Beste Sandaler For Barnet Ditt (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke sandaler for barnet ditt som er best i test ifølge vårt testpanel!

Sandaler er det beste fottøyet om sommeren og det er varmt i luften. Sandalene er designet for å gi gjennomstrømning av luft, slik at føttene har det behagelig på varme dager. Skotøyet kan fint brukes både på fritiden og i barnehagen, og er det beste valget for solfylte dager.

Sandaler er praktiske. Barnas føtter blir ikke varme og klamme. Sålen gir god støtte og et behagelig underlag, og støtten rundt ankelen gjør at de kan brukes av barn i alle aldre. Sandalene er dessuten også et utmerket valg for pensko til både gutter og jenter.

Sandaler er ikke bare designet for å gi god ventilasjon. De er også designet for å sitte godt på foten, og gi god støtte til barn i alle aldre. Skoen passer også perfekt som innesko i barnehage og på skolen. Dette gjør sandalen til sko som hører hjemme i alle garderober.

Fem beste sandaler til barn

Å finne frem til den riktige sandalen til barnet kan være en utfordring. I denne artikkelen har vi samlet de fem beste sandalene til barn. Dette er sandaler som har god pusteevne, føles komfortable på foten, og gir barneføtter den støtten de trenger på aktive dager. Sandalene sitter også godt på foten, samtidig som barna enkelt kan ta de av og på selv.

1. Vinner og best i test ble sandaler fra Kavat Tobo TX

Fordeler

 • Enkel for barnet å ta av og på
 • Laget av miljøvennlige resirkulerte materialer
 • Maskinvaskbar

Ulemper

 • Starter med størrelse 24 først

Spesifikasjoner

Mer om sandaler fra Kavat Tobo TX

Også de yngste i familien har behov for sandaler, og Tobo TX fra Kavat er den perfekte sandalen for de aller minste. Sandalene har en forsterket hel, innersålene er støtdempende, mens yttersålene har et godt grep om underlaget, som gir god støtte til de som nettopp har lært seg å gå.

De kommer med en stor åpning og borrelås, noe som gjør det enkelt å ta sandalene av og på. Passformen er også utmerket, med mulighet for å justere sandalene slik at de sitter godt på foten. Med andre ord, dette er sandaler som fint kan brukes av aktive barn.

Når det kommer til design har Kavat her designet et par sandaler med et retro look og små luftehull. Sandalen er helt tett rundt sålen, noe som gir god beskyttelse for både hæl, tå og bue. Hælen har også ekstra forsterking, noe som gir ekstra beskyttelse og støtter opp om balansen.

Sandalene fra Kavat er laget av delvis resirkulert materiale og kommer i tre inspirerende farger. De er designet for de aller yngste i familien, og kommer derfor kun i 24-32 størrelser. Sandalene kan brukes både som ute- og innesko, og er et godt valg for de yngre barna som vil ha en trofast sko som inviterer til lek.

2. På andreplass kommer sandaler fra Viking Thrill

Fordeler

 • Laget av slitesterke materialer
 • Meget god passform

Ulemper

 • Lite støtte på hæl
 • Ikke vannavstøtende

Spesifikasjoner

Mer om sandaler fra Viking Thrill

Fra Viking kommer en av de beste sandaler til barn, Thrill sandalen. Dette er en sandal som byr på god komfort og et sporty utseende. De er laget av et slitesterkt materiale, og har en såle med godt mønster som gir et godt grep om underlaget.

Sålene er en av grunnene til at denne scorer høyt i denne best i test sandaler. Den utvendige sålen gir ikke bare et godt grep om underlaget, den har også gode pusteevner. Innersålen er laget av et behagelig materiale som hjelper med å transportere bort fukt, slik at føttene forblir tørre og komfortable.

Skoen har en god passform, og er utstyrt med både snøring og borrelås. Snøringen er en elastisk strikk som kan strammes og løsnes ved hjelp av en lock. Helen er laget av borrelås, som gjør det enkelt å tilpasse skoen til barnets fot.

Skoen har en åpen hæl, men til gjengjeld er tærne lukket. Dette er med på å gi en god passform med beskyttelse for små tær, samtidig som åpne partier sørger for god luftgjennomstrømning. Sandalene er meget komfortable, og et godt valg til aktive barn.

3. På tredjeplass sandaler fra Nordbjørn Tivoli

Fordeler

 • Behagelig og lett justerbar passform
 • God og komfortabel såle

Ulemper

 • Ikke forsterket hæl
 • Sålen er ikke støtabsorberende

Spesifikasjoner

Mer om sandaler fra Nordbjørn Tivoli

Tivoli fra Nordbjørn er et par med lette og komfortable sandaler som sitter godt på foten. De er laget av et vanntett materiale, og har en stabil såle som gir et godt underlag. Sålen gir også god beskyttelse, og med lukket front er tærne godt dekket.

Passformen er av grunnen til hvorfor disse sandalene fra Nordbjørn gjør det godt i vår sandaler test. Sandalen kommer med dobbel borrelås, som gjør det enkelt å tilpasse skoen, samtidig som barn enkelt kan ta de av og på selv.

Materialene skoen er laget av er vanntette, og med en fukttransporterende såle holdes føttene tørre og luftige gjennom en hel dag. Sandalen kommer med moderat store åpninger, slik at sandalen oppleves som luftig uten å bli for åpen og ubeskyttet.

Passformen sørger for at sandalene sitter godt på uansett aktivitetsnivå, slik at barna kan bruke sandalene gjennom hele dagen. Den har også et flott design, med et sporty utseende og flere friske og klare farger å velge mellom. Dette er en sandal som fint kan brukes i hverdagen, på festlige arrangementer og på stranda.

4. På fjerdeplass kommer Leaf Halmby Blinkende Sandaler

Fordeler

 • Såle med godt grep
 • Meget god passform

Ulemper

 • Ikke vannavstøtende materialer
 • Noe lite utvalg av størrelser

Spesifikasjoner

Mer om Leaf Halmby Blinkende Sandaler

Halmby fra Leaf er en flott par med sandaler som byr på meget god komfort og leken underholdning for barna. Sandalene kommer med lys som blinker i forskjellige farger når barna går med dem, noe som skaper lek og moro.

For en god passform har sandalene lukket tå, som også gir god beskyttelse for små tær. De kommer også med elastisk strikk i front, slik at sandalen er enklere å ta av og på. Samtidig sitter disse paret meget godt på foten, og er sandaler som fint kan brukes til alle slags aktiviteter.

Med fôr og innersåle i tekstil vil denne skoen by på mange gode opplevelser gjennom sommeren. Yttersålen er designet for å gi et godt grep om underlaget, samtidig som komforten til barns føtter blir ivaretatt. Sandalen føles lett, og er laget av materialer som er behagelige for føttene.

Når det kommer til design byr disse sandalene på seg selv. Halmby kommer i flere freshe farger, både med og uten detaljer i glitter. Dette er sandaler som kan brukes i hverdagen, både som ute- og innesko, og kan også brukes som noe litt mer sporty pensko.

Kjøpsguide – hvordan velge riktige sandaler

Det er ikke bare enkelt å finne frem til de riktige sandalene. Barn har ulik fysikk, og ulik smak, og sandalene må tilpasses dette.

Når du skal velge sandaler er det viktig å tenke på barnas føtter. Små barn i barnehagealderen er gjerne mye ute, og trenger sko som gir god støtte, god beskyttelse, og ikke blir klamme og våte. Eldre barn igjen er mer selvstendige, er mye ut og inn, og trenger en sandal med god passform som er enkel å ta av og på.

Ha en god passform

Uansett alder på barnet er det viktig med en sandal med god passform. Sandaler som har en god passform vil kjennes behagelig på foten, og gi god støtte under aktiviteter.

De vil også være enkle å justere, slik at de er tilpasset barnets fot og ikke en universal løsning som ikke passer for alle. Slik at skoen også sitter godt på, selv om barnet løper rundt i sirkler på asfalten.

En god passform sørger for at skoen er enkel å ta av og på. Den sitter godt på foten, og gir muligheten til å tilpasse skoen etter barnets fysikk.

Finn best i test sandaler til barn hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test sandaler til barn hos oss på Testjakt.no!

God såle på sandalene

En god såle er viktig av flere grunner. Sålen er beskyttelsen mellom fot og underlag, og må kunne beskytte godt og samtidig gi god komfort.

Sandaler som har en god såle vil føles komfortabel på foten, og gi god beskyttelse mot underlaget under. Sålen vil kunne absorbere støt, som gir en bedre utvikling av barns fysikk.

God såle er alfa og omega for barnets fothelse. Med en god såle, både innersåle og utvendig, gir god støtte, sørger for god beskyttelse og tar vare på barnets føtter.

God ventilasjon

Sandaler brukes om sommeren, og kommer gjerne med flere huller som gir god gjennomstrømning av luft. Samtidig er det viktig at sandalene kan utnytte disse fordelene.

En såle som kan transportere bort fuktighet hjelper på ventilasjonen. Med en såle som transporterer bort fuktighet får føttene det bedre, og sandalen vil ikke føles klam og ubehagelig på foten.

Når sandalene har god ventilasjon vil de også føles bedre på foten. Føttene blir ikke innestengt, og sandalene vil by på mange gode dager med mye lek og moro.

Når trenger du å bruke sandaler?

Sandaler er hoved skotøyet om sommeren. Når det er varmt ute er det deilig med noen lette sko på beina, og det finnes ikke noe mer luftig og befriende enn sandaler. I denne best i test for sandaler har vi funnet frem til de fem beste sandalene på markedet.

Dette er sandaler som har gode egenskaper, som gir den støtten og beskyttelsen barns føtter trenger, samtidig som det ikke går ut over design.

Sandalene føles behagelig på føttene, er laget av materialer av god kvalitet, og har en passform som gjør det mulig å leke både på stranden og hjemme i hagen hele sommeren gjennom.

Ofte stilte spørsmål og svar

Hvor og når er det best for barn å bruke sandaler?

Når du skal kjøpe sandaler til barn kan du ta utgangspunkt i den størrelsen de bruker på joggesko. Husk også å ta høyde til rom for å vokse, og om du velger sko med åpen eller lukket tå. Sørg alltid for å ha litt ekstra plass, mellom 1 og 1,5 cm.

Hvilken størrelse vil være den riktige på barnets sine sandaler?

Når du skal kjøpe sandaler til barn kan du ta utgangspunkt i den størrelsen de bruker på joggesko. Husk også å ta høyde til rom for å vokse, og om du velger sko med åpen eller lukket tå. Sørg alltid for å ha litt ekstra plass, mellom 1 og 1,5 cm.

Hvilken type sandaler er de beste for barn i vekst?

Det finnes mange ulike typer sandaler, og hva som passer til ditt barn avhenger av alder, føtter og personlige preferanser. Til barn anbefales det sandaler som har god støtte på hælen, en god såle og en god passform.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 25/10/2023 •  11 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test