Beste Inlineskøyter For Barn Og Ungdom (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke rulleskøyter for barn og ungdom som er best for babyen din som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Inlineskøyter er ikke bare en fantastisk aktivitet for barn og ungdom, det er også en utmerket mulighet for dem å utforske omgivelsene sine og få en dose adrenalinkick. Når det gjelder å velge riktige rulleskøyter for barnet ditt, er det imidlertid viktig å ta hensyn til flere faktorer for å sikre både sikkerhet og glede. Med et mangfold av alternativer på markedet kan det være overveldende å navigere mellom ulike modeller og merker. Fra rulleskøyter med justerbar størrelse som kan vokse med barnet, til avanserte rulleskøyter med ekstra stabilitet og støtdemping, er det mye å tenke på.

Foreldre bør vurdere barnets alder, erfaringsnivå og formålet med inlineskøyteaktiviteten. Er det for lekne eventyr i parken eller for mer seriøs trening og konkurranse? I tillegg er det viktig å velge rulleskøyter med riktig passform og støttesystem for å minimere risikoen for skader og maksimere komforten. Med det rette paret rulleskøyter kan barn og ungdommer oppleve spennende og morsomme utendørsopplevelser samtidig som de utvikler balanse- og koordinasjonsevner. Vi har gransket og sammenlignet et utvalg av rulleskøyter for å hjelpe deg med å finne det perfekte valget for ditt barns behov og ønsker.

1. Vinner og best i test ble Inlineskøyter fra K2

Fordeler

 • Justerbare størrelser – Vokser med barnet
 • Gode og lett rullende hjul
 • Høy kvalitet

Ulemper

 • Noe høyere prisnivå

Spesifikasjoner

Mer om Inlineskøyter K2

Vi og flertallet av fornøyde brukere anser de absolutt beste rulleskøytene for barn og ungdom å være fra merket K2. Disse rulleskøytene finnes i flere ulike modeller for å passe barnet ditt så godt som mulig. Velg mellom klassisk snøring, BOA-lukking eller BOA-spennen. De fleste modellene har justerbare størrelser, noe som er perfekt siden barnas føtter vokser veldig fort i de yngre årene. Derfor er det ideelt å investere i rulleskøyter med justerbare størrelser. En justerbar størrelse har vanligvis en størrelsesbredde på ca. 3-5 cm rom. Dette betyr forenklet at barnet ditt kan begynne å bruke rulleskøytene når de har størrelse 23 og fortsatt bruke samme modell helt opp til for eksempel størrelse 26. En god økonomisk investering!

Når vi sammenligner hvor lettrullede de ulike modellene er i vår test, vinner alle modellene fra K2 med god margin. Det er en helt annen følelse og materialkonstruksjon sammenlignet med billigere modeller med plasthjul. Dette gjør det også enklere for barnet å skate. Den eneste ulempen er hvis barnet ditt er veldig uerfaren og lett blir redd. Da kan en mindre lettrullet modell kanskje føles tryggere.

2. På andreplass kommer Inlineskøyter STIGA Inlines Tornado

Fordeler

 • Robust skall
 • Materialene gir en balanse mellom letthet og holdbarhet
 • Perfekte for barnet som skal lære å skate
 • Prisgunstige

Ulemper

 • Litt plastaktig følelse på hjulene

Spesifikasjoner

Mer om Inlineskøyter STIGA Inlines Tornado

STIGAs inlines i modellen “Tornado” er et fantastisk par inlines som garanterer både sikkerhet og ytelse for barnet ditt. Deres robuste skall og høytytende hjul gjør dem til et utmerket valg for lek og trening.

Med en konstruksjon av aluminium og plast er de både lette og holdbare. Den stilige svart/grønne fargekombinasjonen gir dem også ekstra stilpoeng. Men husk, selv om disse inlinesene er av topp kvalitet, er det viktig å bruke dem ansvarlig og med riktig beskyttelsesutstyr. Oppsummert er STIGA Inlines Tornado et utmerket valg for unge skatere som for eksempel vil lære seg å skate eller tidligere har hatt en annen modell. I disse inlinesene fra STIGA får vi både kvalitet og en gunstig pris.

3. På tredjeplass kommer Inlineskøyter Nijdam Inlines Retro 

Fordeler

 • Retro rulleskøyter
 • Stabile
 • LED-lys bak som lyser mens du kjører

Ulemper

 • Kun en madrass som passer
 • Ikke budsjett vennlig

Spesifikasjoner

Mer om Inlineskøyter Nijdam Inlines Retro 

Nijdam Retro Rulleskøytene er definitivt et stilfullt valg for de som ønsker å skille seg ut på gaten. Med sin komfort og attraktive mønster i livlige farger, blir de virkelig et blikkfang. Retro på sitt beste! Den klassiske snøringen gir en stabil passform og muliggjør tilpasning for ulike fotstørrelser. Med to hjul passer de både for nybegynnere og mer erfarne skøyteløpere. Dette er et stabilt førstehåndsvalg for nybegynnere og trendbevisste!

I tillegg til den komfortable passformen og de livlige fargene som kjennetegner Nijdam sine rulleskøyter, har modellen “Star Zebra” en unik LED-lys bak. Denne funksjonen legger til en ekstra touch av sikkerhet og synlighet. Det er verdt å merke seg at batterier til LED-lampen ikke er inkludert, noe som kan være en liten ulempe for noen kjøpere. Alt i alt er rulleskøyter fra Nijdam et godt valg for de som søker både stil og funksjon i sine rulleskøyter.

Kjøpsguide – Bruk alltid hjelm og beskyttelse

En hjelm er det viktigste beskyttelsesutstyret for inline-skating. Den beskytter barnets hode mot alvorlige skader ved fall eller kollisjoner. Sørg for at hjelmen er av høy kvalitet og sitter ordentlig på barnets hode. Det finnes ulike typer hjelmer, som skatehjelmer eller hjelmer spesielt utformet for inline-skating, som ofte har en hardere ytre skall for ekstra beskyttelse.

Knesbeskyttere er avgjørende for å beskytte barnets knær mot skrubbsår, skader eller mer alvorlige skader ved fall. De er vanligvis laget av et hardt ytre skall og en mykere innredning for å gi både beskyttelse og komfort. Knesbeskyttere bør sitte tett, men komfortabelt rundt knærne for å forhindre at de glir rundt under skating.

Det er også viktig å bruke albuebeskyttere og håndleddsbeskyttere hvis du vil være sikker på at barnet ditt ikke skal slå seg og bli redd.

Finn best i test inlineskøyter for barn og ungdom hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test inlineskøyter for barn og ungdom hos oss på Testjakt.no!

Størrelser og målestokk

Å velge riktig størrelse på rulleskøyter er avgjørende for både komfort og sikkerhet. For små barn bør du vurdere justerbare rulleskøyter som kan tilpasses når de vokser. Det er også viktig å sjekke hvor godt de passer på foten for å unngå gnagsår og ubehag under kjøringen. Et tips for deg med yngre barn er å skaffe en god målestokk slik at du kan måle hvor mange cm den indre delen av barnets rulleskøyter er. Mange yngre barn har vanskelig for å avgjøre om skoen eller rulleskøytene passer godt. Hvis du har muligheten til å måle, slipper du å bekymre deg for at produktet du har kjøpt ikke passer, er for lite eller for stort.

Sikkerheten er alltid viktigst

Før barnet begir seg ut på lengre turer eller utfører mer avanserte triks, er det viktig at de behersker grunnleggende teknikker som å stoppe, svinge og balansere. Å lære seg disse ferdighetene på en sikker og kontrollert måte kan redusere risikoen for ulykker og bygger også opp en trygghet hos barnet.

Barn bør lære seg å respektere hastighet og være oppmerksomme på omgivelsene når de kjører på rulleskøyter. Å unngå hindringer og være oppmerksomme på andre mennesker og kjøretøy er viktig for å minimere risikoen for ulykker. Opplæring om trafikksikkerhet og hvordan man handler i ulike situasjoner kan være til stor hjelp. Ta deg tid til å forklare for barnet ditt og vis noen konkrete eksempler på hvordan man skal handle. Det anbefales ikke at barn kjører på rulleskøyter i trafikken. Men selv på en parkeringsplass, snuområde eller i gaten der du bor, vil det dukke opp biler, syklister og andre farer.

Foreldrenes ansvar

Foreldre spiller en viktig rolle i å fremme sikkerhet og glede i barnas rulleskøytekjøring. Å oppmuntre til bruk av beskyttelsesutstyr, gi instruksjoner om sikkerhet og overvåke kjøringen kan bidra til en positiv og trygg opplevelse for barna.

Hjul og materiale

Hjulenes størrelse og materiale påvirker kjørekomforten og ytelsen. Mindre hjul er vanligvis mer egnet for nybegynnere og gir bedre kontroll, mens større hjul er bedre for raskere kjøring og lengre avstander. Hjulenes materiale kan være gummi, polyuretan eller PVC, der polyuretanhjul ofte tilbyr bedre grep og holdbarhet.

Å lære seg å bremse

Sjekk hvilket bremsesystem som brukes på rulleskøytene og sørg for at det er egnet for barnets ferdighetsnivå. Mange rulleskøyter har en brems montert på den ene skoen, vanligvis på høyre fot, som barnet bruker for å sakke ned eller stoppe. Det er viktig at barnet lærer seg å bruke bremsen riktig for å unngå ulykker.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 17/04/2024 •  8 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test