Beste Sminkesvamper/Beauty blenders (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke sminkesvamper, også kalt skjønnhetsblendere eller beauty blender, er best i tester ifølge vårt testpanel!

En sminkesvamp er noe som nesten hver kvinne som setter pris på god sminke eier. En sminkesvamp kan også kalles en skjønnhetsblender eller beauty blender. En sminkesvamp brukes først og fremst når du påfører en flytende foundation, BB-krem, CC-krem eller concealer. Du kan også bruke sminkesvampen når du påfører kremprodukter som blush eller bronzer.

I dag er det populært å fremheve ansiktets konturer og redusere eller fremheve deler av ansiktets beinstruktur, dette kalles å jobbe med lyse og mørke skygger ved hjelp av konturteknikken. Ved contouring bruker du ofte en sminkesvamp for å “blande” forskjellige produkter sammen slik at de går fint inn i huden. Den anbefalte måten å bruke en sminkesvamp eller skjønnhetsblender på er å skylle den under vann og deretter vri den ut. Sminkesvampen bør derfor brukes fuktig når du påfører ditt sminkeprodukt av noe slag.

Hvilken sminkesvamp er best?

Det finnes flere sminkesvamper/beauty blenders på markedet i dag som er skikkelig gode og gir en jevn og fin sminkebase. Vi har valgt å satse på kvalitetsblendere slik at du skal få muligheten til å jobbe med en penest mulig basissminke. Tross alt er basen det viktigste når du legger sminkerutinen din, hvis basen ikke er god blir det vanskelig å få påført resten av sminken pent. Det hjelper ikke at du har en god og kostbar foundation hvis du ikke har de riktige verktøyene å påføre den med. Ta en titt på vår best i test-anmeldelse for å finne fem virkelig gode sminkesvamper som vil hjelpe deg å få en fin og jevn sminke.

1. Vinner og best i test ble sminkesvampe fra Beautyblender Original Sponge

Fordeler

 • Ingen striper eller flekker i sminken din
 • Spiss spiss for presis påføring
 • Emballasjen kan brukes til svampen din når den skal tørke etter rengjøring og daglig bruk

Ulemper

 • Dyrest i vår test

Spesifikasjoner

Mer om Beautyblender Original Sponge

Sminkesvampen til sminkesvamper, den originale Beautyblender-svampen er ikke overraskende vår beste i test-vinner. Denne roste og feirede makupsoppen har vært på markedet lenge og akkurat denne varianten er originalen.

Ved hjelp av Beautyblender-svampen påfører du foundation, concealer, kremblush, bronzer, øyenskygge eller annen type makeup med et feilfritt resultat. I tillegg sparer du mye produkt ved bruk av beautyblenderen da den ikke absorberer overflødig flytende foundation, noe som kan være både frustrerende og kostbart. Hvis du velger å påføre med fingrene eller en børste, har du en tendens til å gjøre sminkebasen ujevn, stripete og i noen tilfeller ujevn.

Start med å fukte beautyblenderen din under vann, vri den deretter grundig ut og bruk den fuktig. Når du påfører basen eller annet ønsket produkt, bruker du duppeteknikken. Så dupp produktet inn i ansiktet, langs kinnbeina og litt på halsen. Ikke stryk eller dra svampen langs huden! Fordelen med denne spesielle typen applikatorsvamp er at du kan bygge på ditt dekningsnivå som du ønsker. Start med en mindre mengde og jobb deretter gradvis inn mer produkt for en høyere dekning.

2. På andreplass kommer sminkesvampe fra Real Techniques Miracle Complexion Sponge

Fordeler

 • Vinklede sider for enklere påføring
 • Rimelig sopp av god kvalitet
 • Gir et airbrushed resultat

Ulemper

 • Varer ikke like lenge som vår testvinner

Spesifikasjoner

Mer om Real Techniques Miracle Complexion Sponge

For de som leter etter en god sminkesvamp til en god pris, er Real Technigues miracle complexion sponge et helt utmerket valg! Den unike formen til denne skjønnhetsblenderen er det som appellerer til de fleste brukere og gir virkelig gode anmeldelser.

Den unike formen forenkler påføring på mindre områder hvor du ønsker en mer presis mengde produkt og dekning. Konturering og skyggelegging er også forenklet takket være presisjonspissen og den flate siden av applikatoren. Andre fordeler er at sminken din påføres jevnt og uten flekker med en følelse av en luftbørstet finish. Ettersom svampen ikke absorberer overflødig produkt sparer du både penger og produkt som bare ville satt seg fast i andre typer applikatorer, som i for eksempel en sminkebørste.

3. På tredjeplass kommer sminksvampe fra IsaDora Makeup Blender Sponge

Fordeler

 • Godt budsjettvalg
 • Gir en jevn påføring
 • God form som letter presisjonspåføring

Ulemper

 • Må kanskje byttes oftere enn en dyrere variant

Spesifikasjoner

Mer om IsaDora Makeup Blender Sponge

Denne sminkesvampen, også kalt “Blender Sponge” fra IsaDora Makeup er den ultimate applikatoren for de som ønsker et jevnt resultat når de legger sminken. Den spisse formen på spissen i kombinasjon med den flate siden gjør at du kan jobbe mer presist når du påfører på vanskelig tilgjengelige områder. For mer presis påføring i for eksempel øyekrokene eller nær øyenbrynene kan du få problemer med en grovere avrundet beautyblender som mangler spiss form eller flat side.

Før bruk bør sminkesvampen fuktes for ikke å absorbere produktet og også for å kunne gi et jevnt resultat. Tips er å bruke en ansiktsspray eller primer til å spraye på sminkesvampen din før bruk. Dette blandes så med foundationen din og gir et mer hydrert og slitesterkt resultat.

Akkurat denne blenderen fra IsaDora er av god kvalitet, gir et godt resultat og har en god pris. Resultatmessig føler vi at denne soppen har en tendens til å sprekke etter en måned eller så. Det er imidlertid ikke noe som forstyrrer nevneverdig, det betyr ganske enkelt at du kanskje må bytte den ut noe oftere enn en dyrere beautyblender.

4. På fjerdeplass kommer sminksvampe fra ICONIC LONDON Seamless Sponge Nude

Fordeler

 • Nude-farget
 • Gir et fint resultat
 • Fungerer utmerket med alle dine kremete eller flytende sminkeprodukter
 • Varer lenge

Ulemper

 • Sminkerester er mer synlige på en nudefarget beautyblender

Spesifikasjoner

Mer om ICONIC LONDON Seamless Sponge Nude

Beautyblenderen fra Iconic London er en svamp for flytende og kremsminke av virkelig høy kvalitet. Flere brukere vitner om at dette er en av de aller beste applikatorene på markedet for et perfekt og jevnt resultat. Resultatet er utrolig fint og huden ser jevnere ut. Hvis du ønsker å heve nivået på sminkerutinen din, anbefaler vi at du legger en primer før du begynner å jobbe i foundation eller concealer.

Før bruk bør sminkesvampen holdes under rennende vann i noen sekunder, deretter vil overflødig vann presses ut, og etterlate svampen fuktig og klar for påføring av produktene dine. Just Iconic Londons svamp anses som svært slitesterk, den sprekker ikke og har lengre levetid enn flere av de rimeligere variantene på markedet.

Flere anmeldelser sier også at de foretrekker den klassiske nakenfargen på svampen, det er lettere å se hvor produktet er på svampen men også om svampen er ren nok. Vær alltid nøye med å rense sminkesvamper da de ellers kan gi kviser eller utslett i ansiktet.

5. På femteplass kommer sminksvampe fra LH cosmetics The Sponge

Fordeler

 • Designet av Linda Hallberg, kjent makeupartist
 • God form for tilgang overalt
 • Fungerer med både flytende og pulverformel
 • Stilig emballasje

Ulemper

 • Ikke så stor, noe som betyr at du må bytte grep ofte

Spesifikasjoner

Mer om LH cosmetics The Sponge

Linda Hallberg, en kjent makeupartist og svensk influencer, har utviklet den ultimate sminkesvampen med sminkemerket LH cosmetics. Dette er en sminkesvamp som du kan bruke over hele ansiktet og til alle typer formel, ikke bare flytende concealer eller foundation.

Ved påføring kan du velge å bruke sminkesvampen tørr eller fuktet, avhengig av hvor høy dekningsgrad du ønsker fra det respektive produktet.

Denne applikatoren er selvfølgelig også lateksfri og vegansk, d.v.s. grusomhetsfri. Brukere setter spesielt pris på den spisse toppen av sminkesvampen, som gjør det lettere å påføre concealer, kremskygger eller highlightere. Når sminkesvampen ikke er i bruk, bør den rengjøres etter bruk og deretter tørkes stående på toppen av emballasjen, uten lokket på. Når svampen din da er tørr, kan du legge den med lokket på i emballasjen, dette for å unngå at smuss og bakterier setter seg fast.

Kjøpeguide – Velg riktig sminkesvamp

For å finne den rette sminkesvampen kan du begynne med å lese gjennom ulike tester på nettet for å få en ide om hvilke sminkesvamper som er populære og har gode anmeldelser. Vi i Testjakt har gjort jobben for deg og presenterer resultatene av testen vår ovenfor. Selvfølgelig har vi også i dette tilfellet testet de fleste soppene og har derfor lettere kunnet velge.

Når du skal velge sminkesvamp er det viktig at du velger et produkt av god kvalitet og som gir deg et resultat du er fornøyd med. En god sminkesvamp bør fordele en tilstrekkelig mengde produkt jevnt, uten å etterlate striper eller flekker. Det er viktig at svampen du velger er lett å håndtere og holde i hånden. Du kommer sannsynligvis til å bruke den nye applikatoren din kontinuerlig, og for deg som bruker sminke til daglig, er det et av de viktigste produktene du trenger.

Velg riktig form på sminkesvampen din

For å få en så god applikator til sminken som mulig, må du tenke gjennom hvilke produkter i toalettmappe du ønsker å påføre ved hjelp av en sminkesvamp. Hvis du kun vil bruke den til foundationen din, er de fleste runde sminkesvamper godt egnet til dette formålet. Ønsker du derimot å ta litt mindre presisjonsdupping rundt for eksempel øyenbryn eller øyne, kan det være aktuelt å velge en applikator som er rett på den ene siden og gjerne spiss på den ene siden.

Finn best i test beauty blenders og sminkevampe hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test beauty blenders og sminkevampe hos oss på Testjakt.no!

Prisen kan variere betydelig

Det finnes sminkesvamper som er veldig billige, betydelig billigere enn vårt budsjettvalg i denne testen. Men husk at hvis du velger en sminkesvamp som er av dårlig kvalitet, vil du få et resultat som er dårligere. En billig applikator er vanligvis vanskeligere å blande inn/dyppe produktet ditt med, noe som kan føre til at du får striper eller flekker.

Det hjelper ikke at du har et dyrt og godt fundament hvis applikatoren din er av dårlig kvalitet. En god applikator absorberer heller ikke produktet på samme måte som en billigere, noe som betyr at du sparer på foundationen.

Hvorfor bør jeg bruke en sminkesvamp?

Den primære grunnen til å bruke en sminkesvamp ved påføring av f.eks. sminkebasen din er at du får et flott resultat. Du kan også selv bestemme hvor høy dekningsgrad du ønsker ved å påføre mer eller mindre av produktet ditt. Ved å aktivt jobbe inn produktet i huden får du en jevnere hudtone og et bedre resultat om du sammenligner med å påføre kun med fingrene.

Påføring med fingrene kan føre til at eventuelle bakterier du måtte ha på hendene havner i ansiktet. I tillegg er det vanskelig å få produktet til å synke godt og jevnt inn ved bruk av hendene. Dette er fordi du må stryke på produktet i stedet for å duppe produktet inn. Som vi nevnte tidligere angående påføring med fingrene, oppstår en lignende strykebevegelse ved påføring med en børste eller børste. Ønsker du et naturlig og jevnt resultat bør du bruke en sminkesvamp!

Sammendrag – Kjært barn har mange navn

For å oppsummere vår test av de beste sminkesvampene på markedet, kan vi starte med å slå fast at denne elskede sminkeapplikatoren har mange forskjellige navn. En sminkesvamp kan derfor også kalles en beautyblender, som er navnet på et spesifikt produkt, og også vår testvinner!

En sminkesvamp kan også kalles andre kjente navn som blender, svamp, blendersvamp og sminkesvamp. Uansett hvordan markedet velger å navngi dette populære produktet, refererer navnene vanligvis til samme type applikator. Det finnes imidlertid andre typer svamper som er flatere og mindre for andre typer bruk.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 12/05/2023 •  11 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test