Beste Serum For Anti-Wrinkle Og Fuktighet (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilket ansiktsserum er best i tester ifølge vårt testpanel!

En god hudpleierutine består av ulike trinn. De fleste er kjent med det første trinnet, rengjøring. Etter eventuell rengjøring brukes en toner/ansiktstoner om nødvendig. Etter det gjør mange den feilen å hoppe rett til ansiktskremen. Problemet med å kun bruke en ansiktskrem eller nattkrem er at du ikke jobber dypt inn i huden. Et serum når dypere inn i huden og gir derfor også bedre effekt og resultater på hudens levende celler. En god ansiktskrem for din hudtype pleier og beskytter overhuden, hudens overflate, samtidig som serumet bygger god hudhelse lenger ned i dermis. Du kan si at serumet fungerer med hudpleie i dybden! Hvis du ønsker å få full effekt og potensial av hudpleie, kan du ikke hoppe over serumet. I tillegg får huden en synlig fuktighetsgivende glød ved bruk av riktig produkt for din hudfarge. Du vil både se og merke forskjell både når det gjelder utseende men også i følelsen og elastisiteten i huden.

Kjært barn har mange navn. Serum går også under navnene booster, konsentrat, essens eller olje. Vurder om du kanskje trenger ett eller kanskje to serum, avhengig av hvilken type hud du har, noen ganger til og med avhengig av årstid. Det er vanlig å bruke én type serum under dagkremen og et litt tyngre/reparerende/regenererende serum for natten, før en nattkrem. Her er det din hudtype som avgjør hvilken type serum du trenger. Er du tørr, mangler glans, har du aldringstegn, uren hud eller rett og slett har problemer med kviser eller andre typer urenheter? I dag er det massevis av gode serum på markedet! Vi har testet, lest brukeranmeldelser, sammenlignet innhold og evaluert egne erfaringer og også snakket med en hudterapeut i vår best i test.

Hvilket ansiktsserum er best?

Først av alt må du huske på hva huden din trenger. Ulike ansiktsserum bidrar med ulike egenskaper. For å velge riktig, må du tenke på hva du vil at serumet skal oppnå.

1. Vinner og best i test ble serum fra Filorga Hydra-Hyal

Fordeler

 • Fukter
 • Gir glans
 • Jevner ut fine linjer

Ulemper

 • Klebrig formel

Spesifikasjoner

Mer om Filorga Hydra-Hyal

Hydra-Hyal ansiktsserum fra det kjente merket Filorga er et fuktighetsgivende og lysende serum som gir 24-timers fuktighet. Siden dette er et intensivt fuktighetsgivende serum i et volumgivende konsentrat, fungerer det best for deg med normal til tørr hud.

Med sine 5 forskjellige hyaluronsyrer (retikulert, innkapslet, lav, middels og høy molekylvekt), virker serumet fuktighetsgivende i 24 timer. Og at det merkbart reduserer synlige linjer på huden. Dette er et ansiktsserum som virkelig hjelper til med å gjenopprette hudens glød og bygge elastisitet i huden. Serumet påføres og brukes før dag- eller nattkremen din. Vi i Testjakt roser virkelig Filorga sin Hydra-Hyal og anbefaler den til deg som er på jakt etter et skikkelig godt serum til din hudpleie. Vi anbefaler også å bruke den sammen med de resterende produktene i “Hydra-Hyal”-serien.

2. På andreplass kommer serum fra The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

Fordeler

 • Billig
 • Fuktighetsgivende
 • Hyaluronsyre
 • Fungerer også i håret

Ulemper

 • Spesiell duft
 • Litt klissete følelse

Spesifikasjoner

Mer om The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

Her har vi et skikkelig godt og rimelig serum! The Ordinary som merkevare har gått fremover med enorm kraft de siste årene. Fantastiske ingredienser, tydelig forebyggende og gjenoppbyggende hudpleie og nedstrippet/stilig emballasje til en brøkdel av prisen sammenlignet med mange dyrere merker med tilsvarende innhold. Dette serumet, Hyaluronic Acid 2% + B5 er en av deres absolutt bestselgere og vi forstår hvorfor!

Hyaluronsyre, som også finnes naturlig i huden, binder vann opp til 1000 ganger sin egen vekt i vann. Det er størrelsen på molekylene som avgjør hvor langt ned i overflatelaget på huden den kan nå. Serumet inneholder en kombinasjon av lav, middels og høy molekylvekt samt HA-polymerer. I tillegg til dette inneholder den også B5, som ytterligere bidrar til å fukte huden. Påfør etter rensing av ansiktet, morgen og kveld. Avslutt med dagkrem eller nattkrem.

3. På tredjeplass kommer serum fra Lumene Nordic Bloom serum

Fordeler

 • Minimerer rynker
 • Fukter
 • Gir glans

Ulemper

 • Verre med sensitiv hud
 • Har en sterk duft

Spesifikasjoner

Mer om Lumene Nordic Bloom serum

Dette ansiktsserumet fra Lumene er klinisk testet og designet for å definere ansiktstrekk og gi huden et fastere utseende. Sammen med disse effektene er serumet også fuktighetsgivende og jevner ut hudtonen. Den passer deg med en tendens til rynker og fine linjer da den virker jevnende. Ser du etter et serum som kan hjelpe deg med å stramme opp huden og gi deg et yngre utseende, er dette ansiktsserumet et godt valg.

Serumet inneholder Nordic Berry Pre-Retinol complex, en syre som aktivt bidrar til å redusere rynker og linjer, for de med sensitiv hud kan dette være en sterk syre. Patentert quercetinrike nordiske tyttebærekstrakter og rødalger. Et glødende serum som påføres etter rens av huden. Deretter påføres ansiktskrem eller nattkrem.

4. På fjerdeplass kommer serum fra Clarins Pore Control

Fordeler

 • Bra for fet og sensitiv hud
 • Glatter ut huden
 • Reduserer synlige porer

Ulemper

 • Tar tid å synke inn

Spesifikasjoner

Mer om Clarins Pore Control

Clarins har her laget en dermatologisk testet formel for å hjelpe deg med fet hud eller med synlige porer. Takket være sin komplekse formel hjelper dette serumet både med fet hud samtidig som det gir glød. Den inneholder ingredienser som vinblomstceller og organisk tranebærfrukt som jevner ut hudens tekstur. Tamarindmassesyrer som hjelper til med å fjerne døde hudceller som kan tette porene og få huden til å se uren ut.

Dette ansiktsserumet hjelper til med å redusere synlige porer samtidig som det jevner ut hudtonen og gir huden en glød. Takket være de aktive ingrediensene som absorberer overflødig serum, reduserer den forekomsten av fet hud og synlige porer.

Dette ansiktsserumet kan brukes både morgen og kveld. Et serum brukes etter rens, men før dag- eller nattkrem

5. På femteplass kommer serum fra Ole Henriksen Banana Bright Vitamin C serum

Fordeler

 • Er klinisk testet
 • Handler effektivt
 • Legger til glans

Ulemper

 • Ikke egnet for sensitiv hud
 • Tykkere konsistens

Spesifikasjoner

Mer om Ole Henriksen Banana Bright Vitamin C serum

Banana Bright Vitamin-C serum inneholder, som lovet i navnet, vitamin-C og en kombinasjon av aktive ingredienser for å gi utstråling. Eksempler på noen av disse ingrediensene er – Vitamin-C, eksfolierende syrer og bananpulver-inspirerte pigmenter som alle jobber sammen for å gi øyeblikkelig glød og beskytte huden mot forurensning og andre miljøpåvirkninger. Samt hyaluronsyrer som fyller huden med fukt fra innsiden og reduserer hudens fukttap og gir huden mer fylde.

Ole Henriksens populære serum er effektivt og anti-aldring. Takket være en kombinasjon av vitamin C og eksfolierende syrer gir dette ansiktsserumet huden glød samtidig som det reduserer forekomsten av fine linjer og rynker.

Siden dette ansiktsserumet har blitt klinisk testet og vist å gi resultater på mindre enn åtte uker, har det blitt en favoritt for mange. I forbindelse med en imponerende konsentrasjon kan dette serumet hjelpe deg som ønsker å få mer glød og samtidig gi huden din et yngre utseende.

Kjøpeguide – Velge riktig ansiktsserum

For å velge riktig serum må du se nærmere på hvilke behov du har. Enten du har tørr eller fet hud, finnes det et serum for deg.

Det finnes serum som fukter, hjelper mot porer, reduserer rynker og fine linjer osv. Les mer om serumet du er interessert i for å se om det inneholder ingredienser for dine spesifikke behov og ønsker.

Serumet skal passe til rutinen din

Hvordan ulike serum brukes og legger seg på huden kan variere, så du bør tenke på hvor ofte du vil bruke serumet og hvordan det føles på huden.

Kanskje du ikke vil legge til dette trinnet både morgen og kveld. Og så trenger du kanskje et serum som tørker raskt når du skal sminke deg etterpå. Mange forbrukere og hudpleieeksperter anbefaler å bruke et serum før natten og et serum på dagtid. Om natten kan du presse på med en litt tyngre fuktighet, mens du på dagtid kan trenge å jobbe med et lettere serum som trenger raskere inn i huden og matter.

Finn best i test ansiktsserum hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test ansiktsserum hos oss på Testjakt.no!

Velg et serum til en passende pris

Hudpleie kan noen ganger være dyrt og ofte vil du kjøpe det andre bruker, men først og fremst bør du velge et serum i din prisklasse.

Test deg selv innenfor en prisklasse du er komfortabel med. Er du usikker er det bedre å starte med et billig serum.

Hva vil du få ut av ansiktsserumet ditt?

Antall ansiktsserum på markedet er stort, og det samme er variasjonen. Når dette er sagt, bør du derfor lese gjennom beskrivelsen av produktet før du gjør ditt valg, slik at du kan føle deg sikker på at du har valgt riktig.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 15/05/2023 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test