Beste Sjampo For Krøllete Hår (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilken sjampo/shampoo for krøllete hår er best i tester ifølge vårt testpanel!

Shampoo er et produkt som hovedsakelig er for å rense håret for fett og smuss. Men en god sjampo kan gjøre så mye mer i disse dager! Det kan gjøre en forskjell for hvordan håret ditt føles etter fargebehandlinger og andre kjemiske behandlinger og også sikre at det beholder sin naturlige styrke, glans og liv.

I dag finnes det flere sjampoer med aktive ingredienser som beskytter mot solens UV-stråler, frie radikaler og fungerer også som varmebeskyttelse ved bruk av stylingverktøy. Det finnes mange forskjellige typer sjampo som er tilpasset din hårtype. Fuktighetsgivende, volumgivende, skadet/kjemisk behandlet hår, fargebehandlet hår, etc. Men i denne sammenligningen skal vi fokusere på sjampo for krøllete hår! Gode ​​produkter er avgjørende når det gjelder pleie av krøllete hår.

Uten mye fuktighet og riktig produkt for krøllete hår, kan dine fine krøller, bølger eller selvfølgelig se ut som en tørr risbusk. Ingen utseende noen av oss ønsker?

Det beste hårproduktet for krøllete hår er ifølge vår sammenligning: Maria Nila Coils & Curls

Ikke glem å klippe det krøllete håret regelmessig og kanskje til og med investere i en skikkelig god hårolje for krøllete hår!

1. Vinner og best i test ble Maria Nila Coils & Curls

Fordeler

 • Sjampo og balsam i ett!
 • Gir definisjon og intensiv fuktighet til krøllene
 • Inneholder proteiner
 • Vegansk og produsert i Sverige
 • Sulfat- og parabenfri
 • Velg mellom 3 forskjellige størrelser

Ulemper

 • Ny i utvalget, det er ikke mange anmeldelser

Spesifikasjoner

Mer om Maria Nila Coils & Curls

Maria Nila Coils and Curls Co-Wash er virkelig en omsorgsfull kjærlighetserklæring til krøllete hår. Med sin evne til å løse opp smuss, gi utrolige mengder fuktighet og samtidig pleie håret i dybden, har den blitt en uunnværlig del av manges hårpleierutine. Vi elsker også at den er miljøvennlig med sin CO2-kompenserte emballasje og innhold som er både vegansk og fri for både sulfater og parabener. Så hvis du har krøllete hår og ser etter et produkt som tar vare på det på best mulig måte, prøv Maria Nilas sjampo for krøllete hår. Krøllene dine vil takke deg for det!

En stor fordel som mange med krøllete hår setter pris på er at du slipper å bruke balsam etter rengjøring. Maria Nila Coils & Curls lukker hårets skalaer og etterlater håret mykt og håndterlig. Det sparer tid i hårpleierutinen og gir et ferdig resultat umiddelbart etter skylling. Ønsker du å ta vare på håret litt ekstra kan du selvfølgelig om nødvendig avslutte med en hårmaske eller hårinnpakning!

En annen stor fordel med denne sjampoen for krøllete hår fra Maria Nila er det brede utvalget sjampoen presenteres i, 100 ml, 350 ml eller 1000 ml pumpeflaske, ditt valg!

Er du kresen og vil ha en høykvalitets sjampo som vil gi det krøllede håret rikelig med fuktighet og næring? Da er denne sjampoen best i tester for krøllete hår!

2. På andreplass kommer Kérastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur Shampoo

Fordeler

 • For deg med krøllete hår
 • Gir glans og mykhet til håret uten å tynge det ned
 • Fornøyde brukere!
 • Nydelig duft
 • Krøllene blir merkbart mer definerte

Ulemper

 • Ikke for de som leter etter en parfymefri sjampo

Spesifikasjoner

Mer om Kérastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur Shampoo

Kérastase curl manifesto er en ekte perle, noen ganger populær hårsjampo for krøllete hår. Denne sjampoen er beriket med eksklusiv manuka-honning og ceramid, noe som gjør den perfekt for alle typer krøllete hår.

Allerede ved første gangs bruk merker du den skånsomme rengjøringseffekten. Sjampoen fjerner skånsomt urenheter, forurensning og produktrester, samtidig som den bevarer de naturlige oljene i håret ditt. Resultatet er rent og friskt hår uten å miste den viktige fuktigheten som krøllene dine sårt trenger.

Sjamponer gjerne håret to ganger, den første sjamponeringen vasker bort stylingprodukter og smuss og den andre sjamponeringen renser håret og hodebunnen dypt. Dette er en metode som alle bør bruke ved sjamponering, den renser håret skikkelig og gjør at håret holder seg rent lenger.

Kérastase Moisture Lock er den perfekte sjampoen for å gi krøllene dine den fuktigheten de trenger uten å tynge dem ned. Opplev enestående renhet og et bærekraftig resultat. Gi det krøllete håret ditt en luksuriøs behandling med denne fantastiske sjampoen og oppdag hva den kan gjøre for krøllene dine. Brukeranmeldelser er strålende om denne sjampoen, og flere andre krøllete søstre roser hvordan de gikk fra slitne vekter til nydelige sprettende korketrekkere. Den største fordelen er helt klart den deilige duften i kombinasjon med det luftige resultatet som ikke føles tungt i det hele tatt, bare fuktet og mykt.

3. På tredjeplass kommer Goldwell Dualsenses Curls & Waves

Fordeler

 • Tynger ikke håret ned
 • Passer for alle typer krøllete hår, fra permanent hår til naturlige krøller
 • Skånsom mot farget hår
 • Tilgjengelig i både 250 ml og 1000 ml pumpeflaske

Ulemper

 • Inneholder sulfater og silikoner, som noen ønsker å unngå

Spesifikasjoner

Mer om Goldwell Dualsenses Curls & Waves

Denne sjampoen er en sann redningsmann for alle som ønsker å fremheve sine naturlige bølger, krøller eller permanent hår. Med en perfekt kombinasjon av microPROtec-kompleks og melkeprotein tar den vare på håret ditt på en måte som gir fantastiske resultater og sunne krøller.

Fra første gangs bruk gir sjampoen øyeblikkelig fuktighet og definisjon til håret ditt. Du vil merke hvordan håret ditt får nytt liv og hvordan krøllene føles og føles mer definerte. Si farvel til krus og krus, denne sjampoen gir sprett og elastisitet som får håret til å føles vektløst og med en herlig overflod!

En annen flott funksjon ved denne sjampoen er dens unike FadeStopFormula. Goldwell shampoo for krøllete hår er skånsom og perfekt for deg med farget hår som ellers opplever at fargen gradvis falmer for hver sjamponering. Så enten du har en naturlig hårfarge eller du har farget håret, kan du være sikker på at sjampoen vil pleie og bevare intensiteten i fargen.

Det er vanskelig å ikke la seg imponere av denne sjampoen, i både anmeldelser og tester har den ofte mye ros og fornøyde brukere. Goldwell Curls and Waves tar vare på det krøllede håret ditt på en unik og effektiv måte. Med sin evne til å tilføre fuktighet, gi definisjon til krøllete hår og jobbe med fargebevaring, gjør det det til et uunnværlig hårprodukt for alle som ønsker vakkert og velstelt hår.

4. På fjerdeplass kommer Hairlust Curl Crush Shampoo

Fordeler

 • Low-poo shampoo fungerer utmerket for de som ønsker å bruke curly-girl metoden
 • Inneholder ikke sulfater, tørkende alkoholer, silikoner, mineraloljer eller parabener
 • Passer for alle typer krøllete hår, fra permanent hår til naturlige krøller
 • Skånsom mot farget hår
 • Få definerte krøller i stedet for en tørr grad

Ulemper

 • Balsam kan også være nødvendig for best resultat! Hairlust Curl Crush Conditioner kan brukes i stedet for sjampo i balsammetoden

Spesifikasjoner

Mer om Hairlust Curl Crush Shampoo

Opplev velvære og definerte krøller med Curl Crush™ Shampoo! Denne såkalte “low-poo shampooen” er en sann redningsmann for krøllete hår, skapt for å gi liv og glans til krøllene dine uten å gå på bekostning av hårets helse.

Med ingredienser som veganske mikroproteiner, bambusekstrakt og den fuktighetsberikkende aquaxyl™, gir denne sjampoen en gjenoppbygging av håret ditt fra grunnen av, samtidig som den er fullpakket med fuktighet for tørre og krusete hårlokker. En shampoo med lavt poo skummer vanligvis mindre, da den ikke har sulfater, og er også skånsommere enn en sjampo med sulfater. Det du bør være oppmerksom på er at det kan ta noen vask før håret er helt “renset” for oljer, sulfater og alkohol fra tidligere sjampoer og stylingprodukter. Du må derfor gi den noen vask før du kan vurdere resultatene og hvordan sjampoen virker på akkurat ditt hår.

Det unike med Hairlust shampoo for krøllete hår er dens milde og sulfatfrie sammensetning som tar vare på krøllene dine på beste måte. Med aloe vera og dødhavssaltekstrakter gir den en skånsom skrubb som fjerner håret for overflødig olje og smuss, samtidig som den opprettholder sin naturlige balanse. Glycerin og aquaxyl™ dykker inn for å gi trøtte krøller den fuktigheten de så desperat trenger, uten å tynge dem ned.

En imponerende allianse av Protectagen™, bambusekstrakt og acaifruktekstrakt styrker og beskytter håret mot ytre elementer og støtter sunn hårvekst. Ved å bruke Hairlust Curl Crush shampoo eller balsam kan du prøve den populære «Curly Girl»-metoden, den såkalte balsammetoden. Den mest skånsomme måten å ta vare på krøllene dine på!

Kjøpeguide – Velg riktig sjampo for krøllene dine

Krøllete hår kan være både vakkert og unikt, men det kan også være utfordrende å vedlikeholde og style riktig. Å holde krøllene levende, definerte og fri for krus krever spesialtilpassede hårpleieprodukter, og sjampo er en av de viktigste delene av hårpleierutinen din. Men med så mange alternativer på markedet kan det være vanskelig å finne en skikkelig god sjampo, det tar både tid og tålmodighet.

Vil du unngå sulfater og parabener?

Når det gjelder å velge riktig sjampo for krøllete hår, er det noen viktige punkter å huske på. For det første anbefaler nesten alle frisører at du med krøllet hår bør unngå produkter som inneholder sulfater og parabener, da disse stoffene kan tørke ut og skade det krøllete håret ditt. I stedet bør du se etter sjampoer som er fri for disse ingrediensene og heller se etter hårprodukter som inneholder naturlige og fuktighetsgivende stoffer.

Å tilføre fuktighet er avgjørende når det kommer til krøllete hår, uten fuktighet vil krøllene bli uhåndterlige og etterlate håret krusete og uhåndterlige.

Finn best i test shampoo for krøllete hår hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test sjampo for krøllete hår hos oss på Testjakt.no!


Fuktighet, fuktighet og mer fuktighet for krøller

Som vi har nevnt flere ganger i denne artikkelen, er det viktig at sjampoen er fuktighetsgivende og ikke for tung, da krøllete hår har en tendens til å være tørt og trenger ekstra fuktighet for å holde seg sunt og elastisk. Du bør også se etter sjampoer som bidrar til å definere og vedlikeholde krøller, samtidig som de reduserer krus og beskytter mot effekten av fuktighet.

En tung sjampo uten den riktige balansen vil gi fuktighet til krøllene dine, men hårets stusselighet og fylde vil bli merkbart dempet. Av denne grunn har vi valgt bort sjampo for krøllete hår i denne sammenligningen hvor anmeldelser eller testresultater vitnet om et for “tungt” sluttresultat.

Vi kan imidlertid ikke garantere deg resultatet du er ute etter, men det er som med mange andre produkter innen skjønnhet og helse, du må teste produktet selv på det krøllete håret ditt for å se hvordan akkurat dine hår reagerer. Men det er en stor fordel å kjøpe produkter med gode anmeldelser da sannsynligheten ofte er større for at du blir fornøyd. Populære produkter er ofte populære av en grunn!

Når trenger du å bruke sjampoen din?

Du bør bruke sjampo 1-3 ganger i uken eller etter behov. Trener du ofte eller utfører andre typer aktiviteter eller yrker hvor du blir svett eller skitten, kan det selvsagt trenges oftere enn som så. Ved å bruke en god sjampo for krøllete hår kan du dyprense håret og hodebunnen. Jo oftere du vasker håret, jo mer øker også talgproduksjonen. Det blir rett og slett en ond sirkel som betyr at håret ditt blir fett raskere. For det beste for håret ditt, prøv å venne deg til å vaske det sjeldnere.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 07/08/2023 •  12 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test