Beste Hårsprayer For Den Stilede Frisyren Din (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilken hårsprayer er best i tester ifølge vårt testpanel!

Når det gjelder å skape en bærekraftig frisyre, er hårsprayen ofte et uunnværlig produkt. Det finnes utallige hårsprayer på markedet i dag, som kan gjøre det vanskelig å velge riktig produkt for å oppnå ønsket resultat. Vil du at håret skal krølles, settes opp eller rett og slett bare opprettholde stilen og se pent ut hele dagen? Da er hårspray løsningen!

Nedenfor er en liste over de 5 beste alternativene ifølge oss på Testjakt! Ved å vurdere meningene til profesjonelle frisører, utallige brukeranmeldelser og rangeringer i sammenligninger og tester, har vi identifisert de beste og mest populære hårsprayene på markedet i dag. Selv har vi brukt både testvinneren og flere av produktene i vår sammenligning i mange år!

Enten du leter etter en spray med fast hold for en updo, en fleksibel hårspray for å gi volum og bevegelse, eller et fuktighetsbestandig alternativ for vær på regnværsdager, har vi flere flotte hårsprayer i sammenligningen vår! La oss dykke dypere inn i hårsprayens verden og avsløre de 5 beste produktene som vil ta hårstylingen din til et nytt nivå.

1. Vinner og best i test ble hårsprayen fra Goldwell StyleSign Perfect Hold Big Finish 

Fordeler

 • Holder krøllene på plass hele dagen
 • Tynger ikke håret ned
 • Gir nydelig volum og hold
 • Rettferdig pris
 • Tilgjengelig i flere forskjellige størrelser

Ulemper

 • Noen brukere synes håret blir for stivt. For mindre charter er “Goldwell magic finish 3” tilgjengelig som et alternativ

Spesifikasjoner

Mer om Goldwell StyleSign Perfect Hold Big Finish 

Goldwell StyleSign Perfect Hold Big Finish 4 Hairspray er et imponerende produkt som definitivt lever opp til navnet sitt. Denne hårsprayen gir eksepsjonell hold og holdbarhet, noe som gjør den perfekt for de som ønsker en langvarig frisyre som motstår både vind og fuktighet. Spesielt verdsatt er den for deg som vil ha nydelige bølger eller krøller som faktisk varer!

En av de beste egenskapene til denne hårsprayen er dens evne til å tilføre volum og fylde til håret uten å tynge det ned. Den sprer seg jevnt og legger seg lett over hvert hårstrå, og gir en naturlig og bevegelig følelse. I tillegg har den en lett duft som ikke er så sterk og hard, som dessverre mange hårsprayer har.

Goldwell StyleSign Perfect Hold Big Finish Hairspray er også fuktbestandig, noe som gjør den ideell for å holde frisyren intakt selv under fuktige forhold. Du kan være sikker på at frisyren holder hele dagen, enten det er en varm sommerdag eller en regnfull høstdag.

Det eneste som kan være en ulempe med Goldwell StyleSign Perfect Hold Big Finish hårspray er at den kan føles litt stiv i håret. Å børste forsiktig gjennom håret etter at hårsprayen har tørket inn gjør vanligvis susen!

Avslutningsvis er Goldwell StyleSign Perfect Hold Big Finish Hairspray et pålitelig og effektivt produkt som gir eksepsjonell hold, volum og holdbarhet. Dens fuktmotstand, volumgivende egenskaper, rimelige priser og fleksible hold gjør den til et utmerket valg for alle som ønsker en frisyre som varer! Vi i Testjakt er helt gale etter denne hårsprayen og bruker den daglig både i løst hår og til å spraye håret når vi kjører opp. En rangert favoritt som varer år etter år selv om vi har testet en mengde produkter!

2. På andreplass kommer hårsprayen fra Matrix High Amplify Total Results Proforma

Fordeler

 • Inneholder protein som er bra og styrkende for hårets kvalitet
 • Forebygger og holder krusete hår unna
 • Bestselger hos flere store forhandlere
 • Kan gjennomkjemmes for de som ønsker å redusere charteret
 • Fuktbestandig
 • Nydelig duft som ikke er for sterk

Ulemper

 • Kun tilgjengelig i 400 ml, skulle gjerne hatt mindre for å passe lettere i vesken

Spesifikasjoner

Mer om Matrix High Amplify Total Results Proforma

Matrix High Amplify Total Results Proforma er et fantastisk produkt for alle som ønsker å gi håret mer volum og holdbarhet til kruset! Vi har testet dette produktet i noen uker nå, og vi er virkelig imponert!

For det første gir Proforma fantastisk volum til håret, selv om vi har litt tynnere skandinavisk hår som utgangspunkt. Matrix hårspray gir både volum, fin tekstur og holder håret på plass hele dagen uten å tynge det ned.

En annen verdsatt egenskap ved Matrix High Amplify hårspray er at den ikke etterlater noen klissete eller fete rester i håret. Den absorberes raskt og etterlater en naturlig følelse, men til tross for det, virkelig godt hold. Synes du resultatet blir for «stivt» og klissete, kan du enkelt børste ut sprayen litt. Da holder du fortsatt grepet fra sprayen, men håret blir litt mer “mobilt”. At Matrix hårspray også lukter skikkelig friskt og behagelig gir en ekstra spiss!

Avslutningsvis er Matrix High Amplify Total Results Proforma et flott produkt for å tilføre volum, tekstur og varmebeskyttelse til håret. Vi anbefaler det på det sterkeste til alle som ønsker et løft til håret og samtidig gi hårstylingen en sjanse til å vare hele dagen! Prisen er rimelig og klart begrunnet for en salongkvalitetshårspray!

3. På tredjeplass kommer hårsprayen fra Schwarzkopf Professional Osis+ Session 

Fordeler

 • Vegansk
 • Osis hårspray finnes i lett hold, medium hold, sterkt hold og ekstremt hold
 • Lett eller middels hold gjør det enkelt å børste ut og det etterlater heller ingen rester i håret
 • Storfavoritt hos kunder og bestselger

Ulemper

 • Ikke noe vesentlig

Spesifikasjoner

Mer om Schwarzkopf Professional Osis+ Session 

Den nesten kult-erklærte hårsprayen fra Osis har en gitt plass i vår test av de beste hårsprayene på markedet. Denne prisbelønte hårsprayen pryder hyllene til enhver lyshåret kvinne.

For de av dere som leter etter en allsidig hårspray som holder det den lover og som også tilbyr flere forskjellige variasjoner på holdbarheten til stylingen. Velg mellom lett hold, medium hold, sterkt hold eller ekstremt hold. De lettere versjonene som light eller medium hold skaper hold uten å bli klissete på noen måte eller gjøre håret stivt. I tillegg kan du enkelt børste ut disse hårsprayene hvis du ønsker mer bevegelse i frisyren. Vær alltid forsiktig og vent til hårsprayen har tørket før du børster forsiktig gjennom håret! Ikke velg en hårspray med “ekstremt hold” hvis du har tenkt å børste håret etter påføring, risikoen er at du knekker en hårstrå under prosedyren.

Verdsatte egenskaper til denne hårsprayen er mange, det faktum at den fjerner fuktighet og beskytter mot varme er bare noen få. Den er lett å spraye på og verken fester seg eller tar lang tid å tørke. Det er rett og slett en bestselgende hårspray av en grunn!

4. På fjerdeplass kommer hårsprayen fra Lanza Keratin Healing Oil Finishing Spray

Fordeler

 • Inneholder keratin og naturlige oljer som er bra for håret
 • UV-beskyttelse og varmebeskyttelse er perfekt om sommeren!
 • Beskytter mot høy luftfuktighet
 • Gir volum og godt hold

Ulemper

 • Kan oppleves som litt for stiv på veldig tynt hår

Spesifikasjoner

Mer om Lanza Keratin Healing Oil Finishing Spray

Lanza hårspray med maksimal hold er en hårspray som gir deg og din frisyre mye hjelp på veien mot feilfritt hår hele dagen! Sprayen gir ikke bare glans og kontroll til håret ditt, men gir også eksepsjonelt volum. Den inneholder keratin og naturlige oljer, som gjør at håret både ser ut og holder seg sunt og mer velstelt.

Det beste med denne hårsprayen er at den gir beskyttelse mot høy luftfuktighet, som er perfekt for å holde frisyren på plass hele dagen. I tillegg er den fargebevarende og gir full UV-beskyttelse, noe som er bra for å beskytte håret spesielt i høytiden eller sommeren mot solens skadelige stråler.

Bruken er enkel, hold sprayen ca 15-20 cm fra håret mitt og spray jevnt over den ferdige frisyren din. Resultatet vil ikke skuffe deg, frisyren vil ha en slitestyrke som er utrolig høy sammenlignet med hår uten hårspray. Stol på oss, vi har testet! Denne sprayen er også en trofast bærebjelke for mange av oss som tar hårstyling på alvor og ikke vil gå på kompromiss med kvaliteten.

Oppsummert kan vi etter både Testjakts egen bruk men også utallige positive anmeldelser og resultater i ulike tester anbefale denne hårsprayen på det varmeste til alle som ønsker maksimal hold, volum og glans til frisyrene. Dens beskyttende egenskaper mot høy luftfuktighet, falming av farger og varmeskader gjør den til en perfekt følgesvenn for å holde håret på topp hele dagen!

5. På femteplass kommer hårsprayen fra Maria Nila Style & Finish Styling Spray

Fordeler

 • Lett hold som lar håret bevege seg og gir et “naturlig uttrykk”
 • Fri for sulfater og parabener
 • Veganske ingredienser
 • UV-beskyttelse
 • Tilgjengelig i både 100 ml (handbag savior) og 400 ml

Ulemper

 • Litt høyere pris

Spesifikasjoner

Mer om Maria Nila Style & Finish Styling Spray

Etter å ha pløyd gjennom tonnevis av anmeldelser og testet Maria Nilas hårspray selv, kan vi garantere at dette er en hårspray som leverer når det kommer til å gi lett hold og glans til håret. Det at Maria Nilas hårspray er så lett i teksturen gjør den til en testvinnende hårspray. Maria Nila Styling Spray er spesielt verdsatt fordi den kan påføres i flere omganger etter behov og ønsker og er lett å børste ut hvis du ønsker en lettere følelse.

For de fleste av oss handler en god hårspray ikke bare om å holde krøller eller dusker på plass. I dag er det så mange flere fordeler med en hårspray! Hårsprayen fra Maria Nila bekjemper frizz, dufter deilig av vanilje, nektarin og magnolia, og er både vegansk og fri for sulfater og parabener. Legg til at det også beskytter håret mot farlige UV-stråler. Da er det ikke så mye mer å ønske av en god hårspray! Et stort pluss gis for den fine rosa innpakningen, som vi synes gir litt ekstra ære til hverdagen og baderomsskapet!

Kjøpeguide – Velg riktig hårspray for dine behov

Begynn med å tenke på hvordan du vil at hårsprayen skal levere. Vil du ha en hårspray som holder krøllene på plass, fikser settet eller bare gir volum og tekstur til håret ditt? Dine ønsker og krav til ønsket produkt er trinn 1, en såkalt behovsanalyse.

En av de viktigste faktorene å vurdere er hvor godt hårsprayen vil holde den valgte stylingen på plass. Vil du ha langvarig hold og hår som holder seg på plass uten å bevege seg? Da bør du se etter «strong hold» eller «extreme hold». For en lettere følelse og mer fleksibilitet og bevegelse i håret er det “lett hold” eller “middels hold”. Svaret på dette spørsmålet er ofte ikke enkelt. Det er ikke uvanlig at folk ønsker å kunne bytte mellom ulike typer styling og frisyrer i løpet av ukene, eller til ulike anledninger. Å eie mer enn én hårspray er definitivt en fordel hvis du vil ha det beste resultatet.

Hårtype og frisyre

Tenk på hårtypen din og hva slags hårstyling du ønsker å kunne gjøre. Noen hårsprayer er spesielt utviklet for å fungere bedre med visse hårtyper, for eksempel tynt, tykt eller krøllete hår. Velg en hårspray som er tilpasset for å gi best resultat for din hårtype og ønsket frisyre. Tynnere skandinavisk hår kan tynges av en hårspray som er for sterk. Begynn gjerne med en liten mengde spray og øk deretter gradvis.

Finn best i test hårspray hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test hårspray hos oss på Testjakt.no!

Kjemiske ingredienser

Hårspray kan inneholde skadelige kjemikalier eller sterke dufter som kan irritere hodebunnen eller forårsake allergiske reaksjoner. Mange velger i dag å unngå hårspray og andre stylingprodukter som inneholder parabener, sulfater og ftalater for å unngå unødvendig skade på håret. Maria Nila hårspray er et godt eksempel på en hårspray der stoffer er utelukket.

Parfyme

Duften av hårspray kan være sterk eller mindre overveldende. Dette er et viktig aspekt for noen og mindre viktig for andre. Hvis du er følsom for sterke dufter eller har en preferanse for spesifikke dufter, prøv å lukte på produktet før du kjøper det, eller sørg for å dobbeltsjekke at duften er svak eller mindre overveldende.

Løsemidler i hårspray, som vanligvis er alkoholbaserte, avgir en mer eller mindre sterk duft når de sprayes på håret. Lukten som oppstår skyldes at alkoholen fordamper og når nesen vår. I tillegg kan duftene tilsatt for å gi produktet en behagelig duft konsentreres og også avgi en sterk lukt.

Det er viktig å huske på at duften kan variere mellom ulike merker og produkter. Noen hårsprayer kan ha en mer subtil duft, mens andre kan være mye sterkere. Noen kan synes lukten er behagelig, mens andre ikke synes den er forstyrrende. Hvis du vet at du er sensitiv, vær ekstra nøye med forberedelsene før du velger hårspray.

Prisen

Prisen på hårspray kan variere mye avhengig av merke og kvalitet. Bestem budsjettet ditt og sammenlign ulike produkter for å finne den beste prisen for dine behov. Det kan også være verdt å vurdere å kjøpe fra kjente merkevarer som har et godt rykte og er bestselgere i bransjen.

I vår sammenligning er ingen billig hårspray best. Derimot er det produkter som holder veldig høy kvalitet og selges i både frisørsalonger og frisørgrossister, prisen kontra en hårspray fra matbutikken er forskjellig, men det gjør resultatet også!

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 22/06/2023 •  13 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test