Beste Badebalje For Barn Og Babyer (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilken badebalje for babyen din som er best i test ifølge vårt testpanel!

Å bade ditt barn er en viktig del av deres første måneder, ikke bare av hygieniske årsaker, men også fordi spedbarn vanligvis liker sine badeøkter, en koselig og avslappende opplevelse for dere begge! En badebalje er en svært praktisk gjenstand som mange sannsynligvis vil betrakte som et must på innkjøpslisten over ting å skaffe seg under graviditeten. Ved å bruke en badebalje får du en tryggere badeopplevelse for din lille mirakel, sammenlignet med å bade babyen i et badekar. Takket være det store utvalget av badebaljer kan også du som nylig fødte mamma få en mer komfortabel og oppreist stilling når du bader barnet ditt, noe som er skånsommere både for ryggen og knærne.

Det finnes ulike typer badebaljer, og hvilken du velger kan avhenge av flere faktorer. Hvis du har begrenset plass, finnes det for eksempel sammenleggbare badebaljer, som gjør oppbevaringen når den ikke er i bruk mindre problematisk. Hvis du føler at kroppen har tatt mye belastning etter graviditet og fødsel, kan et benstativ til badebaljen være en virkelig livredder. En babyinnlegg eller badebøyle, som det også kalles, gjør at barnet kan ligge trygt mens du har hendene fri til å massere eller leke med den lille.

Les gjerne videre og sammenlign våre tre favoritter på markedet!

1. Vinner og best i test ble badebalje fra Stokke Flexi Bath 

Fordeler

 • Finnes i to størrelser, en XL-variant som er større og en perfekt badebalje for større barn.
 • Kan kjøpes med et benstativ for å avlaste rygg og knær.
 • Kan foldes sammen for kompakt oppbevaring.
 • Perfekt for deg som bor trangt og har vanskelig for å oppbevare en klassisk badebalje på badet.
 • Stopp i bunnen som kan åpnes for å tømme vannet.
 • Kan kjøpes med en badebøyle som barnet kan hvile på.

Ulemper

 • Litt høyere prisbilde

Spesifikasjoner

Mer om Stokke Flexi Bath 

Stokke Flexi Bath er en utrolig badebalje som imponerer både med sitt stilige design og fantastiske funksjonalitet. Det er tydelig at Stokke har lagt stor vekt på å skape et produkt som passer best mulig for foreldre og deres små barn, ingenting er overlatt til tilfeldighetene!

Den første og viktigste egenskapen som mange setter pris på, er det smarte og kompakte designkonseptet. Stokke Flexi Bath er sammenleggbar, noe som gjør den enkel å både oppbevare og transportere. Dette er perfekt for familier som reiser mye eller de som har begrenset plass hjemme. Til tross for sin kompakte størrelse, gir badebaljen fortsatt nok plass for barnet å leke og bevege seg komfortabelt. Badebaljen finnes også i en større størrelse, kalt Stokke Flexi Bath XL, som er den perfekte badebaljen for større barn.

Stokke Flexi Bath har også en rekke praktiske funksjoner. Baljen er utstyrt med en integrert plugg for enkel tømming av vann, og den har en innebygd varmesensitiv propp som endrer farge avhengig av vanntemperaturen. I tillegg er det et bredt utvalg tilbehør tilgjengelig, som babybadebøyle og benstøtte, noe som ytterligere øker komforten og sikkerheten for både foreldre og barn.

Oppsummert er Stokke Flexi Bath en utmerket badebalje som kombinerer praktiske funksjoner med en stilren design. Den er perfekt for foreldre som er på jakt etter en praktisk og brukervennlig løsning for å bade barna sine. Med sin sammenleggbare konstruksjon og smarte detaljer oppfyller den virkelig forventningene og gir en komfortabel og morsom badeopplevelse for både foreldre og barn. Uten tvil en av de mest verdsatte gavene på babyshowet eller til ens beste venn!

2. På andreplass kommer badebalje fra Beemoo Care Badebalje med Badestøtte

Fordeler

 • Kan kjøpes både med og uten babybøyle
 • Benstøtte kan kjøpes separat
 • Finnes i 3 forskjellige farger
 • Kan justeres i høyden
 • Klassisk og funksjonell modell
 • God pris, den beste rimelige badebaljen

Ulemper

 • Kan ikke foldes sammen, tar derfor opp litt mer plass på badet

Spesifikasjoner

Mer om Beemoo Care Badebalje med Badestøtte

Beemoo Care badebalje er virkelig et must for alle foreldre som ønsker en enkel og komfortabel badeopplevelse for barnet sitt. Med sitt romslige design og smarte avløpsfunksjon i bunnen, gjør den badeøkten til en smidig og harmonisk opplevelse.

Den medfølgende badebaljen kan enkelt brukes med en badebaljestativ, noe som gjør badingen enda mer praktisk og trygg for forelderen. Med dette praktiske tilbehøret kommer badebaljen i en høyere posisjon, slik at du slipper å bøye deg over et badekar eller sitte på kne under badeøkten, noe som kanskje ikke passer for alle etter en fødsel. I stedet kan du ha hendene frie til å vaske og leke med din lille kjære samtidig som du sparer på kroppen din.

For å gi barnet ditt en trygg og stabil badeopplevelse, kommer Beemoo Care også med en badebøyle/innlegg som har en smart anti-skli-funksjon. Dette sørger for at stolen står stabilt i badekaret, og du kan være trygg på at barnet ditt sitter trygt.

Oppsummert er Beemoo Care badebalje en fantastisk løsning for foreldre som ønsker både komfort og sikkerhet under badeøkten, til en svært fordelaktig pris! Badebaljen har mange positive anmeldelser, og foreldre er generelt veldig fornøyde med kjøpet. Stor pluss for prisen og tilbehørene som kan kjøpes separat, som badebaljestativ og badebøyle. Det eneste som kan ønskes er at badebaljen kunne foldes sammen, spesielt for de med begrenset plass.

3. På tredjeplass kommer badebalje fra Twistshake

Fordeler

 • Sammenleggbar design
 • Korte gummierte ben
 • Fri for ftalater og BPA
 • Kan kjøpes med pute som babyinnsats/babystøtte

Ulemper

 • Det hadde vært bra om bena kunne blitt høyere eller om det fantes et badebaljestativ

Spesifikasjoner

Mer om Twistshake badebalje

Twistshake har virkelig skapt en praktisk badebalje som vil gjøre badeopplevelsene både koselige og enda mer herlige. Med sin kapasitet på 30 liter kan du være sikker på at din lille vil ha god plass til å nyte sitt bad. Det beste er at materialet den er laget av er fritt for ftalater og BPA!

En av de mest imponerende funksjonene med denne badebaljen er dens sammenleggbare design. Dette gjør det utrolig enkelt å oppbevare og ta med seg, enten du er hjemme eller på reise. Så uansett om du trenger å bruke den på hotellrommet eller hjemme hos slektninger, vil denne badebaljen være en pålitelig følgesvenn.

Badebaljen har gummiben med sklisikre egenskaper, noe som garanterer at den står stødig på ulike overflater og reduserer risikoen for uhell. I tillegg leveres den også med en sklisikker matte for ekstra sikkerhet.

Oppsummert er Twistshake badebalje et fantastisk produkt som tilbyr både en rimelig pris og funksjonalitet. Med sin praktiske design og muligheten til å foldes sammen, er den et populært valg blant mange nybakte foreldre. Ønsker man en babystøtte, kan modellen også kjøpes med en tilhørende pute

Kjøpeguide – Trenger jeg en badebalje til mitt barn?

De fleste foreldre velger å skaffe seg en badebalje med babystøtte mot slutten av svangerskapet. En god badebalje skal gjøre det enklere å ha badeøkter med barnet ditt, og fremfor alt gjøre badeopplevelsen både herlig og tryggere. Badebaljer for barn er spesielt utformet for å gjøre badingen morsom og trygg for de små. Selv for deg som har badekar hjemme, kan en badebalje være lettere å håndtere. Du sparer vann ved å ikke fylle like mye vann som du ville ha trengt i et badekar. Det er enklere å håndtere en baby i en badebalje enn i et stort badekar.

Materiale

De fleste badebaljer for barn er laget av plast eller gummi for å være komfortable og skånsomme mot barnets sensitive hud.
Badebaljer for barn kommer i ulike farger, former og design for å appellere til barnas fantasi og gjøre badingen til en morsom og fristende aktivitet. Runde badebaljer for barn er mer sjeldne og vanskeligere å finne på markedet. Den sammenleggbare badebaljen har raskt blitt populær og er nå det de fleste velger å skaffe seg. Takket være den smarte sammenleggingen tar badebaljen minimalt med plass og blir lettere å transportere.

Finn best i test badebalje for barn hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test badebalje for barn hos oss på Testjakt.no!

Sikkerhet

En viktig funksjon i en skikkelig sikker badebalje for barn er at bunnen er sklisikker. Dette gjør at barnet ikke sklir rundt i baljen, og eventuell babyinsats eller babystøtte holdes på plass under badingen.
Noen badebaljer for barn er utstyrt med innebygde termometre for å sikre riktig vanntemperatur og sikkerhet for barnet. Et eksempel på dette er vår testvinner, badebaljen fra Stokke. Men vær alltid nøye med å kjenne etter med hånden slik at vannet har riktig temperatur, ca. 38 grader. Alternativt kan du bruke en riktig bade-termometer.

Prisen

Det finnes badebaljer for barn i ulike prisklasser. I vår sammenligning har vi valgt badebaljer med gode anmeldelser som selger bra og som også har positive tilbakemeldinger fra brukere. Velg en badebalje til barnet ditt basert på budsjettet ditt og din bo-situasjon. Hvis du har begrenset plass i hjemmet og bor trangt, kan en sammenleggbar badebalje være den beste løsningen.

Oppsummering

Det er viktig at foreldre alltid overvåker barnet nøye under badingen, uansett hvilken type badebalje som brukes, for å sikre deres sikkerhet og unngå ulykker. La aldri barnet være uten tilsyn selv om det sitter i en babystøtte i badebaljen!

Badeøkten er en herlig og verdsatt stund for både barn og foreldre, og en praktisk og sikker badebalje gjør småbarnstiden mye enklere og er noe mange senere velger å bruke som en utendørs leke når varmen kommer.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 27/06/2023 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test