Beste Barnegrinde/sikkerhetsgrind for trygge hjem (Best i Test 2023)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke sikkerhetsgrinder/barnegrinde som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Vi alle elsker barna våre, og deres sikkerhet må alltid komme i første rekke. Det kommer før både farger, utforming design og funksjon. Derfor har vi nøye håndplukket barnegrinder som har dette i fokus. I denne best i test barnegrind har vi håndplukket 5 varianter vi tror vil gi ditt barn den optimale beskyttelse.

Dette er på mange måter en sikkerhetsgrind test som skal hjelpe deg å finne riktig barnegrind til bruk i ditt hjem. Grinda skal plasseres der det er fare for at barnet faller, for eksempel foran en trapp. Derfor må alle funksjoner være i orden slik at den optimale beskyttelse for ditt barn er i orden. Her får du noen eksempler.

1. Vinner og best i test ble barnegrind fra BabyDan Flex XL

Fordeler

 • Fleksibel og praktisk
 • Sikrer peisområdet

Ulemper

 • Stor

Spesifikasjoner

Mer om BabyDan Flex XL

Nummer 1 i vår barnegrind test skiller seg ut i størrelse. Den har en bue som går utover, noe som gjør at du kan plassere den godt foran trappen. Barnet holdes med andre ord langt utenfor det farlige “stupet” ned trappetrinnene. Den er opprinnelige laget som en peisgrind. Det er også årsaken til at den går utover. For den optimale beskyttelse, og variert bruk er dette klart den aller beste.

Den beste sikkerhetsgrind i testen beskytter barnet ditt mot peisen uansett om den er plassert i et hjørne eller midt i rommet. Den inneholder 4 seksjoner, samt en grindåpner og veggfester. Dette er en barnegrind som er godkjent etter europeisk standard. De ulike funksjonene er fleksible og kan tilpasses variert bruk. Dette kan i noen tilfeller være en grind som er litt stor for enkelte åpninger.

2. På andreplass kommer barnegrind fra Lascal Kiddyguard Avant Sikkerhetsgrind 120 cm

Fordeler

 • Sikkerhet i fokus
 • Transperant

Ulemper

 • Litt dyr

Spesifikasjoner

Mer om Lascal Kiddyguard Avant Sikkerhetsgrind 120 cm

Nummer to i testen 5 beste barnegrind finner du Lascal Avant. Dette er et produkt som egner seg godt foran trappen. Selve grinda er laget av aluminium og materiale er transperant. Du kan derfor se hva som er på den andre siden og barnet blir ikke nødvendigvis like nysgjerrig på det som allerede er synlig. Dette er en grind som tar liten plass og som er lett å framontere ved ferdig bruk.

Den er både praktisk og håndterbar. Dette er en barnegrind som kan åpnes og lukkes med en hånd. For barna derimot, er den for vanskelig å åpne og lukke. Den kan til tider avgi en ganske høy lyd når den er i bruk. Dette har flere påpekt i brukerveilednignene på ulike nettbutikker der grinda

3. På tredjeplass kommer barnegrind fra Hauck Woodlock 2 Spenngrind

Fordeler

 • Praktisk og trygg
 • Lav pris

Ulemper

 • Usikker i trapp

Spesifikasjoner

Mer om Hauck Woodlock 2 Spenngrind

Hauck Wood Lock er nummer 3 i denne testen, og dette er en barnegrind som kan brukes både foran dører og nederst i trapper. Den kan derimot ikke brukes foran peisen. Grinda er lett å montere og alt tilbehør får du på kjøpet. Den er umulig for små barn og åpne og lukke. Dette er en grind som både er stødig og lett å ta i bruk. Et godt kjøp.

Prismessig er den også en barnegrind alle har råd til. Den anbefales ikke å bruke øverst i trapper, kun nederst, da dette ikke er en skrugrind. Det kommer på minussiden. Plussiden er derimot at den har en barnesikring/lås som er åpne og lukkemekanismen på grinda. Dette er et produkt som også med fordel kan brukes dersom man skal separere barn fra dyr, for eksempel hund, som kan være en dårlig kombinasjon.

4. På fjerdeplass kommer barnegrind fra Safety 1st Easy Close Sikkerhetsgrind

Fordeler

 • Praktisk og håndterbar
 • Sikker

Ulemper

 • Ubrukelig trapp øverst

Spesifikasjoner

Mer om Safety 1st Easy Close Sikkerhetsgrind

Nummer 4 i vår best i test barnegrind er klassikeren Safety 1st Easy Close Xtra Tall Metall. Den er å finne i veldig mange småbarnfamiliers hjem, og er både praktisk og lett å bruke for voksne. Den tar ikke mye plass og er samtidig stødig og sikker slik at ikke ditt barn faller i trapper eller går ut der barnet ikke skal være. Flere bruker den også til kjæledyr.

Også denne type barnegrind har den samme svakheten som nummer 3: den skal kun brukes nederst i trapper og ikke øverst. Bortsett fra dette, fungerer den fint som beskyttelse og den er produsert i metall som tåler en trøkk. Grinda ha tilbehør som fornyet trykkmonteringsrampe, dobbel lås og slam to shut-lukkesystem. Den er enkel å montere der du trenger den. Prismessig ligger den også godt an sammenlignet med de andre alternativene.

5. På femteplass kommer barnegrind fra BabyDan Flexi Fit Skrugrind

Fordeler

 • Enkel montering
 • Til åpninger mellom 69-106,5 cm
 • Veggbeslagene kan vinkles

Ulemper

 • Ikke justerbar

Spesifikasjoner

Mer om BabyDan Flexi Fit Skrugrind

Flexi Fit er en praktisk sikkerhetsgrind fra BabyDan som passer til nesten alle åpninger. Den har veggbeslag som kan vinkles for å passe både på innsiden og utsiden av dørkarmen. Hvis den monteres på innsiden av dørkarmen, passer den til åpninger mellom 69-106,5 cm, mens den på utsiden vil ha en maksimumsmål som er ca. 5 cm mindre. Flexi Fit kan åpnes i begge retninger med én hånd av en voksen og har dobbeltlås for ekstra sikkerhet.

Prisen på denne porten er svært rimelig og er en av grunnene til at den ble med i vår test. Vi kan anbefale denne porten på det varmeste til våre lesere.

Kjøpsguide – dette skal du se etter

I vår best i test – de 5 beste barnegrinder finner du et utvalg som tilpasses ulike behov. Den beste grinden kan brukes både til beskyttelse fra trapp, dør og peis. Til sammenligning med de andre grindene, kan ikke disse brukes til å beskyttes mot peis, for eksempel. Et par av dem kan heller ikke brukes øverst i trappen. Sørg for å vite dette på forhånd, slik at du unngår å kjøpe feil grind.

Sikkerhet

Sikkerheten på barnegrind kommer foran alt. Dette er nesten unødvendig å nevne, men dessverre er konsekvensene av en usikker grind fatale. Derfor bør du tenke deg nøye om hva du trenger grinden til. Sørg for å undersøke om den for eksempel kan brukes i toppen av trappen. Flere grinder kan kun brukes nederst. Dette er viktig å finne ut av.

Finn best i test sikkerhetsgrind/barnegrind hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test sikkerhetsgrind/barnegrind hos oss på Testjakt.no!

Lett å montere

Dersom man skal snakke om god barnesikring, må det også være lett for foreldrene å montere grinda. Det kan ikke være så avansert at det går på akkord med sikkerheten. Grinda bør også være så enkel å montere at også personer som ikke er spesielt praktiske lett kan sette den opp. Dette er viktig at du undersøker på forhånd.

Vanskelig for barn å åpne og lukke

Dette er selvsagt det aller mest sentrale punktet. Grinda må være lett for voksne å bruke, men så vanskelig for et lite barn at det ikke klarer å åpne og lukke. Da kan konsekvensene bli fatale. Derfor skal du være forsiktig med å kjøpe en grind brukt. Du vet ikke om åpne og lukke-funksjonen er like hel.

Oppsummering av testen på barnegrind

I vår best i test barnegrind har vi testet 5 ulike varianter. Disse varierer i bruk og størrelse. Aller beste grind på første plass gir den optimale beskyttelse, da den også kan beskyttes mot peis. De to på 4. og 5. plass har den svakheten at de ikke kan plasseres øverst i en trapp. Dette er viktig å være klar over.

Det er viktig at alle deler er intakt når grinda tas i bruk. Den bør være enkel for voksne å sette opp, men så vanskelig for barn at de ikke kan åpne eller lukke den. Da vil konsekvensene være fatale. Grinda bør ikke kjøpes brukt, da du ikke vet om den er helt intakt. Du bør også undersøke om den er laget i et materiale som varer i flere år, altså god kvalitet.

Hvordan vi utarbeidet denne testen

Vår best i test av barnegrind ble utført i form av ulike søk på nettet. Informasjonen som står i artikkelen baserer seg på informasjon funnet andre steder og dessuten kundeveiledninger. På denne måten ønsker vi å hjelpe deg til å ta et informativt valg.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 12/05/2023 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test