Beste Bleiebøttene For Barnet Ditt (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke hvilke bleiespann er best i tester ifølge vårt testpanel!

Det er mye fantastiskt og omveltende med å bli forelder. Plutselig åpner det seg en helt ny verden av produkter som man har mer eller mindre bruk for. Ofte bruker man mye tid på å tenke gjennom alle de morsomme, og i mange tilfeller nødvendige tingene å kjøpe inn. En ting som ingen småbarnsforelder slipper unna, er alle bleieskiftene som ligger foran en. Det er en kjensgjerning at man i gjennomsnitt skifter mellom 4-10 bleier om dagen. I begynnelsen kan det bli enda flere! Dessuten dreier det seg ofte om flere år. Når barnet etter hvert begynner med smaksprøver og deretter skikkelig mat, får avføringen en sterkere lukt. Å få livet med våre små til å fungere så smidig og enkelt som mulig er en prioritet for de fleste av oss. Du vil derfor trenge en bleiebøtte – men hvilken er den beste bleiebøtten? Eller rettere sagt, hvilken bøtte vil fungere best for deg og din familie?

Vi gjennomførte en test av bleiebøtter for å finne den beste bleiebøtten. Der kom vi frem til tre modeller som vi vil tipse om; Korbell Standard bleiebøtte, Ubbi bleiebøtte og Tommee Tippee Sangenic Twist & Click Bleiebøtte. Les mer nedenfor for å få del i tankene våre om disse.

1. Vinner og best i test er bleiebøtte fra Korbell 

Fordeler

 • Forhindrer lukt
 • Barnesikker
 • Miljøvennlig refill

Ulemper

 • Noe stor

Spesifikasjoner

Mer om Korbell bleiespann

Korbell Standard ble best i test. Den er av høy kvalitet og med sin triple lukking garanterer den minimal dårlig lukt – noe som er en av de viktigste faktorene når vi ser etter bleiebøtter, og en av grunnene til at den ble valgt som den beste bleiebøtten.

Korbell Standard har en praktisk barnelås slik at du unngår ubehagelige overraskelser hvis barnet ditt skulle komme borti den. Bleiebøtten er utstyrt med et enkelt og smidig refillsystem som også er biologisk nedbrytbart, noe som gjør det til et miljøvennlig alternativ.

Den store pedalen gjør bleiebøtten enkel å bruke, og du trenger ikke å ha hendene fri. Den triple lukkefunksjonen med trykklås og gummilukking gir deg maksimal forsikring om at all dårlig lukt forblir i bleiebøtten. Når bleieperioden er over, kan du enkelt konvertere din Korbell Standard til en vanlig søppelbøtte.

2. På andreplass kommer bleiebøtte fra Ubbi

Fordeler

 • Kan brukes som vanlig søppelbøtte senere
 • Elegant design
 • Mange forskjellige farger
 • Kan bruke vanlige plastposer

Ulemper

 • Pris

Spesifikasjoner

Mer om Ubbi

Det er ikke rart at Ubbi’s bleiebøtte havner på listen over våre beste bleiebøtter. Ubbi er en solid konstruert bleiebøtte laget av stål. Den er laget av stål for å oppnå maksimal luftkontroll. Bleiebøtten har tetningsgummipakninger på innsiden av lokket for å holde lukten inne i bøtten. Ubbi har også en skyvelås for enkel og rask åpning når det er tid for å kaste den illeluktende bleien. I tillegg har den etter vår mening det mest stilige designet og er dermed den mest estetisk tiltalende bleiebøtten på markedet. At den produseres i mange forskjellige farger synes vi er en stor fordel. Hvem har sagt at søppelhåndtering må være kjedelig? Ofte står bleiebøtten i hjemmet ditt i flere år. Da skader det ikke at den er en stilfull detalj på barnerommet.

Ubbi mangler en pedal, men har i stedet en innovativ skyvelås på toppen. Du trenger heller ikke dyre refillposer; Ubbi kan bruke hvilke poser som helst, noe som er praktisk og økonomisk!

Siden Ubbi er laget av solid stål, er den litt tyngre, men også dyrere enn andre bleiebøtter. Det du som forbruker bør tenke på med denne modellen, er alle pengene du vil spare på poser. I flere modeller trenger du spesifikke poser, ofte nesten like dyre som selve bleiebøtten. Du vil uten problemer kunne bruke din Ubbi bleiebøtte i mange år – både som bleiebøtte og som vanlig søppelbøtte.

3. På en tredjeplass kommer bleiebøtte fra Tommee Tippee Sangenic Twist & Click

Fordeler

 • Forsegler hver bleie individuelt
 • Mindre avfall
 • Enkel å bruke

Ulemper

 • Litt komplisert

Spesifikasjoner

Mer om Tommee Tippee Sangenic Twist & Click

Tommee Tippee Sangenic Twist & Click Bleiebøtte fortjener absolutt å være med på listen der vi rangerer de beste bleiebøttene på markedet. Her har du en klar favoritt for den miljøbevisste. Twist & Click-systemet sørger for at du aldri bruker mer materiale enn nødvendig for å forsegle bleiene, noe som bidrar til redusert avfall.

Hver bleie pakkes individuelt, noe som reduserer risikoen for uønsket lukt. Bleiebøtten er også utstyrt med en automatisk press som trykker bleiene ned i bøtten, slik at du slipper å gjøre det selv – alt for en ren og enkel håndtering. Lokket åpnes smidig, og bleiebøtten tar liten plass, noe som gjør den enkel å plassere.

Denne bleiebøtten har et design som er like stilig som diskret, noe som gjør at den passer inn på alle bad og til og med soverom. Fordi den selv pakker inn bleiene, er den veldig enkel og praktisk å bruke for deg som forelder.

Kjøpsguide for å finne den beste bleiebøtten

Som med alle kjøp til hjemmet er det viktig å tenke på hvilke behov den nye produktet skal dekke og hva som er viktig for deg. Er det funksjon eller utseende som veier tyngst, eller er det kanskje prisen som skal avgjøre?

Uansett hva som står øverst på listen din, kan det være bra å ha i tankene at det ved valg av bleiebøtte er viktig at den vil vare over tid. Den skal også være enkel å bruke og holde dårlig lukt inne.

Holdbarhet

En bleiebøtte blir brukt mange ganger om dagen, så det er viktig at den har en holdbar konstruksjon slik at du ikke trenger å kjøpe en ny etter bare noen måneder. Det er mange andre utgifter som oppstår når du får barn, så det lønner seg å kjøpe et godt produkt med en gang.

Med andre ord kan det være lurt å ikke spare på kvaliteten når tiden kommer for å velge en bleiebøtte. Dette er ikke bare viktig for din egen skyld, men det er også bedre for miljøet å investere noen ekstra kroner fra starten av, i stedet for å måtte kjøpe flere stykker senere.

Finn best i test bleiespann for barn hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test bleiespann for barn hos oss på Testjakt.no!

Motvirker dårlig lukt

Hvem vil ha et baderom eller barnerom som lukter gammel bleie? Sannsynligvis ingen av oss, så det er viktig at den bøtten du velger effektivt holder dårlig lukt inne. For sannheten er at vi ikke kommer til å kaste hver eneste bleie i søppelbøtten med en gang.

Med andre ord er det viktig for trivselen hjemme at bleiebøtten lever opp til sitt løfte om å forhindre dårlig lukt. Ellers mister den enkelt sin hensikt, og du kan like gjerne velge en vanlig papirkurv å kaste bleiene i.

Enkel å bruke

Selv om utseendet på bleiebøtten ikke er det viktigste, er det en faktor som er betydningsfull for mange når det er tid for å velge. Du vil at den skal passe inn med resten av interiøret. Men fremfor alt bør den fungere størrelsesmessig, så tenk nøye gjennom hvordan og hvor den skal plasseres før du tar valget.

Hvis du kjøper en bleiebøtte som ikke passer der du har tenkt deg, eller som åpnes på en måte som fører til at den kommer borti noe annet og gjør bruket mindre smidig, vil du ikke være fornøyd på sikt. Du vil sannsynligvis ende opp med å kjøpe en ny bleiebøtte i stedet.

Når trenger du å bruke skallklær?

Skallklær er designet for å holde varmen inne og været ute. Dette er plagg som hører hjemme i alle barns garderobe, enten det er jakke, bukse eller en dress. Med denne best i test skallklær får du hjelp til å finne det eller de plaggene som er best for ditt barn.

De beste skallklærne er klær som beskytter godt mot all slags vær og temperatur. Plaggene isolerer godt mot vinden, og holder regn og sølevann ute.

Skallklær er spesielt godt egnet for aktive barn på skole og i barnehage. De holder barn varme på kjølige dager, og tørre på dager med lett regn. Dette er plaggene som egner seg godt på tur, og med et ekstra lag under kan de fint brukes på noe kjøligere dager.

Ofte stilte spørsmål og svar om bleiebøtter

Hva koster vanligvis en bleiebøtte?

Du kan finne en bleiebøtte fra 200 kroner, men husk at hvis du velger en modell med eget refill-system, kommer kostnaden for posene i tillegg.

Hva koster refillposer?

Prisen varierer avhengig av hvilken type bleiebøtte du velger, men regn med å betale mellom 200 og 400 kroner for en pakke med tre poser.

Hvor ofte må jeg bytte mine refillposer?

Hvor lenge posene varer, varierer mye avhengig av bleiestørrelse og hvor ofte du bytter, så velg en modell som passer dine forutsetninger.

Hvor kan jeg kjøpe en bleiebøtte?

Bleiebøtter finner du i alle godt utstyrte barnebutikker, både fysiske butikker og på nett, noe som gjør det enkelt å finne den rette bleiebøtten for akkurat deg.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 29/08/2023 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test