Beste Regnvottene For Barn Ved Vått Vær (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke regnvotter som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Regnhansker er en nødvendighet om høsten og vinteren! Det er rett og slett den eneste hansketype som fungerer når barna er ute i ruskevær. Dessverre er ikke den svenske vinteren alltid iskald og sprø med herlig puddersnø. Ofte er det vått, skikkelig sølete, vått og kaldt! Men leken fortsetter, og i friminuttene på skolen, i barnehagen eller på fritiden er man ute uansett vær. Hanskene bør helst være fullstendig vanntette med sveisede sømmer og selvfølgelig hovedfunksjonen: å sørge for at barnet ditt ikke får kalde hender.

Det finnes mange forskjellige modeller av regnhansker på markedet med ulikt design og vanntetthet. Vi har forsøkt å samle de beste alternativene slik at du som forelder kan ta riktig valg for barnet ditt. Selv om det er mye snø, fungerer det helt fint å bruke et par regnhansker i stedet for de klassiske vinterhanskene. En stor fordel med nettopp regnhansken er at den enkelt kan tørkes av med en fuktig klut eller skylles av etter behov. Dessuten tørker den mye raskere enn en vanlig hanske. Om det er skikkelig, skikkelig kaldt, går det fint å bruke en ullhanske under regnhansken din. På den måten beskytter du ullhansken din mot fuktighet og holder deg varm lengre.

1. Vinner og best i test ble regnvottene fra Didriksons Pileglove lined

Fordeler

 • Vind- og vanntett
 • Flere forskjellige farger
 • Koselig og varmende fleecefôr

Ulemper

 • Ønsket flere naturlige farger

Spesifikasjoner

Mer om Didriksons Pileglove lined

Disse vottene fra Didriksons-kolleksjonen er uslåelige som regnvotter. Med sin klassiske konstruksjon med vanntett yttermateriale, fleecefôr på innsiden og bånd med knapp rundt håndleddene. Yttermaterialet støter bort vann og snø, og disse vottene fungerer perfekt for barn som tilbringer mye tid utendørs. Å kunne leke i vann og snø og likevel holde hendene varme er absolutt ikke umulig med Didriksons Pileglove.

Regnvottene fra Didrikson er en stor favoritt både blant foreldre og barn. Størrelsesspennet er bredt og strekker seg helt ned til de aller minste opp til 6 år. Dette gjør Pileglove til den perfekte regnvotten for barnehagebarn som tilbringer mye tid utendørs. Vi valgte akkurat Didriksons Pileglove som best i test på grunn av vanntettheten, med en vannsøyle på 8000 mm. I tillegg er vottene enkle å ta på, og mansjetten, lengden og spennen rundt håndleddet holder vottene på plass.

2. På andreplass kommer regnvottene fra Nordbjørn Fjord Fôret regnlue og votter

Fordeler

 • Både regnhatt og matchende hansker
 • Utrolig fine design
 • God pris
 • Reflekser på vottene

Ulemper

 • Kort skjerm både foran og bak på regnhatten

Spesifikasjoner

Mer om Nordbjørn Fjord Fôret regnlue og votter

Nordbjørn Fjord Fôret Regnhatt og votter er blant det mest prisgunstige markedet har å tilby. Vottene er fôret, og alle sømmer på både hatten og vottene er sveisede. Materialet er også vindtett og fri for PFC.

Regnhatten har en skjerm som gjør at regnet preller av barnet ditt. Det eneste vi kunne ønsket oss var at skjermen var noen centimeter lenger for bedre beskyttelse. Dette mangelen oppveies imidlertid av at vottene er vel verdt pengene og mer. Vottene er enkle å ta av og på, selv for de minste barna, og har refleksdetaljer på oversiden av håndflaten. Dette er viktig da det øker sikkerheten og synligheten til barnet ditt i den mørke vinteren. Dette settet finnes for barn fra 0-6 år gamle og i et hav av fantastiske farger og mønstre å velge mellom.

3. På tredjeplass regnvottene fra Lindberg Forshem

Fordeler

 • God kvalitet
 • Herlige mønstre og fine farger
 • Høy vannsøyle, 8 000 mm
 • Finnes fra 1-6 år

Ulemper

 • Ønsket flere farger

Spesifikasjoner

Mer om Lindberg Forshem

I vår test ønsket vi absolutt å inkludere regnvottene Forshem fra Lindberg! Dette er en virkelig kvalitetsrik regnhanske som tåler mye søle, slaps, snø og regn. Vannsøylen er på 8 000 mm, og i tillegg har vottene en pusteegenskap på 5.000 g/m²/24t, noe som gjør at barnet ditt unngår å svette og føle ubehag. Størrelsene spenner, som med de øvrige vottene i testen vår, fra 1-6 år.

Lindberg regnhanske finnes i flere forskjellige farger, mange av dem med mønstre og i fine, nøytrale farger. Vi hadde imidlertid ønsket et enda bredere fargeutvalg for en så god hanske. Regnhansken har refleksdetaljer, elastikk rundt håndleddet og en lang mansjett for enklere påkledning og for å redusere risikoen for at vann skal trenge inn.

4. På fjerdeplass kommer regnvottene fra Lindberg Tahult

Fordeler

 • Finnes i herlige dempede nyanser
 • God pris
 • Betjener en lang lengde for å passe over jakke eller overall

Ulemper

 • Litt vanskelig å få tommelen inn på grunn av at den er bred

Spesifikasjoner

Mer om Lindberg Tahult

Lindberg Tahult er en solid regnhanske av virkelig god kvalitet med egenskaper som gjør den til en best-i-test regnhanske. Den har en lang lengde som beskytter både mot regn og søle som kan komme inn i jakkeermene eller under en overall. Lengden kan strammes rundt håndleddet med en elastisk bånd for å sørge for at votten sitter perfekt på plass uten å hindre bevegelse.

Vannsøylen er på 8000 mm, og sømmene er sveisede, noe som holder deg både tørr og varm. Hvis det blir flere minusgrader og behovet for en foret hanske øker, kan du bruke en ullfingerhanske som et første lag under. Dette er en enkel og smidig løsning for å forlenge bruken av vottene! Dermed kan du uten problemer bruke regnvottene om høsten og våren.

Lindberg er den hanskemodellen i vår test der fargene er dempede og naturnære, og det er også et herlig utvalg av hele 7 forskjellige farger å velge mellom. At prisen dessuten er virkelig god, avgjør saken. Godt jobbet, Lindberg!

5. På femteplass kommer regnvottene fra Petite Chérie Lyon foret regnhatt og votter

Fordeler

 • Fine farger og mønstre
 • Vannsøyle på 8000 mm
 • Elastisk bånd rundt håndleddet

Ulemper

 • Lengre skjerm foran og bak kunne økt vanntett evne

Spesifikasjoner

Mer om Petite Chérie Lyon foret regnhatt og votter

Dette utrolig fine settet med regnhatt og votter er blant det flotteste du kan bruke i regn og ruskevær. Barnet ditt vil lyse opp hvilken som helst grå dag mens det rusler rundt i en av de herlige kombinasjonene. Petite Chérie kan dette med rimelige produkter som er noe designmessig mer morsomme enn det vi er vant til å se.

Vannsøylen er på 8000 mm, slik at barnet ditt holder seg både tørt og varmt hele dagen. Det er også refleksdetaljer på oversiden av hendene for synlighet og sikkerhet. Et rimelig sett for deg som ønsker mer mønster, farge og til og med en regnhatt!

Kjøpsguide – Velg riktige regnvotter

Når du kjøper regnvotter til barna dine, er det flere ting å tenke på og eventuelle kriterier du ønsker å oppfylle med disse vottene. De bør være vanntette og sitte godt på små hender slik at de ikke lett kan falle av, skape ubehag eller gli av.

Vottene bør også være varme og komfortable for barnet ditt, uten gnaging eller følelse av at det er for stramt rundt håndleddet. Dette kan skape ubehag for barnet, og ubehag fører ofte til at barnet nekter å bruke vottene. Mange barn føler seg begrenset med votter når de vil leke og kanskje plukke opp ting, så det er av ytterste viktighet at vottene passer godt.

Regnvotter bør være vanntette

Det er selvfølgelig at regnvotter bør være vanntette og holde små hender tørre og varme. Dessverre er dette ikke alltid tilfelle, så det lønner seg å finne ut hvor vanntette vottene faktisk er, det vil si hvilken vannsøyle vottene har før du kjøper dem. Les gjerne vår test der vi spesifiserer vannsøylen for hvert par.

Hvis barnas hender blir våte til tross for vottene, og barnet likevel tilbringer timer ute i kulden, kan hendene etter hvert ta skade. Frostskader merkes ofte ikke før man kommer inn i varmen. Pass derfor på at vottene virkelig er vanntette og dessuten tilstrekkelig varme. Små barn har vanskelig for å forstå og uttrykke dette, så her er det opp til foreldrene å være både oppmerksomme og kle barna riktig.

Finn best i test regnvotter hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test regnvotter hos oss på Testjakt.no!

Regnvottene bør være enkle å ta på og av

Små barn vil gjerne gjøre så mye som mulig selv, og da er det en fordel om vottene er lette å ta på og av. Konstruksjonen bør være såpass enkel at en to- eller treåring klarer borrelås, elastikk og eventuelle glidelåser.

Det er bra hvis vottene har både elastikk og borrelås, da dette gir ekstra beskyttelse mot fuktighet og hindrer snø fra å komme inn. Hvis vottene også har en klips slik at de kan festes til barnets ytterklær, er det en ekstra bonus.

Vottene skal være komfortable og ikke skape ubehag for barnet

Selvfølgelig må vottene være komfortable slik at barnet ikke føler at de gnager eller sitter for stramt rundt håndleddet for eksempel. De skal også føles myke og behagelige på innsiden og være fleksible nok til at barnet enkelt kan gripe ting.

Hvis vottene har glidelås, må du sørge for at den ikke kommer for nær huden, slik at du unngår at barnet skader seg. På samme måte bør elastikken testes for å sikre at den ikke er for stram, men heller ikke for løs.

Når trenger man å bruke regnvotter?

Regnvotter er praktiske for små hender i all slags vær, enten det er regn, søle eller snø. De bør brukes når barnet skal leke utendørs i kjøligere temperaturer, for eksempel i sandkassen eller på lekeplassen.

Det bør være gøy å være ute og leke i snøen eller dra på en utflukt med familien selv om det regner. Hvis du sørger for at barnas hender er tørre og varme, blir opplevelsen mye morsommere for alle!

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 24/08/2023 •  10 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test