Beste Steamer For Et Rynkefritt Garderobe (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke steamere som er best i test ifølge vårt testpanel!

De fleste kjenner seg igjen i hvor kjedelig det kan være å måtte ta frem strykejernet og det uhåndterlige strykebrettet. Samtidig ønsker man å ha en ryddig og pen garderobe. Har du kanskje en mengde skjorter som tar flere timer å stryke for å kunne se presentabel ut? Løsningen for oss alle som ønsker å bruke tiden vår til morsommere ting enn å stryke, er å investere i en steamer!

Enkelt og raskt kan du få bukt med rynkene mens klærne henger igjen på kleshengeren. I tillegg reduseres lukt av dampen fra steamers, som egentlig kan kalles for “dampstrykejern”. En betydelig mer effektiv og tidsbesparende måte å få klærne luktfrie på enn bare å lufte dem. Du sparer også levetiden til klærne dine hvis du bruker steameren mer og vasker mindre! Men hvordan vet du hvilken du bør satse på? Ikke bekymre deg! Vi har gjort grovarbeidet og kåret vinneren av tittelen “beste steamer” i vår steamer-test, takket være en god pris og en smidig design. Les mer om vår steamer-test nedenfor og finn den varianten som passer akkurat deg og din hverdag aller best.

1. Vinner og best i test ble steamer fra Philips Steam & Go

Fordeler

 • Reisevennlig størrelse
 • Enkel i bruk
 • Fjerner lukt

Ulemper

 • Noe liten vanntank

Spesifikasjoner

Mer om Philips Steam & Go

Dette er en liten og hendig steamer! Den er enkel å ta med på reisen for å slippe å stresse med å finne strykejern og strykebrett. Noe som ikke alltid er enkelt når du er på et hotellrom i utlandet. Den er virkelig effektiv hvis du reiser mye i jobbsammenheng og ofte er på farten samtidig som du må se profesjonell ut. Du har alltid muligheten til å skape en ordentlig look på et øyeblikk. Blant de variantene som ble vurdert, vant denne steameren vår beste i test!

Designen er stilig og tilfører en velkommen fargeklatt til hverdagen. En av de mange fordelene er at den jevner ut alle rynker i plaggene samtidig som den faktisk fjerner lukt. Dette er bedre for miljøet, og klærne varer lenger hvis du i størst mulig grad unngår vaskemaskinen. Denne steameren er også liten og hendig, noe som gjør at du kommer til i små armhuler på plagg, hjørner, spalter og folder.

Du får med en varmebestandig hanske slik at du ikke brenner deg. Ved bruk av denne steameren dør opptil 99% av alle bakterier av dampen. Er det ikke fantastisk? En tilbehørsbørste følger også med, for plagg som er tynnere og mer delikate. Vanntanken er litt mindre enn i andre steamere, noe som gjør at den tømmes noe raskere ved veldig skrukkete plagg. Alt i alt veier likevel de positive egenskapene tyngre. Til slutt er den også rimelig priset! Vi kan varmt anbefale denne steameren!

2. På andreplass kommer steamer fra Steamery Cirrus no.2

Fordeler

 • Elegant design
 • Stor vanntank
 • Medfølgende hanske i varmebeskyttende materiale

Ulemper

 • Å fylle vanntanken er litt komplisert, og vanskelig å vite vannstanden

Spesifikasjoner

Mer om Steamery Cirrus no.2

Nummer to i vår steamer-test var Cirrus med sin lekre, stilrene design. Ja, den er nok til og med den mest elegante i denne testen. Vanntanken er større enn vinnerens, noe som gjør den litt tyngre og mer klumpete. Den er derfor ikke like lett å ta med seg på reise. Et pluss er imidlertid at vanntanken varer litt lenger, noe som gjør den litt mer effektiv hvis du skal dampe flere plagg, eller ikke har tilgang til en vannkran.

Sammenlignet med vinneren er den dyrere, faktisk den dyreste i denne testen, mens vinneren er billigst og dampgeneratoren som gir deg mest for pengene når det gjelder transport på reise. Cirrus fra Steamery har en rask oppvarming, det tar bare 25 sekunder før den blir varm!

Steameren kommer i en fantastisk emballasje, og plasseringen av knappene er litt mer praktisk enn på andre steamere. Den er veldig enkel å bruke og passer godt for deg som ikke reiser så mye og trenger en mindre og mer hendig steamer hjemme. Den gjør jobben akkurat som den skal, så det er en god investering hvis du har budsjett til det og ikke har store krav til vanntankens størrelse.

3. På tredjeplass kommer steamer fra Tefal Access Steam Care

Fordeler

 • Passende vanntank
 • Effektiv

Ulemper

 • Tung

Spesifikasjoner

Mer om Tefal Access Steam Care

På tredjeplass i vår steamer-test kommer Tefal Access Steam Care-steameren. Den er effektiv og har en stilfull design, men den taper litt på grunn av størrelsen som gjør den noe mer klumpete enn de to andre produktene. Prismessig ligger den midt mellom de to andre produktene.

Tefals håndholdte steamer har en ny oppvarmingsteknologi for strykesålen sin, noe som resulterer i damp uten kondens og av høy kvalitet. Den passer for alle typer plagg, selv de mest delikate. Det følger også med en vertikal støtteplate for å oppnå perfekte resultater når du bruker produktet. Den utfører jobben sin med bravur hver gang.

Tefal er en steamer som passer for deg som beveger deg mye mellom ulike rom, for eksempel hvis du er skredder som skal ordne flere plagg eller hvis du har en familie med tenåringer som alle skal bruke steameren. Den er den enkleste av de tre å raskt flytte rundt på, da vannet ikke går tomt så raskt. Den gjør jobben sin uten tvil, og klærne blir fri for folder og rynker veldig raskt.

Kjøpsguide – steamer test

Tenk på livssituasjonen din før du bestemmer deg for hvilken steamer som passer best for deg. Kommer du til å reise mye, eller vil du bare bruke steameren hjemme? Vil flere i husstanden bruke den samme steameren? Hvilken pris er du villig til å betale? Det er viktig å vurdere hvordan den vil passe inn i din hverdag.

Uansett hvilken steamer du velger, vil den gjøre hverdagen din enklere, siden de er raskere enn vanlige strykejern og mer bærbare om ønskelig. Alle steamere er også mer skånsomme mot klærne enn strykejern, men hvis du har delikate eller tykke plagg, kan en tilhørende børste og hanske være å foretrekke.

Enkel bruk

Når du investerer i et produkt, er den første kvaliteten du vanligvis ønsker at den skal være enkel å bruke. Det bør ikke være kompliserte knapper og innstillinger eller flere deler som må tas fra hverandre og settes sammen etter hver bruk. Den skal være lett å ta frem og bruke, samt like lett å legge bort.

En steamer bør være enklere å bruke enn et tradisjonelt strykejern, og hvis de blir mer kompliserte, mister de den viktigste egenskapen. Jo mer komplisert hverdagen vår blir, og jo mer kompliserte livene våre blir, desto enklere vil vi at tingene våre skal være for å lette hverdagen.

Finn best i test steamer hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test steamer hos oss på Testjakt.no!

Lett vekt

I dag er det viktig at ting går raskt og er så enkle som mulig. Ingen orker å bære på tunge, klumpete produkter som er kjedelige og vanskelige å bruke. En steamer bør være lett og hendig å bruke mens klærne henger oppreist på kleshengeren, og du må holde produktet under bruk.

Hvis du skal ut på reise, slipper du panikken med å lete etter et strykejern. Dette er spesielt viktig for deg som reiser i jobbsammenheng og hopper fra møte til møte. En rask stopp på hotellrommet kan friske opp blusen og la deg fokusere på det som virkelig betyr noe.

Batteritid

Batteritiden varierer mellom ulike produkter og kan gjøre produktet ditt upålitelig hvis du ikke velger riktig. Med en ledning blir oppgaven litt mer utfordrende, da ledningen kan være i veien og gjøre maskinen noe klumpete. Å ha langvarig og pålitelig batteritid er viktig hvis du velger en trådløs steamer.

Det er viktig at du kan stole på steameren din hvis du har det travelt med et møte eller hva det nå måtte være. Sjekk derfor batteristyrken og batteritiden før du kjøper, slik at du finner produktet som passer deg best. Hvis du kommer til å bruke produktet mye, bør du investere i en med kraftig batteri.

Stilig og smart design

Stilige produkter er selvfølgelig alltid herlige å omgi seg med, og aller helst med smart design slik at du ikke trenger å komplisere hverdagen din mer enn nødvendig. En stilig produkt er også morsommere å bruke, og du får mer verdi for pengene med et funksjonelt produkt som passer sammen med resten av interiøret.

En pen design på en produkt er ikke bare estetisk tilfredsstillende, men den kan også redusere stressen hvis du føler at den passer fint inn i husholdningen uten å ta opp for mye plass. Å ha en stilig produkt stående fremme hvis du får uventet besøk, er heller ikke noe galt.

Vanlige spørsmål om Steamers

Spiller prisen noen rolle for kvaliteten?

I vår test vant den billigste produktet best i test fordi den hadde flere tilbehør og var lettere å reise med uten å gå på kompromiss med kvaliteten.

Må jeg gjøre noe spesielt med klærne før jeg bruker en steamer på dem?

Nei, det er bare å hente frem din steamer fra skapet og sette i gang, det er ikke vanskeligere enn det!

Er steamers virkelig skånsommere mot klærne?

Ved å dampe klærne blir fibrene utsatt for mindre slitasje og varme sammenlignet med vanlige strykejern. På sikt vil klærne holde seg friskere lenger.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 28/08/2023 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test