Beste Spillebord For Flotte Spillkvelder (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke spillebord som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Et bordspill innebærer mange ting, selv om mange forbinder dette med brettspill. Dette er flotte spill for enhver anledning, både blant vennegjengen og en hyggelig familiekveld. Å ha et bordtennisbord stående i kjellerstuen er ofte en sikker vinner.

Et bordspill er ment å gi lett underholdning for barn og voksne i alle aldre, og kan innebære både fotballbord, bordtennis og airhockey. Disse spillene inkluderer som oftest et bord og en ball, eller en liten hockeypuck.

1. Vinner og best i test ble spillebordet fra Gamesson Fotballspill

Fordeler

 • Enkle regler
 • Stødig og barnevennlig

Ulemper

 • Høy pris

Spesifikasjoner

Mer om Gamesson Fotballspill

Ett av de mest kjente og populære bordspillene er fotballbord, også kjent som foosball. Dette er et spenningsfylt bordspill som egner seg utmerket for alle anledninger, med svært enkle regler. Gamessons fotballbord har et stødig stativ, og føttene kan justeres i høyden. De avrundede kantene gjør bordet ekstra barnevennlig.

I foosball har hver spiller fire rader med små fotballspillere hver. Ballen slippes ned på midten av bordet, og spillerne vrir på hver sin spak for å sparke ballen i motspillerens mål. Spilleren som scorer flest mål har vunnet runden i et fotball bordspill.

2. På andreplass kommer spillebordet fra STIGA Bordtennisbord

Fordeler

 • Praktiske funksjoner
 • God sprett

Ulemper

 • Uten ball/racket

Spesifikasjoner

Mer om STIGA Bordtennisbord

For alle som liker litt action og spenning, er bordtennis ofte en sikker vinner av beste bordspill. Dette underholdende spillet for to er enkelt å lære og morsomt å spille, og legger til og med opp for litt lett fysisk aktivitet under hver runde.

STIGA Action Roller er ofte en sikker vinner i test av bordspill, grunnet dets mange funksjoner. Det sammenleggbare bordet kommer i god størrelse med inkludert netting.

3. På tredjeplass kommer spillebordet fra Pinepeak spillbord 4-in-1

Fordeler

 • Fire valgmuligheter
 • Rimelig
 • Plassbesparende

Ulemper

 • Anbefalt alder: Fra 5 år

Spesifikasjoner

Mer om Pinepeak spillbord 4-in-1

Det er ikke alltid lett å bestemme seg for hvilket bordspill man liker best. Det er heller ikke alltid man har plass til alt hjemme. Da er Pinepeak Spillebord 4-in-1 et utmerket valg. Her kan spillere velge mellom hele fire morsomme spill, på ett brett.

Med Pinepeaks flotte bordspill er det enklere å bli enig. Spillet er rimelig og plassbesparende, og lar familien eller vennegjengen gjøre bordet klart for spillet som skal spilles. Det er enkelt å bytte mellom spillene, og man kan velge mellom bowling, shuffleboard, curling og bordtennis.

4. På fjerdeplass kommer spillebordet fra STIGA Ishockeyspill

Fordeler

 • Praktisk og håndterbar
 • Sikker

Ulemper

 • Ubrukelig trapp øverst

Spesifikasjoner

Mer om STIGA Ishockeyspill

Denne nye oppgraderte versjonen av STIGAs hockeyspill har blant annet tykkere is, nye mål designet for å hindre pucken fra å sprette ut av målet, og en oppdatert målteller. Den kommer også med 2 pucker og 6 spillere per lag, som lar deg bruke spillebordet ditt umiddelbart uten å måtte kjøpe ekstra tilbehør.

Med et velkonstruert spillebord som dette trenger du ikke bekymre deg for å flytte det da du enkelt kan flytte det som du vil uten problemer. Den er stabil og kan håndtere de verste hockeykampene mellom venner eller familiemedlemmer. Samle dine kjære til en klassisk Play Off i Hockey.

5. På femteplass kommer spillebordet fra SportMe Spillebord 4-i-1

Fordeler

 • Mange forskjellige spilleplaner
 • Enkle endringer av spilleplaner
 • Underholdning for alle

Ulemper

 • Batterier følger ikke med

Spesifikasjoner

Mer om SportMe Spillebord 4-i-1

Dette er et ekstremt praktisk spillebord for deg som bor sammen med en spillegal familie. Eller for de som setter pris på god underholdning og ofte har venner og bekjente over. Med dette flerspillsbordet kan du spille de fleste klassiske bordspillene du kjenner siden barndommen. Dette svært rimelige spillebordet er trådløst og veldig hendig.

Du får mange spillebord å bytte mellom samt tilhørende tilbehør til hvert spill. Det er kun Air hockey-spillet du trenger å kjøpe for 8 AA-batterier. Ellers kommer Air hockey-spillet med 2 håndtak, pucker og poengteller. Bordtennisbordet kommer med 2 racketer, nett og ball. Curlingbanen inkluderer 8 pucker og bowlinghallen inkluderer 10 pinner.

Kjøpsguide

Det finnes et bredt spekter av bordspill på markedet. For å velge riktig spill er det dermed flere ting du bør tenke på før kjøp. Størrelse på bordspillet og alder på spillerne er blant annet viktige vurderingsfaktorer.

Om du ønsker at spillet skal være synlig, kan du velge en større versjon av ditt favorittspill. På den andre siden lønner det seg å velge et spill med enkle regler dersom små barn også skal spille.

Det bør være enkelt å lære

Bordspill som er enkle å lære passer godt til hele familien. Et fotballbord eller airhockey er for eksempel lettere å lære for en femåring enn biljard. Sistnevnte kan derimot også spilles av mindre barn med et bord i mindre størrelse.

De fleste bordspill har ganske enkle regler å lære seg, men dette er også relevant om du ønsker et spill til hele familien. Mange bordspill egner seg best for to spillere av gangen, men man kan også spille på lag.

Finn best i test spillebord hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test spillebord hos oss på Testjakt.no!

Størrelse

Hvor bordet skal stå er også relevant når du skal velge bordspill. Et større spillebord tar seg utmerket ut i en kjellerstue eller spillerom med god plass, og kan fint stå framme.

Dersom du derimot har litt mindre plass, men ønsker lett underholdning, kan et sammenleggbart spill være et godt alternativ. Her vil også multibord egne seg godt, da du slik har flere spill i ett brett.

Hvor skal bordet plasseres

En annen viktig vurderingsfaktor før valg av bordspill, er hvor dette skal plasseres. Et bordspill spilles nemlig på akkurat – et bord. Likevel har du fortsatt flere valgmuligheter når det gjelder plassering av dette.

Det finnes bordspill både med og uten stativ. Det betyr at du kan plassere ditt spill på toppen av et annet bord, eller rett på gulvet med eget stativ. Mange stativ har også høydejusterbare føtter.

Hvilke anledninger passer for bordspill?

Et bordspill egner seg utmerket i enhver situasjon – både en rolig familiekveld, med vennegjengen eller i selskaper. Mange kåres ofte til best i test, men det handler mest om smak og behag. For familiens aller minste, er for eksempel en babygym bedre underholdning.

Et biljardbord er et godt alternativ for familier med større barn, mens enklere spill som fotballbord eller airhockey er ofte morsommere for mindre barn. Et multibord er derimot det beste valget for alle som sliter med å bestemme seg.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 15/05/2023 •  7 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test