dine, foretrekkes batteridrevne alternativer.

At lang driftstid er viktig, er selvsagt. Ingen vil stå midt i arbeidet og oppleve at stendersensoren slår seg av på grunn av batterimangel. Å bruke en batteridrevet stendersensor betyr at du aldri trenger å planlegge eller vente på at den skal lades. Batterier er imidlertid dyre, og med en oppladbar sensor avgjør i stedet strømprisen din. Hvis du bruker fornybar strøm, kan en oppladbar sensor gjøre arbeidet ditt mer miljøvennlig.

Vanlige spørsmål om stendersensorer

Er det å foretrekke med en batteridrevet eller en oppladbar stendersensor?

Når det gjelder stendersensorens funksjonalitet, påvirkes den ikke av hvilken type stendersensor du kjøper. Hvis du vil kunne lade opp stendersensoren din raskt, kan en batteridrevet være å foretrekke, mens en oppladbar sensor kan være mer kostnadseffektiv på lang sikt.

Hvordan kalibrerer jeg stendersensoren min?

Noen stendersensorer har en knapp der du aktiverer sensorens automatiske kalibrering. Andre stendersensorer må du selv kalibrere, hvis det er nødvendig, finner du instruksjoner i bruksanvisningen. Hvis du ikke er kjent med kalibrering, kan automatkablirering være å foretrekke for å unngå feilvisninger.

Må jeg bruke skjermen når jeg måler?

På mange stendersensorer er det innebygde funksjoner for lyd- og lyssignaler som viser deg når du har funnet en gjenstand. Hvis du ikke trenger presise målinger, trenger du ikke å bruke skjermen. Skjermen kan imidlertid vise mer nøyaktige målinger.

Bør en stendersensor ha en IP54-klassifisering?

Nei, dette er helt opp til deg. Dette påvirker ikke din sikkerhet direkte. Imidlertid vil en slik klassifisering gjøre at sensoren tåler bedre visse miljøforhold, for eksempel der sensoren utsettes for mye støv, fuktighet og støt.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 21/08/2023 •  11 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test