Beste Brødmaskiner For å Bake Brød Hjemme (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilke brødmaskiner som er best i tester ifølge vårt testpanel!

I dagens hektiske samfunn, er det ikke så ofte man tar seg tid til å bake brød lenger. Når man likevel skal slå på stortromma og begynner å bake, resulterer det ofte i en grisete kjøkkenbenk, en vask full av oppvask og et mislykket produkt. Med en brødmaskin får du nystekt brød, uten sølet, og ikke minst uten alt arbeidet. Da gjenstår bare spørsmålet: Hvilken maskin skal du velge? Vi hjelper deg.

Du er kanskje en kløpper i å google rundt på nettet. Søket: “hva er den beste brødmaskinen” resulterer i en haug av annonser som vil selge deg både den ene og den andre varianten. Videre får du opp tester etter tester, fra år etter år, med ulike resultater av hvilket produkt du burde velge. Istedenfor å forville deg inn på alle disse ulike sidene, for så å sammenligne dem selv, kan du gå inn på testjakt.no, som har samlet og har gjort en oppsamlende brødmaskin test for deg.

Ved å bruke testjakt.no så får du raskt både oversikt over hvilke ulike merker som er tilgjengelige, ulike prisklasser innenfor kategorien og hvilke funksjoner som er tilgjengelige. I tillegg vil du kunne lese hva andre kunder synes om produktene, og hvilke erfaringer de har gjort seg. Nettsiden samler data fra brukeranmeldelser og ulike tester utført fra før slik at du får et rettferdig inntrykk av produktet du undersøker, sammenlignet med andre produkter. Dette gjør jobben med å skaffe deg den beste brødmaskinen lettere, og veien til nybakt brød til morgenkaffen blir forhåpentligvis noe kortere.

1. Vinner og best i test ble OBH Nordica 6544 BreadMaker Inox

Fordeler

 • 12 ulike programmer
 • Tar ikke så stor plass på kjøkkenbenken

Ulemper

 • Lager ikke så store brød

Spesifikasjoner

Mer om OBH Nordica 6544 BreadMaker Inox

Dette er en brødmaskin som gir deg det du trenger til en rimelig pris. Den kan både elte, heve og steke brødet, uten at du trenger å løfte en finger. Alt du trenger å gjøre er å legge i ingrediensene, velge program og trykke start. Maskinen gir mulighet for å velge to ulike størrelser på brødet, hvilken stekegrad du ønsker på skorpen, og når du ønsker at brødet skal være ferdig stekt. Den holder også brødet varmt i inntil 60 minutter etter steking.

Maskinen er utstyrt med 12 ulike programmer, et moderne utseende, og den tar ikke så veldig stor plass på kjøkkenbenken. Den er en av de billigere maskinene i testen, og gjør akkurat det man ønsker at en brødmaskin skal gjøre. Manualen kommer med ulike oppskrifter man kan teste ut, og man kan finne oppskrifter til bruk i brødmaskiner på nettet om man vil teste ut enda flere. Når man først blir kjent med maskinen, har man en lojal følgesvenn på kjøkkenet i mange år fremover.

2. På andreplass kommer Steba BM3 Bakemaskin

Fordeler

 • Elegant utseende
 • Oversiktlig display
 • Mange nyttige funksjoner

Ulemper

 • Dyrere enn mange andre maskiner på markedet

Spesifikasjoner

Mer om Steba BM3 Bakemaskin

Steba BM3 kan fremstå som en miniversjon av Steba STBM2. Maskinene kan nesten alt det samme, til nesten samme pris. Denne maskinen er bare litt mindre, har litt færre innstillinger, kan bake litt mindre brød, og koster litt mindre. Det er fremdeles en brødmaskin som kan det meste, bare skalert noe ned. Maskinen er kompakt nok til å settes vekk, men ser samtidig fin ut på kjøkkenbenken. Displayet er oversiktlig, med alle funksjonene tydelig lagt frem, slik at du kan velge akkurat de innstillingene som passer deg.

Dette er en brødmaskin som fremstår som profesjonell, med 12 ulike programmer, samtidig som det tydelige displayet er brukervennlig. Du kan selv stille inn om du vil ha et brød på 500g eller 750g og om du vil har lys, middels eller mørk skorpe. Displayet viser deg hvor i bakeprosessen den er, og gir mulighet for å tidsinnstille prosessen i 13 timer, for så å holde brødet varmt i inntil 60 minutter. Maskinen kan også lage kake, ris, pasta, og kun elte deig.

3. På tredjeplass kommer Smeg Kjøkkenmaskin

Fordeler

 • Flere muligheter enn bare en bakemaskin
 • En maskin du vil bruke mye i mange år
 • Stilig design, et blikkfang på kjøkkenet

Ulemper

 • Dyr

Spesifikasjoner

Mer om Smeg Kjøkkenmaskin

For deg som ønsker å kunne gjøre mer med maskinen din enn bare å bake brød, finnes SMEG kjøkkenmaskin. Denne fantastiske kjøkkenmaskinen kan gjøre alt fra å bake brød til å tjene som kjøttkvern.

I tillegg er designet utrolig stilig og den kan plasseres på kjøkkenet da den blir et nydelig blikkfang og en fin detalj på kjøkkenbenken. Rent utseendemessig er maskinen laget av trykkstøpt aluminium, skålen er av rustfritt stål. Kjøkkenmaskinen fra SMEG har kapasitet på 4,8 liter som lar deg bake mye brød med denne maskinen også. Frys og tine gjerne til deilige frokoster i helgen med familien.

En kjøkkenmaskin fra SMEG er en litt dyrere investering enn en bakemaskin alene, men det er også en maskin som du vil ha mye bruk for når det kommer til baking og matlaging i mange år fremover.

Hvilken brødmaskin er den rette for deg?

Når det kommer til å velge riktig brødmaskin og kjøkkenprodukter generelt, er det flere faktorer som spiller inn. Jungelen av brødmaskiner kan være vanskelig å navigere, fordi de fleste maskinene tilbyr nesten det samme. Likevel er det tre faktorer du bør vurdere når du skal velge deg din fremtidige trofaste kjøkkenvenn: Funksjon, brukervennlighet, og pris. Her skal vi gå nærmere igjennom disse tre faktorene, slik at det blir enklere for deg å velge brødmaskin.

Hvilke funksjoner trenger du egentlig?

Dersom du vil at brødet skal vare til frokost og matpakke og kanskje til kvelds, så er det greit å ha en brødmaskin som kan lage store nok brød. Om du bare vil spise nystekt brød til frokost, er det kanskje nok med et lite brød. Dersom du kun baker fullkornsbrød, så blir alle de andre programmene overflødige. Se på hva maskinene tilbyr, og hva du faktisk trenger.

Finn best i test brødmaskiner hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test brødmaskiner hos oss på Testjakt.no!

Hvor lett er det å bruke maskinen?

De fleste brødmaskiner følger samme grunnleggende metode for bruk. Man putter ingrediensene i bollen, velger rett program og trykker start. Om du vil ha en maskin som kan brukes til mye forskjellig, er det viktig med gode instrukser, knapper og display. Slik får du brukt maskinen optimalt. Det skal være lett å forstå både hva de ulike knappene gjør, og displayet skal vise tydelig hva maskinen gjør.

Hva er du villig til å betale?

De dyrere maskinene på markedet er ofte både lettere å bruke, har flere funksjoner, og gir fortere bedre resultater, enn de billigere variantene. Viss man er villig til å legge inn litt tid til prøving og feiling før man får de beste resultatene, kan man kanskje spare noen kroner og gå for en billigere modell. Det blir nok brød av de fleste maskinene, så prisen er opp til deg.

Alt i alt…

Om du er på jakt etter å spare penger på å slippe å kjøpe brød i butikken, eller om du vil utforske ulike urtebrød med nøtter og frø på, så er det en god start å kjøpe seg en brødmaskin. Drømmen om nystekt brød til frokostkaffen er kanskje bare noen ingredienser og trykk unna. Det er likevel litt å tenke på når man skal velge den rette maskinen.

Om du vil gå for den billigste løsningen, slik at du kan lage godt og enkelt brød hjemme til matpakken, eller om du vil slå til og kjøpe den dyreste maskinen på markedet, så har du nå en oversikt over de ulike alternativene. Mye avhenger av hvor mange ulike funksjoner du trenger, og hvor kresen du er på brødskorpen. Alt i alt så ønsker vi lykke til med kjøp og bakst! Spør gjerne i kommentarfeltet om du lurer på noe.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/05/2023 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test