Beste Sautépanne/Stekepannene Til Kjøkkenet (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilke stekepanne som er best i tester ifølge vårt testpanel!

En sautépanne brukes i hovedsak til å brune, men er en allsidig panne som kan brukes både til å koke og steke. Pannen minner litt om en kasserolle, men har skrå kanter som får den til å ligne mer på en liten wokpanne.

En sautépanne eller en klassisk stekepanne er praktisk å ha på kjøkkenet, for den er så allsidig. Du kan bruke pannen til å steke kjøtt, fisk og grønnsaker, lage en saus eller begge deler samtidig. Pannen passer perfekt til bruning av kjøtt, og gir en fin stekeskorpe.

1. Vinner og best i test ble Scanpan Fusion 5 Stekepanne 28 cm

Fordeler

 • Fantastisk kvalitet
 • Fungerer både på induksjon og andre varmekilder
 • Høyglans

Ulemper

 • Behver er polert for å se frisk ut

Spesifikasjoner

Mer om Scanpan Fusion 5 Stekepanne 28 cm

Vinneren og best i test er Scanpan Fusion 5. Dette er en panne som leverer på alle punker, både brukervennlighet, design og tekniske detaljer. Pannen er laget av rustfritt stål med høyblank finish, som gir god holdbarhet, og har fem lag i bunnen som sørger for en jevn fordeling av varmen.

En av fordelene er at pannen kommer med et non-stick belegg som gjør matlagingen mye enklere. Du trenger ikke mye fett i pannen for å unngå at maten brenner seg fast, noe som gjør rengjøringen lettere. Dette er en stekepanne som kan bli vasket i oppvaskmaskinen.

2. På andreplass kommer Tefal Start Easy

Fordeler

 • Lett å rengjøre
 • Jevn varmefordeling
 • Glasslokk medfølger

Ulemper

 • Tåler ikke oppvaskmaskin

Spesifikasjoner

Mer om Tefal Start Easy

Neste beste sautépanne er pannen fra Start Easy serien til Tefal. Dette er en praktisk, lett og enkel panne som passer perfekt til alle nybegynnere innen matlaging. Pannen kommer med et non-stick belegg både på inn- og utside for enkel matlaging og rengjøring i etterkant.

En av grunnene til at Easy Start sautépannen havner som nummer to i denne sautépanne test er den gode varmefunksjonen Tefals Thermo-Signal pannen er laget med, og tilbehøret som følger med. Denne pannen kommer med et praktisk lokk som gjør det mulig å både brune og dampe grønnsaker.

3. På tredjeplass kommer GreenPan Cambridge Stekepanne

Fordeler

 • God holdbarhet
 • Jevn varmefordeling
 • Behagelig å bruke

Ulemper

 • Litt høyere pris

Spesifikasjoner

Mer om GreenPan Cambridge

Dette er en stekepanne som er laget for å vare, og har derfor en høyere pris. Men her må vi si at prisen er riktig i forhold til kvalitet. Pannen fra GreenPan har et ekstra tykt lag av aluminium som gir rask og jevn varmefordeling.

GreenPans stekepanne har et non-stick belegg som er forsterket med diamanter som sørge for et sterkt og riperesistent belegg på innsiden. I tillegg har pannen et elegant design og et håndtak som ligger behagelig i hånden og gjør det enkelt å bruke pannen til alle typer matlaging.

4. På fjerdeplass kommer Lodge Seasoned sauterpanne i støpejern

Fordeler

 • Fin til servering
 • God varmefordelig
 • Enkel å rengjøre

Ulemper

 • Liten størrelse
 • Tåler dårlig metallredskaper

Spesifikasjoner

Mer om Lodge Seasoned sauterpanne i støpejern

En praktisk og rimelig sautépanne fra Lodge som kan brukes på alle typer kokeplater, i stekeovnen, på grillen og til og med over ild. Pannen er liten og nett, og selv om den er laget av støpejern har den en lav vekt, så den kan enkelt bli med ut på tur eller bo på kjøkkenet.

Sautépanne laget av støpejern har en god egenskap til å holde på varmen, og med sine to praktiske håndtak er dette en panne som også kan brukes til servering. Non-stick belegget sørger for at maten ikke setter seg fast i bunnen, noe som gjør det enkelt å vaske opp etter middagen.

5. På femteplass kommer Staub Cocotte Chistera Sautépanne

Fordeler

 • God varmefordeling
 • Pent design
 • Passer alle koketopper

Ulemper

 • Høy pris
 • Relativt tung

Spesifikasjoner

Mer om Staub Cocotte Chistera Sautépanne

Dette er en premium sautépanne som passer like godt til nybegynnere som profesjonelle kokker. Pannen er laget i støpejern, har et elegant og pent design og det medfølger et lokk som er spesielt designet denne sautépannen som sørger for en helt ny opplevelse av matlagingen.

Dette er en sautépanne som er solid, har god kapasitet og et design som passer like godt inne å kjøkkenet som ute på bordet. For enkel rengjøring har pannen emaljerte overflater, og de praktiske håndtakene gjør det enkelt å flytte pannen mellom kjøkken og spisebord.

Kjøpguide – Velg en god sautépanne

Med en sautépanne på kjøkkenet har du muligheten til å eksprimentere med matlagingen. Som en kombinasjon mellom gryte og stekepanne er det mulig å tilberede både kjøtt, fisk, grønnsaker, supper, sauser og gryter i en og samme panne, og på samme tid.

Hvilken sautépanne som er den rette vil variere etter personlige behov, ønsker og selvfølgelig budsjett. Når det kommer til sautépanner og stekepanner generelt er det gjerne en sammenheng mellom pris og kvalitet, men dyr panne betyr ikke alltid at pannen vil vare livet ut.

Jevn varmefordeling

For et godt resultat og en jevn stekeskorpe på kjøttet er det viktig med en jevn varmefordeling. Ved jevn varmefordeling vil ingrediensene få en jevn tilberedning og et bedre resultat. Det er også en fordel om pannen kan holde på varmen over lengre tid.

Sautépanner som har en jevn varmefordeling er gjerne laget av støpejern eller har en aluminiumskjerne i midten. Steker du kjøtt eller fisk er det viktig med en jevn fordeling slik at hele stykket får samme stekeskorpe, temperatur og grad av steking.

Finn best i test Sautépanne/Stekepanne hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test Sautépanne/Stekepanne hos oss på Testjakt.no!

Fleksibel bruk

Fleksibelt bruk kan bety mange ting. Pannen skal være enkel å flytte mellom de ulike stasjonene, og kan gjerne også brukes som serveringspanne i tillegg. Det er også viktig at sautépannen kan brukes på alle typer kokeplater.

En sautépanne i seg selv er relativt fleksibel. Den kan brukes til å brune kjøtt, steke fisk og grønnsaker, og koke opp supper og sauser. Du kan også bruke pannen til å lage en gryterett.

Lett å bruke

En sautépanne er ikke vanskelig å bruke, men om pannen er tung eller har et klumpete håndtak kan den bli upraktisk. Det skal ikke bare være enkelt å lage mat i pannen, den må også være enkel å flytte.

En panne som enkelt kan brukes igjen og igjen hører til i alle kjøkken. Og for å enkelt kunne ta i bruk pannen på nytt må den være enkel å rengjøre. Non-stick belegg eller emaljerte overflater er å foretrekke.

Når trenger du å bruke en sautépanne?

En sautépanne best i test kan brukes til omtrent alle typer matlaging. Enten du skal brune kjøtt til en gryterett, steke fisk til middag eller koke opp en saus på fettrestene kan du bruke sautépannen til dette. En praktisk panne alle burde ha.

Mat laget i sautépanne holder en høy kvalitet, og har du rester til overs kan du bruke en vakuumpakker til å bevare maten. Pakk inn maten, legg den i fryseren og varm den igjen sammen med en god saus i sautépannen.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/05/2023 •  8 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test