Beste Sjampo/Shampoo For Håret Ditt (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilken sjampo er best i tester ifølge vårt testpanel!

Shampoo er et produkt som hovedsakelig er for å rense håret for fett og smuss. Men en god sjampo kan gjøre så mye mer i disse dager! Det kan utgjøre en forskjell for hvordan håret føles etter fargebehandlinger og andre kjemiske behandlinger og også sikre at det beholder sin naturlige styrke, glans og liv.

I dag finnes det flere sjampoer med aktive ingredienser som beskytter mot solens UV-stråler, frie radikaler og fungerer også som varmebeskyttelse ved bruk av stylingverktøy. Det finnes mange forskjellige typer sjampo som er tilpasset din hårtype. Fuktighetsgivende, volumgivende, skadet/kjemisk behandlet hår, fargebehandlet hår, etc.

En god sjampo bør brukes 1-3 ganger i uken eller etter behov. Du masserer inn i et skum og skyller, den første sjamponeringen vasker bort stylingprodukter og skitt. Andre gang du sjamponerer, rengjør hodebunnen og håret dypt. Dette etterfølges av en runde med balsam. Hvis du ikke føler at håret ditt blir skikkelig rent eller hvis du får fett hår eller hodebunn fort, kan det være fordi du ikke har renset det dypt.

Vinneren i vår test ble sjampoen fra svenskproduserte og veganske Maria Nila. Dette er et av de desidert største og beste merkene når det kommer til hårpleie i dag. Ikke overraskende dukker det derfor opp to forskjellige produkter fra dette fantastiske merket i testen vår.

1. Vinner og best i test ble sjampoen fra Maria Nila True Soft

Fordeler

 • Holder håret rent i lang tid
 • Vegansk og produsert i Sverige
 • Sulfat- og parabenfri

Ulemper

 • Prisen

Spesifikasjoner

Mer om sjampoen fra Maria Nila True Soft

Det var slett ikke veldig vanskelig å velge en vinner i vår test av de beste sjampoene. Brukeranmeldelser lyver ikke! Denne sjampoen er fantastisk gjennom og gjennom. Har du tørt hår som trenger pleie og ekstra fuktighet? Får du lett krusete hår når det er vått ute? Da kan det være at du kunne gjort håret ditt en enorm tjeneste om du byttet til Maria Nilas True soft shampoo. Som vi nevnte tidligere, passer True soft-serien deg med tørt hår da den er fullpakket med arganolje, antioksidanter og fettsyrer. Disse ingrediensene holder fuktighet og glans i håret og gjør håret mindre statisk.

Sjampoen inneholder Maria Nilas “Colour Guard Complex”, som beskytter håret ditt mot solens UV-stråler og frie radikaler i luften. Duften er diskret, men fantastisk, en blanding av sjasmin, liljer og rose. Det koster en krone, men som de sier, “håret er kronen du aldri tar av”. Sjampoen finnes både i 350 ml og som en 1000 ml pumpeflaske.

2. På andreplass kommer sjampoen fra Joico K-pak Reconstructing Shampoo

Fordeler

 • Frelseren for kjemisk behandlet hår
 • Gir glans
 • Håret føles rent og friskt i lang tid

Ulemper

 • Fungerer bedre sammen med balsam fra samme serie

Spesifikasjoner

Mer om sjampoen fra Joico K-pak Reconstructing Shampoo

Joicos k-pak rekonstruerende sjampo er magisk for tørt og skadet hår. Har du brukt bleking, curling eller andre typer kjemiske behandlinger over lengre tid? Da begynner det nok å sette sitt preg på håret ditt. Å tilpasse valget av sjampo til din hårtype er det viktigste når du velger å kjøpe noe nytt. Denne sjampoen fra Joico passer skadet hår, som vi nevnte tidligere, kanskje som følge av kjemiske behandlinger, varmeverktøy, permanenter eller andre slitsomme og skadelige prosesser.

Ved kontinuerlig bruk begynner håret å bygge seg opp igjen og får en ny sjanse til å begynne å vokse og føle seg bra. Ved hjelp av keratin og guavafrukt repareres det skadede håret og etter bare noen ukers bruk merkes en stor forskjell. Glansen kommer tilbake, håret føles mykt og glatt og elastisiteten øker. Joico er et merke som ikke er like populært kjent som vinneren vår. De to merkene ligger tett i pris, men stadig flere velger Maria Nila. Vi i Testjakt ønsker virkelig å pinge Joico som merkevare, kvalitetsprodukter og fantastiske resultater! For å få ultimate resultater når du har kjemisk behandlet og skadet hår anbefales hele serien, inkludert balsamen fra Joicos “reconstructing”.

3. På tredjeplass kommer sjampoen fra Ida Warg Colour Protecting Shampoo

Fordeler

 • For deg med farget hår
 • Varmebeskyttelse
 • Fri for parabaner og sulfater

Ulemper

 • Noen føler at håret deres er tynget

Spesifikasjoner

Mer om sjampoen fra Ida Warg Colour Protecting Shampoo

Fargebeskyttende sjampo fra Ida Warg er vår eneste fargebevarende sjampo i vår best i test. Velg dette hvis du har fargebehandlet hår og ønsker å vedlikeholde og beskytte din nye farge. Fargen holder seg frisk og skinnende lenger og sjampoen inneholder også avokadoolje som virker mykgjørende.

Du kan vinke farvel til varmebeskyttelsen din før du styler med krølltang, strykejern, varmebørste eller annen type varmeverktøy. Ida Wargs fargebeskyttende sjampo er utviklet med en innebygget varmebeskyttelse i produktet. Fantastisk, sier vi!

Flere og flere forbrukere innser at sjampo er fri for parabener og sulfater er viktig i dag. Parabener og sulfater har vist seg å ha flere negative effekter på kroppen, en av de vanligste er hormonelle forstyrrelser/forstyrrelser, men studier har også vist at parabener kan gi allergi og kreft. Derfor synes vi det er positivt at alle hårproduktene til Ida Warg er fri for parabener og sulfater (egentlig også silikoner). Den er også vegansk og grusomhetsfri.

4. På fjerdeplass kommer sjampoen fra Olaplex Bond Maintenance Shampoo No.4

Fordeler

 • Fungerer som en mirakelkur for tørt hår
 • Utrolig røft

Ulemper

 • Fungerer ikke så godt uten de resterende produktene i olaplex-serien

Spesifikasjoner

Mer om sjampoen fra Olaplex Bond Maintenance Shampoo No.4

Vi ønsket selvfølgelig å inkludere Olaplex sin fantastiske sjampo i testen vår. Olaplex revolusjonerende i hårindustrien med sin unike sammensetning og egne molekyler. Molekylet knytter svovelbindinger i håret. Noe som gjør det lettere for håret å håndtere daglige påkjenninger uten å bli skadet. Håret er tross alt utsatt for mye slitasje, alt vi gjør med håret i form av bruk av varmeverktøy, kammer/børster, frisyrer, enkelte stylingprodukter med mer.

Sammen med Olaplexs komplette hårpleielinje kan du forvente å gå fra tørt og livløst hår til en strålende sunn sprett. Etter kontinuerlig bruk føles håret fyldigere, blankere og sterkere. Sjampoen er også ekstremt dyr! Bare en veldig liten mengde er nødvendig for å vaske håret rent. I tillegg inneholder den verken parabener eller sulfater, og er vegansk. Det koster en krone å kjøpe hele serien, men trenger håret reparasjon er dette en god investering.

5. På femteplass kommer sjampoen fra Maria Nila Structure Repair

Fordeler

 • Hjelper deg med skadet hår
 • Lukter fantastisk
 • Håret holdes rent lenge

Ulemper

 • Kan muligens være at du aldri vil bytte sjampo

Spesifikasjoner

Mer om sjampoen fra Maria Nila Structure Repair

På femteplass i vår test kommer nok en sjampo fra det svenske selskapet Maria Nila. Vi kunne rett og slett ikke la være å inkludere et annet produkt fra dette fantastiske merket. Deres sjampo kalt “Structure repair” passer deg med tørt, skadet og/eller kjemisk behandlet hår. Å kjøpe en god sjampo i denne situasjonen kan være avgjørende for å bremse skaden på håret ditt. Risikoen hvis du ikke begynner å ta vare på håret og tilfører det som trengs er at du må klippe av mye. Dessuten er det aldri gøy å gå rundt med en tørr risbusk på hodet. Ved hjelp av Maria Nilas strukturreparasjon vil håret bli fuktet, gjenoppbygget og hårets struktur forbedres.

Algeekstrakt hjelper og fukter håret ditt i dybden, noe som gjør at du umiddelbart kjenner forskjellen i kvalitet og glans. Maria Nilas Color Guard Complex beskytter håret ditt mot fargetap, varmestyling, frie radikaler og UV-stråler. En virkelig fantastisk sjampo som vil være verdt hver krone!

Kjøpeguide – Velg riktig sjampo

Med en god sjampo som har de rette egenskapene for håret ditt, kan du reparere og gjenopprette glansen til det skadede håret ditt, selv om du trodde det var til å spare.

Hvis du har et spesifikt behov når det gjelder fargebevaring eller fuktighet utover å bare rense håret, så er det viktig å tenke på et par ting før du velger sjampo. Vi har forsøkt å samle de fem beste sjampoene på markedet. Passer for både tørt, normalt og fargebehandlet hår.

Bruksområde

Hva trenger du sjampoen til? Hvis du for eksempel ønsker å reparere tørt og skadet hår, så kan det være greit å finne en sjampo som både er næringsrik og fuktighetsgivende.

Har håret ditt begynt å miste glans og volum? Da bør du velge en sjampo som har evnen til å gjenopprette volum og glans til livløst hår. Match shampoo med din hårtype for best resultat! Hvis du ikke er sikker på hva håret ditt trenger, spør frisøren din ved neste besøk. Blondt/bleket hår trenger ofte fuktighet og reparerende sjampo. Alle typer blondiner er tøffere typer fargebehandlinger enn å bli mørkere.

Finn best i test sjampo hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test sjampo hos oss på Testjakt.no!

Kvalitet

Når det kommer til kjøp av sjampo er kvalitet veldig viktig, da vi ofte trenger sjampoen til mer enn bare rengjøring. En sjampo av dårlig kvalitet kan gjøre hårets kvalitet betydelig dårligere. Risikoen ved å ikke ta vare på håret er at håret fortsetter å knekke, flisete tupper blir mer vanlig og til slutt må en betydelig del klippes av og resten er tørt og krusete. Ingenting å strebe etter! Med gode produkter trenger du aldri å havne der. Du trenger heller ikke bruke en kvalitetssjampo så ofte for å holde håret rent. Det er nok å vaske håret 1-3 ganger i uken.

Når trenger du å bruke sjampo?

Du bør bruke sjampo 1-3 ganger i uken eller etter behov. Trener du ofte eller utfører andre typer aktiviteter eller yrker hvor du blir svett eller skitten, kan det selvsagt være behov for det oftere enn som så. Ved å bruke en god sjampo kan du dyprense håret og hodebunnen. Jo oftere du vasker håret, jo mer øker også talgproduksjonen. Det blir rett og slett en ond sirkel som betyr at håret ditt blir fett raskere. For det beste for håret ditt, prøv å venne det til i det minste ikke å bli vasket hver dag.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 15/05/2023 •  10 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test