Beste Puls- Og Oksygenmåler For Helsen Din (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilken puls- og oksygenmåler som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Vinneren av vår beste pulsoksymeter test er Beurer – PO30 Puls- og oksygenmåler takket være ypperlig kvalitet, som vi gir mer informasjon om i denne artikkelen. Produktet ble kåret som det beste pulsoksymeteret, da det dekker behov i flere målgrupper, har førsteklasses kvalitet og god batterilevetid. Pulsoksymeteret har kapasitet til å kontinuerlig lagre data fra siste 24 timer og er tilpasset høydeforskjeller og væromstendigheter. En rekke tester og flere tilbakemeldinger fra kunder har vært med å bestemme testens førsteplass.

Av alle tilgjengelige produkter, er det dette som generelt har de beste tilbakemeldingene. Derfor ble denne valgt som best i test. Trenger du lett tilgjengelig informasjon om din oksygenmetning og puls, er et pulsoksymeter svaret. Vil du dra på tur eller gjøre ekstremsport høyt i fjellet, kan disse være en flott løsning.

1. Vinner og best i test ble pulsoksymeter fra Beurer PO30

Fordeler

  • Førsteklasse
  • Lang batterilevetid
  • Kontinuerlig datasamling

Ulemper

  • Batteridreven

Spesifikasjoner

Mer om Beurer PO30

Lanseringen av Beurer – PO30 Puls- og oksygenmåler setter standarden når det gjelder verdi, og er derfor kåret som best i vår pulsoksymeter test. Enheten er et svar på behov for de som trenger riktig informasjon til riktig tid, og som verdsetter kvalitet. Lang batterilevetid med statusindikator gjør det mulig å utføre prøver hvor og når som helst. Enheten er laget både med tanke på personer med sykdommer, samt alle som er opptatt av idrett. Denne er til hjelp for mennesker med kroniske lungesykdommer, hjertefeil eller bronkitt. Puls- og oksygenmåleren fungerer også utmerket i sportssammenheng takket være sin strålende kvalitet og høydetilpasning. Pulsoksymeteret har også en stor fargeskjerm med fire tilgjengelige visninger, og lagrer data i opptil 24 timer.

Til tross for avanserte tekniske funksjoner, er utstyret svært enkelt i bruk. Du kan endre innstillinger intuitivt, og datainnsamling skjer raskt. Du kan ta den med når du skal stå på ski, klatre, eller driver med luftidrett som fallskjermhopping. Enheten er batteridreven og leveres med oppbevaringsveske og halsreim. Alt dette gjør Beurer – PO30 Pulsoksymeter til vårt beste i test pulsoksymeter.

PO30 Puls- og oksygenmåler er lettvektig, liten i størrelse og har et nøytralt design. Du kan dermed enkelt ta med måleren og bruke den ved behov. Batteriets strømnivå vises på skjermen, i likhet med dine prøveresultater. Dessuten har måleren en klokkefunksjon som sørger for enkel bruk. Enheten har en automatisk avslåingsfunksjon, og oksygenmetningens resultater har en nøyaktighet på 2 %. Pulsmålingens nøyaktighet ligger på +/- 2 slag per minutt.

2. På andreplass kommer Medisana PM 100 Puls- og oksygenmåler for finger

Fordeler

  • Puls og oksygenmetning
  • Rask avlesning
  • God pris

Ulemper

  • Selges raskt ut

Spesifikasjoner

Mer om Medisana PM 100 Puls- og oksygenmåler for finger

Medisana PM 100 Puls- og oksygenmåler for finger er kåret som beste produkt for budsjett, og nest best i test. Dette produktet gir all nødvendig informasjon akkurat når du trenger den, og den lange batterilevetiden med statusindikator gjør det enkelt å utføre en prøve ved behov, uten geografiske begrensninger. Puls- og oksygenmåleren er en medisinsk enhet, men egner seg også for idrettsutøvere og høyder. Enheten slår seg av automatisk etter 8 sekunder.

Måleren har tydelige OLED-displayet med visningsformater, og er svært enkel i bruk. Du kan endre på innstillinger intuitivt, og enheten kan brukes hvor og når som helst – selv ute, ved store høyder som fjell, samt i varierte værforhold.

Med lett vekt og liten størrelse, kan du ta med deg din Medisana PM 100-måler overalt. Batteriet kan også enkelt lades med USB-kabel, og enhetens energinivå ser du på skjermen. Dersom du har kroniske sykdommer, kan du enkelt gjøre dine målinger med en klokkefunksjon. Sett fingeren i enheten for å lese av din puls og oksygenmetning.

Kjøpsguide: Vurderingsfaktorer før kjøp av pulsoksymeter

Avhengig av hvilken målgruppe du representerer, kan egenskaper du må vurdere ved kjøp variere. Personer med kroniske sykdommer vil gjerne legge merke til kontinuerlig datasamling. Sportselskere vil ofte heller ha fokus på høydetilpasning og værforhold. Alle verdsetter god kvalitet, uavhengig av alder og helsetilstand. Produktene i vår test oppfyller alle nevnte krav.

Det gir ingen mening å ha for avanserte funksjoner hvis forbrukeren blir forvirret av dette. Teknologien her er utviklet med tanke på brukervennlighet og forståelse av en gjennomsnittlig bruker med grunnleggende teknisk kunnskap. Valgte alternativer er produsert på en slik måte at det skal være enkelt og gøy å bruke dem.

Det skal være enkelt å bruke i alle situasjoner

Pulsoksymetre er ikke vanlige tilbehør, og brukervennligheten bestemmer om prøvetaking kan skje raskt og ved behov. Disse er enkle i bruk, og tilpasser seg både områder og værforhold. Produktenes høye kvalitet betyr at du kan ta raske prøver og analysere disse grundig på PC på et senere tidspunkt, slik som pulsoksymetrene i denne testen.

Produkt må dekke dine behov – alt annet blir bare glasur på kaken. Alle produktene som er presentert i vår test er egnet for personer som trenger puls- og oksygenmålinger, enten av medisinske grunner, idrettsutøvere eller kun for ren nysgjerrighet. Uavhengig av din grunn, er brukervennlighet en viktig vurderingsfaktor før kjøp.

Finn best i test Puls- og oksygenmåler hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test Puls- og oksygenmåler hos oss på Testjakt.no!

Lettvektig og liten i størrelse

Størrelse og vekt er også en viktig vurderingsfaktor ved kjøp av pulsoksymeter. Særlig på reise er man opptatt av bagasjens vekt. Pulsoksymetrene veier under 100 gram, og har spesielt små dimensjoner. Disse kan dermed enkelt transporteres, enten med inkluderte halsreimer, eller i lommen. Alle målerne i denne testen har tydelige display, som også er til hjelp for personer med redusert eller syn.

Takket være puls- og oksygenmålerenes dimensjoner og vekt, vil du ikke glemme å ha din enhet lett tilgjengelig. Dette gjør at du kan legge din måler sammen med ting du sjeldent glemmer, som mobiltelefon, nøkler, eller lommebok. Målerens datamålinger kan enkelt overføres til PC, slik at du kan se mer detaljerte analyser av din informasjon.

Noninvasiv metode

En noninvasiv metode betyr at du kan ta prøver smertefritt uten å måtte prikke deg i fingeren. Teknikken brukt her kalles for pulsoksymetri, som betyr at apparatet måler stråling fra blodet som strømmer gjennom blodårene. Det vil si at oksygenmetningen av hemoglobin, røde blodceller, beregnes ved hjelp av sensorer og infrarøde bølger.

Dette smertefrie, noninvasive utstyret er ikke bare lettvektig og nyttig, men også sikkert i bruk. Produktet etterlater ingen sårmerke på fingeren, og kan også brukes med lakkerte negler, uten å ødelegge denne. Du får enkel kontroll på oksygenmålingen når testene kan gjøres raskt og enkelt, og målernes teknologi er med på å gi økt fleksibilitet og livskvalitet.

Nyskapning

Vi kan se at nye generasjoner av målingsenheter med tiden blir både mindre og smartere. I dag fungerer disse nesten som datatilbehør, som minnepinner eller lignende. Det at disse enhetene er såpass kompakte er en stor fordel. Måling av puls og oksygentestingen er egentlig en kombinasjon av to separate utstyr i én enkelt enhet. Produktene i denne testen er brukervennlige, pålitelige og innovative.

Pulsoksymetre er kjent for høy kvalitet og lang holdbarhet. Å velge anbefalte produkter er en investering i brukervennlighet og bærekraft, for at disse skal vare i flere år. Ved å velge et kvalitetsprodukt, kan du spare både deg og klimaet. På denne måten unngår du å kjøpe nye produkter ofte, men kan bruke samme produkt over tid.

Spørsmål og svar om pulsoksymeter

Hva kan jeg måle med pulsoksymeter?

Pulsoksymetere måler både blodets oksygennivå og puls ved å plassere en finger i klem. Med andre ord måles det hvor mye oksygen som transporteres i en blodmengde. Du får også informasjon om pulsmålinger.

Hvem kan ha behov for et pulsoksymeter?

Et pulsoksymeter kan brukes av alle, både for helsebehov og for idrett. Dersom du ønsker å vite dine nivåer fordi du driver krevende sportsdisipliner, kan du også bruke dette produktet, som dessuten er tilpasset store høyder og ulike værforhold.

Jeg skal til fjells i vinter. Vil pulsoksymeteret mitt fungere der?

Absolutt. Produktene ble også utviklet med tanke på mennesker som vil prøve seg på nisjeidretter og vil bruke målingene i forberedelsene. En liten brikke vil gi nødvendig informasjon for å kunne gjøre forbedringer på best mulig måte.

Kan jeg lagre data målt med pulsoksymeteren min?

Pulsoksymetere lager informasjon i opptil 24 timer, slik at du kan lese av samlet informasjon på slutten av dagen. Du kan koble til din enhet til PC med en USB-kabel for å gjøre en grundig analyse av din informasjon.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 12/05/2023 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test