Beste Lekekjøkken For Barns Matlaging og Lek (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke lekekjøkken for barn er best i test ifølge vårt testpanel!

Lekekjøkken er et populært leketøy for mange barn og kan gi timevis med fantasifull lek. Et lekekjøkken kan være en enkel plastleke eller en mer avansert trekonstruksjon med flere tilbehør som kokeplater, stekeovn, vask og kjøleskap.

I tillegg til å gi barna et sted å leke og utforske matlaging, kan lekekjøkken også fremme utviklingen av deres sosiale og kreative evner. Ved å leke med andre barn kan de trene på samarbeid og kommunikasjon samtidig som de bruker fantasien og kreativiteten til å lage ulike retter og opplegg.

Lekekjøkken kommer i ulike prisklasser og størrelser, så det er viktig å velge et som passer både til barnets alder og dine preferanser. Hvis du vil ha et leketøy som vil være en favoritt i årevis, kan en kraftigere trekonstruksjon være mer egnet enn en billigere plastmodell. Vurder også hvilket tilbehør som følger med eller kan kjøpes separat, for eksempel kjøkkenutstyr og matvarer, for å gi barna en mer komplett lekeopplevelse.

Å leke med et lekekjøkken er en aktivitet som fremmer barnas fantasi, kreativitet og sosiale ferdigheter, samtidig som de gir dem et sted å leke og utforske matlaging. Ved å velge et lekekjøkken som passer til barnets alder og preferanser, kan du gi dem et leketøy som vil være en favoritt i årevis.

1. Vinner og best i test ble Alice & Fox lekekjøkken

Fordeler

 • Stort og romslig kjøkken i lekker design
 • Praktisk store rom for oppbevaring av kjøkkenutstyr, mikrobølgeovn, kaffetrakter etc
 • Ovnen/komfyren har innebygget lyd og lys

Ulemper

 • Ingen innebygd mikrobølgeovn eller oppvaskmaskin

Spesifikasjoner

Mer om Alice & Fox lekekjøkken

Det utrolig fine lekekjøkkenet fra Alice & Fox vil få alle små prinser og prinsesser til å bli forelsket. Et lekekjøkken som dette blir hovedattraksjonen på barnerommet og her samles ulike aldre for å leke og være kreative. Stekepanner, gryter, matvarer etc. kan oppbevares i de romslige skapene.

En av de største fordelene med dette lekekjøkkenet er nettopp dette store skapet. Småbarnsforeldre trenger og ønsker ofte å raskt kunne rydde opp etter en lekestund, og disse skapene har løsningen. Den fine komfyren og stekeovnen har både lyd og lys for mer realistisk lek. Fra en tidlig alder blir et lekekjøkken vanligvis verdsatt og med alderen vokser og utvikler leken seg også.

Med gode brukeranmeldelser og et lekekjøkken i tre er det ikke så mye mer å ønske enn akkurat det Alice & Fox tilbyr i sitt stilige bidrag i to fine farger til barnas matlaging.

2. På andreplass kommer Miele familiekjøkken i tre

Fordeler

 • Med flere tilbehør som ismaskin, komfyr, stekeovn og mikrobølgeovn
 • Tro mot virkeligheten
 • Det følger også med en gryte, stekepanne og to sleiver
 • Ovnen har lyd- og lysfunksjoner

Ulemper

 • Litt høyere pris

Spesifikasjoner

Mer om Miele familiekjøkken i tre

Trelekekjøkkenet fra Miele er en bestselger og det er ingen tvil om at dette er et av de mest eksklusive og innovative lekekjøkkenene på markedet! I denne modellen fra Miele er det flere morsomme detaljer som gjør leken litt mer realistisk. Komfyren og stekeovnen har både lyd- og lysfunksjon, noe de fleste barn setter pris på.

Kjøkkenet har allerede mikrobølgeovn, ismaskin og tåkemaskin. At kjøkkenet er laget av FSC-sertifisert tre er noe som også forsterker følelsen på dette bærekraftige barnekjøkkenet. Ferdige kroker og tilbehør som en kjele med lokk, to sleiver og en stekepanne følger med på kjøkkenet. For lyd og lys kreves det to AA-batterier, som ikke følger med.

3. På tredjeplass kommer Micki Komfyr

Fordeler

 • Enkelt og stilig design
 • Tar ikke mye plass
 • Perfekt for de minste barna som en start

Ulemper

 • Ingen lyd eller lys

Spesifikasjoner

Mer om Micki Komfyr

En ekte klassiker for lekeovner er modellen fra Micki. En slik variant har vært i mange barnerom opp gjennom årene, de nyeste modellene har blitt oppdatert og forvandlet til moderne stykker takket være herlige dempede toner.

Lekeovnen fra Micki har en ovnsdør som kan åpnes for å plassere både matlaging og kjøkkenutstyr. Knotten på komfyren kan vris, modellen har dessverre ingen lyd- eller lysfunksjon. For de aller minste barna er dette det ultimate lille tillegget å starte sin kokkekarriere på. At ovnen er liten og kompakt gjør at den passer inn i de fleste hjem og rom. En rimelig modell som er klassisk og slitesterk med flere tiår med fornøyde brukere. Dette gjør det til det beste billige lekekjøkkenet i vår sammenligning.

4. På fjerdeplass kommer VIGA Polar B lekekjøkken med tilbehør

Fordeler

 • Fine farger med søtt design
 • Det er en dukkeseng i samme stil
 • Tilbehør følger med på kjøpet: øse, stekepanne, pepper- og saltbøsse, stekepanne og gryte.

Ulemper

 • Ingen lyd- eller lysfunksjoner

Spesifikasjoner

Mer om VIGA Polar B

Kjøkkenet er laget i en fin og dus fargeskala som passer perfekt inn i de fleste lekerom. Den er liten nok til å være lett for små hender å håndtere, men stor nok til å gi nok plass til ethvert kulinarisk eventyr en liten kokk måtte begi seg ut på.

Utstyret i dette lille kjøkkenet er rett og slett fantastisk! Det er en vask for å rengjøre alt skittent oppvask etter matlaging. I tillegg er det to kokeplater hvor du kan tilberede alt fra små stykker til store biffer. Det er også en ovn, perfekt for baking av cupcakes eller andre søte godsaker. Og med en klokke med avtakbare visere er det enkelt å holde styr på tiden.

Men vent, det blir enda bedre! Kjøkkenet kommer med flere tilbehør som passer perfekt inn i kjøkkenmiljøet. Det er en stekepanne, en øse og en stekepanne som du kan tilberede deilige retter med. Det finnes også salt- og pepperbøsser, samt en kjele som du kan bruke til å lage en god, varm suppe. Alt for å gjøre matlagingen så morsom og fantasifull som mulig!

Avslutningsvis er dette lekekjøkkenet fra Viga virkelig noe spesielt. Den er perfekt for den lille mesterkokken som ønsker en kulinarisk opplevelse og er klar til å ta på seg kokkehatten og lage fantastiske retter.

Kjøpeguide – Hva du bør vurdere når du kjøper et lekekjøkken

Når du skal velge lekekjøkken kan det være lurt å starte med å vurdere hvor barnets nye leke skal plasseres. Hvor mye plass det er på barnerommet kan være avgjørende for ditt valg av modell. Jo mer plass du har i hjemmet, jo større er kjøkkenet og jo mer finesse er det å velge mellom på markedet. Et lekekjøkken er, ifølge mange småbarnsforeldre, et av hjemmets mest brukte leker. Spesielt den store fordelen med dette er at det ikke bare er i en kort periode barnet underholder seg selv med matlaging. Etter hvert som barnet ditt vokser og utvikler seg, vil spillene bli mer og mer utviklet.

Barnas alder

Det er viktig å velge et lekekjøkken som passer for barnets alder. Noen kjøkken er designet for yngre barn mens andre er mer avanserte og passer for større barn.

Et større barn kan også ønske seg flere funksjoner i form av lyd- og lysfunksjoner. Et større lekekjøkken gjør også at flere barn, både venner og søsken, kan delta i leken sammen. Samspill med andre barn gjør spillet betydelig morsommere, men også mer utviklende.

Finn best i test lekekjøkken for barn hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test lekekjøkken for barn hos oss på Testjakt.no!

Hvilken størrelse komfyr eller kjøkken?

Vurder størrelsen på kjøkkenet og hvor mye plass du har hjemme. Et kjøkken som er for stort kan ta for mye plass, mens et kjøkken som er for lite kan være vanskelig for barnet å leke med, spesielt hvis det i tillegg ofte skal lekes sammen med andre barn. Et større kjøkken har ofte flere funksjoner og mer oppbevaringsplass.

Det klassiske lekekjøkkenet fra Micki er et bestselgende alternativ som har eksistert i årevis. Et bevis på at god kvalitet og enkelhet varer lenge. Velger du en enklere modell kan kjøkkenet fort bli mer spennende å leke med om du investerer i litt deilig tilbehør som gryter, panner, tallerkener, bestikk etc. Bruk veggplass til kreative løsninger! Mangler du gulvplass kan du for eksempel henge opp kroker eller hyller og plassere kjøkkendetaljer som mikrobølgeovner, stekepanner og andre detaljer på veggen.

Materialer til lekekjøkkenet

Se på materialene som brukes på kjøkkenet. Mange lekekjøkken er laget av tre, plast eller metall. Vurder hvilket materiale som passer ditt barns preferanser og behov, i dag foretrekker mange å kjøpe produkter laget av tre fremfor plast. Fordelene med plast er at det vanligvis er billigere og har lavere vekt. Dette kan gjøre det lettere å flytte barnekjøkkenet mellom ulike rom om nødvendig.

Tilbehør til lekekjøkken

Leketøykjøkken kommer ofte med tilbehør som sleiver, stekepanner og gryter. Se på hvilket tilbehør som følger med og om det er mulighet for å kjøpe mer tilbehør for å øke lekemulighetene. De fleste butikker selger i dag sett med for eksempel matlagingsingredienser, servise, bestikk eller lignende.

Trenger kjøkkenet ditt batterier til sine eventuelle lyd- og lysfunksjoner, er det også på tide å kjøpe disse dersom de ikke fulgte med på kjøpet.

Priser

Vurder budsjettet ditt og hva du er villig til å betale for et lekekjøkken. Det finnes mange alternativer i ulike prisklasser, men husk at en høyere pris vanligvis betyr høyere kvalitet, bedre materialer og dermed også lengre holdbarhet.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 25/12/2023 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test