Beste Solkremer For Huden Din (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke solkremer som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Sommeren og våren er fantastiske årstider der vi endelig kan nyte varmere temperaturer og lengre dager. Dette betyr også at solen begynner å titte frem stadig oftere og det er viktig at vi beskytter huden vår mot dens skadelige stråler. Å bruke solkrem er en enkel og effektiv måte å beskytte oss mot solens farlige UV-stråler, og det er viktig at vi alle skaffer oss en solkrem av høy kvalitet før vi går ut i solen.

Hvis du har planer om å reise utenlands er det enda viktigere at du har med deg en virkelig høy solbeskyttelsesfaktor av god kvalitet! Gjerne bruk mye og smør deg godt inn for best mulig beskyttelse. Når det gjelder middelhavsområdet, har dette området en høyere nivå av UV-stråling på grunn av sin geografiske posisjon, selv om det ligger utenfor ekvator.

Andre steder du bør være ekstra nøye med å smøre deg inn med solkrem er på skiferie, når du oppholder deg i fjellområder eller høytliggende områder. I disse områdene er solens stråler mer intense og kan forårsake skader på huden hvis den ikke beskyttes ordentlig.

1. Vinner og best i test ble EVY Sunscreen mousse spf 30

Fordeler

 • Mousse som raskt absorberes og ikke er klissete
 • Svært vannbestandig
 • Perfekt for deg med sensitiv hud som lett får akne eller eksem
 • Produktet finnes også som ansiktssolbeskyttelse

Ulemper

 • Bruker mye mousse til hele kroppen

Spesifikasjoner

Mer om EVY Sunscreen mousse spf 30

EVY Sunscreen Mousse SPF 30 er en fantastisk solbeskyttelsesprodukt som imponerer på mange måter. For det første er den lette mousse-formelen enkel å påføre og spre over huden, noe som gjør at man kan dekke store områder raskt og effektivt. Det er også enkelt å se hvor man har påført produktet, noe som reduserer risikoen for at områder blir glemt eller ujevnt dekket.

En av de beste egenskapene med denne solbeskyttelsesproduktet er dens langvarige effektivitet. EVY Sunscreen Mousse SPF 30 er vann- og svetteresistent i opptil seks timer, noe som betyr at man kan fortsette å nyte utendørsaktiviteter uten å bekymre seg for at solbeskyttelsen skal vaske av eller tørke bort. Dette gjør den spesielt egnet for sport eller en dag på stranden.

En annen positiv egenskap med EVY Sunscreen Mousse SPF 30 er at den er spesielt utviklet for personer med sensitiv hud. Produktet er fri for parfyme, parabener og andre potensielt irriterende stoffer, noe som gjør den mild og skånsom for huden. Den absorberes raskt av huden og etterlater ingen klissete eller fete rester, noe som er et stort pluss.

Det eneste negative med EVY Sunscreen Mousse SPF 30 er at den kan være vanskelig å få tak i, spesielt om våren og sommeren når den er mest populær. Men hvis du har muligheten til å få tak i den, er det en solbeskyttelsesprodukt som virkelig imponerer på alle måter og er vel verdt å prøve.

Oppsummert kan vi gjennom brukeranmeldelser, tester og egne erfaringer varmt anbefale EVY Sunscreen Mousse SPF 30 til alle som søker en effektiv, langvarig og skånsom solbeskyttelsesprodukt. Med dens lette mousse-formel, langvarige effektivitet og skånsomme ingredienser er dette et utmerket valg for alle som vil beskytte huden sin mot solens skadelige stråler.

2. På andreplass kommer La Roche-Posay Anthelios Uvmune Ultra Light Cream SPF50+

Fordeler

 • Høy beskyttelse mot UVA og UVB-stråler
 • Passer sensitiv hud i ansiktet
 • Ultralett konsistens – Perfekt for de som lett blir oljete i ansiktet
 • Beste solkrem for fet hud
 • Parfymefri og hypoallergen

Ulemper

 • Mindre flaske på 50 ml

Spesifikasjoner

Mer om La Roche-Posay Anthelios Uvmune Ultra Light Cream SPF50+

La Roche-Posay Anthelios Uvmune Ultra Light Cream SPF50+ er et fantastisk solbeskyttelsesprodukt som flere brukere og tester virkelig kan anbefale. Det er en lett og silkemyk krem som absorberes raskt av huden uten å etterlate noen klissete eller fet følelse. Dette gjør at den egner seg godt som daglig solbeskyttelsesprodukt, hovedsakelig for ansiktet. La Roche Posay Anthelios solkrem passer uansett om man har tørr eller fet hud.

En av de beste egenskapene til La Roche-Posay Anthelios Uvmune Ultra Light Cream SPF50+ er dens høye SPF-nivå på 50+. Dette betyr at den gir meget høy beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler, som reduserer risikoen for hudskader og hudkreft. I tillegg er den vannfast, noe som gjør den til et utmerket valg for en dag på stranden eller ved bassenget.

En annen positiv egenskap med denne beste solkremen for ansiktet er dens myke og skånsomme formel. Den inneholder ingen parabener, dufter eller andre potensielt irriterende stoffer som kan irritere eller tørke ut huden. I stedet inneholder den en høy konsentrasjon av antioksidantkomplekset Senna Alata som beskytter huden mot frie radikaler og forurensning, noe som er en viktig egenskap for en solbeskyttelsesprodukt.

Det eneste negative med La Roche-Posay Anthelios Uvmune Ultra Light Cream SPF50+ er at den kan være noe dyrere enn andre solbeskyttelsesprodukter på markedet, spesielt med tanke på flaskens størrelse og mengden solkrem. Vi anbefaler den likevel helt klart som vinner av beste solkrem ansikt, slipper kviser av solkrem!

3. På tredjeplass kommer NIVEA SUN Protect & Moisture Protect & Moisture Sun Spray SPF 30

Fordeler

 • Høy solbeskyttelse med SPF30
 • Beste billige solkrem
 • Sprayflaske gjør påføringen superenkel

Ulemper

 • Ingen luksuriøs følelse

Spesifikasjoner

Mer om NIVEA SUN Protect & Moisture Protect & Moisture Sun Spray SPF 30

Solbeskyttelsesfaktor Nivea er en fantastisk solkrem som takket være mange brukeranmeldelser og tester kan anbefales til alle som søker høy beskyttelse og samtidig vil fukte huden på solfylte dager. Den kommer i en praktisk sprayflaske som gjør påføringen enkel og rask.

Den største fordelen med NIVEA SUN Protect & Moisture Sun Spray SPF 30 er at den inneholder en fuktighetsgivende formel. Dette betyr at den ikke bare beskytter huden mot solens skadelige stråler, men også fukter huden samtidig. Dette er spesielt viktig fordi huden lett kan bli tørr og uttørket på solfylte dager.

En annen positiv egenskap med denne solkremproduktet er dens høye SPF-nivå på 30. Dette betyr at den gir høy beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler, noe som reduserer risikoen for hudskader og hudkreft. I tillegg er den vannresistent i opptil 4 timer, noe som gjør den til et utmerket valg for en dag på stranden eller ved bassenget.

Oppsummert er NIVEA SUN Protect & Moisture Sun Spray SPF 30 et utmerket solkremprodukt som gir høy beskyttelse mot solens skadelige stråler og samtidig fukter huden. Den praktiske sprayflasken, deilig duft og høye vannbestandighet gjør den til et utmerket valg for en dag på stranden eller ved bassenget.

4. På fjerdeplass kommer Sensai Silky Bronze Cellular Protective Cream For Body 30 SPF

Fordeler

 • Superluksuriøs følelse
 • Sun Ageing Care Complex
 • Hvit teekstrakt
 • Magisk slør som legger seg over huden

Ulemper

 • Luksusvariant som koster deretter

Spesifikasjoner

Mer om Sensai Silky Bronze Cellular Protective Cream For Body 30 SPF

Sensai Silky Bronze Cellular Protective Cream For Body SPF 30 er en fantastisk solbeskyttelsesprodukt som sterkt anbefales av brukere. Den gir høy beskyttelse mot solens skadelige stråler og er perfekt for deg som vil ha en luksuriøs beskyttende solkrem med en silkeaktig konsistens.

En av de mest imponerende egenskapene med denne solbeskyttelsesproduktet er dens Silky Bronze-teknologi. Denne teknologien gjør at produktet gir en perfekt, jevn brunfarge samtidig som den beskytter huden mot solens skadelige stråler. Dette er spesielt viktig fordi solskader kan føre til tidlig aldring og økt risiko for hudkreft.

Sensai Silky Bronze Cellular Protective Cream For Body SPF 30 har en lett, silkeaktig konsistens som gjør den enkel å påføre. Den absorberes raskt inn i huden uten å etterlate noen klissete rester. I tillegg gir den en behagelig følelse på huden, nesten som en magisk slør, og den holder huden fantastisk fuktet. Sensai solkrem er tilgjengelig med både SPF 30 og SPF 50 og beskytter mot både UVA- og UVB-stråler.

En av de få negative egenskapene med Sensai Silky Bronze Cellular Protective Cream For Body SPF 30 er dens høye pris. Men som forbruker må man veie opp om prisen er verdt det, siden produktet gir høy beskyttelse, en luksuriøs følelse og fukter huden samtidig.

5. På femteplass kommer Biotherm Waterlover Antiaging SPF50 50 ml

Fordeler

 • Beste solkremen for ansiktet
 • Anti-age
 • Beskytter mot frie radikaler
 • Reduserer risikoen for pigmentendringer
 • Fungerer godt selv under sminken din

Ulemper

 • Litt høyere pris

Spesifikasjoner

Mer om Biotherm Waterlover Antiaging SPF50 50 ml

Her har vi den beste solkremen for ansiktet, både for sommeren og ferien i utlandet! Biotherms solkrem fungerer også utmerket under sminken din.

Biotherm Waterlover Creme Solaire Anti-Age SPF50 til ansiktet er en fantastisk solkrem som er egnet for alle hudtyper og gir pålitelig beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler. Den berikede formelen med E-vitamin og antioksidanter bidrar til å helbrede huden og beskytter mot frie radikaler, noe som bremser aldringsprosessen. Den spesielle antialdrende solfiltret reduserer risikoen for pigmentforandringer.

Kremen har en herlig konsistens og absorberes raskt av huden, i tillegg har den en frisk duft av sitrus. En solkrem som både skjemmer bort og beskytter huden din.

Kjøpeguide – Hvilken solfaktor skal man ha?

Det finnes ikke et enkelt svar på dette spørsmålet, fordi valg av solfaktor avhenger av flere faktorer, inkludert hudtypen din, eksponeringstiden i solen, geografisk sted og intensiteten av solen.

For å beskytte huden din mot skadelige solstråler, bør du alltid bruke solkrem og solbeskyttelse med minst SPF 30. Dette gir beskyttelse mot ca. 97% av UVB-strålene, som er strålene som gir deg solbrenthet. For personer med lys hud og personer som er mye i sterk sol, er SPF 50+ et trygt valg.

Det er også viktig å velge en solfaktor som passer til hudtypen din. Personer med lys hud og de som lett blir solbrent, bør bruke høyere solfaktorer for å minimere risikoen for solbrenthet og hudskader. Personer med mørkere hud eller de som allerede har fått en solbrenthet, kan bruke lavere SPF, men bør fortsatt alltid bruke solbeskyttelse.

Husk også at solkremen skal påføres rikelig og jevnt på huden minst 20-30 minutter før solen eksponering, og deretter påføres igjen hver annen time eller etter bading eller trening der man svetter.

Andre typer solbeskyttelse

Merk at solbeskyttelse ikke er den eneste tiltaket du kan ta for å beskytte huden din mot solens skadelige stråler. Bruk beskyttende klær, en solhatt og unngå å være utendørs i de mest intense soltimene.

For yngre barn er det såkalte UV-klær i form av UV-drakt, UV-trøye eller UV-lue som du bør bruke på de aller yngste. Dette blir et supplement til solfaktoren og beskytter barnets svært følsomme hud på skuldrene, ansiktet og armene.

En stilig hatt eller lue beskytter også håret ditt mot å falme og bli sprøtt og tørt. Det anbefales også å bruke en solbeskyttelse for håret, i spray eller serum. Vi på Testjakt har en egen omtale for solbeskyttelse til håret.

Finn best i test solkremer hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test solkremer hos oss på Testjakt.no!

Dagkrem eller foundation med solfaktor

Antall dagkremer med solfaktor fra SPF20 og oppover har virkelig slått gjennom på markedet. Fordelen med disse ansiktskremene er at du dels beskytter ansiktet ditt året rundt på en enkel måte. Å beskytte ansiktet ditt må ses som en prioritet da det er den delen av kroppen som året rundt blir utsatt for solens stråler, og også den delen der aldringstegn og solskader tidlig kan bli synlige.

Flere forskjellige foundations, både flytende og i pudderform, har også en høy SPF, solbeskyttelsesfaktor. Mange lurer på om det trengs solkrem under sminke? Hvis du har en dagkrem med solbeskyttelsesfaktor eller en foundation med solbeskyttelse, er dette tilstrekkelig for daglig bruk om høsten og vinteren. Hvis du imidlertid skal tilbringe lengre tid i solen om våren og sommeren, bør du definitivt bruke et tilleggssolskjerm med minst UPF30, men helst UPF50.

Solkrem skal påføres etter din dagkrem, men før din primer eller foundation. La dagkremen tørke ordentlig før du begynner å påføre solkrem.

Blir man brun med solbeskyttelsesfaktor 50?

Solkrem med høy solbeskyttelsesfaktor er designet for å redusere risikoen for solbrenthet og begrense eksponeringen for skadelige UV-stråler. Solkrem med høy beskyttelse, som for eksempel SPF 50, beskytter mot både UVA- og UVB-stråler, noe som kan bidra til å redusere risikoen for hudskader og hudkreft.

Men det er viktig å huske på at solkrem med høy SPF ikke helt blokkerer solens stråler, og derfor kan du fortsatt bli brun mens du bruker solbeskyttelsesfaktor 50. Fordi det tar lengre tid for huden å bli brent når solbeskyttelse brukes, kan du imidlertid måtte tilbringe lengre tid i solen for å oppnå samme brunfarge som uten solbeskyttelse.

Det er også verdt å merke seg at en solbrenthet er en indikasjon på at huden har blitt utsatt for skadelige UV-stråler, som kan forårsake langsiktige skader på huden. Derfor er det viktig å alltid bruke solbeskyttelse for å beskytte huden, selv om du vil ha en brunfarge.

Hvor mye solkrem bør man bruke?

For tilstrekkelig beskyttelse bør man bruke en betydelig mengde solkrem, mer enn det de fleste faktisk bruker! En tommelfingerregel er å påføre omtrent en til to teskjeer solkrem per kroppsdel.

Det er også viktig å påføre solkremen grundig og jevnt over hele hudområdet som skal beskyttes. Sørg for å dekke alle områder som er utsatt for solen, inkludert ansiktet, ørene, nakken, armene og bena.

For å opprettholde beskyttelsen som solkremen gir, bør man påføre den minst hver annen time eller oftere hvis man svetter eller bader. En tommelfingerregel er rett og slett å smøre på mer heller enn mindre! Overdosering har ingen negative effekter på huden!

Husk også at solkrem ikke er den eneste måten å beskytte seg mot solens skadelige stråler. Man bør også unngå å være i direkte sollys under de mest intense soltimene, bruke beskyttende klær / hatt og solbriller med UV-beskyttelse. Solen er sterkest mellom klokken 11-15.

Oppsummert

Investér i huden din, ikke spar på solkremen, verken for deg selv eller for solkrem til barna! Sol-skader er noe av det verste du kan utsette huden din for. En solbrenthet der huden blir rød innebærer en brennskade i huden, og det kan bli betydelig mer alvorlige konsekvenser av solbrenthet enn hva mange tror. Hudkreft, dårligere elastisitet i huden, forårsake rynker, flekker og andre tegn på tidlig aldring av huden. Solbrenthet er en forsvarsmekanisme for kroppen, der kroppen prøver å reparere den skadde huden ved å øke blodstrømmen til det berørte området og gjøre huden rød og betent.

Nyt været og la ikke solens stråler stoppe deg, men smør deg ansvarlig og tenk langsiktig!

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 25/09/2023 •  14 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test