Beste Skallbukser For Barn i All Slags Vær (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke skallbukser er best i tester ifølge vårt testpanel!

Fleecejakker til barn er et populært valg når du som forelder er ute etter et mykt og varmende mellomlag/ytterplagg. De fleste fleecejakker er laget av syntetisk fleece og finnes i forskjellige tykkelser og stiler, furry fleece, teddy fleece, vindfleece, mikrofleece etc.

Skallbukser er et utmerket alternativ for barn som trenger å være varme og tørre under utendørsaktiviteter i regn, vind og sørpete vær. Skallbukser er laget av slitesterke og vanntette materialer, noe som gjør den perfekt for utendørs lek, spesielt om våren og høsten. Skallbukser er et must i førskole, barnehage og i de tidlige skoleårene hvor lag på lag med klær danner grunnlaget.

Skallbukser er tilgjengelige i forskjellige størrelser og farger slik at du enkelt kan finne et par som passer din smak og smak, samt barnets størrelse. Mange modeller av skallbukser har justerbare seler, elastisk midje og strikk i benenden for en enda bedre passform. En annen fordel med skallbukser er at de er veldig slitesterke, tåler å utsettes for store mengder vann og kan da ofte gis videre til yngre søsken.

Hvis du ser etter et praktisk og funksjonelt alternativ som vil bli mye brukt gjennom nesten hele året, anbefaler vi at du tar en titt gjennom vår sammenligning av skallbukser!

1. Vinner og best i test ble skallbuksene fra Polarn o. Pyret PO.P WEATHER PRO® STORMY

Fordeler

 • Tilgjengelig fra størrelse 74-152 cl
 • Helt vanntett
 • Tapede sømmer
 • Lang glidelås i front gjør det enkelt å kle av og på barnet. Også for barn som ønsker å gjøre det selv!

Ulemper

 • Høyere prisbilde

Spesifikasjoner

Mer om Polarn o. Pyret PO.P WEATHER PRO® STORMY

Polarn og Pyret skallbukser er en høykvalitets skallbukse som er perfekt for utendørsaktiviteter i virkelig tøffe værforhold. Med sitt slitesterke materiale og vanntette egenskaper på minst 12 000 mm i vannsøyle er skallbuksene fullstendig vanntett. De har gode pusteegenskaper og er et ideelt valg for foreldre som ønsker å holde barna varme, tørre og komfortable under utendørs lek. Sømmene på skallbuksene er fullt tapet for å holde vinden ute, og skallbuksene har forhåndsbøyde knær og ermer for ultimat bevegelsesfrihet og passform. De har også seler og er høye i ryggen for å sitte både komfortabelt og for å beskytte mot kald vind og fuktighet som lett kryper oppover ryggen. De beste skallbuksene for de som leter etter en ikke-fôret skallbukse!

Polarn og Pyret skallplagg er kjent for å være av topp kvalitet, og brukere er glade for dens utrolige holdbarhet og slitestyrke. Det er nesten umulig å finne negative kommentarer om skallbukser fra polarn og pyret. Vi i Testjakt har egen erfaring med deres skallplagg og er enig i rosen. Filosofien deres “3 barn i hvert plagg” taler om deres høye kvalitet, som rettferdiggjør den litt høyere prisen. Bruktverdien er også god ettersom dets gode rykte gjør dem ettertraktede til og med forelsket.

2. På andreplass kommer skallbuksene fra Didriksons Idur 2

Fordeler

 • Fantastiske farger i alle regnbuens farger
 • Formsydde knær og refleksdetaljer
 • Benvidden kan strammes under knærne med borrelås
 • Utvidet størrelse – pop-up sømmer for å forlenge lengden på plagget og kunne bruke det lenger

Ulemper

 • Ingen tannregulering

Spesifikasjoner

Mer om Didriksons Idur 2

Didriksons Idur skallbukser er vind- og vanntette skallbukser med teipede sømmer som kommer i mange lyse og herlige farger! Utvalget av farger er en av grunnene til at Idur er populære, da det er mer vanlig at skallbukser kommer i nøytrale toner som svart og mørkeblått.

Didriksons skallbukser har en elastisk midje, reflekterende detaljer, en vannsøyle på 6000 mm og en pusteevne på 4000g/m²/24t. En stor fordel med skallbuksene fra Didrikson er at det er mulig å stramme beinvidden ved hjelp av borrelåsløsning bak på buksen. Dette gjør buksen smalere i bena, noe som kan gjøre det lettere for barnet ditt å løpe eller gå. Didrikson har også “Extended-size”-løsninger til flere av plaggene sine, dette betyr i praksis at man ganske enkelt åpner sømmen i enden av benet for å forlenge lengden på buksebenet og dermed levetiden.

Didriksons Idur er skallbuksen for de som ønsker å bli sett, har god kvalitet og samtidig flere smarte løsninger som å kunne justere benvidden og forlenge benlengden.

3. På tredjeplass kommer skallbuksene fra Nordbjørn Daftö

Fordeler

 • Virkelig BRA PRIS!
 • Skallbuksene har seler og stoffet går høyt opp på ryggen
 • Forsterket i knærne og rumpa, hvor slitasje vanligvis oppstår
 • Flere forskjellige farger

Ulemper

 • Kun tilgjengelig i forskjellige nyanser av rosa, mørkeblått og svart

Spesifikasjoner

Mer om Nordbjørn Daftö

Vår budsjettvinner i sammenligningen av de beste skallbuksene er modellen Daftö fra Nordbjørn. Dette er en klar vinner da det er en utrolig konkurransedyktig pris og også høy kvalitet og funksjonalitet. Vannsøylen er høy, 10 000 mm som gjør den vanntett. De teipede sømmene holder vind og kulde ute, refleksdetaljer, fotpaneler og det faktum at buksene har høy dekning over rygg og seler gjør dem til et virkelig godt valg. En annen stor fordel er at de har valgt å forsterke stoffet over rumpa og knær, deler av plagget som vanligvis utsettes for mest stress, veldig positivt!

For de som ønsker en billig skallbukse av god kvalitet, er dette absolutt det riktige valget. Fargemessig er det klassiske farger å velge mellom, varierende toner av rosa samt mørkeblått og svart. Utvalget av farger kan muligens være mer variert, hvis man skal se på noen ulempe. Siden et fargevalg ikke påvirker funksjonaliteten til skallbuksene og at brukere som har anmeldt produktet er svært fornøyde, velger vi å anbefale denne modellen fra Nordbjørn.

4. På fjerdeplass kommer skallbuksene fra Reima Kaura

Fordeler

 • Fri for fluorkarboner
 • Høy pusteevne gjør at barnet ditt ikke trenger å svette
 • Vannsøyle på 8000 mm
 • Midjemål justering ved hjelp av strikk og knapper på innsiden av midjestrikken

Ulemper

 • Går ikke opp over ryggen

Spesifikasjoner

Mer om Reima Kaura

Skallbuksene fra Reima Kaura er en modell som passer barn både i førskole, barnehage, utebarnehage, førskoleklasse osv. Denne modellen er produsert fra størrelse 80-140 cl. Noe som betyr mesteparten av skoletiden når en skallbukse er nødvendig, fra ca 9 måneder-9 år. Selv om barnet ditt bare går i barnehagen noen timer eller stort sett er hjemme med deg, er en skallbukse en god investering. Med Reima Kaura skallbukser kan barnet ditt utforske sølepytter og våte sandkasser uten å bli kald eller våt.

Reima skallbukser har flere essensielle egenskaper som gjør dem populære. For å nevne noe av det mest essensielle; en høy vannsøyle, teipede sømmer, fotpaneler og mulighet for å justere størrelsen på midjen med knapper på innsiden av buksen.

5. På femteplass kommer skallbuksene fra Wheat Robin

Fordeler

 • Høy vannsøyle på 10.000 mm
 • Seler og trekk over ryggen
 • Fine harmoniske og matte toner

Ulemper

 • Ønsker flere farger
 • Litt høy pris

Spesifikasjoner

Mer om Wheat Robin

Skallbuksene fra Wheat er perfekt for de som ønsker den beste kvaliteten og høy vannsøyle og høy verdi for hvordan buksene puster, 8000g/m²/24t. Disse funksjonelle egenskapene kombinert med dempede og nydelige toner i fargespekteret gjør Wheat Robin til et virkelig godt valg for å sikre ditt barns utendørsaktiviteter om våren og høsten.

Flere fordeler som teipede sømmer, at skallbuksene er BIONIC-FINISH® ECO-behandlet og dessuten fri for PFC (som betyr at skallbuksene ikke er behandlet med høyfluorerte stoffer) gjør at de havner i vår sammenligning av skallbukser for barn. Modellen har seler og er designet for å dekke opp ryggen der kald vind og fuktighet lett kommer inn.

Kjøpsguide – Skallbukser til barn

Skallbukser til barn er et must for deg som har mindre barn som går i førskole, barnehage eller de yngre skoleårene. For å kunne delta i uteaktiviteter og daglige aktiviteter er det viktig med funksjonsplagg som tåler all slags vær.

En skallbukse beskytter ikke bare mot fuktighet, vind og kulde, den beskytter også barnets klær og fungerer som et tredje lag i kaldere vær. Du kan velge å bruke skallbuksene utenpå barnets bukser, hvis været er kjøligere kan du bruke en undertrøye under barnets vanlige bukse og deretter en skallbukse. Hvis det er mulig kan du også bruke en fleecebukse under skallbuksene for å minimere påvirkningen av kulden. Det finnes også fôrede skallbukser, den vanligste er fleecefôrede skallbukser. Vi har valgt å kun sammenligne skallbukser uten fleecefôr i denne sammenligningen.

Størrelser på skallbukser

Når du velger riktig størrelse for barnet ditt, vil skallbuksen sitte godt og ikke være for stor eller for liten. Det er også viktig å tenke på at barn ofte vokser raskt, så du bør heller kjøpe skallbukser som er litt større for å kunne brukes over lengre tid og for å gi barnet god bevegelsesfrihet. Sjekk typene (hvis tilbys) størrelsesfunksjoner når du velger skallbukser til barnet ditt. Et yngre barn som bare lærer å gå, kan synes det er vanskelig å bevege seg i en bukse som er for stor, mens for større barn kan det være mer tilgivende og mer behagelig med litt ekstra stoff.

Finn best i test skallbukser hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test skallbukser hos oss på Testjakt.no!

Hva betyr vannsøyle?

Det er viktig at skallbuksene du kjøper har høy vannsøyle i millimeter. Denne indikasjonen gir en indikasjon på hvor høyt vanntrykk skallplagget ditt tåler før det begynner å slippe gjennom vann. Jo høyere vannsøyle, jo større vannmengde tåler plagget.

Vannsøylen måles ved å plassere en sylinder fylt med vann på materialet eller plagget. Trykket øker gradvis inntil vann begynner å trenge inn i materialet. Det høyeste trykket der vann ikke trenger inn i materialet, indikerer dets vannsøyle. Så en vannsøyle på 10.000 millimeter betyr at plagget har tålt et trykk på 10 meter vann uten å slippe gjennom vann.

Er dyre skallbukser bedre enn billige skallbukser?

En fleecejakke eller vindfleecejakke skal ikke bare være varm for barnet ditt, den skal også være estetisk, myk og behagelig å ha på seg. For de som ønsker muntre farger og duse toner, er fleecejakkene plagget du kan leke deg litt mer med. Et mer diskret skallplagg eller en nøytral skallbukse pigges raskt opp og blir mer personlig hvis du legger til en lekker fleecejakke eller vindfleece. Noen barn foretrekker mye farger mens andre ikke har så mye mening og er lykkelig uvitende.

Priser på vindfleecejakker og fleecejakker

Et plaggs egenskaper i kombinasjon med sammenligninger og anmeldelser fra personer som har brukt produktene bør være retningsgivende for ditt valg av skallbukser. I vår sammenligning har vi valgt skallbukser med gode anmeldelser og med flest fornøyde brukere. Flere av modellene er vinnere i ulike beste skallplagg-tester.

Når du skal velge en skallbukse til barnet ditt, bør budsjettet og skjellbuksens vannsøyle, utseende, pusteevne og eventuelt ønske om seler eller andre egenskaper være avgjørende. En billig skallbukse som er veldig god og populær er vår budsjettvinner fra Nordbjørn med modellen Daftö. Disse skallbuksene har både høy vannsøyle på 10 000 mm og ekstra forsterkninger ved knær og rumpe.

Ønsker du en skallbukse med høy annenhåndsverdi og et anerkjent kvalitetsmerke, er vår testvinner av skallbukse fra Polarn o. Pyret en skallbukse som vi på det varmeste kan anbefale av egen erfaring.

.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 08/11/2023 •  11 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test