Beste Skrutrekkene for Pro og Hobby (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilken skrutrekker som er best i test ifølge vårt testpanel!

Jakten på markedets beste skrutrekker trenger ikke være vanskelig, i hvert fall ikke etter at du har lest vår artikkel. Hvilken som er den beste, avhenger i stor grad av dine personlige behov.

Vi har gjennomgått flere skrutrekkere i beste-test-kategorien for å kunne gi deg den informasjonen du trenger for å ta et godt valg. Vår kjøpsguide vil deretter hjelpe deg ytterligere.

De seks beste skrutrekkene på markedet akkurat nå

For deg som er på jakt etter en skrutrekker, finnes det mange å velge blant. Vi har gjort det enklere for deg ved å teste seks av de absolutt beste bore-, slag- og gipsskrutrekkerne på markedet.

1. Vinner og best i test ble BOSCH GSR 18V-28

Fordeler

 • Batteriindikator
 • Medfølger hurtiglader
 • Ergonomisk utførelse

Ulemper

 • Forvirrende bruksanvisning

Spesifikasjoner

Mer om BOSCH GSR 18V-28

BOSCH GSR 18V-28 har vunnet flere skrutrekker tester og er en modell med god ytelse. Den er en del av Bosch Professional-serien og har en effekt på 18 V, samt at du kan velge mellom to ulike hastigheter under bruk.

Dette er en batteridrevet skrutrekker med LED-lys og med både venstre- og høyregange for innsetting og fjerning av skruer. Den har elektronisk motorbeskyttelse og en ergonomisk design for behagelig håndtering.

2. På andreplass kommer HIKOKI DB3DL2

Fordeler

 • Overbelastningsbeskyttelse
 • Ergonomiskt håndtak
 • Lav vibrasjons- og lydnivå

Ulemper

 • Noe lav maksimal hastighet

Spesifikasjoner

Mer om HIKOKI DB3DL2

HIKOKI DB3DL2 er en skrutrekker med 3,6 V og en hastighet på 600 o/min. På grunn av sin lave byggehøyde er den utmerket for arbeid i trange rom, samtidig som den har LED-belysning som også kan være nødvendig på trangere steder.

Denne skrutrekkeren er utstyrt med et ergonomisk gummiert grep, og både vibrasjons- og lydnivåene er lave. Den har to gir, høyt og lavt, samt overbelastningsbeskyttelse. I tillegg kan du enkelt konvertere den fra rett form til pistolform, avhengig av bruksområdet.

3. På tredjeplass kommer MAKITA DDF484Z

Fordeler

 • Batteriindikator
 • Børsteløs motor
 • Hastighet opptil 2000 o/min

Ulemper

 • Noe tung

Spesifikasjoner

Mer om MAKITA DDF484Z

Med MAKITA DDF484Z får du en prisgunstig bore-/skrutrekker på 18 V med en hastighet opptil 2000 o/min. Denne skrutrekkeren har en børsteløs motor, noe som betyr lavere strømforbruk, lengre arbeidstid per lading og mindre varmeutvikling.

MAKITA DDF484Z er også designet for utendørs- og krevende miljøer, takket være sin XPT-teknologi. Andre funksjoner inkluderer LED-belysning, smalt håndtak for enklere bruk, batteribeskyttelsessystem og et svært holdbart girhus av metall.

4. På fjerdeplass kommer MILWAUKEE M12 FQID-202X

Fordeler

 • Stille
 • Batteriindikator
 • Fire hastighetsinnstillinger

Ulemper

 • Noe høy pris

Spesifikasjoner

Mer om MILWAUKEE M12 FQID-202X

Dette er en slagdrill med 18 V og en maksimal hastighet på hele 3 200 o/min. Denne skrutrekkeren er utstyrt med fire hastighetsmoduser, et dreiemoment på opptil 50 Nm og en maksimal slagfrekvens på 3 400 slag/minutt.

Denne skrutrekkeren er også veldig kompakt, noe som gjør den ideell selv når du må jobbe i trange områder. I tillegg er den utstyrt med en digital overbelastningsbeskyttelse som både beskytter batteriet og forbedrer verktøyets ytelse når det er belastet.

5. På femteplass kommer BOSCH DIY IXO V Basic

Fordeler

 • Billig skrumaskin
 • Innebygd bitstrommel
 • PowerLight – innebygde lysdiod

Ulemper

 • Klarer ikke mer krevende arbeid

Spesifikasjoner

Mer om BOSCH DIY IXO V Basic

Bosch PSR Select er en imponerende skrutrekker som ikke bare imponerer med sin kraft, men også med sin intelligente design. Med en spenning på 3,6 V og en innebygd bitstrommel, er den et praktisk verktøy for både hobbyister og profesjonelle.

Den innovative EasySelect-funksjonen gjør det enkelt å bytte mellom de 12 viktigste skruebitsene, og det belyste inspeksjonsglasset gjør det til en lek å finne riktig bit selv i dårlig lys. Litiumionteknologien sikrer at skrutrekkeren er alltid klar til bruk, uten minneeffekt eller selvutladning.

Med muligheten til å skru til opptil 90 skruer på én enkelt lading, er denne skrutrekkeren virkelig utholdende. Den kompakte konstruksjonen gjør den enkel å håndtere, mens PowerLight-funksjonen sørger for optimal belysning av arbeidsstykket.

Det er også verdt å merke seg den praktiske indikeringen av rotasjonsretning og ladenivå, samt den automatiske spindellåsen som gjør det mulig å skru eller løsne for hånd. Softgrip-håndtaket gir også ekstra komfort og kontroll under bruk.

Det eneste å huske på er kompatibiliteten med andre Bosch DIY-produkter – denne skrutrekkeren er bare kompatibel med andre produkter i den grønne serien, ikke med Bosch Professional-produkter fra den blå serien.

Alt i alt, Bosch PSR Select er en pålitelig og praktisk skrutrekker som vil gjøre enhver skruejobb til en lek.

6. På sjetteplass kommer DEWALT DCF620D2K

Fordeler

 • Børsteløs motor
 • Medfølgende skrue-magasin: DEWALT DCF6201.
 • Batteri og lader inkludert

Ulemper

 • Separat for sitt formål

Spesifikasjoner

Mer om DEWALT DCF620D2K

DeWalt er en av de mer anerkjente produsentene av kraftverktøy. Mange ser etter deres produkter da tilbehør ofte følger med.

DEWALT DCF620D2K er en gips-skrumaskin som vi varmt anbefaler hvis du jobber ofte med gips eller har et spesielt prosjekt der gips vil være involvert. Vi har ofte fått spørsmål om dette produktet, og nå kan du sammenligne det her hos oss på Testjakt.

Kjøpeguide for å se på når du skal kjøpe en skrumaskin

Det finnes flere typer skrumaskiner på markedet, og den beste skrumaskinen i test kan variere avhengig av hvilken type du trenger. Videre er det noen faktorer du bør ta en titt på for å finne riktig alternativ.

En batteridrevet skrumaskin bør for eksempel ha et batteri som varer lenge og som er enkelt å lade. Mange skrumaskin tester viser også viktigheten av brukervennlighet og ergonomi for at du som forbruker skal bli fornøyd.

Brukervennlig

Markedets beste skrumaskin skal være enkel å bruke, noe alle forbrukere er enige om. Det skal være lett å bytte bits, enkelt å bytte hastighetsinnstilling og smidig å lade skrumaskinens batteri når det er nødvendig.

En annen viktig aspekt ved brukervennlighet er ergonomien; du skal ikke få vondt eller bli unødvendig belastet når du bruker en topprangert skrumaskin. Velg derfor gjerne en skrumaskin med et ergonomisk og gripevennlig håndtak.

Finn best i test skrutrekker hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test skrutrekker hos oss på Testjakt.no!

Omdreininger og dreiemoment

Omdreiningene angir hvor fort du kan skru inn og ut skruer, noe som er viktig for mange forbrukere. Det trenger ikke å gå utrolig raskt, men det bør heller ikke ta lang tid.

Dreiemomentet angir hvor hardt (eller mykt) skruen skrus inn og hvor høyt slikt moment behøves, avhengig av bruksområdet. Et dreiemoment på 40 Nm pleier å håndtere det meste innen skruarbeid.

Batterikapasitet

I nesten alle produktkategorier, enten det er en slagbormaskin eller en skrumaskin, er batterikapasiteten en viktig faktor. Batteriet bør helst vare i flere timer, om ikke dager, for å tilfredsstille brukerne.

Batteriet bør også helst ikke lades ut for raskt hvis skrumaskinen ikke brukes på en stund. Dessuten bør det helst heller ikke ta for lang tid å lade opp batteriet.

Konklusjon om den beste skrumaskinen

Vi har gjennomgått flere skrumaskin tester for å hjelpe deg med å finne markedets beste skrumaskin, og ovenfor finner du noen av dem. Ved hjelp av vår kjøpeguide vil du kunne finne riktig skrumaskin på en enklere måte.

Alltid baser valget av skrumaskin på dine behov; hva du trenger avhenger av hva verktøyet skal brukes til. Hvis du har spørsmål eller kommentarer om artikkelen vår, er du velkommen til å legge igjen en kommentar nedenfor, og vi vil svare så snart som mulig.

Vanlige spørsmål om skrumaskiner

Hvor kraftig skrumaskin trenger man til bruk som isbor?

Vi anbefaler ikke å bruke en skrumaskin som isbor, men hvis du skal gjøre det, bør du sikte mot en skrumaskin med minst 70 Nm og en omdreiningshastighet på 1800 per minutt.

Hvordan bytter man bits på en skrumaskin?

Dette gjør du enkelt ved å skru munnstykket mot klokken for å løsne bitsen, og deretter skru munnstykket med klokken for å låse bitsen på plass.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 21/03/2024 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test