Beste Dykkersager for Pro & Hobby (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke senkesag/dykksag som er best i test ifølge vårt testpanel!

I løpet av en stund som enten hobbysnekker, eller profesjonell, så er det mange elektriske verktøy man samler seg. Etter hvert har en dykksag også blitt viktig, og her skal vi teste de fem beste på markedet. Fordi denne står på en skinne og du må trykke på en knapp for å få av sikkerhetsknappen, så gir den deg muligheten til å begynne å skjære et stykke inn på materialet.

Om det er større plater som skal kuttes så er en dykksag perfekt til jobben. Ofte vil man tenke at en bordsirkelsag er det rette verktøyet, men når materialet når en viss størrelse så er det likevel vanskelig da det blir uhåndterlig. Er det derimot mindre prosjekter så kan denne testen av borsirkelsager være nyttig å se på.

5 beste dykksag

Det er små forskjeller på dykksagene som gjør at de egner seg bedre til forskjellige bruk. Makita har tatt både “best i test” og “beste budsjett” i denne testen, og en dykksag fra Tebo har fått “beste allround”. De er alle gode til det essensielle, likevel er Makita SP6000J den som går av med seieren den gangen både på grunn av brukervennlighet, pris og tyngden. I denne testen finner du en maskin som passer dine behov.

1. Vinner og best i test ble senkesag fra MAKITA SP6000J

Fordeler

 • Støvavsug
 • Medfølgende tilbehør

Ulemper

 • Mangler skruetvinger
 • Ledningen kunne vært lenger

Spesifikasjoner

Mer om senkesag fra MAKITA SP6000J

Med Makita SP6000J følger akkurat det nødvendige utstyret med. Det er ikke noe unødvendig, og det er lett å sette seg inn i hvordan den brukes. For at det skal være mulig å skjære så presist som mulig så følger det med en styreskinne på 1,4 meter. Dette er en dykksag som er lett å bli glad i.

Denne blir ofte en favoritt på grunn av brukervennligheten og den enkle senkefunksjonen. Den har også et støvavsug som gjør det enklere å ha det relativt ryddig mens du holder på. Den veier heller ikke så mye at man føler at det er en tung dykksag.

2. På andreplass kommer senkesag fra MAKITA DSP600ZJ

Fordeler

 • Medfølgende koffert til oppbevaring
 • Batteridrevent

Ulemper

 • Følger ikke med batteri og lader
 • Litt tung

Spesifikasjoner

Mer om MAKITA DSP600ZJ

Beste dykksag på budsjett er denne fra Makita. Den er børsteløs og kommer i en koffert. Den har en beskyttelsesfunksjon som gjør at den skrur av maskina når batteriet er for lavt. Sagbordet som følger med er i aluminium, noe som gjør den sikker å arbeide med.

Best i test dykksag på budsjett er absolutt en av de man kan se etter. Den har en ergonomisk utforming som gjør at den blir verdsatt av mange. Den har også gummibelagte håndtak som sikrer en god arbeidsstilling. Her får man mye for pengene.

3. På tredjeplass kommer senkesag fra TEBO Montolit Moto Flashline MFL2

Fordeler

 • Mye tilbehør
 • Støvsuger

Ulemper

 • Større enn de andre
 • En større investering

Spesifikasjoner

Mer om TEBO Montolit Moto Flashline MFL2

Dette er en kraftig dykksag som kan tilfredstille enhver. Den er meget godt egnet for kutting av store plater. Styreskinnene kan kobles på for å gi en lenger kuttelengde, og der er det også en sklisikker beskyttelse for å sikre at kuttene blir så rette som mulig.

På grunn av det store utvalget av tilbehør man får med så er dette en dykksag som ofte er favoritt i en slik test. Her følger det med 3 styreskinner, vakuumtilkobling, diamantblad og en transportveske. Denne pakken har alt du trenger, og det kommer til å vare en god stund.

4. På fjerdeplass kommer senkesag fra DEWALT DCS520T2

Fordeler

 • Godt utstyrt
 • Sponoppsamler

Ulemper

 • Litt tung
 • En del å sette seg inn i

Spesifikasjoner

Mer om DEWALT DCS520T2

Dette er en dykksag med et godt utvalg muligheter. Den har forskjellige hastigheter for forskjellige materialer. Det følger med batteri og lader og sagklinge med 42 tenner og 55 mm sagedybde. Sagklinge gjør at det blir fine kutt og det hindrer at det blir fliser når den blir brukt på laminat.

Dette er en dykksag med heldekkende beskyttelse og opp mot 90% sponoppsamlingskapasitet. Det er noe som absolutt blir satt pris på, det blir mindre å rydde opp når man er ferdig å jobbe. Den har en anti-kickback funksjon som hindrer den i å hoppe tilbake ved stans. Dette hjelper til å få rene kutt og gjør den tryggere å bruke.

5. På femteplass kommer senkesag fra BOSCH GKT 18V-52 GC

Fordeler

 • Børsteløs
 • Batteridrevet

Ulemper

 • Ganske stor
 • En del å sette seg inn i

Spesifikasjoner

Mer om BOSCH GKT 18V-52 GC

Dette er en børsteløs og kabelløs dykksag. Den er enkel å håndtere og kan begynne å sage med bare 10mm fra en vegg. Dette er en unik sag med en helt spesiell utforming for å kunne være så mobil som over hodet mulig. Denne passer for alle.

Nettopp på grunn av mobiliteten så blir dette fort en favoritt hos mange. En dykksag skal være god å bruke, lett å håndtere og aller helst kunne sage i forskjellige vinkler rett ned i en plate. Denne kan sage ned i flere forskjellige materialer som tre, laminat og keramikk.

Hvordan velger man dykksag

Å velge riktig dykksag til ditt formål er ikke den enkleste oppgaven. Det er mange modeller å velge mellom, og ikke alle har de rette spesifikasjonene for deg. Her skal vi hjelpe deg å finne en dykksag som dekker dine behov best mulig.

Det er forskjell på om du trenger en dykksag som kan kutte dypt ned i materialet, eller om det ikke er så store prosjekter. Noen krever at maskinen skal kunne kutte i en spesiell vinkel, det er en egenskap man må se spesifikt etter.

Vekt er viktig

Finn en dykksag som har en vekt som du klarer å håndtere. Det er mange forskjellige modeller i de forskjellige vektklassene, og her er det greit å ha prøvd dem litt før du bestemmer deg. Det kan ha mye å si for arbeidet.

Ikke alle dykksagene har medfølgende skinner, og da er det bra at du klarer å styre den uten. Noen ganger er det likevel viktig at den er tung nok for å skjære gjennom materialet, hvis du ikke klarer å presse den ned.

Finn best i test dykkersager hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test dykkersager hos oss på Testjakt.no!

Enkel å bruke

For at den skal være så enkel å bruke som mulig så er det mange som går for en dykksag med en skinne. Den legges på overflaten av det som skal skjæres, og dykksag føres bortover.

Annet som kan gjøre den enkel å bruke, er at sikkerhetsfunksjonen er lett å koble av og på. Det kan hjelpe til og gjøre brukerne mer komfortable og hindrer at det skjer ulykker som kunne vært unngått.

God mobilitet

En slik dykksag bør være lett å manøvrere i forskjellige retninger. Alt etter hvilket prosjekt du jobber med, så er dette av varierende viktighet. Uansett så er det noe du kommer til å sette pris på.

At dykksag klarer å snu seg kjapt rundt sånn at kantene blir fine og runde, eller at kuttet ikke fliser seg, er viktig. Det gjør jobben din enklere, og du unngår å måtte gjøre en jobb to ganger.

Hvorfor ha en dykksag

Dykksag har blitt mer og mer vanlig å ha for både profesjonelle og hobby snekkere. Grunnen til det er at det gjør arbeidet mye enklere. Da er Makita SP6000J et fantastisk alternativ. Den er best i test og har mye å tilby.

Med en slik dykksag kan du være sikker på at jobben du gjør blir bra, og at det du kutter får rene linjer. Med en hårfin presisjon så får du kuttet mest i plater av både tre, laminat og annet.

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg ha en dykksag?

En dykksag kan alle ha. Om prosjektet du har begynt på krever en dykksag, eller en annen type sag, må du undersøke før du bestemmer deg.

Er det trygt å bruke dykksag?

Dykksag er trygg å bruke så lenge du forholder deg til brukerveiledningen. Den har en sikkerhetsfunksjon for å hindre at noen skader seg, og denne er viktig å alltid ta i bruk.

Hvor lenge varer en dykksag?

Du kan fint ha en dykksag i mange år fremover. Det eneste den krever er enkelt vedlikehold. De som går på batteri må eventuelt ha nytt batteri etter en stund.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 15/05/2023 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test