Beste Barnegrinde/sikkerhetsgrind for trygge hjem (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke sikkerhetsgrinder/barnegrinde som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Vi alle elsker barna våre, og deres sikkerhet må alltid komme i første rekke. Det kommer før både farger, utforming design og funksjon. Derfor har vi nøye håndplukket barnegrinder som har dette i fokus. I denne best i test barnegrind har vi håndplukket 5 varianter vi tror vil gi ditt barn den optimale beskyttelse.

Dette er på mange måter en sikkerhetsgrind test som skal hjelpe deg å finne riktig barnegrind til bruk i ditt hjem. Grinda skal plasseres der det er fare for at barnet faller, for eksempel foran en trapp. Derfor må alle funksjoner være i orden slik at den optimale beskyttelse for ditt barn er i orden. Her får du noen eksempler.

1. Vinner og best i test ble barnegrind fra BabyDan Flex XL

Fordeler

 • Fleksibel og praktisk
 • Sikrer peisområdet

Ulemper

 • Stor

Spesifikasjoner

Mer om BabyDan Flex XL

Nummer 1 i vår barnegrind test skiller seg ut i størrelse. Den har en bue som går utover, noe som gjør at du kan plassere den godt foran trappen. Barnet holdes med andre ord langt utenfor det farlige “stupet” ned trappetrinnene. Den er opprinnelige laget som en peisgrind. Det er også årsaken til at den går utover. For den optimale beskyttelse, og variert bruk er dette klart den aller beste.

Den beste sikkerhetsgrind i testen beskytter barnet ditt mot peisen uansett om den er plassert i et hjørne eller midt i rommet. Den inneholder 4 seksjoner, samt en grindåpner og veggfester. Dette er en barnegrind som er godkjent etter europeisk standard. De ulike funksjonene er fleksible og kan tilpasses variert bruk. Dette kan i noen tilfeller være en grind som er litt stor for enkelte åpninger.

2. På andreplass kommer barnegrind fra BabyDan Multidan Sikkerhetsgrind

Fordeler

 • Sikkerhet i fokus
 • Justerbar mellom 62,5-102 cm
 • Åpne grinden begge veier
 • Lett å åpne med en hånd

Ulemper

 • Bruksanvisningen kunne vært bedre

Spesifikasjoner

Mer om BabyDan Multidan Sikkerhetsgrind

Multidan fra BabyDan er en imponerende sikkerhetsgrind som gir både trygghet og praktisk bruk. Denne grinden har unike og barnesikre beslag som gjør monteringen rask og enkel, noe som er en stor fordel for travle foreldre. Med en justerbar bredde som strekker seg fra 62,5 til 102 cm, passer den lett inn i forskjellige døråpninger.

Det mest imponerende er muligheten til å åpne denne grinden begge veier, og den kan enkelt betjenes med bare én hånd. Dette gjør den ideell for de øyeblikkene når du har hendene fulle med andre oppgaver. Den passer sømløst inn i døråpninger som er minst 60,5 cm og maksimalt 102 cm brede.

Multidan er også laget av tre, noe som gir den et estetisk tiltalende utseende som kan passe inn i de fleste hjem. Denne sikkerhetsgrinden fra BabyDan kombinerer funksjonalitet, sikkerhet og stil på en imponerende måte, og den er et flott tillegg til ethvert hjem med små barn.

3. På tredjeplass kommer barnegrind fra Beemoo SAFE Flat Step Sikkerhetsgrind

Fordeler

 • Trykkmontert port – du trenger ikke lage hull i veggen
 • Praktisk design
 • Skiftenøkkel for montering inngår

Ulemper

 • Ved montering skal medfølgende veggskiver, som monteres på veggen med tape, brukes for korrekt og sikker montering.

Spesifikasjoner

Mer om Beemoo Sikkerhetsgrind

SAFE Flat Step sikkerhetsgrind fra Beemoo er den ideelle løsningen for å holde ditt lille eventyrlystne barn trygt på plass. Denne porten imponerer med sitt praktiske design og funksjonalitet. Med en dobbel lås og en toveis åpning gir den enkel tilgang for voksne, samtidig som den holder de små trygge.

Den trykkmonterte designen eliminerer behovet for å bore hull i vegger eller dørkarmer, og skiftenøkkel for montering følger med. For ekstra sikkerhet inkluderer den veggskiver som festes med tape, som sørger for en korrekt og stabil montering.

SAFE Flat Step-grinden oppfyller EN 1930:2011-standarden og er anbefalt for barn fra 6 måneder. Vær oppmerksom på at denne grinden kun skal brukes i døråpninger eller nederst i trapper. For trapper anbefales det å bruke en skrugrind øverst på grunn av fallrisikoen.

Beemoo SAFE Flat Step sikkerhetsgrind gir deg fred i sinnet, vel vitende om at barnet ditt er i trygge hender.

4. På fjerdeplass kommer barnegrind fra BabyDan Guard Me Sikkerhetsgrind

Fordeler

 • Praktisk og håndterbar
 • Passer åpninger fra 64,5 til 89
 • Kjøp ekstra forlengelser og den passer opp til 113,5 cm (kjøpes separat)
 • Meget diskret design som knapt er synlig når den ikke er i bruk

Ulemper

 • Kan ikke se gjennom

Spesifikasjoner

Mer om BabyDan Guard Me Sikkerhetsgrind

BabyDan Guard Me er en revolusjonerende sikkerhetsgrind som imponerer med sin fleksibilitet og brukervennlighet. Den smelter sømløst inn i ethvert hjem, uansett døråpningens bredde eller plassering.

Den innovative sammenleggbare designen gjør det enkelt å åpne og lukke porten med en hånd, samtidig som et smart 2-steg låsesystem sikrer at smårollingene ikke kan komme seg gjennom. Den er laget uten PVC og oppfyller de nyeste sikkerhetsstandardene.

Montering er en lek takket være den medfølgende avstandsbrikken, og deretter er Guard Me klar til å beskytte. Med en justerbar passform som passer både inni og utenfor dørkarmen, gir den trygghet uansett hvor den er plassert.

BabyDan Guard Me er den ultimate sikkerhetsgrinden for moderne familier, og den oppfyller de strengeste sikkerhetsstandardene, inkludert EN1930:2011 og ASTM F1004. En nødvendighet for alle som verdsetter både stil og sikkerhet i hjemmet.

5. På femteplass kommer barnegrind fra BabyDan Flexi Fit Skrugrind

Fordeler

 • Enkel montering
 • Til åpninger mellom 69-106,5 cm
 • Veggbeslagene kan vinkles

Ulemper

 • Ikke justerbar

Spesifikasjoner

Mer om BabyDan Flexi Fit Skrugrind

Flexi Fit er en praktisk sikkerhetsgrind fra BabyDan som passer til nesten alle åpninger. Den har veggbeslag som kan vinkles for å passe både på innsiden og utsiden av dørkarmen. Hvis den monteres på innsiden av dørkarmen, passer den til åpninger mellom 69-106,5 cm, mens den på utsiden vil ha en maksimumsmål som er ca. 5 cm mindre. Flexi Fit kan åpnes i begge retninger med én hånd av en voksen og har dobbeltlås for ekstra sikkerhet.

Prisen på denne porten er svært rimelig og er en av grunnene til at den ble med i vår test. Vi kan anbefale denne porten på det varmeste til våre lesere.

Kjøpsguide – dette skal du se etter

I vår best i test – de 5 beste barnegrinder finner du et utvalg som tilpasses ulike behov. Den beste grinden kan brukes både til beskyttelse fra trapp, dør og peis. Til sammenligning med de andre grindene, kan ikke disse brukes til å beskyttes mot peis, for eksempel. Et par av dem kan heller ikke brukes øverst i trappen. Sørg for å vite dette på forhånd, slik at du unngår å kjøpe feil grind.

Sikkerhet

Sikkerheten på barnegrind kommer foran alt. Dette er nesten unødvendig å nevne, men dessverre er konsekvensene av en usikker grind fatale. Derfor bør du tenke deg nøye om hva du trenger grinden til. Sørg for å undersøke om den for eksempel kan brukes i toppen av trappen. Flere grinder kan kun brukes nederst. Dette er viktig å finne ut av.

Finn best i test sikkerhetsgrind/barnegrind hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test sikkerhetsgrind/barnegrind hos oss på Testjakt.no!

Lett å montere

Dersom man skal snakke om god barnesikring, må det også være lett for foreldrene å montere grinda. Det kan ikke være så avansert at det går på akkord med sikkerheten. Grinda bør også være så enkel å montere at også personer som ikke er spesielt praktiske lett kan sette den opp. Dette er viktig at du undersøker på forhånd.

Vanskelig for barn å åpne og lukke

Dette er selvsagt det aller mest sentrale punktet. Grinda må være lett for voksne å bruke, men så vanskelig for et lite barn at det ikke klarer å åpne og lukke. Da kan konsekvensene bli fatale. Derfor skal du være forsiktig med å kjøpe en grind brukt. Du vet ikke om åpne og lukke-funksjonen er like hel.

Oppsummering av testen på barnegrind

I vår best i test barnegrind har vi testet 5 ulike varianter. Disse varierer i bruk og størrelse. Aller beste grind på første plass gir den optimale beskyttelse, da den også kan beskyttes mot peis. De to på 4. og 5. plass har den svakheten at de ikke kan plasseres øverst i en trapp. Dette er viktig å være klar over.

Det er viktig at alle deler er intakt når grinda tas i bruk. Den bør være enkel for voksne å sette opp, men så vanskelig for barn at de ikke kan åpne eller lukke den. Da vil konsekvensene være fatale. Grinda bør ikke kjøpes brukt, da du ikke vet om den er helt intakt. Du bør også undersøke om den er laget i et materiale som varer i flere år, altså god kvalitet.

Hvordan vi utarbeidet denne testen

Vår best i test av barnegrind ble utført i form av ulike søk på nettet. Informasjonen som står i artikkelen baserer seg på informasjon funnet andre steder og dessuten kundeveiledninger. På denne måten ønsker vi å hjelpe deg til å ta et informativt valg.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 10/10/2023 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test