Beste Telt For Overnatting i Naturen (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke telt som er best i test ifølge vårt testpanel!

Telting er selve symbolet på sunn norsk ungdom. Det finnes en rekke type telt. Vinneren i denne beste telt test var Outwell Nevada. I tillegg til å være best i test rommer teltet hele fem personer. Det var også familietelt best i test. Teltet vinner grunnet en overkommelig pris og det faktum at det har plass til hele 4 personer. Med dette teltet er det bare å kle seg godt, pakke sekken og reise der kompasset tar deg. Riktig god tur!

Å telte er noe du kanskje forbinder med barndommen din. Vi har gjort en test for å finne de beste teltene der ute nå. Det finnes mange typer telt. I denne testen er vinneren Outwell Nevada, et firemanns telt til en rimelig pris. Teltet har vunnet grunnet sin gode pris og at det er et romslig telt med god plass. Kle på deg og pakk sakene og kom deg på tur. Dette teltet er en fryd.

1. Vinner og best i test ble teltet fra Outwell Nevada 4P

Fordeler

 • Stor plass
 • Stangkonstruksjon av glassfiber
 • Regnsikker sidedør

Ulemper

 • Veier en del

Spesifikasjoner

Mer om Outwell Nevada 4P

I denne familietelt test kom Outwell Nevada ut som beste telt test. Teltet har et lekkert utseende og perfekt til en hver anledning. Er det bare du og din utkårede som skal på tur kan teltet lett brukes til det, i teltet vil dere sammen ha god plass til å gjøre hva enn dere måte ønske. Er det en familie på tur har teltet plass til hele fire personer fordelt på tre “soverom” takket være tunnelsystemet.

Glassfiberstolper er en teknologi forbundet med kvalitet. Duratec Flex System er navnet på løsningen hos Outwell Nevada. Fordelen med glassfiberstopler er en fantastisk stabilitet. Stolpene bidrar også til et romslig telt med god plass og takhøyde. Outwell har et også et eget vindusystem, Outwell HookTrack System. Med teltets mange vinduer bidrar dette til en herlig og lys romfølelse. Teltet har både kabelinnføring og et bakventilasjonssystem som gjør det perfekt til bruk i naturen.

Frykten for å bli våt er en gjenganger for teltere. Med en regnsikker sidedør er ikke dette et problem. I frontåpningen finnes en dobbel glidelås som gir en full frontåpning. For beskyttelse mot insekter er frontåpningen støttet av et full mesh-panel. Den indre døren er rask og smidig, med magnetisk lukking vil ikke den by på unødig støy i teltet. Skulle du bruke teltet på en langtur finnes det en rekke nettlommer inne i teltet. Disse lommene bidrar til en trygg og praktisk oppbevaring av personlige eiendeler og det du måtte ønske.

2. På andreplass kommer teltet fra Hilleberg Keron GT 

Fordeler

 • Har en utvidet apsis
 • Klarer alle typer miljøer

Ulemper

 • Et av de dyrere teltene på markedet
 • Noe tungt telt


Spesifikasjoner

Mer om Hilleberg Keron GT 

Keron 4 GT er et meget godt designet firemannstelt fra merket Hilleberg. Teltet er en utmerket investering for de som liker å være ute i naturen hele året. Dette er et telt som passer til alle klima og vær. I tillegg er den både romslig og enkel å montere.

Hilleberg er et av de mest kjente merkenavnene i bransjen og produktene deres finnes ofte på best-of-test-lister. Vi har kåret deres Keron 4 GT til det beste premiumvalget i vårt firemannstelt best i test. Grunnen til det er at teltet er av aller høyeste kvalitet og har en rekke smarte funksjoner og funksjoner.

Har en solid konstruksjon som tåler det tøffeste været
Teltet er laget for å tåle all slags vær du kan møte under fotturen. Den har en stabil konstruksjon som tåler sterk vind og god ventilasjon som gjør det behagelig å tilbringe selv varme og fuktige dager i teltet. I tillegg til dette er teltet også svært motstandsdyktig mot regn. Vannsøylen til gulvet er på hele 20.000 millimeter, mens ytterstoffet har en vannsøyle på 5.500 millimeter.

Til slutt har Keron 4 GT to motstående apsiser som lar deg alltid plassere teltet i le. Dette, sammen med de to inngangene på teltet, gir deg også god plass til å oppbevare sekken. Med to innganger trenger du heller ikke trenge for å komme deg ut av teltet.

3. På tredjeplass kommer teltet fra Outwell Greenwood 5

Fordeler

 • Lett i vekt
 • Romslig til tross for vekt

Ulemper

 • Selges raskt ut

Spesifikasjoner

Mer om Outwell Greenwood 5 tent

I denne beste telt test finner du Outwell – Greenwood 5 på tredjeplass. Teltet er delt i to store bruksområder, med et innertelt som rommer fem soveplasser. Dette teltet er lettere i vekt enn de andre teltene og er derfor litt enklere å ta med seg på tur. Ønsker du en tur i fjellet med fire eller fem venner er dette teltet perfekt.

Teltet har plass til fem personer, og er derfor et godt valg for din neste ferie. De fem soveplassene er fordelt på to Premier-soverom med Dark Inner og Outwell Quick & Quiet-dører. Teltet er både funksjonelt, lett og designet for helger og kortere turer. I ytterteltet er det full ståhøyde med regntette sidedører i mesh. Vinduene i teltet er tonede og det har et godt ventilasjonssystem bak, som garanterer at teltet vil ha en god levetid.

Sidebaldakinen er regnsikker og bidrar derfor til at opplevelsen blir tørr og trygg. Frontåpningen har en dobbel glidelås som gir en full frontåpning. Åpningen er også designet med et fullt mesh-panel for å beskytte ventilasjonen mot insekter. Teltet har en ekstra sidedør for å øke teltets fleksibilitet når det gjelder innganger. I dårlig vær kan de gode stormstroppene være gode å ha, da disse gir økt og bedret stabilitet. Alle belastningspunkter har også ekstra forsterkningsplaster. I teltet finner du innerlommer for en trygg og god oppbevaring av det du måtte ønske.

Beste telt test – hva skal du se etter?

Skal du på telttur er det første du må tenke på hvor du skal reise. Forskjellige telt har forskjellige kvaliteter som er tilpasset ulike miljøer og ulike typer turer. Skal du for eksempel telte i hagen om sommeren trenger du ikke et like robust, varmt og tørt telt som om du skulle gått tur i fjell og mark over tid om vinteren. Det er mye å tenke på og skriv gjerne ned en liste.

En annen ting du må tenke på er hvor mange som skal på tur. Det finnes alt fra enmannstelt til store familietelt. Skal du alene på tur i skog og mark har du ikke behov for et telt like stort som en familie på syv. Prisene varierer også mye, så undersøk godt og kjøp noe tilpasset ditt bruk. Mennesker er alle ulike og det er overførbart til det meste, også når det gjelder innkjøp av telt.

Teltet må være tilpasset værforholdene

Klimaet er i stadig endring. Et telt er for noen et fristed forbundet med komfort og varme. For andre er teltet en nødvendighet. Mange reiser og bor i skog og mark, i så måte trenger du et sted og overnatte. Derfor er det mange forskjeller i teltenes kvalitet. Noen telt tåler mye vind og fukt, mens andre lekker som en sil og blåser lett av gårde. Derfor må du tenke deg nøye om før du kjøper telt.

Viktigheten av rett valg av telt er elementær. Når det er sagt, om du har et telt som kan brukes i naturen om høsten og vinteren kan du godt bruke det samme teltet om sommeren. Det verste som kan skje er at det blir varmt i teltet og du begynner å svette. Bruker du derimot et sommertelt på tur i Sibir, vil du mest sannsynlig fryse særdeles mye, og i verste fall må du avbryte ekspedisjonen for å overleve.

Finn det beste innen telt hos oss på Testjakt.no!
Finn det beste innen telt hos oss på Testjakt.no!

Hvor mange som skal på telttur

Hvor mange som skal på tur er viktig å ta med i planleggingen. Vi er alle forskjellige og trenger god nok plass for å kunne sove godt. Ingen ønsker vel å ligge oppå hverandre på tur. Er du alene på tur kan det være deilig med et romslig telt på mange måter. Ulempen ved det er at du alene må sette opp et ganske stort telt hvor du mest sannsynlig ville ha trengt litt hjelp. Et større telt har også høyere vekt og er tyngre å bære med seg.

Viktigheten ved å velge et telt etter hvor mange som skal på tur er tosidig. Det er ikke nødvendig å kjøpe et firemannstelt om man skal på tur og allerede har et seksmannstelt. Så svart hvitt er det ikke. Har du dog bare et ettmannstelt kan du ikke ta med deg hele familien på tur, det er helt sikkert. Hvor mange soveplasser et telt har er også bare en indikator, noen sover tettere enn andre.

Prisen kan være avgjørende

Prisen på telt er varierer enormt. Det som er viktig er å tenke over er hvor ofte du skal bruke teltet. Skal du ha et telt i hagen for at barna skal overnatte en gang i blant er det ikke nødvendig å investere flerfoldige tusener i et telt som med stor sannsynlighet bare blir brukt denne sommeren. Er du dog en friskus som ser for deg at du kommer til å overnatte mye ute de kommende årene er det verdt å investere litt.

Kvaliteten på et telt står ofte i stil med prisen. Ser du for deg at du skal bli en “telter” de neste årene er det med all sannsynlighet verdt å investere penger i det. Et kvalitetstelt er en investering. Kjøper du et telt av god kvalitet vil det med stor sannsynlighet ha en levetid på 10-15 år. Et billigere telt derimot tåler mindre og vil derav bli raskere utslitt og potensielt ødelagt.

Teltets design er avgjørende

Teltets design er viktig. Hva du ser etter varierer som oss mennesker. Enkelte er opptatt av å ha et stort “fellesareal” i stuen og ønsker romslighet. For andre er det viktigere med god plass til å sove, da teltet primært skal brukes til det. Alt dette må du tenke nøye gjennom. Skal du på tur i fint vær og du skal sitte ute ved bålet har du kanskje ikke behov for et like stort fellesareal. Skal du telte på en campingplass kan det være deilig med litt privatliv i stuen.

Jo større teltet er, jo større er mulighetene. Nyere telt har ofte et tunnelsystem med ulike “soverom”, det vil si at du kan få privatliv, selv inni teltet. Du kan også få telt med flere inngangspartier. Enkelte telt har bare inngang i front og da vil det bli mer forstyrrelser inne i teltet. Andre telt tilbyr sideinnganger direkte til soverommene som gjør at du i mindre grad vil forstyrre de som eventuelt sover inne i teltet.

Spørsmål og svar om telt

Hvordan setter jeg opp et telt?

Det finnes et hav av muligheter og de ulike produsentene har forskjellige patenter på hvordan deres telt skal settes opp. Erfaring er nøkkelen, første gang du setter opp teltet kan det føles vanskelig og som et ork. Etter at du har satt det opp noen ganger vil det gå som en lek.

Jeg skal på tur med kjæresten, hvilket telt bør vi ha?

Det avhenger helt hvor dere skal på tur. Skal dere sove på toppen av et fjell må dere passe på at teltet og stroppene tåler vind og uvær. Skal dere bare på en rolig kjærestetur ved et vann eller i hagen bør dere følge med på værmeldingen og velge den beste dagen!

Hvor mye koster et telt?

Vanskelig å svare på. Det finnes barnetelt til et par hundre kroner bare, mens andre telt er mye dyrere. Det avhenger helt av hvilket bruksområde du ser for deg. Skal du på tur med hele familien koster det litt mer. Jo større telt, jo dyrere. Jo bedre kvalitet teltet har, jo dyrere blir det.

Hvorfor er telting så moro?

Vi mennesker har instinkter. Disse instinktene bruker vi i mindre grad nå enn før. I naturen derimot skrur vi på alle bryterne og bruker instinktene våre. Det å overleve, skaffe seg mat og passe seg for farer er iboende i oss. På telttur opplever du alt dette, og hvor deilig er det ikke å våkne til fuglekvitter?

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 15/05/2023 •  12 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test