Beste Foundation For Perfekt Hud (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke foundation som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Foundation er basen i sminkerutinen din, uten en god base er resten av sminken vanskeligere å få på plass på en fin og gunstig måte. En virkelig god foundation skal naturlig jevne ut hudtonen og redusere inntrykket av ujevnheter. Det finnes forskjellige typer foundation, fra flytende til kompakte. Når det kommer til sminke, kan du skreddersy rutinen din basert på din hudtype. Det er viktig å tenke gjennom hva du ønsker av foundation før du velger. Ønsker du et naturlig eller halvdekkende resultat? Har du kanskje problemer med ujevnheter og kviser og trenger et mer dekkende resultat? I dag finnes det også foundations som aktivt pleier huden og også inneholder SPF.

Vi har valgt ut fem flytende foundations i ulike prisklasser og fra ulike merker. Ved hjelp av tester, brukeranmeldelser, intervju med en erfaren hudterapeut og sammenligninger av innhold og egenskaper ble en vinner kåret. Vinneren i vår test var Sensai Flawless Satin SPF 20.

Når du skal velge nyanse på foundationen din, kan en målestokk være å velge en nyanse lysere enn en som er for mørk. Du kan heller pudre fargen med et solpudder/bronzing pudder for et mer naturlig resultat.

1. Vinner og best i test ble foundation fra Sensai Flawless Satin Moisture foundation

Fordeler

 • God dekning
 • Fuktighetsgivende egenskaper
 • Lang holdbarhet

Ulemper

 • Prisen

Spesifikasjoner

Mer om Sensai Flawless Satin Moisture foundation

Dette er en høyytelses, komfortabel foundation fra Sensai. Som silke legger den seg som et perfekt dekkende slør over ansiktet. Det skaper en utrolig naturlig base som fortsatt dekker både urenheter og ujevnheter i hudtonen. En flytende foundation som sitter vakkert på huden med tilstrekkelig dekning! Det blir ikke mye bedre enn dette når det kommer til sminkebase. Med dette som base vil resten av sminken din sitte bedre og du vil ikke oppleve problemer som du kanskje opplever med andre foundations. Det legger seg for eksempel ikke i porene, det blir ikke kakete, det flaker ikke og det lager ikke overflødig olje i t-sonene. Har du problemer med t-sonen generelt, anbefaler vi at du også bruker “løs pudder” fra samme merke over din Sensai foundation. Da har du sminke som sitter på plass hele dagen!

Sensai, (tidligere Kanebo) er et merke med røtter i Japan. Kjent for sine høyytelses hudpleieprodukter. Men kvalitet koster! Sensai er i det høyere prissegmentet når det kommer til skjønnhetsprodukter. Men du får det du betaler for!. Hvis det er noe du skal bruke penger på, er det bare et godt utgangspunkt. I tillegg er produktet veldig tykt og varer derfor lenge. Det er å foretrekke å påføre den med en foundationbørste. Selvfølgelig fungerer en skjønnhetsblender, en svamp eller selvfølgelig fingrene dine også. For å få et så perfekt resultat som mulig, kjørte vi panelet på en børste. (Som dette anbefales av Sensai) Den har en nydelig tekstur som er lett å påføre jevnt over huden. Den er beriket med lysreflekterende egenskaper for å gi en ekstra fin glans. I tillegg har den SPF25 beskyttelse mot solen.

2. På andreplass kommer foundation fra Giorgio Armani Beauty Luminous Silk foundation

Fordeler

 • Micro-fil™-teknologi
 • Enkelt påført
 • 24 forskjellige nyanser

Ulemper

 • Høy pris
 • Kan passe med en primer under

Spesifikasjoner

Mer om Giorgio Armani Beauty Luminous Silk foundation

Luminous Silk fra Giorgio Armani Beauty er en enestående foundation som fremhever ditt indre lys. og lyset huden din har. Dette er en av de beste fundamentene på markedet, takket være at den inneholder Armanis patenterte og svært eksklusive Micro-fil™-teknologi. Teknologien gjør at pigmentene er flate og derfor lette å jobbe med, noe som gir et naturlig resultat.

Det er ikke uvanlig å se BeautyLuminous Silk foundation i høye posisjoner i ulike tester. Mange brukere setter pris på at den har en middels dekkende glans som kan bygges opp etter dine ønsker. Påføring foretrekkes med en foundationbørste for best resultat. Det går selvfølgelig også fint å bruke fingrene. Huden din holder seg frisk uten å se sliten ut samtidig som du får en utmerket base for resten av sminken. Prisen er litt høy, men det er også en av de absolutt beste foundations på markedet.

3. På tredjeplass kommer foundation fra Clarins Skin Illusion Spf 15 foundation

Fordeler

 • God dekning
 • Anti-forurensningskompleks
 • Inneholder organisk blad

Ulemper

 • Ønsket bedre dekning

Spesifikasjoner

Mer om Clarins Skin Illusion Spf 15 foundation

Skin Illusion fra Clarins er en fantastisk slitesterk foundation som gir en veldig fin effekt og glans til huden din. Den inneholder næringsrike oljer fra melketistel som gir næring til huden i stedet for å tørke den ut. Dette er en veldig behagelig, fuktighetsgivende og, ved hjelp av Kalanchoe-Pinnata, en strålende foundation som ikke tørker og klør.

Clarins har virkelig lykkes med et flott produkt som er veldig populært blant kundene deres. Skin Illusion jevner ut huden på en makeløs måte. Vi og flertallet av brukeranmeldelser foretrekker imidlertid å bruke en primer under for best resultat. Det anbefales å bruke Clarings egen SOS-primer. Du kan påføre den med fingrene eller med en foundationbørste du ønsker.

4. På fjerdeplass kommer foundation fra By Terry Terrybly Densiliss Foundation

Fordeler

 • Veldig flink til å bevare det blonde i håret
 • Løsner sammenfiltret hår

Ulemper

 • Spesiell duft

Spesifikasjoner

Mer om By Terry Terrybly Densiliss Foundation

Terrybly Densiliss fra By Terry er ikke bare en skikkelig god foundation, men det er også et anti-rynke serum. Dette er hudpleie-sminke på sitt aller beste. Denne foundationen hjelper til med å forynge huden ved å effektivt redusere fine linjer, rynker og tapt fasthet i huden.

Dette er en av de beste foundations du finner på markedet i dag. Den er veldig populær blant kunder takket være dens naturlige byggbare dekning. Den korrigerer synlig de fleste ujevnheter i huden og huden føles hydrert. Det er dessverre også slik at den har en litt høyere pris, noe vi synes er berettiget da det er litt av et “2 i 1” produkt. Har du moden hud er det enda viktigere å velge riktig foundation for din hudtype. Du vil ikke risikere å kjøpe en billig variant som bare får rynkene dine til å vises ved å brette. Av Terry Terrybly Densiliss gir glans og en matt finish.

5. På femteplass kommer foundation fra Maybelline New York Superstay Active Wear foundation

Fordeler

 • Fester seg ikke
 • For alle hudtyper
 • 30 timers holdbarhet

Ulemper

 • Vanskelig å vaske av

Spesifikasjoner

Mer om Maybelline New York Superstay Active Wear foundation

Superstay Active wear fra Maybelline er en god og budsjettvennlig foundation med lang holdbarhet. Det forventes å kunne vare opptil hele 30 timer. Den gir full dekning og en matt finish. Dette er den mest dekkende foundationen i vår test her på Testjakt. Den dekker egentlig alt fra kviser, urenheter, kviser, ujevnheter, mørke ringer eller misfargede områder. Vi følte imidlertid at denne må brukes med en primer under. Ellers vil resultatet bli litt kakete og forårsake tørrhet i huden. Påfør med en BB, børste, svamp eller fingre.

Superstay Active wear er populært og det er vanlig at det blir rost av ulike best i tester. Egenskaper som gjør den til en vinner er for eksempel at den er både vann- og svettebestandig. Den oppfyller virkelig alle kravene til en foundation med høy holdbarhet. Det eneste negative vi i testpanelet med Superstay Active Wear fra Maybelline var at den var litt vanskelig å vaske av. Til tross for to forsøk på rens var det fortsatt litt foundation igjen i ansiktet. Trenger du høy dekningsgrad eller er på utkikk etter et mer prisvennlig alternativ, er dette det rette grunnlaget for deg!

Kjøpeguide – Velg riktig foundation

Det finnes mange forskjellige fundamenter, i mange forskjellige prisklasser. Det viktige er at du tenker over din hudtype, hvor mye dekning du vil at den skal være, og om du vil ha for eksempel SPF eller hudpleieingredienser.

Kvalitet, holdbarhet og resultater varierer enormt fra merke til merke. Det kan være vanskelig å vite hvilken man skal velge, derfor har vi laget en grunnguide. Velger du en av våre fem fundamenter i testen vår, har du mer spesifikk informasjon som kan hjelpe deg med å ta et skreddersydd valg.

God holdbarhet

Du vil ikke at foundationen din skal klø eller sprekke i løpet av dagen og ødelegge sminken din. Å oppnå virkelig god og langvarig sminke handler sjelden om bare ett produkt. Derfor omtaler vi det ofte som «sminkerutinen». I en god sminkerutine bør du ha en god base av rens, ansiktskrem og eventuelt serum eller olje. Dette skaper de beste forutsetningene for at dine gjenværende produkter skal kunne levere det produsentene og produktet du kjøpte lovet. Før en foundation med middels til høyere dekning (vi vil si alltid) anbefales det at du bruker en primer. Med disse forutsetningene/forarbeidet kan din stiftelse nå sitt fulle potensial.

Finn best i test foundation hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test foundation hos oss på Testjakt.no!

Hudtone

At hudtonen og foundationen din er kompatible er en viktig faktor. Du vil ha sminke som fremhever din naturlige skjønnhet.

Velger du feil farge kan det føre til at huden får en litt oransje tone eller highlight i stedet for å skjule rødhet og ujevnheter. Som vi nevnte tidligere, er en enkel målestokk å velge en tone litt lysere enn din egen hudtone fremfor en som er mørkere. Å teste farger på halsen er som regel lettere og gir et mer nøyaktig valg av tone enn ved test på oversiden av hånden, noe dessverre mange gjør i dag. Et annet tips hvis du ikke finner en tone som føles passende er å blande to forskjellige toner for å finne din egen perfekte “match”.

Når må du bruke foundation?

En foundation skal kunne brukes hver dag. Avhengig av hvilke egenskaper den har, kan du bruke den mer eller mindre dekkende. Se etter hvor stor dekning varianten du velger er og eventuelle anbefalinger angående muligheter for å bygge opp dekningsgraden. En foundation er grunnlaget for sminkerutinen din. Du kan si at det er sparkelmassen til veggen din du skal male. Du maler ikke direkte på veggen uten å glatte opp en jevn og fin bunn. Resterende deler av sminken din vil fremheves på en mye mer fordelaktig måte hvis du har en god base som grunnlag. Det er en enorm forskjell på et ansikt uten sminke og et ansikt hvor basen er lagt med riktig foundation. Det er litt som å sveipe en tryllestav over huden din! Finner du riktig foundation for din hudtype vil du sannsynligvis være trofast mot den i mange år.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/05/2023 •  11 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test