Beste Røykemaskiner For Maten Din (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke røykmaskiner som er best i tester ifølge vårt testpanel!

En røykmaskin kan brukes på flere måter når det kommer til matlaging. Med kaldrøyk kan du tilføre ekstra smak til proteinet, og det funker like godt både på fugl, fisk og storfe. Med varmrøyk kan du tilføre røykesmak og tilberede maten samtidig.

Røyket mat er spesielt populært rundt høytidene som påske og jul, og er spesielt populært når det kommer til grilling. Ved å bruke en røykmaskin tar du ikke bare vare på maten, men du får også den ekte BBQ-smaken på kjøttet.

1. Vinner og best i test ble Kamado Sumo Maxi

Fordeler

 • Grill, røyk, stek og stek
 • Med praktiske hjul og sidebord i teak
 • Gir fantastiske resultater
 • Legendarisk grill og røyk for entusiaster

Ulemper

 • Ikke noe vesentlig

Spesifikasjoner

Mer om Kamado Sumo Maxi

Kamado-grillen – det perfekte valget for alle grillentusiaster! Denne grillen kan produsere både høye og lave temperaturer og egner seg perfekt til både pizzabaking og røyking. Den har en utmerket isolasjon som gir kjøttet en mør og saftig smak. Takket være de sterke keramiske veggene og den perfekte isolasjonen kan du grille hele året i det skandinaviske klimaet, og du trenger bare litt kull for å tenne grillen.

En Kamado har en jevn varmefordeling og temperaturen kan enkelt reguleres med spjeldet i lokket. Spjeldet er formet som et hjul og kan stilles til 0, 1, 2, 3 eller 4, hvor 0 er helt lukket og 4 helt åpen. Sett hjulet på 1 hvis du vil tilsette en røyksmak og 4 hvis du vil bake en pizza.

Den autentiske, naturlige smaken oppnås ved bruk av trekull, et rent produkt uten tilsetningsstoffer som gir en intensiv og kraftig smak. De keramiske grillristene kan justeres i høyden, og ingrediensene bevarer sin naturlige fuktighet samtidig som de får en intensiv smak. Kamado-grillen er det perfekte valget for alle grillentusiaster som ønsker å oppnå perfekt resultat hver gang.

2. På andreplass kommer Orange County Smokers Elrøyk 4 Lag

Fordeler

 • Meget brukervennlig
 • Varmrøyker maten
 • Lett å flytte

Ulemper

 • Tar opp plass

Spesifikasjoner

Mer om Orange County Smokers Elrøyk 4 Lag

Den nest beste røykmaskin er en elektrisk røykovn med fire lag og muligheten til både medium og varmrøkt mat. Denne maskinen minner mer om ett skap enn noe annet, men rommer mye god mat. Med en innebygd termos er det enkelt å følge med også.

Designmessig er ikke en maskin som passer inn hjemme på kjøkkenet, men den gjør seg ypperlig ved siden av grillen på uteplassen. Og det trekker den litt ned i denne røykmaskin test, men ikke nevneverdig. Det er en god og praktisk maskin som lager smakfull mat året rundt.

3. På tredjeplass kommer Sage BSM600 The Smoking Gun

Fordeler

 • Lett å bruke
 • To styrke innstillinger
 • Pent design

Ulemper

 • Lite tilbehør

Spesifikasjoner

Mer om Sage BSM600 The Smoking Gun

En lekker røykmaskin finner vi i denne røykpistolen fra Sage. Dette er en pistol som brukes til kaldrøyking, og kan brukes til både mat og drikke. Pistolen tilfører en smakfull røyksmak til ingrediensene, som gir en grillsmak til middagen selv midt på vinteren. Praktisk og enkel er den også.

Til denne røykmaskin kan du benytte deg av flere ulike typer smakstilsetningen. Det medfølger to bokser med woodschips, epletre og hickory, men du kan bytte ut disse med alt fra vanlig røykepudder til te og tørkede blomster. Her er det kun fantasien som setter grenser.

4. På fjerdeplass kommer Muurikka Pro elektrisk røykeovn 1100 watt

Fordeler

 • Prakisk røykovn
 • God kapasitet

Ulemper

 • Tønnedesign

Spesifikasjoner

Mer om Muurikka Pro elektrisk røykeovn 1100 watt

Hva minner vel mer om ekte grilling enn en tønneformet røykmaskin som tilfører den deiligste røyksmaken til proteinene? Når det kommer til design er ikke denne noe å skryte av, men den er praktisk og passer godt inn ved siden av den tradisjonelle kulegrillen. Men kapasiteten og kvaliteten på røykingen er på topp.

Dette er en elektrisk røykmaskin, så det eneste du trenger å gjøre er å finne frem ditt favoritt spon, legge dette i bunnen og plugge i kontakten. Med termometeret kan du følge med på temperaturen og prosessen slik at du får tilbredt kjøtt, fisk, fugl og grønnsaker til riktig temperatur.

5. På femteplass kommer Weber Smokey Mountain Cooker

Fordeler

 • Passer alle matvarer
 • To ulike innstilliger
 • Grilling, røyking og damp-koking
 • Enkel å bruke

Ulemper

 • Litt dyr

Spesifikasjoner

Mer om Weber Smokey Mountain Cooker

Weber leverer her en enkel, praktisk og meget fleksibel røykmaskin som kan brukes til både fisk, frukt, grønnsaker og til og med drikke. Den benytter seg av mild og kald røyk for å tilføre god smak til maten uten å endre temperaturen på råvarene som skal røykes.

I denne røykmaskin kan du benytte deg av ulike typer spon, woodchips, krydder og andre tørkede ingredienser for å eksprimentere med smaken. Hva med å kombinere noen tørkede krydder med en kjøttdeig rett fra kjøttkverna for en helt unik smak til hamburgerne midt på vinteren.

Kjøpguide – Velg en god røykmaskin

Når du skal velge en røykmaskin er det viktig å tenke på behov og plass. Er planen å varmrøyke mye mat gjennom hele året, eller ønsker du bare å tilføre litt ekstra smak til maten før den får i panne eller stekeovnen?

Skal du røyke mye mat og har plass utendørs kan en røykovn være et godt alternativ. Her får du ikke bare tilført røkt smak til maten, men også tilbredt den. Har du ikke behov for varmrøyking kan en røykepistol med smakstilsetnings være bra nok.

Enkel å bruke

Uansett hvilken type røykmaskin du velger, den må være enkel å bruke for alle som er interessert i å røyke maten. Å være enkel og bruke kan bety flere ting, men i denne sammenhengen handler det om tilkobling, røykingen og rengjøring.

En god elektrisk røykmaskin er enkel å bruke så lenge den er enkle å koble til eller sette batterier i. For varmrøyking må det også temperaturavlesningen være lett tilgjengelig for å kunne lese av og få riktig temperatur på maten.

Finn best i test røykemaskiner for maten din hos oss på Testjakt.no!

Kvalitet på røykingen

Hva er poenget med en røykmaskin som ikke leverer smak av høy kvalitet? Både varm og kaldrøyk tilfører smak til maten, forskjellen ligger kun i temperaturforandringene. En maskin med kaldrøyk må derfor være god på å sette smak.

Mens en røykmaskin med varmrøyk må kunne sette smak og tilberede ingrediensene til ønsket temperatur slik ta maten kan gå rett fra maskinen til serveringsbordet. En god maskin leverer også kvalitet på tvers av hvilke smaksprodukter som brukes.

Kapasiteten

Ulike røykmaskiner har ulik kapasitet, avhengig av størrelsen og hvilken type det er snakk om. En røykovn har plass til mer mat enn en glassbolle som medfølger røykpistolen, men begge produktene kan røyke gode mengder med mat.

Skal du lage mye mat er en røykovn den beste investerigen. Velg en ovn med mer enn et lag for å kunne fylle maskinen med mat til grillfesten, og vakuumpakk restene for trygg lagring i frysten.

Når trenger du å bruke en røykmaskin?

I denne artikkelen finner du en oversikt over de fem røykmaskin best i test som vi mener er verdt å vurdere. De ulike maskinene kommer i forskjellige prisklasser, og møter ulike behov. Så før du kjøper en maskin, tenker over hva ditt behov er.

Alle disse røykmaskinene benytter seg av elrøyk, og er alle trygge alternativer for familier med små barn. Hovedforskjellen mellom de ulike typene er at den ene gir deg muligheten til å varmrøyke maten utendørs, den andre kaldrøyke maten for smakstilsetning både ute og inne.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 12/05/2023 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test