Beste Sitruspressere For Kjøkkenet Ditt (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilke sitruspresser som er best i tester ifølge vårt testpanel!

En sitruspresser er et kjøkkenredskap, som baserer seg på å presse saften ut av ulike citrusfrukter på kort tid. Enten drikkeklar eller som ingrediens i andre retter. Disse produktene lages av forskjellige bedrifter og kommer i ulike størrelser og farger.

Juice kan enkelt kjøpes i butikk, men i henhold til citrus er utvalget heller lite. En effektiv løsning er å gå til innkjøp av en sitruspresser. Ved å bruke en citruspresser har man kontroll over både ingredienser, pris og holdbarhet.

1. Vinner og best i test ble Smeg Sitruspresse

Fordeler

 • Fargerik
 • Eksklusiv
 • Stilig design

Ulemper

 • Dyr

Spesifikasjoner

Mer om Smeg Sitruspresse

Om dette er en av markedets beste sitruspresser er individuell, men den er helt klart den mest eksklusive. Maskinen har et vakkert og fargerikt design, men også en anti-dropp pip i rustfritt stål og kan brukes trådløst.

Maskinen er praktisk anlagt, uten behov for ledning, og laget for å unngå søl. I tillegg har denne sitruspresseren et visuelt preg og en produkthistorie konkurrenter ikke kan måle seg med. Men videre funksjonelle egenskaper som viser hvordan den presterer i faktisk bruk kommer ikke frem i sitruspresser test.

2. På andreplass kommer Sage The Citrus Press

Fordeler

 • Holdbar
 • Effektiv

Ulemper

 • Tung
 • Dyr

Spesifikasjoner

Mer om Sage The Citrus Press

Denne maskinen fra Sage er produsert med et kjegleformet utseende, som tillater den å presse alle typer sitrus. Ulike andre sitruspresser er den såpass sterk at brukere ikke trenger å slikte for å få ut de siste dråpene. Maskinen har også en helstøpt konstruksjon, samt filtre av rustfritt stål.

Dette er en sitruspresser hvis unike utforming gjør den i stand til å få ut absolutt all saften fra frukter. Den kan også puttes rett i oppvaskmaskin etter bruk. Sitruspressens har en robust utforming, som gjør at den varer lenge. Videre har maskinen dessuten et enkelt og stilrent design.

3. På tredjeplass kommer Severin Automatisk

Fordeler

 • Brukervennlig
 • Automatisk
 • Kan enkelt demonteres for rengjøring
 • Kombinerer stil og funksjon

Ulemper

Spesifikasjoner

Mer om Severin Automatisk

Ulikt de fleste juicepresser er denne utstyrt med et unik kjegleformet design som lar brukere presse alle mulige typer sitrusfrukt. Den er dessuten sterk, så det trengs ingen maktbruk for å presse ut de siste dråpene med saft. Maskinen har også en helautomstik konstruktion. Kan rengjøres i oppvaskmaskin och deles enkelt i flere forskjellige deler for enklere rengjøring.

Innovativ teknologi gjør denne juicepressen spesielt egnet til å presse saften ut av frukter, uten strev. Den kan dessuten lett rengjøres etter bruk, ved bare putte den i oppvaskmaskinen. Sitruspressens solide konstruksjon indikerer videre en lang holdbarhet. I tillegg har den åpenbart et eksklusivt design andre juicepresser ikke kan skryte av.

4. På fjerdeplass kommer WMF Stelio Sitruspresse

Fordeler

 • Brukervennlig
 • Rimelig
 • Lett

Ulemper

 • Liten

Spesifikasjoner

Mer om WMF Stelio Sitruspresse

Stelio Sitruspresse inkluderer to sitruspresser, noe som lar brukere anvende både små og store frukter. Hvis du er nybegynner kan det lett bli søl, dette forhindres ved at maskinen har en tut som kan lukkes. Man får dessuten juicen servert direkte i glasset. Denne modellen kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Dette er ikke den absolutt billigste eller minste blant markedets sitruspresser. Likevel er den godt egnet til nybegynnere som er nysgjerrige på å prøve. Den er praktisk i henhold til søl og oppvask. Prisen er heller ikke forskrekkelig, i tilfelle dette skulle vise seg å bli et bomkjøp.

5. På femteplass kommer Viceversa TIX Sitruspresse

Fordeler

 • Fargerik og unik design, et blikkfang på kjøkkenet!
 • Lag appelsinjuice eller press sitron
 • Presser rett inn i glasset

Ulemper

 • Relativt stor

Spesifikasjoner

Mer om Viceversa TIX Sitruspresse

Den iøynefallende sitruspressen fra Viceversa er en favoritt i mange hjem, mye takket være den stilige designen og det fine fargeutvalget. Hvis du ser etter en sitruspresse som har det lille ekstra, kan dette være det rette valget for deg.

Med Viceversa TIX sitruspresse kan du presse både større sitrusfrukter som appelsiner, men også limefrukt eller sitroner. Med sin smarte tut leverer sitruspressen den fargepressede juicen direkte i glasset. Viceversa er et italiensk merke kjent for sine unike design, og denne sitruspressen er intet unntak. Den kommer også med et beskyttende deksel som du kan bruke på sitruspressen din når den venter på neste oppgave.

Kjøpguide – Velg et godt sitruspresser

Markedet er for tiden fult av tilgjengelige sitruspresser. Selv om det er positivt med godt utvalg, kan det være vanskelig å velge produktet som er riktig for deg. Men løsningen er ikke å la være å kjøpe, men heller å prioritere enkelte sentrale kriterier.

Ved anskaffelse av et hvert produkt må enkelte kriterier stå i søkelys. Dette er blant annet faktorer som pris, funksjon og kvalitet. Det gjelder også å få danne seg et helhellig bilde over gjeldene tilbud, ikke nødvendigvis bare konsultere nærmeste butikk.

Pris

Akkurat pris på vare er naturlig å sette søkelys på. Beløpet en kjøper er villig til å bruke på et produkt gjenspeiler nemlig hva han eller hun forventer av produktet. Det beste er å bestemme pris før man besøker butikker, for å ikke påvirkes.

I tillegg er det vanlig for forskjellige butikker å sette forskjellige priser på samme vare. Det er derfor lurt å kikke innom flere forretninger. Dette inkluderer også online-tilbud. Disse kan ofte være lavere enn i fysisk butikk. Men husk å inkludere mulig frakt.

Finn best i test sitruspresser hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test sitruspresser hos oss på Testjakt.no!

Funksjoner

Dette punktet er muligens viktigere enn selv pris. Her gjelder det å vurdere hvordan man ser for seg å bruke produktet. Ser du etter en eksklusiv modell? Noe mer enkelt? Planlegger du å bruke den privat eller offentlig?

Det er også lurt å ha tenke over hvem som skal bruke sitruspressen. Kan den trygt anvendes av små barn og eldre? Eller, hvor ofte vil den bli brukt? Funksjoner er ulike for sporadisk bruk og hver dag.

Kvalitet

Enkelte varer kan være skapt av en berømt designer, ha helt spesielle funksjoner og utstyr, eller ganske enkelt lav pris. Dette betyr ikke nødvendigvis at det er et røverkjøp. Kvaliteten på produktet teller til sist mest.

Undersøk alltid hvordan varen du er interessert i faktisk er lagd. Om den er produsert i stål eller plast kan f.eks. ha mye å si for holdbarheten. Faktorer som materiale, pris og strømforbruk er lure å ha i bakhodet.

Hvorfor trenger du en sitruspresser?

Sitruspresser er verktøy, som ikke bare produserer saft. De gjør at sitrusfrukt brukes opp, heller bare være dekor på et fat. Dette sørger for færre turer til butikken for å kjøpe ferdigjuice.

En annen åpenbar positiv egenskap er at en slik maskin faktisk gir sunn og drikkeklar juice rett i glasset. Her har man mulighet til å full kontroll på alle ingredienser. I tillegg er dusinvis av ulike typer sitruspresser tilgjengelige, tilrettelagt etter forbrukerens ønske og behov.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 12/05/2023 •  7 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test