Beste Ansiktsrengjøring for Sminkefjerning (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke ansiktsrenseprodukter som er best i test ifølge vårt testpanel!

I en god hudpleierutine er rengjøring hjørnesteinen. Å rense ansiktet ditt er noe alle bør gjøre, uavhengig av om du bruker sminke eller ikke, enten du er mann eller kvinne! Huden i ansiktet ditt utsettes daglig for mange påkjenninger som sminke, sol, bakterier og forurensning. Å rense ansiktet ditt er derfor like viktig som å pusse tennene. Hvis huden din ikke blir grundig renset, kan overskudd av olje, smuss og andre urenheter tette porene og føre til kviser eller en opplevd uren hud.

En virkelig god hudpleierutine består av en ansiktsrengjøring som er spesielt tilpasset din hudtype, ett eller to serum og ansiktskrem. (Tips! Hvis du har tørr hud, kan du med fordel legge til en olje etter ditt vannbaserte serum!)

Å bruke gode produkter i ansiktet er å investere i huden din, og det er noe du aldri vil angre på. Å ta vare på huden har langsiktige fordeler og vil påvirke hvordan huden din ser ut nå, men også når du blir eldre.

I vår test har vi samlet fem virkelig gode produkter for ansiktsrengjøring, også kalt sminkefjerning/makeupfjerning.

1. Vinner og best i test ble ansiktsrengjøringen fra Dermalogica Special Cleansing Gel

Fordeler

 • Drøy, varer veldig lenge
 • Gel-konsistensen er lett å jobbe inn i huden
 • Finnes i 3 forskjellige størrelser
 • Mild formel som passer for alle hudtyper
 • Huden føles overhodet ikke tørr og stram etter bruk

Ulemper

 • Prisen kan være for høy for noen

Spesifikasjoner

Mer om Dermalogica Special Cleansing Gel

Dermalogica ansiktsrens er en bestselger, og vi forstår hvorfor! Med en stilren og funksjonell emballasje er det likevel innholdet som er viktigst, og akkurat innholdet er fantastisk. Selv med tørr hud og litt rødhet irriterer ikke Dermalogica rensingen huden i det hele tatt. Huden føles fuktet, spenstig og klar for neste trinn i hudpleierutinen. Det faktum at denne ansiktsrengjøringen passer til nesten alle hudtyper, er en stor fordel.

Duften er svak og nøytral, med lette hint av lavendel og sitronmelisse, men ingenting som påvirker eller forstyrrer. Som den beste ansiktsrengjøringen er Dermalogica en soleklar vinner. Den er drøy, og du trenger svært lite produkt for å få ansiktet rent. Ved kraftig øyensminke eller mye mascara kan en egen øyensminkefjerner være nødvendig, eller du kan rense to ganger. Lokket er en favoritt siden det er mye mer praktisk enn en skrukork!

Det er ingen tilfeldighet at Dermalogica rens er best i test. Denne ikoniske produktet vil ikke skuffe deg. Ved lengre tids bruk opplevde vi at huden føltes mye mer fuktet og balansert (uten kviser) enn ved bruk av andre merker.

2. På andreplass kommer ansiktsrengjøringen fra Filorga Foam Cleanser

Fordeler

 • Fungerer bra alene, men gir ultimate rengjøringseffekter ved bruk av påfølgende MICELLAR-SOLUTION fra Filorga
 • Rengjørende skum er enkelt og lett å jobbe inn i huden
 • God pris
 • Beroliger og fukter, ingen tørr følelse i det hele tatt!

Ulemper

 • Ikke like drøy

Spesifikasjoner

Mer om Filorga Foam Cleanser

Dette fuktighetsgivende skummet fra Filorga er utrolig deilig å påføre. Den skånsomme skummen fjerner sminke effektivt og etterlater huden din frisk og klar for både ansiktskrem og påfølgende sminke. Ansiktsrengjøringen fra Filorga inneholder aktive ingredienser som ikke bare renser, men også fukter og beroliger huden din. Du trenger ikke å bruke ansiktsvann etterpå, men Filorga anbefaler at du bruker deres Filorga MICELLAR-SOLUTION hvis du ønsker det.

Noen av de nøkkelingrediensene som gjør dette skummet så fantastisk inkluderer milde tensider og hyaluronsyre som gir en fuktighetsgivende følelse på huden. Liljen med sine antiinflammatoriske egenskaper beroliger også huden. Etter å ha lest mange positive anmeldelser, mener vi at vi har funnet en av de mer prisgunstige ansiktsrengjøringene.

Oppsummert, hvis du vil ha et rengjøringsprodukt som effektivt fjerner sminke, fukter og beroliger huden din, bør du absolutt prøve Filorga Foam Cleanser. Et stort pluss med dette produktet er den lommevennlige prisen, med tanke på den høye kvaliteten og de aktive ingrediensene. Produktet er imidlertid ikke like drøyt som vår testvinnende ansiktsrens, så du må kanskje kjøpe en ny flaske litt raskere enn med en mer drøy rengjøring.

3. På tredjeplass kommer ansiktsrengjøringen fra Maria Åkerberg Foaming Wash Gentle

Fordeler

 • Drøy
 • Skånsom og mild
 • Eteriske oljer fra appelsin, lavendel, neroli og olibanum
 • Selvkonserverende
 • Gel som gir herlig skum

Ulemper

 • Hvis du har veldig tørr hud, kan den oppleves litt uttørkende

Spesifikasjoner

Mer om Maria Åkerberg Foaming Wash Gentle

Rengjøringsgelen fra Maria Åkerberg er tilpasset deg med sensitiv til normal hud. Ansiktsrengjøringen er skånsom, og innholdet er basert på mais, kokosnøtt og eteriske oljer som appelsin, lavendel, neroli og olibanum. Mange brukere opplever at denne skummende rengjøringen passer godt for de med normal hud, da personer med veldig tørr hud kan oppleve den som litt uttørkende.

Maria Åkerberg ansiktsrengjøring finnes i tre forskjellige størrelser. Hvis du er usikker, kan du alltid prøve den minste forpakningen først for å se hvordan huden din reagerer på produktet.

Sett ut fra anmeldelser er dette en grundig ansiktsrengjøring som mange fortsetter å bruke fordi den virkelig renser huden skikkelig, også fra sminke. En stor fordel er at Maria Åkerbergs produkter er skånsomme og alltid inneholder nøye utvalgte ingredienser som er veganske og snille mot både dyr og huden din. At hudpleien er skånsom gjør at selv de med sensitiv og irritert hud kan prøve dette med gode resultater.

4. På fjerdeplass kommer ansiktsrengjøringen fra Medik8 Cleansing Oil

Fordeler

 • Oljerens som blir til melk ved kontakt med vann
 • Løser raskt og enkelt opp sminke
 • Fjerner tung sminke og solkrem (som kan være vanskelig ellers)
 • Inneholder safflorolje, Omega-6, moringaekstrakt, linolsyre

Ulemper

 • Spesiell lukt som imidlertid forsvinner når du vasker ansiktet med vann

Spesifikasjoner

Mer om Medik8 Cleansing Oil

Det beste premiumvalget er ansiktsrensen fra Medik8. Denne rensende oljen er en fantastisk rens for deg som virkelig ønsker å gi huden din det aller beste. Medik8 er kjent for sine fantastiske hudpleieprodukter med nøye utvalgte ingredienser. De har et stort forskerteam, og flere av deres serum produseres i små mengder for å opprettholde den høye kvaliteten.

Akkurat denne ansiktsrensen er en oljerens som ved kontakt med vann forvandles til melk. Den renser skånsomt ansiktet ditt og passer både som eneste rens, men er også utmerket for deg som bruker to-trinns rensing. I en to-trinns rensing starter man med en oljerens og avslutter med en vannbasert rens. Dette gjøres for å virkelig rense huden dypt.

For deg som tar hudpleierutinen din alvorlig og ikke ønsker masseproduksjon med skjulte ingredienser, anbefaler vi ansiktsrensen fra Medik8.

5. På femteplass kommer ansiktsrengjøringen fra CeraVe Foaming Cleanser 

Fordeler

 • Perfekt for deg med kviser, fet eller oljete hud
 • Utrolig prisgunstig
 • Fungerer for både ansikt og kropp (Utmerket for deg med kviser på for eksempel rygg eller bryst)
 • Parfymefri og hypoallergen rengjøring

Ulemper

 • Unngå denne hvis du har tørr hud
 • Det står at man bør unngå kontakt med øynene

Spesifikasjoner

Mer om CeraVe Foaming Cleanser 

CeraVe Foaming Cleanser er en allsidig rengjøringsskum som gir imponerende resultater for hudpleierutinen din, spesielt hvis du har normal til fet hud. Ansiktsrensen inneholder tre essensielle ceramider, niacinamid og hyaluronsyre.

En annen fordel med denne rengjøringen er dens parfymefrie og hypoallergene egenskaper. Dette betyr at selv de med sensitiv hud kan nyte godt av dens rengjørende evner uten bekymring for irritasjon eller utbrudd. Den passer også utmerket for deg som har kviseproblemer på ryggen, brystet eller skuldrene, hvor fet hud kan bli irritert, og kviser lettere kan oppstå. Den store 473 ml flasken gjør at du generøst kan bruke denne rengjøringen selv på disse områdene.

Bruken er enkel: Du masserer inn CeraVe Foaming Cleanser på fuktet hud og skyller deretter med lunkent vann. Ifølge mange brukere har dette produktet vært en gamechanger for de med kvisepreget hud!

CeraVe Foaming Cleanser er et budsjettkupp, og med tanke på prisen per milliliter, er dette den rimeligste ansiktsrensen med hundrevis av fornøyde brukeranmeldelser!

Kjøpeguide – Ansiktsrens, det første trinnet i din hudpleierutine

En god hudpleierutine bør inkludere ansiktsrens morgen og kveld. Om morgenen vil ansiktsrensen hjelpe huden din med å fjerne overskudd av olje og urenheter som kan ha samlet seg på huden i løpet av natten.

Om kvelden er det enda viktigere å rense huden, da du i løpet av dagen utsetter huden for påkjenninger som makeup, bakterier, støv, sol og forurensning. Aldri, aldri hoppe over ansiktsrengjøringen! Uansett hvor trøtt du måtte være, vil du angre på at du ikke tok vare på huden din når den plutselig dukker opp med en kvise eller kviser som et uønsket brev noen dager senere.

Finn best i test ansiktsrengjøring hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test ansiktsrengjøring hos oss på Testjakt.no!

Velg riktig ansiktsrens for din hudtype

Det finnes ulike typer rengjøringsprodukter å velge mellom, og for de fleste produkter er det spesifisert hvilken hudtype rensen primært passer for. Velger du en rens som ikke er tilpasset din hudtype, kan du risikere å få problemer med tørr hud, kviser, fet eller oljete hud, eller at sminken ikke sitter som du ønsker.

Det finnes ulike typer ansiktsrens, inkludert rensende melk, rensende olje, skummende rengjøringsprodukter og micellært vann. Valget av produkt avhenger av din hudtype. Tørr hud kan dra nytte av en mild rensende melk som ikke tørker ut, men gir fuktighet. Mens fet hud kan foretrekke en litt kraftigere rens for å fjerne overskudd av olje. Sensitiv hud kan ha nytte av et mildt og parfymefritt rengjøringsprodukt.

Bruk riktig mengde

Påfør en liten mengde av rengjøringsproduktet på fuktige hender og skum opp eller i henhold til instruksjonene. Masser deretter rengjøringsproduktet forsiktig over hele ansiktet og halsen med myke, sirkulære bevegelser.

Bruk lunkent vann når du renser ansiktet. For varmt vann kan være irriterende for huden og tørke den ut, mens for kaldt vann kan forhindre oppløsning av urenheter i huden. Når du har fullført rengjøringen og all ansiktsrens er fjernet, anbefales det å avslutte med kaldt vann for å berolige huden.

Hudpleierutinen

Ansiktsrens er grunnleggende, men det er også et forberedende trinn for andre påfølgende hudpleieprodukter som toner, serum, ansiktsolje og fuktighetskrem. Ved å holde huden ren og fri for urenheter kan de påfølgende produktene absorberes bedre av huden, og effekten av dem blir dermed fullverdig.

Å følge en regelmessig og grundig hudpleierutine kan bidra til å forhindre urenheter, redusere risikoen for kviser og gi deg en sunnere og mer strålende hud over tid. Husk å velge produkter som passer din hudtype, og vær forsiktig med overdreven bruk av rengjøringsprodukter, da dette kan tørke ut huden og forårsake irritasjon. Om vinteren velger mange med tørr hud å droppe ansiktsrens om morgenen og bruke kun kaldt vann. Det er da enda viktigere å rense grundig om kvelden.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 20/09/2023 •  11 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test