Beste Kjøkkentimere Til Matlagingen Din (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilke kjøkkentimer som er best i tester ifølge vårt testpanel!

En god kjøkkentimer er praktisk, enkel å bruke og tar ikke opp stor plass på benken. Passer den inn med resten av dekoren på kjøkkenet kan den fint stå fremme hele tiden. Finn den rette timeren til ditt kjøkken i denne testen.

Utvakget av kjøkkentimere er stort og kvaliteten variere fra produkt til produkt. En god kjøkkentimer utpeker seg på spesielt tre områder, funksjon, brukervennlighet og design. Timere kan være både analoge og digitale, uten at dette påvirker deres funksjon eller brukervennlighet.

1. Vinner og best i test ble Zassenhaus Timer

Fordeler

  • Fargerike alternativer
  • Magnet på baksiden
  • Behagelig lyd

Ulemper

  • Kun 60 minutter

Spesifikasjoner

Mer om Zassenhaus Timer

Kjøkkentimer fra Zassenhaus har et retro design og kommer i ni ulike farger. Timeren er analog og kan stilles fra 0 til 60 minutter. Uret er enkelt å bruke, har et pent design, og en praktisk magnet på baksiden som gjør den enkel å feste til for eksempel kjøleskap eller avtrekksvifte.

Med sine 0 til 60 minutters timer kan kjøkkentimer brukes til å passe tiden på både matlaging og andre gjøremål. Den analoge timeren er enkel å bruke, og du kan raskt skru hjulet til ønsket nedtelling. Når nedtellingen er ferdig har timeren en behagelig ringelyd.

2. På andreplass kommer Mingle Digital Timer

Fordeler

  • Mange gode funksjoner
  • Lettleselige tall

Ulemper

  • Kjedelig design

Spesifikasjoner

Mer om Mingle Digital Timer

Som nummer to i testen finner vi et digitalt kjøkkenur fra Mingle. Dette er den beste kjøkkentimer av de digitale timeren i testen på grunn av sin brukervennlighet og funksjoner. Timeren gå opp til 99 timer og 59 minutter, og kan telle både oppover og nedover.

I vår kjøkkentimer test skiller Mingle digitale timer seg ut på grunn av sine mange funksjoner. Timeren er laget av rustfritt stål, har en et praktisk innebygget bordstativ og en innebygd magnet. Timeren har en tydelig og skarp LCD-skjerm med høye kontraster og store, lettleselige tall.

3. På tredjeplass kommer Alessi Kjøkkentimer

Fordeler

  • Flott design
  • God brukervennlighet

Ulemper

  • Høy pris

Spesifikasjoner

Mer om Alessi Kjøkkentimer

Dette er en kjøkkentimer som er flott å se på, enkel å bruke og har en behagelig varslingslyd. Italienske Alessi har her designet en timer som tar seg godt ut på kjøkkenbenken, har en helt enkel funksjon og kan brukes av personer i alle aldre.

Alessi kjøkkentimer er en premium timer og blant de dyreste av de vi har testet. Men prisen er forståelig, for dette er en robust og god timer som går fra 0 til 60 minutter. Timeren kommer i tre forskjellige farger som alle passer inn på ethvert kjøkken.

Kjøpguide – Velg riktig kjøkkentimer

Hvilken kjøkkentimer som er den rette vil variere fra person til person, og hvilket behov og budsjett en har. Noen foretrekker en enkel, analog timer som er lett å bruke, og andre igjen vil ha en stilren, digital timer med mange funksjoner.

Utvalget av kjøkkentimere er stort, både blant analoge og digitale timere, og varierer i utseende, pris og kvalitet. Pris og kvalitet henger i noen tilfeller sammen, andre ganger betaler du mer for det rette designet. Så det er viktig å lese produktbeskrivelsen først.

Enkel å bruke

En kjøkkentimer skal være enkel å bruke enten den er digital eller analog. Analoge timere kan enkelt vris til ønsket tid for nedtelling. Digitale timere har noen flere funksjoner, men du skal ikke trenge å lese bruksanvisning hver gang du skal bruke timeren.

Å være enkel og bruke kan bety flere ting, avhengig av hvem som skal bruke den. For barn kan en analog timer som er lett å vri på være et beste alternativet. For voksne kan en digital timer være enkel å bruke.

Finn best i test kjøkkentimer hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test kjøkkentimer hos oss på Testjakt.no!

Pent design

En kjøkkentimer med enkelt, pent og stilrent design kan passe inn i hvilket som helst kjøkken. Ønsker du å ha kjøkkentimeren stående på benken til enhver tid er en timer med en pent design ønskelig.

En kjøkkentimer skal ikke ta opp for mye plass eller stå i veien. Et pent design kan være en rund eller firkantet timer i rustfritt stål eller matchende farger som kan festes på komfyren eller avtrekksviften.

Praktiske funksjoner

En analog kjøkkentimer har ikke så mange andre funksjoner enn at du kan vri på hjulet til et bestemt antall minutter. Digitale timere har derimot flere funksjoner. Noen kan telle både oppover og nedover, andre igjen kobles til steketermometer.

Å velge kjøkkentimer ut i fra ønsket funksjoner er det beste alternativet. Les deg nøye opp på hvilke funksjoner de ulike timerene har for å være sikker på at den møter de behovene du måtte ha.

Når trenger du å bruke en kjøkkentimer?

I vår kjøkkentimer best i test har vi rangert fem ulike kjøkkentimere som passer til ulike behov, designønsker og budsjetter. Noen bruker kun kjøkkentimeren til å telle ned tiden til maten de lager er ferdig. For nedtelling ved brødbaking kan du bruke en brødmaskin.

Kjøkkentimeren brukes tradisjonelt for å telle ned antall timer og minutter til et måltid er ferdig. Men de kan også brukes til å telle ned til helt andre hverdagslige hendelser også, som hvor lenge man skal gjøre lekser og hvor lang lunsj man kan ta.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 24/01/2024 •  6 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test