Beste Roterende Lasere for Håndverkere (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi vurdere hvilke roterende lasere er best i test ifølge vårt testpanel!

Å eie en roteringslaser er en stor fordel for deg som ønsker å jevne ut en overflate slik at den blir helt plan. Spesielt viktig er roteringslaseren for deg som jobber med større byggeprosjekter eller på større byggeplasser.

En roteringslasers hovedoppgave er vanligvis å utføre målinger for å skape jevne overflater utendørs, men du kan også bruke den innendørs for å få vertikale linjer ved for eksempel oppheng av bilder, konsoller, hyller eller ved montering av fliser, fuging eller rør. I alle bruksområder er det et ønske om at vertikale linjer skal møtes eller at plane flater skal skapes. En roteringslaser brukes derfor vanligvis også ved betongstøping, gravearbeid eller muring.

Når man snakker om roteringslasere, finnes det to forskjellige typer, fallaser eller planlasere. En fallaser eller en 2-falls roteringslaser har flere funksjoner og kan gjøre målingene dine mer avanserte ved at du kan manuelt justere fall i X- og Y-retning.

Vinneren etter sammenligninger mellom ulike roteringslasere i vår beste i test ble TOPCON RL-200 2S. Også Bosch roteringslaser og Leica roteringslaser gjorde det bra når vi gjennomgikk brukeranmeldelser, tester og andre sammenligninger. Vi på Testjakt har undersøkt nettet for å finne modellene med beste anmeldelser og flest fornøyde håndverkere og andre brukere.

1. Vinner og best i test ble rotasjonslaseren fra TOPCON RL-200 2S

Fordeler

 • Solid og robust 2-falls roteringslaser
 • Takler helninger opptil 25%
 • Lang rekkevidde, 1100 meter
 • Fjernkontroll inkludert
 • Topmodell, den beste roteringslaseren!

Ulemper

 • Kostbar anskaffelse
 • Krever forkunnskaper for riktig bruk

Spesifikasjoner

Mer om TOPCON RL-200 2S

Vinner og best i test blant roteringslasere ble TOPCON RL-200 2S. Denne fremragende roteringslaseren fra kvalitetsmerket TOPCON er den overlegne vinneren i vår sammenligning av de beste roteringslaserne på markedet.

Modellen er en 2-falls roteringslaser med mulighet for manuell justering av helninger både i X- og Y-retning, fra -5% til +25% i Y-retning. Med kjøpet følger en fullfunksjons fjernkontroll som gjør at du enkelt kan styre alle funksjoner på roteringslaseren din på avstand.

En annen fordel med TOPCON RL-200 2S er den robuste konstruksjonen som er vanntett og tåler krevende arbeidsmiljøer. Oppsummert er TOPCON RL-200 2S en høykvalitets og pålitelig roteringslaser som vil være til stor hjelp for alle som trenger å utføre presisjonsmålinger.

2. På andreplass kommer rotasjonslaseren fra BOSCH GRL 400 H

Fordeler

 • Lang rekkevidde opptil 400 meter
 • God batteritid på 80 timer
 • Enkel bruk selv for personer med begrenset erfaring
 • Robust konstruksjon på modellen

Ulemper

 • Tar tid å lære hvis du mangler erfaring
 • Kan være unødvendig for mindre byggeprosjekter

Spesifikasjoner

Mer om BOSCH GRL 400 H

BOSCH GRL 400 H er en høykvalitets roteringslaser som er ideell for bruk på byggeplasser, innendørsprosjekter og landskapsarkitektur. Laseren har en rekkevidde på opptil 400 meter, noe som gjør den til et utmerket valg for større prosjekter.

En av de mest imponerende funksjonene til BOSCH GRL 400 H er dens selvutjevnende funksjon, som garanterer nøyaktig utjevning selv på ujevne overflater. I tillegg har laseret en 360-graders rotasjonsområde, noe som gir bred dekning av arbeidsområdet.

BOSCH GRL 400 H er også enkel å bruke, med en intuitiv kontrollpanel og en tydelig skjerm. Den robuste designen sikrer også holdbarhet og pålitelighet i bruk.

Oppsummert er BOSCH GRL 400 H en høykvalitets roteringslaser med utmerket rekkevidde og selvutjevnende funksjon, noe som gjør den ideell for større prosjekter og bruk både innendørs og utendørs.

3. På tredjeplass kommer rotasjonslaseren fra LEICA Rugby 640

Fordeler

 • 800 meters rekkevidde med mottaker
 • Batteritid opptil 60 timer
 • Høy nøyaktighet opptil ±1,5 mm på 30 meters avstand

Ulemper

 • Ingen fjernkontroll, manuell justering

Spesifikasjoner

Mer om LEICA Rugby 640

LEICA Rugby 640 er en høykvalitets og robust roteringslaser som er ideell for bruk i byggeprosjekter, markarbeid og andre industrielle bruksområder. Laseren er enkel å bruke og har en imponerende nøyaktighet på opptil ±1,5 mm på 30 meter.

En av de mest imponerende funksjonene til LEICA Rugby 640 er dens selvutjevnende egenskaper, som gjør at laseret kan stilles inn på nivå på bare noen få sekunder, noe som sparer tid og øker produktiviteten på arbeidsplassen. I tillegg er laseret utstyrt med en automatisk avstengingsfunksjon som sparer batteritid og forlenger enhetens levetid.

En annen fordel med LEICA Rugby 640 er dens robuste konstruksjon, som gjør at den kan brukes i krevende miljøer og tåler vann, støv og støt. Dette gjør den til et pålitelig og holdbart verktøy for profesjonelle brukere.

Oppsummert er LEICA Rugby 640 en høykvalitets roteringslaser som tilbyr imponerende nøyaktighet og selvutjevnende egenskaper, samtidig som den er robust og holdbar. Den er et utmerket valg for profesjonelle brukere som krever høytytende verktøy for sine byggeprosjekter eller markarbeid.

Kjøpeguide – Rotasjonslaser test

Vi hos Testjakt har gjennom å undersøke markedet for populære roteringslasere kunnet sette sammen denne listen over de beste modellene. Ved å analysere tester og brukeranmeldelser har vi begrenset utvalget for deg, det er virkelig en jungel av modeller og prisklasser. Når tiden er knapp, kan det være vanskelig å vite hvor man skal begynne å lese.

En roteringslaser er et av de mest brukte verktøyene innen bygg- og anleggsbransjen i dag. Dette laserinstrumentet er designet for å måle høydeforskjeller og skape plane flater ved å projisere en laserstråle rundt en horisontal eller vertikal akse.

Den grunnleggende funksjonen til en roteringslaser er å projisere en laserstråle rundt en akse og rotere enheten for å skape en 360 graders linje rundt en flate. Denne linjen brukes deretter som en referansepunkt for å måle høydeforskjeller og skape plane flater på en byggeplass.

Finn best i test roterende lasere hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test roterende lasere hos oss på Testjakt.no!

Velg selvutjevnende eller manuell laser

Det finnes to hovedtyper av roterende lasere, manuelle og selvutjevnende. Manuelle roterende lasere krever manuell justering av høyden for å oppnå en plan overflate, mens selvutjevnende roterende lasere automatisk justerer høyden sin for å opprettholde en plan overflate. Selvutjevnende roterende lasere har blitt stadig vanligere på grunn av deres høyere presisjon og reduserte behov for manuell justering. Du får rett og slett et mer pålitelig resultat enn med en manuell laser.

Øker effektiviteten og reduserer feilmarginene

En annen fordel med roterende lasere er at de sparer tid og reduserer feil i arbeidet, noe som er positivt økonomisk sett. Ved å projisere en laserstråle rundt en overflate kan arbeidet utføres raskere og mer effektivt enn ved manuell måling og justering. Dette reduserer også risikoen for feil og sikrer høyere kvalitet på det ferdige arbeidet.

Hva er rekkevidden på din roterende laser?

Det er flere faktorer som bør tas i betraktning ved valg av en roterende laser. En av de viktigste faktorene er rekkevidden til enheten. Dette avgjør hvor langt unna enheten kan plasseres fra området som skal måles, og påvirker også presisjonen i målingene. Hvor lang rekkevidde som passer for deg og arbeidsplassen din er individuelt.

Hvis du vil spare tid, kan du også bruke en modell som kan styres via en medfølgende fjernkontroll. Andre faktorer som bør vurderes, er nøyaktighet, rotasjonshastighet og brukervennlighet. Hvis du ikke har erfaring med å bruke en laser tidligere, kan det være en god idé å be noen kjent eller fagperson om hjelp for å få litt opplæring.

Stabil plassering eller stativ

En forstyrrende faktor ved bruk av din roterende laser kan være deres følsomhet for støt og vibrasjoner. Siden enheten er mekanisk og krever nøyaktig justering, kan selv små støt og vibrasjoner påvirke presisjonen i målingene. Derfor er det viktig å bruke enheten forsiktig og sørge for at den er riktig montert på en stabil stativ eller annet støtte. En annen forstyrrende faktor kan være sterkt sollys eller annet vær som gjør det vanskelig å se laserstrålen.

Vanlige spørsmål og svar om roterende lasere

Hva er forskjellen mellom en roterende laser og en laseravstandsmåler?

En roterende laser kan skape lys som roterer rundt en akse, mens en vanlig laseravstandsmåler bare viser en enkelt laserstråle som kan brukes til å måle avstand og høyde. Roterende lasere passer best når du vil oppnå en nøyaktig nivå eller spesifikk helning på en større overflate.

Hva er en selvutjevnende roterende laser?

En selvutjevnende roterende laser justerer automatisk laseren slik at den er perfekt horisontal, selv om den plasseres på en ujevn overflate eller hvis laseren ikke er justert helt horisontalt. Dette gjør det enklere, raskere og mer nøyaktig. Det blir rett og slett en mer smidig bruk, da du kan bruke instrumentet direkte uten å bruke tid på manuell justering av din roterende laser.

Hva er den maksimale avstanden en roterende laser kan brukes på?

Det er ikke et enkelt svar som kan gis på dette spørsmålet uten å ta hensyn til spesifikke faktorer som instrumentets egenskaper, miljøfaktorer under målingen og eventuell lysstyrke.

Hvor nøyaktig er en roterende laser?

Hvor nøyaktig en roterende laser er, avhenger av kvaliteten og spesifikasjonene. (Du kan lese egenskaper for våre tre roterende lasere i de respektive produktenes “spesifikasjoner”).

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 23/08/2023 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test