Beste Løspudder For Makeupfiksering (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilken løspudder som er best i test ifølge vårt testpanel!

Løspudder, setting powder, loose powder… kjært barn har mange navn, og du lurer kanskje på om løspudder passer inn i din sminkerutine?

Løspudder brukes hovedsakelig for å fiksere og matte ned sminken, spesielt foundation og concealer. Det hjelper med å holde sminken på plass og forhindre at spesielt T-sonen, haken, pannen og nesen blir blank.

Selv om trenden har vært “glød, glød og mer glød,” så er behovet for et godt setting-pudder likevel til stede. For selv om glød er herlig, kommer den med sine utfordringer… Å få sminken til å sitte på plass hele dagen er målet for mange av oss, og å unngå følelsen av at den perfekte sminken du brukte mye tid på bare smelter sammen etter noen få timer… Ikke så herlig!

Har du ofte problemer med at sminken din ikke holder seg på plass? Da er løsningen å prøve løspudder! Løspudder kan være translucent eller ha en farge. Translucent pudder er vanligvis best for å fiksere sminken uten å påvirke fargen på foundationen din, derfor har vi valgt å kun teste translucent løspudder i denne sammenligningen. Det finnes også farget pudder, som kan brukes for å gi en jevn overflate og matche hudtonen din.

1. Vinner og best i test ble løspudderet fra Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder Translucent

Fordeler

 • Utrolig drøy, du trenger veldig lite produkt, så den varer lenge!
 • Gir en sunn glans
 • Holder sminken på plass hele dagen
 • Huden oppleves jevnere
 • Inneholder 29 gram, mer enn mange andre setting-pudder!

Ulemper

 • Ingenting nevneverdig annet enn at prisen er høy.

Spesifikasjoner

Mer om Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder Translucent

Det første inntrykket når du åpner pakken, er at det er mye produkt, sammenlignet med flere andre løse pudder vi tidligere har testet. Pudderet kommer faktisk i en generøs mengde på 29 gram, noe som betyr at det vil vare veldig lenge. Dette er en stor fordel med dette produktet, spesielt med tanke på mengden produkt i forhold til prisen. Dessuten trenger du veldig lite pudder for hver påføring.

En av de mest imponerende egenskapene til Laura Mercier setting-pudder er evnen til å gi en naturlig og sunn glød til huden. Det gir ikke bare en matt finish, men huden din får også en sunn og frisk glød samtidig som hudtonen oppleves jevnere.

Påføringen er enkel og problemfri. Pudderet smelter lett inn i huden og jevner den ut, slik at sminken din ser feilfri ut uten å bli kakete eller for matt. Et tips er å påføre det med en pudderkost for å sveipe over T-sonen og under øynene. Vi brukte en setting spray som avslutning, men det er absolutt ikke nødvendig.

Oppsummert er Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder et fantastisk valg for alle som ønsker en langvarig sminke som ikke føles tung eller for matt. Med enkel påføring, lang holdbarhet og en lett følelse på huden, har det fortjent sin plass som testvinner blant setting-pudder. Fullfør sminke rutinen din med dette fantastiske pudderet og nyt en perfekt base og betydelig bedre og lengre holdbarhet på sminken din!

2. På andreplass kommer løspudderet fra MAC Cosmetics Studio Fix Pro Set + Blur Weightless Loose Powder Translucent

Fordeler

 • Matte ned basen din
 • Smelter raskt og sømløst inn i huden
 • Beste løsningen for deg som blir oljete i T-sonen
 • Huden din ser feilfri ut

Ulemper

 • Liten mengde produkt til en høy pris

Spesifikasjoner

Mer om MAC Cosmetics Studio Fix Pro Set + Blur Weightless Loose Powder Translucent

Løst pudder fra MAC Cosmetics er virkelig en game-changer når det kommer til å fiksere sminke og matte ned glinsende områder i ansiktet. Dette fikseringspudret er løsningen for en langvarig og oljefri sminke.

Akkurat som de andre puddrene i vår test, er MAC Weightless Blur Powder translucent. Dette er avgjørende fordi det ikke vil endre hudtonen din eller blande seg med tonen til foundationen din. Men det vil fiksere sminken din og gi en umiddelbar matt finish som varer lenge! Glem fet panne, nese og hake…

Ifølge MAC bruker Studio Fix avansert lysspredningsteknologi for å skjule porer og skjønnhetsfeil, noe som gir deg en jevn og feilfri hudtone. I tillegg inneholder den ultraklare pudderpartikler som hjelper til med å bevare puddrets gjennomsiktighet, slik at sminken din ser naturlig ut og føles lett på huden.

Oppsummert er MAC Loose Powder virkelig et flott pudder for å fiksere sminke, samt for å matte ned og takle glinsende områder eller øyesminke som nekter å holde seg på plass. Med evnen til å kontrollere glans, skjule ujevnheter og gi en matt finish, er den vel verdt sin plass i vår sammenligning.

3. På tredjeplass kommer løspudderet fra SENSAI Translucent Loose Powder

Fordeler

 • Legger seg ikke i linjer
 • Gir huden en “silkeaktig” følelse
 • Perfekt avslutning for å “sette sminken din”
 • Gjør at sminken din holder betydelig bedre i løpet av dagen

Ulemper

 • Noen brukere opplevde at det ikke gjorde huden tilstrekkelig matt

Spesifikasjoner

Mer om SENSAI Translucent Loose Powder

Sensai Loose Powder Transparent er et helt fantastisk setting-pudder som lever opp til løftet om en strålende og naturlig finish, en silkeaktig slør er den beste beskrivelsen. Løspudderet er, som navnet antyder, transparent og påvirker derfor ikke grunnlaget ditt eller andre produkter som skygger eller bronzer. Pudderet er virkelig fjærlett og smelter inn i huden, og etterlater en utrolig silkeglatt følelse.

Den høye konsentrasjonen av Weightless Moist Glow Factor, en ingrediens som fungerer som en hemmelig våpen for å oppnå en naturlig, strålende glød. Sensai Loose Powder legger seg som et usynlig slør oppå foundationen din og gir huden din den perfekte mengden glans uten å se tungt eller kakete ut.

Påfør Sensai løspudder som siste trinn i sminkerutinen din for virkelig å “feste” sminken din. Dette vil gi hele sminken din betydelig lengre holdbarhet, og bekymringen for at sminken sprekker eller falmer i løpet av dagen er borte.

Oppsummert er Sensai Loose Powder Transparent et fantastisk løst pudder som lever opp til løftene sine. Det gir huden din en naturlig, strålende glans og er et virkelig bra løspudder for de med et høyere budsjett. Et høykvalitetsvalg for alle som streber etter feilfri og vakker sminke.

4. På fjerdeplass kommer løspudderet fra Lumene Sheer Finish Loose Powder Translucent

Fordeler

 • Beste budsjett-pudder
 • Gjør huden matt
 • Perfekt for deg med glinsende partier
 • Forlenget holdbarhet for sminken din
 • Har gode anmeldelser

Ulemper

 • Bare 8 gram
 • Huden føles litt tørr

Spesifikasjoner

Mer om Lumene Sheer Finish Loose Powder Translucent

Lumene Sheer Finish Loose Powder er et fantastisk løspudder til en god pris. Det gir ikke bare en naturlig glød, men bidrar også til å pleie huden din. Selv om vi opplevde at huden kunne føles litt tørr.

Lumene løst pudder har en vegansk formel og tar seg av å holde sminken på plass og matte ned T-sonen godt. Det varer hele dagen uten å legge seg i fine linjer, den transparente nyansen gjør den usynlig på huden. Dens talgabsorberende egenskaper holder glans under kontroll, og sminken sitter på plass hele dagen, noe som er ideelt for de som lett blir glinsende etter noen timer.

I tillegg er emballasjen miljøvennlig og laget av resirkulert materiale. Sheer Finish Loose Powder er en vinner for lommeboken med et helt klart godkjent resultat!

5. På femteplass kommer løspudderet fra Maybelline Fit Me Matte & Poreless Powder Translucent

Fordeler

 • Finnes både med transparent finish og 7 andre nyanser
 • Virkelig god budsjett-pudder
 • Dekker synlige porer
 • Mattner huden skikkelig og kan brukes som touch-up i løpet av dagen
 • Perfekt for å sette concealeren under øynene

Ulemper

 • Trenger touch-up i løpet av dagen hvis du er veldig oljete

Spesifikasjoner

Mer om Maybelline Fit Me Matte & Poreless Powder Translucent

Maybellines pudder “fit me” er en imponerende suksesshistorie som virkelig er en bestselger. Vi forstår hvorfor! For en beskjeden sum får du et matterende pudder som faktisk gjør en imponerende god jobb, spesielt med tanke på den lave prisen. Det er ikke bare deres første pudder med en mattende effekt, men det finnes også i flere forskjellige nyanser for de som trenger litt ekstra hjelp med å jevne ut hudtonen.

Det som virkelig skiller dette pudderet ut, er evnen til å absorbere oljer og fett. Du får en matt finish som varer hele dagen. Maybelline Fit Me-pudder er ideelt for personer med normal til fet hud som ofte sliter med glans.

En annen fordel med Maybelline Fit Me-pudder er dens poreutjevnende effekt. Dette betyr at pudderet hjelper til med å jevne ut huden og minimere porene, noe som gir en jevnere hudtone.

Alt i alt er Maybellines Fit Me Mat & Poreless Powder et utmerket valg for alle som ønsker en matt finish som varer hele dagen samtidig som det gir et naturlig og feilfritt utseende.

Kjøpeguide – Trenger man løspudder?

Et av hovedformålene med løspudder er å fiksere sminken din. Når du påfører foundation, concealer og andre flytende eller kremete produkter på huden, har de en tendens til å bli klissete eller glinsende i løpet av dagen. Løspudder hjelper med å holde disse produktene på plass og reduserer glans, noe som gir en jevn og matt finish. Hvis du ikke tidligere har prøvd å inkludere løspudder i sminkerutinen din, anbefaler vi virkelig at du prøver det. Holdbarheten vil bli betydelig bedre!

Finn best i test løspudder hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test løspudder hos oss på Testjakt.no!

Løspudder, setting-pudder, transparent pudder

Som nevnt tidligere, brukes mange forskjellige navn for pudder. Det er ikke alltid helt tydelig hvilken type pudder brukeren refererer til. For å klargjøre, er det en viss forskjell mellom “løspudder” og “setting-pudder”, selv om vi ofte bruker dem om hverandre i dagligtale.

Løspudder brukes vanligvis for å fiksere sminken over hele ansiktet. Det brukes generelt for å redusere glans og gi en jevn hud. Et setting-pudder kan brukes for å fiksere hele ansiktet eller for å sette og lysne spesifikke områder som for eksempel øyeområdet, nesen eller kinnbenene. Det er vanlig å bruke setting-pudder i baking-teknikken, der pudderet påføres i et tykt lag og deretter børstes av.

Emballasje og børste

Løspudder er vanligvis plassert i en boks eller beholder med en siktåpning for å regulere mengden produkt som kommer ut. Her må du finne litt “teknikken”. Å bruke en pudderbørste ved påføring gjør det enklere å dosere riktig mengde produkt og reduserer sjansen for overdosering. En børste gir også et mer naturlig resultat.

Setting-pudder kan være tilgjengelig både i løs og kompakt form, og kompaktpudder er ofte plassert i en flat, bærbar beholder med en speil. For eksempel, i vår sammenligning, er Maybelline Fit Me et setting-pudder.

Forskjellig dekkegrad

Løspudder er vanligvis lettere og brukes for å fiksere sminken over hele ansiktet, mens setting-pudder kan ha forskjellige nivåer av dekke og brukes for å sette spesifikke områder eller gi en mer tilpasset finish, for eksempel ved forskjellige typer skyggelegging og baking-teknikker. Valget mellom de to avhenger av dine spesifikke behov og preferanser når det gjelder sminke.

Farger

Løspudder finnes i forskjellige nyanser, inkludert transparente og fargede alternativer. Fargede varianter kan brukes til å lyse opp eller korrigere fargen på visse områder i ansiktet, for eksempel under øynene.

Vi har valgt å inkludere bare transparent løspudder, da det er enkelt å bruke over sminken eller basen din av foundation. Disse transparente puddrene påvirker ikke hudtonen din og er derfor usynlige.

Mange fordeler

Løspudder har mange fordeler i tillegg til å holde sminken på plass! Løspudder kan også bidra til å redusere synligheten av porer ved å jevne ut hudens overflate og gi en jevnere finish, nesten som om du blir airbrushet.

Løspudder hjelper også med å forhindre at sminken din overføres til klær eller andre overflater, noe som er spesielt verdsatt hvis du bruker foundation på halsen eller kjeveområdet. Vi har alle sikkert opplevd å klemme noen og sett hvordan kragekanten på den hvite skjorten deres plutselig fikk en berøring av vår foundation. Ikke ideelt!

Mange løspudder inneholder også ingredienser som kan være gunstige for huden, som mineraler eller beroligende stoffer. Disse kan bidra til å holde huden frisk og fuktig gjennom dagen.

Når bruker man løspudder i sminkerutinen?

Du begynner med grunnlaget ditt, som forhåpentligvis inkluderer en primer, etterfulgt av foundationen din. Den vanligste bruksanledningen for løspudder er å påføre det etter at du har lagt på foundationen din. Dette hjelper med å fiksere grunnlaget ditt og gir en jevnere og mattere overflate.


Hvis du velger å bruke løspudder etter foundation og concealer, kan du bruke det med en lett hånd og litt pudder når du er helt ferdig med sminken din. Med andre ord, når du er helt ferdig. Du kan deretter påføre en liten mengde på utsatte områder som pannen, under øynene, haken og nesen. Hvordan du vil gjøre det vil du merke ved å prøve deg frem. Alle har forskjellig hudtype, forutsetninger og ønsker når det gjelder resultatet. Derfor er det ingen riktig eller feil, “learning by doing” er den beste måten å bli kjent med det nye produktet ditt!

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 27/09/2023 •  13 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test