Beste Blondering Og Blekemidler For Håret Ditt (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke blekemidler, stripe- og blonderingsprodukter for håret ditt er best i tester ifølge vårt testpanel!

Ved å bruke blondiner og blekemidler i håret kan du lage flatterende highlights som lyser opp håret og ansiktet. Med en bleking kan du også lage andre typer krøller ved hjelp av forskjellige teknikker som caps, folie eller balayage. Alternativt kan du også bleke en ombre eller blondere hele håret.

Hvilken blekemidler, stripe- og blonderingsprodukter er best?

Det finnes mange forskjellige midler og merker for bleking og bleking hjemme. Det er også forskjellige nyanser og grader av falming, både mørkere og lysere toner. Bleking er også en utmerket måte å skjule grått hår på.

1. Vinner og best i test ble Schwarzkopf Blonde L1 Intensiv Blondering

Fordeler

 • Bleker 7 nyanser
 • 80 % mindre hårslitasje
 • Fint resultat

Ulemper

 • Ikke for svart hår

Spesifikasjoner

Mer om Schwarzkopf Blonde L1 Intensiv Blondering

Schwarzkopf Blonde L1 Intensive Blondering er perfekt for bleking og bleking av middels mørkt hår til mørk blondt og blondt. Den inneholder en oljeberikende formel uten ammoniakk med moderne anti-skade teknologi. Uten ammoniakk slipper du også den strikkefølelsen som du ellers kan kjenne under blekingen.

Denne blekingen blir ofte rost av både brukere og i best i tester. Den er utrolig fordelaktig i pris, har høy grad av falming, og er enkel å bruke. Mange føler at den klarer å skjule grått hår veldig godt og gir et fint naturlig resultat uten gule undertoner.

Graden av bleking av Schwarzkopf Blonde L1 Intensive Blondering er sterk, noe som betyr at den bleker opptil syv nyanser. Enkel påføring av blekemidlet over hele håret. Start fra innsiden av hårtuppene og jobb deg mot veksten.

2. På andreplass kommer Schwarzkopf MOOD Hair Color

Fordeler

 • Dekker grå hår
 • Bleker syv nyanser
 • Kalde nyanser

Ulemper

 • Ønsker større mengde

Spesifikasjoner

Mer om Schwarzkopf MOOD Hair Color 107 Silverblond

MOOD Palette er den rimeligste blonde og lysere du kan kjøpe. Til tross for at det er et billig blekemiddel, er MOOD veldig effektivt, spesielt mot grått hår.

Vi valgte denne siden den er litt av en kult-erklært blondine og bleking. Den er velkjent og berømmet for å gi en kjølig og naturlig blond nyanse. Hvis du har langt hår som når lengre enn skuldrene, anbefaler vi å bruke to pakker.

Blekingen fra Schwarzkopf MOOD bleker opptil syv nyanser. Siden sluttresultatet er en kjøligere nyanse, dekker den grått hår veldig fordelaktig. Denne blekingen inneholder ammoniakk og er derfor en permanent fargebehandling, som gjør at den ikke vaskes av men vokser ut. Bruksområder er helblonding, looping eller andre typer teknikker. Du kan enkelt påføre blekemidlet, starte fra hodebunnen og jobbe mot veksten. For best resultat, avhengig av hårtype, anbefales ca. 35 minutter. Dette blekemiddelet er ikke sterkt nok til å bleke veldig mørkt eller svart hår. Ta kontakt med en frisør!

3. På tredjeplass kommer Garnier Truly Blondes Nutrisse Ultimate Platinum

Fordeler

 • Intens platinablond
 • Dekker grå hår
 • Bleker åtte nyanser

Ulemper

 • Ikke for overfølsom hud

Spesifikasjoner

Mer om Garnier Truly Blondes Nutrisse Ultimate Platinum

Nutrisse Truly Blonde fra Garnier er et brukervennlig og velprøvd hjemmeblekingsprodukt. Nutrisse inneholder lysreflektorer for å optimere resultatet og gi mer glans. Det er en sterk bleking og bleking som gir fine resultater opptil 8 nyanser lysere. Den inkluderer også en etterbehandling for å styrke og beskytte håret etter bleking.

Nutrisse er populær blant anmeldelser og brukere og blir ofte valgt som best i tester fremfor andre blondiner og blekemidler. Populariteten kommer fra de vakre, naturlige blekeresultatene produktet gir uten å føles for sterkt på huden. Sørg for å basere avgjørelsen din på hårfargen din når du velger varigheten av handlingen. Lysere hår trenger en kortere virketid mens mørkere hår trenger lengre tid.

4. På fjerdeplass kommer Loreal Paris Préférence Ultra Light

Fordeler

 • Vakker, rik glans
 • Inneholder ikke ammoniakk
 • Kul tone

Ulemper

 • Kun for lysere hår

Spesifikasjoner

Mer om Loreal Paris Préférence Ultra Light

Dette er en blonding og bleking fra Loreal Paris som gir deg en vakker og kjølig platinablond tone med en strålende glans. Den har en pleiende formel uten ammoniakk for en friskere duft som også motvirker gule toner i håret. Den pleiende etterbehandlingen gir deg et blankere og sunnere resultat i opptil 8 uker.

Dette er en profesjonell bleking og bleking for bleking av naturlig hår, lyst hår eller for bleking. Den er populær for bruk på hår med et lett utgangspunkt da den er skånsom mot håret, takket være det lavere innholdet av hydrogenperoksid. Har du mørkt hår bør du velge et annet sterkere blekemiddel. Velg en av våre andre blekemidler som bleker mellom 7-8 nyanser.

Grad av bleking kan gjøres opptil tre nyanser. Dekker ikke så godt grått hår, det kreves sterkere blekingsgrad for et resultat som passer til grått hår. Den inneholder ikke ammoniakk, noe vi synes er positivt! Du påfører blekemiddelet over hele håret, på hårstrå eller utvalgte deler. Arbeid fra hårtoppene og arbeid mot veksten. For best resultat anbefales ca 25-40 minutter, avhengig av startposisjon og ønsket resultat.

5. På femteplass kommer Depend blondering

Fordeler

 • Inneholder jojobaolje og aloe vera
 • God pris

Ulemper

 • Ikke noe vesentlig

Spesifikasjoner

Mer om Depend blondering

Med blekingen for brunt/lysebrunt hår fra Depend kan du gjøre en profesjonell bleking og bleking selv hjemme. Dette er et rimelig blekemiddel som fungerer veldig bra og lysner håret flere nyanser, nærmere bestemt 2-6 nyanser.

Det er takket være at dette er en relativt skånsom bleking at kundene setter pris på det. Den inneholder våre ingredienser som jojobaolje og hveteprotein. Den pleiende ettervirkningen gjør håret glatt og skinnende ved hjelp av aloe vera. Påfør i seksjoner, løkker eller pensel på frihånd, med eller uten folie.

Kjøpeguide – Velg riktig blondering för håret

Du kan få en fin og vellykket blondine/lightening hjemme hvis du bruker de riktige produktene. Les derfor instruksjonene og innholdslistene nøye før du kjøper blekemiddel.

Når du velger blondt hår er det noen ting som er veldig viktige å vurdere og vi vil gå gjennom noen av dem nedenfor.

Hårfarge

Dette gjelder starttilstanden til din egen hårfarge, eventuell tidligere fargebehandling som forblir i håret ditt, (allerede behandlet hår) og graden av falming fra din kjøpte bleking. Du bør derfor være veldig nøye med å sjekke antall nyanser som blekingen du har tenkt å bruke kan falme. Har du mørkere hår trenger du en bleking som bleker opptil 7-8 nyanser. Er du naturlig fair, kanskje 3-4 nyanser er nok? Alle blekemidler inneholder hydrogenperoksid, som er et oksidasjonsmiddel. Det er tillatt å være maksimalt 12 % hydrogenperoksid i en hjemmebleking. Det er en kjemisk prosess som skjer når du bleker håret, stoffene åpner opp hårskaftet ditt, trenger inn i hårskaftet og løser opp fargepigmentet som gir håret dens naturlige farge.

Hvis du har et mørkere utgangspunkt, kan det ta flere økter for å oppnå riktig nyanse. For en mest mulig skånsom bleking bør det gjøres i etapper, spesielt hvis du planlegger å gjøre en større endring. Ingen bleking kan gjøre susen, men du kan risikere å knekke hårstrået og ødelegge håret hvis du ikke er forsiktig og følger instruksjoner og anbefalinger.

Finn best i test blondering og blekemidler hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test blondering og blekemidler hos oss på Testjakt.no!

Følsomhet

Hvis du vet at du har sensitiv hud, bør du gjøre en “testløkke” før du begynner å bleke. Dette gjør du for å sjekke at du ikke har en allergisk reaksjon. Det minimerer også risikoen for at du blir misfornøyd med resultatet. Du får sjansen til å se fargen på et lite område før du bruker den på resten av håret der du ønsker krøller eller lignende.

Håret ditt kan også være skjørt og i for dårlig stand til å håndtere bleking. Hvis håret for eksempel er veldig tørt og porøst fra tidligere fargebehandlinger eller bleking, bør du ikke bleke, men først prøve å kurere det ved hjelp av for eksempel innpakninger, god hårpleie og hårklipp før du utfører bleking.

Når trenger du å bruke en blonde og blekemiddel?

Enten du ønsker å friske opp en falmet farge, dekke grått hår eller bevise at blondiner har mye mer moro, kan du gjøre blondinen hjemme med de riktige produktene og forskningen.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 12/05/2023 •  10 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test