Beste Hårserum For Hårpleie Og Styling (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke hårserum som er best i test ifølge vårt testpanel!

Hårserum er et hårpleieprodukt som brukes for å forbedre hårets utseende og helse. Hårserum brukes hovedsakelig for å behandle ulike hårproblemer som frizz, tørt hår, skader fra farging, bleking, og varme, samt mangel på glans og spenst. Et godt hårserum kan også fremme hårvekst og forbedre hårets tekstur på lang sikt.

Hårserum påføres vanligvis på fuktig eller tørt hår, avhengig av hvilket hårserum du velger å bruke. En liten mengde av produktet er ofte tilstrekkelig for hele håret, overdriv aldri bruken av et serum, da det kan gjøre håret tungt, livløst og fett, motsatt av det vi ønsker…

Når du velger hårserum, bør du velge et produkt som passer til din hårtype og hvilken effekt du foretrekker. Velg mellom hårserum som er spesielt reparative, bevarer farge, egnet for krøllete hår, rett hår, for natten eller skadet hår. I vår sammenligning finner du fem testvinnende hårserum som vi håper du vil like like mye som vi gjør!

1. Vinner og best i test ble hårserum fra Lanza Healing Strength Neem Plant Silk Serum

Fordeler

 • Full UV-beskyttelse
 • Varmebeskyttelse opp til 260 grader
 • Bestselger med hundrevis av fornøyde brukeranmeldelser
 • Forkorter fønetiden med 55%
 • Fullpakket med pleiende ingredienser

Ulemper

 • Ingenting nevneverdig

Spesifikasjoner

Mer om Lanza Healing Strength Neem Plant Silk Serum

Av alle hårserumene kommer dette fra Lanza. Dette vektløse reparerende serumet er virkelig en redningsmann for håret! Det bygger opp hårstråene innenfra og gir en utrolig glans, uten å tynge eller få det til å føles fett. Den nærende og pleiende formelen er fullpakket med reparerende ingredienser som gir håret en herlig frisk glans.

Serumet har virkelig hjulpet med å gjenoppbygge og styrke håret vårt innenfra, og resultatet er mykt og glansfullt hår som er langt fra utgangspunktet. I tillegg til alle fordelene kan du også regne med en forkortet fønetid. Om den er nøyaktig 55% kortere, har vi ikke målt tidsmessig, men det tar definitivt mindre tid å tørke håret. For deg som har problemer med hodebunnen, kan Lanza hårserum forebygge flass og tørr hodebunn.

Som en bonus er serumet også fargebevarende og gir full UV-beskyttelse, et must for de med farget hår! Dessuten gir serumet varmebeskyttelse opp til 260 °C, altså serum og varmebeskyttelse i ett! Vi elsker multifunksjonelle produkter som gjør at man slipper å ha en million forskjellige flasker på badet og i bagasjen når man skal overnatte eller reise. Alt i alt er dette det eneste serumet du trenger for sunt hår, løp og kjøp!

2. På andreplass kommer hårserum fra Ida Warg Moisture Hair Serum

Fordeler

 • Håret får en herlig frisk glans
 • Gjør det lettere å gre ut håret når det er nyvasket
 • Kremet formel som passer selv for deg med tynt hår
 • Tynger ikke ned håret
 • Prisgunstig, billig serum for håret

Ulemper

 • Vi synes duften er spesiell

Spesifikasjoner

Mer om Ida Warg Moisture Hair Serum

Ida Wars hårsjampo Moisture Hair Serum er virkelig en ekte budsjettfavoritt. Dette hårsjampoen koster omtrent 100 kroner og kan absolutt sammenlignes med flere dyrere produkter. Den har en kremaktig konsistens som du enkelt fordeler jevnt i håret. Husk å ikke bruke for mye, slik at håret ikke blir tynget ned og føles fett.

Håret tåler bedre fuktighet og regnfulle dager når du bruker dette serumet, og følelsen av at håret har fått en skikkelig “fuktinjeksjon” varer hele dagen. Har du slitte tupper eller tørt og bleket hår, vil dette serumet bli din redning for daglig styling. Ida Warg hårsjampo kan derfor brukes både som en pleiende produkt og som en stylingprodukt for å for eksempel temme flyvehår, frizz eller få tuppene til å se friskere og sunnere ut.

Påfør gjerne etter hårvask før du forsiktig børster håret, dette gjør at håret blir lettere å gre ut, og du reduserer skade fra kam eller børste. For daglig bruk kan produktet brukes både i tørt og vått hår.

3. På tredjeplass kommer hårserum fra Kérastase Nutritive 8H Overnight Serum

Fordeler

 • Magisk nattserum for håret, våkne opp med en god hårdag hver dag!
 • Våkne opp med fuktig og mykt hår
 • Passer perfekt for deg med tørt hår

Ulemper

 • Produktet har en høy pris

Spesifikasjoner

Mer om Kérastase Nutritive 8H Overnight Serum

Kérastase natt hårsærum er virkelig en redning for deg med tørt hår. Serumet brukes enkelt under nattens skjønnhetssøvn, og alt du trenger å gjøre er å sove. Våkne opp til en god hårdag! Vi anbefaler å påføre Kerastase serumet i håret om kvelden og deretter flette håret, nettopp fletten er den skånsomste måten å håndtere håret på om natten.

Med sine plantebaserte proteiner og niacinamid vil du raskt oppleve imponerende resultater. Serumet jobber effektivt i 8 timer om natten og er fullpakket med ingredienser som vil gjøre underverker for tørt hår.

Serumet sies også å beskytte håret ditt mot friksjon fra puten, nettopp å gni håret mot en pute er nemlig ingen høydepunkt. Velg gjerne et satengpute for best hårvare!

Dette serumet er en litt dyrere premiumprodukt, men det er også utrolig verdifullt for deg som sliter med å få bukt med tørt hår, splittede tupper eller stivt hår. Ifølge Kerastase loves umiddelbar næring, mykere hår, glansfullt hår, sterkere hår og mindre frizz. Flere brukere er enige om at alle disse løftene innfris i dette testvinnende hårsærumet fra Kérastase.

4. På fjerdeplass kommer hårserum fra Goldwell Dualsenses Rich Repair 6 Effects Serum

Fordeler

 • Gjør håret supermykt og mykt uten å tynge det ned i det hele tatt
 • Trengs veldig lite produkt, drøy i bruk
 • Lukter godt
 • Prisgunstig
 • Det perfekte valget for deg som trenger å temme tørt eller krøllete hår, men ikke vil ha for mye glans eller “silikonfølelse”

Ulemper

 • Finner ingenting å utsette på

Spesifikasjoner

Mer om Goldwell Dualsenses Rich Repair 6 Effects Serum

Goldwell hårsærum er virkelig redningen for deg som sliter med tørt og livløst hår. Med en kraftig blanding av microPROtec-kompleks og IntraLipid har det levert fantastiske resultater for mange brukere, inkludert oss på Testjakt. Goldwell som merke har virkelig mange prisgunstige produkter av svært høy kvalitet! Dette merket er kanskje ikke like glamorøst som noen andre, men det er virkelig en skjult juvel.

Vi merker umiddelbart en betydelig forbedring i mykhet og smidighet i håret når vi bruker dette hårsærumet fra Goldwell. Vi har testet det både i tørt og vått hår, men foretrekker å bruke det i tørt hår som en “styling”-produkt. Det at det også gir pleie er en ekstra bonus! Håret ser mye friskere ut, føles mykt og smidig, og hvis du sliter med splittede tupper, er dette produktet perfekt å påføre i tuppene!

Håret føles ikke lenger så skjørt og sprøtt. I stedet har det fått mykhet og smidighet som vi ikke trodde var mulig med en så rimelig pris.

Til slutt føles håret sterkere og mer motstandsdyktig mot skader ved kontinuerlig bruk av dette serumet. Vi kan varmt anbefale dette serumet til alle som trenger ekstra pleie og kjærlighet til håret sitt. Produktet er i kremform, og den praktiske pumpen gjør at du enkelt kan dosere produktet. Påfør først i hendene og arbeid deretter gjennom hele håret, med fokus på lengdene!

5. På femteplass kommer hårserum fra Redken Curvaceous Full Swirl

Fordeler

 • Gir glans
 • Definisjon for krøllete hår
 • Pleie
 • Bidrar til å redusere krusete hår

Ulemper

 • Passer kun for deg med krøllete eller bølgete hår

Spesifikasjoner

Mer om Redken Curvaceous Full Swirl

Curvaceous Full Swirl Cream Serum fra Redken er et imponerende serum for deg med krøllete hår eller bølgete hår. For det første er serumets evne til å fukte krøllene bemerkelsesverdig, det er virkelig utrolig hvordan krøllene faktisk blir betydelig mer definerte. Vi testet å føne med en diffuser, og det gjorde en stor forskjell! Med naturlige ingredienser som arganolje, avokadoolje og sheasmør, får håret den fuktigheten det trenger for å beholde krøllene sine og samtidig forhindre krus.

Videre gir serumet en utrolig glans til krøllene og gir dem et sunt, livlig og veldefinert utseende. Kombinasjonen av fuktighetsgivende og definisjonsegenskaper gir krøllene den perfekte balansen mellom kontroll og spenstighet. Tørt, krøllete hår som utsettes for fuktig vær, er vanligvis ikke ideelt, men med Redken hårserum kan du løse dette problemet som årstidene dessverre ofte byr på.

Oppsummert er Curvaceous Full Swirl Cream Serum det beste valget for krøllete hår, med sine evner til å fukte, definere, gi glans og håndtere krus. Flere brukere har brukt dette produktet i årevis og kommer tilbake til det fordi det rett og slett er det beste av alle hårserum for krøllete hår!

Kjøpeguide – Trenger jeg en hårserum?

Årsakene til å kjøpe en hårserum varierer avhengig av dine individuelle behov og ønsker for håret ditt. Hvis du opplever problemer med krusete hår, manglende glans og livlighet, samt at håret ditt er tørt og vanskelig å håndtere, kan en hårserum være løsningen!

Hvis du ikke har noen av de nevnte problemene, kan du velge å bruke en hårserum for å forbedre hårets generelle helse og kvalitet. Å legge til en hårserum i din hårvårutine vil aldri være negativt. Det er imidlertid viktig å velge et serum som passer til din hårtype for å unngå å tyngre ned håret eller oppnå uønskede effekter.

Finn best i test hårserum hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test hårserum hos oss på Testjakt.no!

Kruset hår

Kruset hår har sin opprinnelse i at håret ditt mangler fuktighet. Årsaken til at håret ditt mangler fuktighet kan skyldes mange forskjellige faktorer, det er vanlig å bruke feil produkter som sjampo og balsam.

Genetikk, hårtype, produkter, skadelige vaner eller overdreven bleking eller farging kan være andre faktorer. Det er faktisk også slik at hårvask kan være uttørkende for håret ditt, spesielt hvis du bruker feil type produkter eller gnir og børster håret når det er vått.

Den beste måten å redusere kruset hår er å bytte til en fuktighetsgivende hårpleierutine. Å bruke et hårserum er ofte en virkelig game-changer, da det danner en beskyttende hinne på håret ditt og gir det fuktighet og pleie, noe som heller ikke vaskes ut.

Skadet hår

Et hår som er skadet eller tørt kan trenge en hårkur for å få en sunn glans og glød. Hårserum kan gi liv til kjedelig og matt hår, noe som resulterer i at håret ser mer velstelt ut. Flertallet av hårserum inneholder en rekke ingredienser som motvirker slitasje, tørt hår og splittede tupper.

Varmebeskyttelse

Noen hårserum kan også fungere som varmebeskyttelse. Vår prisbelønte hårkur fra Lanza beskytter håret mot varmeverktøy opp til 260 grader. Perfekt for deg som styler med krølltang, rettetang eller hårføner. Å bruke hårprodukter med flere funksjoner gjør at du kan redusere antall produkter, noe som er bra for både lommeboken, håndtering, og reise eller overnatting. Det er ikke veldig morsomt å dra rundt på 15 forskjellige flasker når du skal sove borte en natt eller to.

Når skal jeg bruke mitt hårserum?

Hårserum påføres vanligvis på fuktig eller tørt hår, avhengig av de spesifikke anvisningene for produktet. En liten mengde serum fordeles jevnt i håret, unngå hodebunnen med mindre produktet er ment for hårveksten. Unngå å bruke for mye, da overdreven bruk kan gjøre håret fett.

Hvis du vil gi håret en ekstra boost, kan du påføre litt serum i lengdene på håret før du legger deg!

Hva inneholder et hårserum?

De eksakte ingrediensene i et hårserum kan variere avhengig av formålet. Vanlige ingredienser inkluderer silikon, oljer (som arganolje, kokosolje eller jojobaolje), proteiner, aminosyrer og vitaminer.

Kombiner gjerne med andre pleieprodukter

Hårserum kan brukes i kombinasjon med andre hårpleieprodukter som sjampo, balsam og hårkur. Du kan også bruke det som et stylingprodukt i kombinasjon med hårspray, volumprodukter eller andre favorittprodukter.

Det er viktig å merke seg at valg av hårserum bør tilpasses dine spesifikke behov og din hårtype. Hvis du er usikker på hvilket hårserum som passer best for deg, må du prøve deg frem. Å velge en produkt fra vår gjennomgang innebærer at du velger et produkt med mange positive anmeldelser fra brukere, og at de fleste produktene i denne testen også er vurdert av Testjakt.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 29/12/2023 •  12 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test