Beste Elektriske Høvler For Håndverkere (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke elektriske høvler som er best i test ifølge vårt testpanel!

Sommeren er her, været er på din side, du har kjøpt inn maling, og terrassen skal endelig få seg en oppfrisking. Det eneste problemet er all den stygge malingen som så vidt klamrer seg fast til treverket. Det nytter ikke å spyle, og du kan ikke male over. Den eneste løsningen for å få et fint resultat er å skrape vekk malingen som er igjen. Da trenger du en elektrisk høvel.

Man kan se langt tilbake på tiden der man måtte stå med manuell høvel for å få overflatene i tre til å bli fine og jevne. Og få vil vel si de savner den tiden. Ved å kjøpe en elektrisk høvel kan du kjapt og enkelt fjerne malingsrester og lignende før du maler. Det eneste du nå trenger, er å skaffe deg oversikt over hvilken elektrisk høvel test du skal høre på når det kommer til å finne den beste.

1. Vinner og best i test ble den elektriske høvelen fra BOSCH GHO 12V-20

Fordeler

 • God motvekt som gjør verktøyet ergonomisk
 • Kompatibelt med de andre produktene i samme serien

Ulemper

 • Blir dyrere dersom du ønsker å få med batteri og lader

Spesifikasjoner

Mer om BOSCH GHO 12V-20

Denne profesjonelle maskinen fra Bosch er både effektiv og ergonomisk, med god innebygd motvekt. Produktet er kompatibelt med batterier og ladere i fra Bosch sitt Professional 12-v system. I tillegg kan den kobles på Bosch Click & Clean-støvsugingsystem. Den har børsteløs EC-motor som gjør maskinen til et kompakt redskap å ha for hånden. Den er trådløs, som gjør at den kan brukes optimalt i alle arbeidsstillinger. Prisen er det heller ikke noe å si på. Alt dette gjør en slik elektrisk høvel best i test.

Den beste elektriske høvel man kan få tak i kan skilte med 12-v batterispenning, en høvelbredde på maks 56 mm, og dybde på inntil 2 mm. Dette gjør at produktet er godt egnet til å fjerne malingsrester og etterlater overflaten glatt og fin. Håndtaket er dekket i myk gummi for å gi deg et godt grep mens du arbeider. I tillegg er produktet trådløst, noe som gir stor bevegelsesfrihet, og gjør at du lettere får et godt resultat. Produktet kan kjøpes som elektrisk høvel med eller uten medfølgende batteri og lader.

2. På andreplass kommer den elektriske høvelen fra HIKOKI P18DSL

Fordeler

 • Kraftig 18v maskin
 • Trinnløs spondybdeinnstilling
 • Batteriindikator med informasjon om batterinivå

Ulemper

 • Dyrere enn andre maskiner på markedet

Spesifikasjoner

Mer om HIKOKI P18DSL

Her har vi testenes kraftigste maskin. En elektrisk høvel med 18v og 16000 omdreininger i minuttet. Produsenten lover en suveren finish, men prisen er da også høyere enn konkurrentene på markedet. Maskinen har trinnløs spondybdeinnstilling på opptil 2 mm, og høvelbredden er på maks 82 mm. Inkludert batteriet veier den 3,3 kg, så det er et solid produkt, men grepet er gummibelagt og maskinen trådløs for å gi mulighet for gode arbeidsstillinger. Maskinen kommer med batteriindikator, og en innebygget batteribeskyttelsessystem for å hindre overbelasting.

Med denne maskinen ønsker produsenten å fremheve hvor raskt og effektivt man kan gjøre det når man først skal høvle noe. De skilter med den effektive trinnløse spondybdeinnstillingen, så vel som trinnløs falsedybdeinnstilling. I tillegg er det raskt og enkelt å skifte høvelskjær. Til elektrisk høvel å være så ser den enkel og stilig ut, men som de andre produktene, så leveres også denne uten batteri eller lader. Det betyr at om du ikke allerede har flere batteri fra før, så må du medregne litt tillegg i prisen.

3. På tredjeplass kommer den elektriske høvelen fra BOSCH DIY PHO 2000

Fordeler

 • Lav pris
 • Takler jobber med kappdybde på inntil 2 mm
 • Bruker ledning

Ulemper

 • Bruker ledning, dette kan være både en fordel og en ulempe

Spesifikasjoner

Mer om BOSCH DIY PHO 2000

Sist, og billigst om ikke minst, har vi en elektrisk høvel ved navn Bosch PHO 2000. Til tross for at denne maskinen faktisk har bredere høvelblad og er tyngre enn Bosch GHO 12V-20, så koster den betraktelig mindre. Maskinen er del av den grønne serien til Bosch og kompatibel med de andre produktene i samme serie. Det kan være greit å merke seg, dersom man har flere produkter i samme serie og ønsker mulighet til å kunne bruke eventuelt tilbehør man har på tvers.

Dette er en elektrisk høvel med en høvelbredde på 82 mm, en falsedybde på 0-8 mm og en spondybde på 0-2 mm. Motoren på 680 W takler krevende jobber, og maskinen har et dobbelt utmatingssystem, som hjelper deg å holde arbeidsplassen renere, ved at du kan kaste sponet til den siden som passer best. Maskinen har mulighet til å bruke enten støvpose og støvsuger til å samle opp spon. Den kan brukes på vinduer, kanter, flater og for å fjerne trebelegg. I tillegg har den også startsperre og automatisk aktivert parkeringsstativ.

Hvordan velge riktig høvel?

Det er mange ulike elektriske høvler på markedet, og når alt kommer til alt så er det gjerne pris det kommer an på når man skal velge. I tillegg kan det være lurt å ta stilling til hvor stort prosjektet du skal i gang med er. Deretter bør man vurdere hvor kraftig maskin man trenger. Sist, men ikke minst, kan det være lurt å vurdere om det er et spesielt merke du er mer lojal mot enn andre.

Pris

Det er ikke alltid sånn at dyrere maskiner er kraftigere og bedre, og at billige maskiner fungerer dårlig. Prisen kan være en indikator for kvalitet. Skal man bruke elektrisk høvel én gang, på et lite prosjekt, trenger man kanskje ikke topp kvalitet laget for å vare lenge. På samme måte kan det være uheldig å kjøpe den billigste maskinen om man skal i gang med et stort prosjekt.

Finn best i test elektriske høvler hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test elektriske høvler hos oss på Testjakt.no!

Kraft og funksjon

På samme måte som med prisen, så må man vurdere hvilket prosjekt man skal i gang med og hva som faktisk kreves. Skal man i gang med detaljarbeid, kan det være lurt å se etter en maskin med mindre høvelbredd, enn om man skal jobbe med noe større. Viss man ikke har enkel mulighet for å koble til ledning så er det lurt å velge en maskin med stort batteri.

Merke

Når det kommer til verktøy er det noen som blir veldig lojale mot merket de kjøper. Det betyr ikke nødvendigvis at det er det beste og eneste man kan og bør kjøpe i all tid. Likevel, ettersom en del av merkene har batterier eller utstyr som kan brukes på tvers av maskinene, så kan det være lurt å vurdere å kjøpe i samme serie.

Siste tanker

Det er mye å tenke på når man skal kjøpe seg en elektrisk høvel. Det er fort gjort å spørre en venn og kjøpe det de har, eller kanskje gå i butikken og velge den første man ser. Man kan være heldig med en sånn tilnærming, men det kan også hende at man ender opp med helt feil produkt i forhold til behovet man har.

Om du likevel ønsker å sette deg litt inn i hva de ulike maskinene faktisk gjør, så kan man tjene på det både økonomisk, og ikke minst i form av unngått frustrasjon når jobben skal gjøres. Ved å vite hva man trenger og hva man er villig til å gi for det, kan man sikre seg en ganske strålende terrasse med minimal frustrasjon – til glede for alle.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 25/12/2023 •  8 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test